Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Momci, da li je problem otkljucati MSI 7950 twin frozr ako ima zakljucan napon u AB? I kako? Da li preko bios editora, ili...?
I da li uopste valja za rudarenje, posto nemam ni jednu.

Ljudi, da li neko ima odgovor na moje pitanje? :) bilo ko sa MSI 7950?

nisi mentol nego 7770 (bar one koje sam ja imao) nemaju dual bios tako da nemaju ni switch.... karte su inace ocajne za mining i daju oko 170 Kh/s... prodaj ih nekom da se usreci i ti kupi makar 5850-ice za te pare...

Predpostavio sam da nema jer sam zagledao svugde i video da nema...ova je u pitanju:
http://www.sapphiretech.com/present...ex.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1452&&lid=1

Ma da znam uzasna je za mining, daje 173 kh/s avg.
Ide u oglas nadam se za koji dan pa uzimam r9 270.......Znaci ne mogu da joj flesujem bios?

Ja imam one otvorene konstukcije za rigove, a to mi nije u stanu. Gomila kablova, kartica na extenderima, led-ova koji svetle i ventilatora na velikom broju obrtaja ne treba da se nalazi u istim prostorijama sa malom decom i njihovim radoznalim prstićima.

OK :)
Moja jos ne dira ali svaki dan se mota oko rigova...spavaca soba je postala rudnik :)

Hvala na odgovoru, bice 3x270+5770.

treba mi dogovor hitno:
da li raid max od 835W moze da tera dve sapphire r9 290x?

to pod uslovom da da uspem da vratim ove seasonice -_- znam da oni ne daju lako pare nazad ako je uredjaj dobar ali *** teorija nije isto sto i praksa
pa ocu double-check da vidim oce li terati raidmax sobzirom da nije neka marka

Poslednja izmena:
Hoce, stavis napon dole, onih -100mV i cepaj. Ionako je veliki problem sa tim 290x kartama hladjenje, pa svako skidanje napona jako pomaze.

Hoce, stavis napon dole, onih -100mV i cepaj. Ionako je veliki problem sa tim 290x kartama hladjenje, pa svako skidanje napona jako pomaze.

hvala ti, nego to za napon, moze li to u afterburneru, onako da bude konstantno da ne menja napon, i vidim u afterburneru maximum moze -100 pa da li je to bezbedno

Poslednja izmena:
Predpostavio sam da nema jer sam zagledao svugde i video da nema...ova je u pitanju:
http://www.sapphiretech.com/present...ex.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1452&&lid=1

Ma da znam uzasna je za mining, daje 173 kh/s avg.
Ide u oglas nadam se za koji dan pa uzimam r9 270.......Znaci ne mogu da joj flesujem bios?
ma mozes, nema veze sto ima samo jedan e sad ako je zakljucan bios onda ima komanda koja se ukuca u ATI flash-u i on otkljuca bios nakon cega ga je moguce flesovati, kako je tacno ime komande ne znam moraces malo da proguglas u glavnom znam da sam ja na jednoj 7950 otkljucao prvi bios i flesovao ga (cisto zbog probe)...

Imao sam priliku da si igram sa ovakvom karticom, i mogu ti reći da su temperature bile opasne...tipa 80-90...ali sa jednom osmicom koja daje protok kroz rebra se spuštala na 70...gde je logika nemam pojma...

Znaci nista od toga, racunao sam da ne bi smela 75 nikako da predje, posto mi 7790 u najzahtevnijim igricama ne prelazi 67.

Poslednja izmena:

Napon R290 prvo treba proveriti sta je dafault pod opterecenjem u GPU-z jer u zavosnosti od asic-a zna da varira po celih 0.1v!!!
Ja jednu napucam za +0.038v a drugu stucem sa -0.056v ! i onda su obe sapphirke tri-x na istom naponu :) i rade na 1000/1500

Napon R290 prvo treba proveriti sta je dafault pod opterecenjem u GPU-z jer u zavosnosti od asic-a zna da varira po celih 0.1v!!!
Ja jednu napucam za +0.038v a drugu stucem sa -0.056v ! i onda su obe sapphirke tri-x na istom naponu :) i rade na 1000/1500

i koliko bacaju na tim setovanjima? i ako moze pogled na bat fajl :)

Da li mogu da stavim asus 280x dc2t na extender bez molexa? i vaznije pitanje da li mogu da stavim extender 1x-16x u pci-e slot16x?

pa koliki napon oda treba da bude?

ma mozes, nema veze sto ima samo jedan e sad ako je zakljucan bios onda ima komanda koja se ukuca u ATI flash-u i on otkljuca bios nakon cega ga je moguce flesovati, kako je tacno ime komande ne znam moraces malo da proguglas u glavnom znam da sam ja na jednoj 7950 otkljucao prvi bios i flesovao ga (cisto zbog probe)...

Pa pazi ja sam isao step by step onaj tutorial za ati flash i kad ukucam ime biosa( u mom slucaju Cape Verde.rom) i udarim enter on krene da ucitava i izbaci mi error cant find cape o_O

ili jednostano uradi rename u nešto bez razmaka

vecina kad gleda napajanje kaze pa ima 800w sta ce mi vise, 2 karte po 270w to je 540w i cpu mb itd neka bude 640w a ne razmisljaju da napajanje na moze da da onoliko koliko pise vec je bronze/gold/platinum/stavec u idealnim uslovima koje mi nemamo, pa iskoriscenost od 80% je 640w samim tim napajanje radi skoro na maksimumu i onda tope se kablovi, pucaju ploce, pa kad dodje leto idu crkavanja i ostalo, i posle jao kuku meni sto mene da bas snadje

Ja iz mog Seasonic gold-a od 750w cu uskoro vuci tacno toliko mozda koji w i preko :) ali nije zabada placen 150e :p

Da li je onda bezvedno da u ABu stavim -50 mV napon ili vise? posto je max -100

Nazad
Vrh Dno