Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li je VTX dobra marka za mining? Imam ponudu za VTX 5970 pa ne mogu da nadjem informacije nigde.

hm do sada sam uzimao asus 270x dctop
ali sada mi pade za oko jedna

PowerColor DEVIL AXR9 270X 2GBD5-A2DHE

sa tri kulera ;) valja li chemu i kako se kotira u poredjenju sa ASUS DCTOP ?

Pogledajte prilog 133872

pogledacu do sada sam samo asus gledao tj pazario

Vapor-x je ubedljivo bolji od druge dve.
Dobro sam istestirao i dual i vapor. Dual ima očajno hlađenje. Naponska na vaporu ima prosečnu temperaturu, pa mi nije jasno što to ističu ko minus.

daj molim te koje su ti postavke za vapora jer i ja imam i vapore i duale i meni duali bolje kopaju. na vaporu je pokušano ono sa flešanjem biosa nazad u .39
i nije baš pomoglo.
molim sve vas koji imate vapora da napišete koliko vam kopaju i na kojim temperaturama?
hvala

daj molim te koje su ti postavke za vapora jer i ja imam i vapore i duale i meni duali bolje kopaju. na vaporu je pokušano ono sa flešanjem biosa nazad u .39
i nije baš pomoglo.
molim sve vas koji imate vapora da napišete koliko vam kopaju i na kojim temperaturama?
hvala

041 bios je bolji, 70 stepeni

i nije baš pomoglo.
hvala

722-3 khs a temp ti ne znači ništa jer nam nisu isti uslovi...

Koji TC je idealan za 7950 karte (Asus 7950 dcu i sapphire dualX)? 22400, 24768, neki treci? Hocu da smanjim potrosnju sto vise mogu, a da dobijam oko 600khsa.

moje sve 7950, a ima ih raznih, rade na TC 16384, I 20, 950mhz, undervolt ~1025v, (kako koja, napon zavisi od modela i asica) i bacaju oko 580khash
za 600 ti treba ~30mhz vishe i malo vishe struje.

Poslednja izmena:
moje sve 7950, a ima ih raznih, rade na TC 16384, I 20, 950mhz, undervolt ~1025v, (kako koja, napon zavisi od modela i asica) i bacaju oko 580khash
za 600 ti treba ~30mhz vishe i malo vishe struje.
Moja je Asus 7950DCUIIT V2 i sa nižom memorijom nema šanse da dobijem neke "normalne" rezultate ali zato na 1700 radi kao sat... TC 22400, I 20, 1V

edit:
Evo kako izgleda kad "radim" na kompu (5850) a 7950 kopa ..

Poslednja izmena:
Zao mi je sto nemamo temu sa kartama od svih proizvodjaca sa najjoptimalnijim i najjacim setovanjima;znaci da neko od moderatora ko ima vremena i ljubavi lepo edituje cesto temu cim se javi neko sa novim hardverom ili rezultatom,mislim da bi to svima znacilo pogotovo novim rudarima!!

Ako mozes da biras uzmi PCS+ verziju

PCS+ bolja od DEVILa ?

Da bilo bi dobro da moderatori naprave temu Hardware Mining settings u kojoj bi svako mogao postovati svoja podesavanja, lakse je kasnijhe pronaci posto Search na forumu ne radi, jedin koristiti Google za pretrazivanje BenchMark foruma :(

Poslednja izmena:
puno ljudi plače da je vapor loša, manji broj je hvali, evo sad pokušavam ponovo sa 0,41 biosom ali očito ova serija ima neki žešći problem

primetio sam da napon za graficku moze prilicno da se spusti, ako se koristi samo za rudarenje... medjutim igre nisu tolko toleratne, tako da oprezno kad spustate napon, ako ste igrac... bolje odigrajte 10ak minuta tipa Crysis-a 3, nego li i da pustite neki benchmark... meni su recimo najzahtevniji prosli bez problema, a onda kad sam ukljucio C3, imao sam problema... tako da je meni granica oko 1068 za voltazu, da mi igre ne baguju, cak mi je browser bagovao...
a samo za kopanje, moze glat i ispod 1050... pricam za asus r9 280x v2...

Moze li neko da mi okaci podesavanja u cgmineru za saphire 280x dual-x oc.
Moram karticu da stavim u drugo kućiste dok mi nestigne glupi extender, u tom kucistu je coolermaster 500w 36A na 12V. Hoce li to privremeno gurati dok se neresi situacija sa extenderima. Glupo mi je da je ne uposlim.

jel ima igde da se kupi kod nas ovih extendera sa molexom? cami mi pola kartica jer niko zivi extendera nema..

^A jel si video kolika je VRM na dual-x? :) Naravno da nisi jer GPU-Z ne ocitava, posto bi mnogi reklamirali kartu kada bi videli temperaturu od 120+ stepeni.

Vapor-X je bolji i ima naprednije hladjenje. Naponi su mu takodje otkljucni u svim programima.

A u slucaju da te zadesi BIOS sa kojim karta teze baca >700 kh/s, uvek ga mozes promeniti jer ima Dual-Bios.

Cim si mjerio temp vrm kad gpu-z ne ocitava?

sad mi i cgminer puca nakon nekog vremena, wtf? dok se ja danima yebem sa vaporima dualke uredno tuku po 750 khs

Nazad
Vrh Dno