Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ništa specijalno, postavke ko što neki tu kažu da im kopaju 700+
ali sad i kad vratim na normal ista stvar
ide unistall drivera pokušaj se nekim dugim i tako to

Zavisi od programa iz kojeg dižeš i asic quality. Inače neki su se tu kleli u kartice sa zapada, na šalost ipak od sreće zavisi. Ove iz srbije su mi sa puno boljim asic i rade na daleko nižem naponu. Jedna iz nemačke ima bedan asic od 52%, a drugoj ni žicu od fana nisu dobro montirali pa je prvo mlatila po fanu, sreća pa sam brzo reagovao.

moje sve 7950, a ima ih raznih, rade na TC 16384, I 20, 950mhz, undervolt ~1025v, (kako koja, napon zavisi od modela i asica) i bacaju oko 580khash
za 600 ti treba ~30mhz vishe i malo vishe struje.

Sljakaju mi safirke sa ovim tvojim setovanjima odlicno pod linuxom. oko 570khsa daje svaka karta. Undervolt 1090v. Hvala na info.

Poslednja izmena:
mozesh napon opushteno dole josh...mislim trebalo bi pod pretpostavkom da im je asic barem 60...slobodno to uradi...~1025mv

moje bacaju 575-588, negde je memorija na 1350-1450mhz, mozda zato razliak ta od ~15hash u odnosu na tvoje...dok je kod tebe memorija na 1250

Poslednja izmena:
Ne treba ti to ...

Instaliraj 13.2 drivere tu ti je sve sto ti je potrebno .

Danas sam nabacio novi bios na sve tri 7950dc2t v2...

Na 980/1250 bacaju cc 555kh/s uz temperaturu 72c... medutim imam mslo shareova...
Do cega moze biti?

Napon smanjen iz AB beta 18 na 1019...

mozda si preterao sa spushtajnem napona, digni memoriju na 1450, iskljuchi aero i ostale gluposti u windowsu ako si....mozda ti fali ram memorije

Mozda je ******sko pitanje ali koliko bi bilo ok shareova po minuti? Kontam da nisam utripovao...

Ja imam SAPPHIRE 7950 (11196-00), i bacaju mi 560khs (950/1250 voltaza- 0.919) ovako podesene trose oko 185-188w (u predhodnom racunu sam utrcao u crveno pa sad moram da smanjujem) . Cim podignem klok memorije pobrljave graficke i zabode masina. Do sad sam isprobao 2 biosa. I sa oba manje vise se isto ponasa.

Danas sam nabacio novi bios na sve tri 7950dc2t v2...

Na 980/1250 bacaju cc 555kh/s uz temperaturu 72c... medutim imam mslo shareova...
Do cega moze biti?

Napon smanjen iz AB beta 18 na 1019...
Zbog cega si menjao bios? 1020/1000 na 1.05V (mozda mozes i manje ako nemas lose primerke) i bacaju 590 uz smesnu potrosnju i zagrevanje. Povecanje kloka memorije nekada donosi kontraefekat.
Cime kopas i koliko imas serova za desetak mnuta?

Skoro sam podesavao Bobanu neku masinu sa asusima i isto nisu htele da bacaju serove. Tipa, pola sata 4-5 sera po karti. Rig ima samo 2GB. Kod mene tih problema nema ali imam mnogo vise rama.

Zbog cega si menjao bios? 1020/1000 na 1.05V (mozda mozes i manje ako nemas lose primerke) i bacaju 590 uz smesnu potrosnju i zagrevanje. Povecanje kloka memorije nekada donosi kontraefekat.
Cime kopas i koliko imas serova za desetak mnuta?

Skoro sam podesavao Bobanu neku masinu sa asusima i isto nisu htele da bacaju serove. Tipa, pola sata 4-5 sera po karti. Rig ima samo 2GB. Kod mene tih problema nema ali imam mnogo vise rama.

Nedavno sam takodjer cackao pa sam stavio neki bios koji je imao urnebesno velik napon pa sam imao probleme sa temperaturom.

Sad sam stavio neki za koji AB kaze da je default napon1031 i zadovoljan sam. Temp je 70c a naponski 57c... to mi je ok.
Shareove baci mozda jedan/dva u minuti...

Trenutni klokovi 980/1450 I tako baca 575khs...

Ako spustam klok memoriji khs odmah rapidno opada... Na 1020/1000 ne mogu ni 500khs

Poslednja izmena:
Moje najbolje rade na 1000 za mem.

Jel trebaju nekome Asus 270x? Otici ce ekspresno.

@Nesic, imam ja zdrav ali cena ti se nebi svidela :d

Odakle ti, za koliko, ima li garancije? Sutra dolazim za bg...

po kojoj ceni te 270x, pitam onako,

treba mi crknut da vidim da mi mogu da napravim 2 komada iz njega, gledam po ebay nema

mnogo sam mek, moram ovako da pocnem da radim

mislim da bi se pokrenula ubrzo peticija da te banuju sa foruma :D

Ajde prokomentarisi ovo molim te:
Istovremeno startovale i ladno je 5770 preshisha sa share-ovima.
Ima sutra da je bacim u oglase pa neka se neko igra na njoj.

mislim da to ima veze sa sharediff-om, ja ne bih preterano obracao paznju na to, ako je sve ok kad se pogleda prosek.

Nebitno je koliko ce serova da ti baci. To su ti dva razlicita workera i te dve karte ti ne kopaju po istom diff-u.
Svaki pool ima neku tezinu po kojoj je nastelovano da ti baca share. Ako je 2x veci taj diff imaces 2x manje serova ali ce ti ti serovi biti duplo vise placeni tako da ti izadje na isto apsolutno. Nemoj to da te buni i da pomislis da ti masina lose kopa ili karta ne valja. Ako one zarade koliko trebaju za 24h onda ne brini nista ;)

mislim da to ima veze sa sharediff-om, ja ne bih preterano obracao paznju na to, ako je sve ok kad se pogleda prosek.

Nebitno je koliko ce serova da ti baci. To su ti dva razlicita workera i te dve karte ti ne kopaju po istom diff-u.
Svaki pool ima neku tezinu po kojoj je nastelovano da ti baca share. Ako je 2x veci taj diff imaces 2x manje serova ali ce ti ti serovi biti duplo vise placeni tako da ti izadje na isto apsolutno. Nemoj to da te buni i da pomislis da ti masina lose kopa ili karta ne valja. Ako one zarade koliko trebaju za 24h onda ne brini nista ;)

:)
Vec su mi tako odgovorili ali sam se utripovao da sa njom ipak nesto nije u redu.
Jedan dan baca duplo vise kako bi i trebala a drugi dan se vuce ko krpa.

Hvala :)

P.S. Kojim 270 i 270X se moze mijenjati napon?

Kolege da vam se javim sa trzista,evo zadnjih par dana pokusavam povoljno da kupim neku polovnu ATI grafiku i to je strasno kako brzo se prodaju. Bukvalno istog dana kad se postave na oglasima. Znaci vise se ne pita za manju cenu vec ljudi nude i vise od cene ako je neka dobra.
Ja sam jedva dosao do MSI 6970 2GB DDR5...

jel steti grafickoj, ako se menjaju klokovi i naponi, na dnevnoj bazi?
tipa profil za cgminer, pa profil za igranje?

@Vojkan

Jel ona fora sa spustanjem gpu clock-a na 925mhz ?!

Nazad
Vrh Dno