Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Whip, stvarno pogresno mislis. Procitaj moj prethodni post. 24/7 ce unistiti kartu sa takvim temperaturama. Ako na 15c sobne naponska ide na 100c veruj mi da nema sanse da na 40c preko leta ta karta radi normalno. Ako ne crkne naponska po tim vrucinama onda ce biti jako nastabilna karta, nema sanse da ce normalno kopati.
Vapor ima sasvim dobrochladjenje i stvarno me zanima sta oni tu muljaju s tim naponskim. Jedna verzija im im radi na 70c druga na 100c...

Pa rekao sam mu da postavi jednu 14tku na tjera topa vazduh sa napojne. Slazem se da je 100 malo previse, mada i kod mene na XFX na def taktovima i voltazama ide do 95C (sobna temp 27C). Cak sam par puta pitao ovdje na benchu, ali niko sa sigurnim komentarom da kaze takva i takva stvar..... Malo sam spustio v, taktove, stavio 140mm nanoxiu da duva u napojne, i spustio na 85-88C. I jos po testovima kazu kako XFX ima najbolje hladjenje od 280x.
Ali sam procitao hiljadu komentara vlasnika 280x, i mozda 5% ima temp VRM-a ispod 75C. Uglavnom je to 90-100C

Poslednja izmena:
Whip, stvarno pogresno mislis. Procitaj moj prethodni post. 24/7 ce unistiti kartu sa takvim temperaturama. Ako na 15c sobne naponska ide na 100c veruj mi da nema sanse da na 40c preko leta ta karta radi normalno. Ako ne crkne naponska po tim vrucinama onda ce biti jako nastabilna karta, nema sanse da ce normalno kopati.
Vapor ima sasvim dobrochladjenje i stvarno me zanima sta oni tu muljaju s tim naponskim. Jedna verzija im im radi na 70c druga na 100c...

Kod mene na Vapor X, tri komada imam, trenutne temperature su u rasponu: GPU: 63-69 a VRM:77-87 stepeni. Ventilatori fiksirani na 50%, bez dodatnog hladjenja riga.

Ako nekome znaci...
Juce ortaku stigle 2xR9 290x Asus , sve sveze instalirano iz Guia na 940/1500 bacaju po 890kh vent na prvoj 75% temp 80c
druga 70% vent temp 75%.
Obe karte su na otvorenoj ploci u slotovima.
Cuju se kao moj Kawasaki na 2000rpm ;)

Koja su ostala podesavanja?

edit: da odgovorim @appl-u, 947/1250 pl + 0%, 810/820kh/s, tc-32768 , worksize 256, I - 20, V -1, gpu t.- 1.. probao sam druga podesavanja i uvek je gore sta god da promenim...

Poslednja izmena:
Nazalost malo je kao i kod mene nede da baci preko toga pa to ti je . Probacu je na smos kada dodjem s posla .

1,1V je izgleda minimalni napon.
Pogledajte prilog 130534
Koja su ti tu setovanja ?

Pogledajte prilog 130557
Nisam probao nize napon ali mi realno i ne treba. Ovo su sva podesavanja na Lightning obicnoj verziji (znaci nije BE) i na Basic Biosu. Dok se ne podigne memorija ovoliko nece ni da cuje preko 700Kh/s a ovako radi standardno i normalno. Interesatno je kako BE verzija radi na manjem kloku za memoriju, tj. na tom nekom "standardnom" odnosu jezgra i memorije za rudarenje...

@Apple

Ako možeš, probaj je i na YAC. Čisto onako informativno. Mada, bolje ne, svaki trenutak ti je bitan kad kopaš scrypt.

Uhh pokrenuo sam masinicu konacno.Ploca P8P67 sa Celeronom 1620 i 4gb memorije i dve Sapphire r9 280X Vapor X, nazalost jedna do druge dok ne stignu extenderi ako uopste ikada stignu. Sinoc sam do 12 sati pokusavao da podesim masinicu i nisam uspeo,tj jesam ali nisam bio zadovoljan dobijenim 550-600/650-700 kh/s, prosek ukupno je bio 1300KH/s. Od jutros i dalje pokusavam da nadjem hot spot al nesto ne ide. Grafike su jedna do druge sto je najveci problem, grafika u prvom slotu je VRELA, ova druga ladna kao spricer. Velika je i razlika u kh/s takodje u korist ove hladnije. Trenutno pokusavam da nadjem najbolji klok, poceo sam sa 960/1500 i daju 640/660 sa temperaurama 69-70/51-54, za VRM 80-81/69-70.

podesavanje CGMinera:
C:\CGminer\cgminer-3.7.2-windows\cgminer.exe --scrypt -o http://ltc.give-me-coins.com:3333 -u user.w -p x --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --gpu-fan 70 --shaders 2048 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 960 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale

Svaki savet je i vise nego dobrodosao :)

Poz

Poslednja izmena:
Klokove razdvoj zarezom. Tipa, --gpu-engine 960,980 naprimer.

Uzmi vezice za kablove, prvu kartu "napni" malo od druge, a drugu od prve, da dobijes veci razmak izmedju njih ;)

Ne znam da li se razumemo, pričam o kloku za svaku karticu posebno. Ne isti klok na obe u isto vreme. Uostalom, uradi na CGmineru preko tastature, G, pa C i podešavaj šta želiš.

Montirao sam 200cm CM na 700rpm da duva u graficke, temp VRM spale za 3-4C. Stegao ga vezicama ;) (kad smo vec kod vezica )

Koja su ostala podesavanja?

edit: da odgovorim @appl-u, 947/1250 pl + 0%, 810/820kh/s, tc-32768 , worksize 256, I - 20, V -1, gpu t.- 1.. probao sam druga podesavanja i uvek je gore sta god da promenim...

Sta te jos zanima TC nece preko 27.000... cim stavim 28.000 nece da majnuje.

Uzmi vezice za kablove, prvu kartu "napni" malo od druge, a drugu od prve, da dobijes veci razmak izmedju njih ;)

Moze i ovako ;)

@Rap za 290 ti treba 1093/1500 i TC 32765 i to baca oko 880 i u Winu bez 8g ne pocinji, kako je hladis ako si na vazduhu vent na 100% jer ce da ti obara klok

Cacanin i GoranM puno hvala, ideja je urodila plodom, temperature pale dosta, hash rate skocio na 720+ obe. Podigao sam i thread concurrenncy na 11200 medjutim sada mi se desava:

Pogledajte prilog 130577

moja greska, tc sam umanjio za jednu nulu ;)

Poslednja izmena:
Koja su ti tu setovanja ?

Pogledajte prilog 130557
Nisam probao nize napon ali mi realno i ne treba. Ovo su sva podesavanja na Lightning obicnoj verziji (znaci nije BE) i na Basic Biosu. Dok se ne podigne memorija ovoliko nece ni da cuje preko 700Kh/s a ovako radi standardno i normalno. Interesatno je kako BE verzija radi na manjem kloku za memoriju, tj. na tom nekom "standardnom" odnosu jezgra i memorije za rudarenje...

-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1070 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0
Inace, razmisljam se da otvorim jednu temu tipa "7970 Ligghtning rudarenje" sa svime sto sam do sada zapazio. Naponi, potrosnje, flesovanje itd. Ako bude zainteresovanih to cu i da uradim.

Sta te jos zanima TC nece preko 27.000... cim stavim 28.000 nece da majnuje.

Moze i ovako ;)

Koja je ploca u pitanju? Razmisljao sam da uzmem neku jeftiniju plocu sa dva pcie x16 jer mi fali jedan extender a ne mogu nigdje da ga nadjem. Moze neki predlog za plocu nije bitno intel ili amd mada preferiram amd :)

Da li bi CM G750M bio dovoljan za 2 x 280x i jednu 7850 racunajuci plocu i neki jeftin proc? Ili cu morati da idem na CM 850?

@Rap za 290 ti treba 1093/1500 i TC 32765 i to baca oko 880 i u Winu bez 8g ne pocinji, kako je hladis ako si na vazduhu vent na 100% jer ce da ti obara klok

Izgleda da cu ja da ostanem na def. i ~820 kh/s, i meni je tolik TC ali nije W8, jaki su to klokovi za vazduh, mada mogu da probam... hladi se vazduhom ali prakticno napolju.

Koja je ploca u pitanju? Razmisljao sam da uzmem neku jeftiniju plocu sa dva pcie x16 jer mi fali jedan extender a ne mogu nigdje da ga nadjem. Moze neki predlog za plocu nije bitno intel ili amd mada preferiram amd :)

Da li bi CM G750M bio dovoljan za 2 x 280x i jednu 7850 racunajuci plocu i neki jeftin proc? Ili cu morati da idem na CM 850?

2x250W + 140W + 50W. Radice ali na 90-95% opterecenja. Iskreno ja bih isao na V850 jer je on i predvidjen za 3 graficke (bilo koje).

Stara neka, provericu.

U nedostatku extendera, masta pomaze :)
U stanu mi je pakao, 27-28C
Dvije Noctua u napojne sekcije.
CM 200mm iza izbacuje, gore 2x 140mm i naprijed 140mm i nazad 120mm
GPU 64 i 66
VRM1 76 i 76
VRM2 83 i 82

Jesu li to ok temp, mogu li mirno spavati? :)

Poslednja izmena:
Pa ako pored ovolikih ventilatora mozes da spavas, super... pazi samo da te promaja ne "ubije" :d

hahahah. Komp je u dnevnoj, u spavacoj je tiho. Za zivo cudo sve su tihi ventovi, Noiseblocker, Noctua, Aerocool, Nanoxia. XFX 2 kom prilicno tihi na 63%. Ali Seasonic 620W se dere kao lud, izgleda da je na maksimumu :)

-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1070 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0
Inace, razmisljam se da otvorim jednu temu tipa "7970 Ligghtning rudarenje" sa svime sto sam do sada zapazio. Naponi, potrosnje, flesovanje itd. Ako bude zainteresovanih to cu i da uradim.

Vrlo su cudnovate sto se tice podesavanja ali mislim da ih retko ko i kupuje za kopanje jer ih nije ni bilo mnogo u prodaji kod nas.

Nazad
Vrh Dno