Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Izgleda da ne znaju. Citajte broj pored 12v. Npr +12v 30A / +12 30A to je dvije grane. A ako pise +12v 80A -12v 0,5a onda je jedna grana. Ne vjerujem sta pisem :)
Pa izgleda da ne vredi drugacije. Moracemo da otvorimo skolicu za HW i da napravimo slikovnicu pa da obrazujemo ljude.
Vecina ljudi se nikada nije zainteresovala oko napajanja pa i kapiram da ne znaju. Ali se svaki put sokiram kako ulete u rudarenje bez trunke da procitaju i da se informisu i bar te osnovne termine da proguglaju.
Izgleda da misle da je multirail napajanje svako napajanje koje ima vise kablova za grafiku :(

Pa izgleda da ne vredi drugacije. Moracemo da otvorimo skolicu za HW i da napravimo slikovnicu pa da obrazujemo ljude.
Vecina ljudi se nikada nije zainteresovala oko napajanja pa i kapiram da ne znaju. Ali se svaki put sokiram kako ulete u rudarenje bez trunke da procitaju i da se informisu i bar te osnovne termine da proguglaju.
Izgleda da misle da je multirail napajanje svako napajanje koje ima vise kablova za grafiku :(

Ja se jako malo razumijem oko PSU ai to su neke osnovne stvari koje bi trebalo da znaju pa cak i pocetnici.

A sad jedno pitanjce. Koliko sam vidio, sva ozbiljnija napajanja X serija Seasonic, Vanguard1000, CM Silent pro gold itd itd imaju jednu granu? NEsto sam malo citao tekstova johhnygurua i na par mjesta kaze kako nije bas odusevljen sto napajanje od 1000-1500W ima jednu granu. U fazonu da ne vjeruje komponentama od cega su napravljena. E sad, ja za mjesec (ako ovaj cirkus potraje :) ) planiram jos 1-2 280x. Pa mi treba novo PSU. Dal da idem na varijantu 1000W sa jedom granom ili da ciljam neko sa dvije? Vas prijedlog?

Poslednja izmena:

Nista onda profesore ... neka na prvom casu bude lekcija 'quad rail napajanja' evo ja predlazem da na tabli nacrtate seasonic X 1250W

Od materijala preporucujem:

http://www.pcper.com/news/Cases-and-Cooling/Seasonics-new-X-1250-provides-pure-power-satisfaction

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story3&reid=273

"labeled as a single rail but in actuality a multirail - the same goes for the Seasonic X-1250 that the XFX is base on"

... ili ko sto ti rece ... malo guglanja

Ono sto sam pisao da postoje dva tipa ekstendera (sa i bez naponskih vodova prema ploci) mozete od toga da napravite skriptu.

A to sto je nesic pisao da se treba cuvati... u pravu je ... samo ja bih se vise cuvao ovih priucenih starih kuka koje su toliko nadobudne da bez ijednog argumenata dele savete mladim rudarima koji to uzimaju zdravo za gotovo. To su oni likovi sto nauce napamet 'svet komjutera' od korice do korice pa idu unaokolo i lupetaju.

Jedino pametno je ispricao onaj lik sto je rekao da u praksi ne izgori slot iako mozda povuce struju nego onaj cpu konektor...terorija i praksa .. to ima smisla.

Tolko od mene. Ja cu od sad use i u svoje kljuse a vi slusajte ove haus majstore.

Slobodno pljujte dalje i govorite jedni drugima kako ste super.

Poslednja izmena:
Asus, nisam jos proveravao otkljucavanje, mada kazu za asus da nije otkljucabilan :p, bemu misa cim dignem klokove hash spada, sutra pa ce da cackamo...

@apple temperatura je 73c, jel to mnogo za kopanje?....podigap sam PL na +20% i sada je hash 780 kh/s... sutra cu da zbudzim jos neki ventilator...evo spustio sam je na 65 i isto, vent na 60%, cuje se iz predsoblja :smash:..

Sad je klok stabilizovan, bez povecanja pl-a, i baca 814kh/s , cim digknem klok spada brzina, radi lepo i ne bih je dirao vise, fan 55% t=70c...i da dodam da se ne otkljucava.

Poslednja izmena:
KOd mene na 290X je def clock 1000/1250 i malo baca al na 920/1500 baca 880KHs ali i dalje nije to to . Javljam rezove kad nateram na 1000Khs do tada cutim ko zaliven :p . Btw kakve su ti temp i obrtaji venta . Ova moja se greje kao zlo npr dok kopa 79C i vent na 79% al to je sve na max 10 minuta jer je testiram pa ce posle pod vodu ;) .. Btw dok kopa trosi 300w sama grafika a ceo komp 385w sa sve vodenim iz potpisa bez 7970 . kad se ubode 7970 da je samo tu fizicki i da nista ne radi ide jos 20w gore .

Htedoh da podelim moje lose iskustvo sa jednom firmom.

Pre 2 nedelje porucim ja u firmi M...... 8 ASUS R9 280x, i u prvu turu nisam upao. Posto je opsta ludnica oko grafickih kartica mislio sam da ih necu ni dobiti i odem i pazarim R9 270, medjutim pre 2 dana oko 5 popodne me zovi iz firme i kazu da su stigle kartice i da mogu da dodjem po njih. Ja se morio, ali im rekao da sam pazario druge ali da cu mozda uzeti i te i da mi ostave kartice do sutra ujutro. Ja u bunilu krenem da jurim pare pozajmljujem na sve strane. Prikupim sve i zovem ih u 9 ujutro, kad me saceka lepa vest. "Nema vise kartica sve je prodato". Da covek ne poveruje kolika neozbiljnost i koliko im je dupe zinulo za to. Odlepio sam :mad:

E sad druga stvar sto se tice 270 kartica. Trose 150-160W. I daju oko 435-440 pri stabilnom radu. Mislim da je dobra kupovina jer kostaju 17500din + kod za battlefield 4.

Poslednja izmena:
Divan si,pazi samo da te komsije ne prijave za narusavanje javnog reda i mira tj zbog buke jel ;)

M bez brige testiram je na par minuta pa cu je pod vodu kasnije ;)

Mogao bi sa tom vodom plastenik da zagrevas :D.. trenutno baca 818kh/s, t=68c, vent 55%, i jedna 12-ca 2000rpm duva u turbinu, zajedno sa 7950 bacaju 1400kh/s...

Prošli mesec naručio 7970ke iz e... i svaki put mi kažu krajem nedelje. I naravno sad mi kažu izaberite nešto drugo jer te kartice verovatno neće ni stići. A ja pitam šta kad imate u ponudi samo 260x ili slabije. :-(
Al nisu ni oni krivi što uvoznik robu koju dobije mesecima hajči u rudarenju. Pogledajte njihove safire i msi na svima se vide znaci korištenja na visokim temperaturama.
Čak i ploču što sam uzimao od njih je bila korištena a kamoli grafičke. Sramota!
U nemačkoj bi takva firma izgubila pravo da se bavi uvozom...

Nisam cito par dana al se sad nacitah gluposti..
@ djura
Druze izgubio si se u magli obracas se nekim ljudima koji su rudarili kad ti za ovo nisi cuo, kad si ti igrao Tomb Raider oni su lemili trimere na naponskim jedinicama i radili oc karata ...
@ kurajber and goranM
Mislim ja sam zavrsio sa ovim novopridoslima sto misle da znaju ali mi nije jasno kako vas dvojica jos uvek imate snage da se lomatate sa njima....

Poslednja izmena:
@DADE

Ja sam kod njih i pazaraio 270, 2 su bile vec koriscene od njih jedna je pucketala ali je radila ali sam trazio da mi zamene i bile su bez folija. Jos kazu ma sta te briga imaju garanciju e zemljo Srbijo. Kdd njih sam svaku drugu stvar koju sam kupovao menjao jer je bila koriscena. Ma bezobrazluk.

meni je jedna 7850 bila koriscena, iz emmija narucena, na nju sam jedinu obratio paznju, to je bilo pre nekoliko meseci kad sam uzimao te kartice, na ostale mi nije bilo palo na pamet da pogledam, i smorio sam se ako sam hteo polovno uzeo bih preko oglasa

Ne mogu nikako da namestim sapphire dualX 7970 da mi daje vise od 630-640 khsa na smos linuxu. Pretpostavljam da bi pod windowsom kopala normalno. Ako neko hoce kojim slucajem da zameni 7950 za 7970 uz adekvtanu nadoknadu neka me kontaktira na PM.

@DADE

Ja sam kod njih i pazaraio 270, 2 su bile vec koriscene od njih jedna je pucketala ali je radila ali sam trazio da mi zamene i bile su bez folija. Jos kazu ma sta te briga imaju garanciju e zemljo Srbijo. Kdd njih sam svaku drugu stvar koju sam kupovao menjao jer je bila koriscena. Ma bezobrazluk.

E tacno taj stav imaju u E.... A i sama atmosfera tamo je da pozelis da pobegnes. Ekipa mrak.

ja se izvinjavam ako opet pisem a izbrisan mi je post, jer mislim da sam editovao poruku pa sam slucajno izbrisao ali nisam siguran...

hteo sam da pitam kakve su powercolor 280x? njih imam u opciji da uzmem... i da li vredi asus 290 za 360e?

ja se izvinjavam ako opet pisem a izbrisan mi je post, jer mislim da sam editovao poruku pa sam slucajno izbrisao ali nisam siguran...

hteo sam da pitam kakve su powercolor 280x? njih imam u opciji da uzmem... i da li vredi asus 290 za 360e?

Powercolor 7950/7970 su se pokazale odlicnim za mining, pretpostavljam da je takva situacija i sa R9 280x. Sto se tice Asusa 290, odlicna karta za kopanje pod uslovom da mozes da je ohladis ili da je bacis u hladnu prostoriju ili vodeno hladjenje....

stigla ljepotica r9 290, kao sto se i dogovorih preko fona sa firmam koju sam smatrao za tralala, dok ove ozbiljnije ispus,

nego imam li pravo na kodove za igre?

Poslednja izmena:
pa imam uslova do kraja februara da je hladim na hladan vazduh :) a za ksanije cemo videti...hvala na savetima.

PS. ne znam da li se pricalo o ovome, ali meni je palo na pamet da li ja mogu da izvucem TAX free (VAT) za nesto kupljeno preko ebaya iz nemacke? Imam ja ko bi meni kupio 10 kartica u nemackoj i poslao do segedina ali bolje mi nekako da iscupam tax free na to. A ne isplati mi se zbog 500e prelaziti blizu 2000km...

Djuro, sve i da je quad rail to napajanje nebi imalo problema jer je jako i gura minimum 30A po grani, nikada mu nece zafaliti struje za grafike. Treba da googlaju oni koji kupuju napajanja, ne ja. Ja samo pricam zbog cega ljudi imaju probleme sa ekstenderima, ko hoce da cita neka cita, ko nece nek se mlati s glupostima ceo zivot.

I ja sam uzeo 4x 280X vapor x ali bez kodova, da li imam pravo na bf4 ?:)

stigla ljepotica r9 290, kao sto se i dogovorih preko fona sa firmam koju sam smatrao za tralala, dok ove ozbiljnije ispus,

nego imam li pravo na kodove za igre?

Provera unlock-a, unzipuj sadrzaj oba fajla u jedan folder i pokreni hawaiinfo12.exe, ne bi trebalo da bude pokrenut nijedan drugi program dok ocitava, ako se otkljucava treba da stoji F8000005....

@DADE

Da li si u firmi na E... pazario 270, ako je tako onda da narucim iz madjarske ili preko clana sa ovog foruma.

Za 3x280x - CHIEFTEC Nitro BPS-950C 950W ili CM V850 850W ili Seasonic 850AM 850W?

Za 4x280x - CHIEFTEC Nitro BPS-1200C 1200W ili CM V1000 1000W?

Ovo bi bilo idealno.

CM V850 i SS 850AM bi trebalo da su ista ili slicna platforma. Stim da CM to prestavlja kao Gold, a SS kao Bronze.

ma ovaj Nitro mi je upitnik, nigdje ni jedan ozbiljan test. Zasto Johhny Guru ne radi testove Chiefteca? Zar je moguce da je to toliko los brend?

Unutra bi trebalo da je CWT PUC1200V-B? Moze li neko vise reci ista o njemu, jel ok napajanje?

Poslednja izmena:
Vrh Dno