Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Zakucane na 604. ALi su spusteni taktovi mnogo 880 / 1400 v 1.05

Vise volim tako, nego da bacaju 650-700 a temp idu u nebesa.

Poslednja izmena:
bacam 650 / 700 sa 950 / 1500 i 1040 / 1500 na 1.1-1.12 ali mi vrm ide na 90C, a to necu.

Ovako imam 2 asus 7970 dc2t 3 slota, grafe iz iste serije su stavljen im isti bios ver. 015.123.000.002 moze da se kontrolise napon samo iz asus gpu tweaka ali je problem sto on kontrolise samo prvu kartu. koliko sam razumeo da bi kontrolisao napon iz AB-a treba da stavim sapphire ili msi bios.

Pitanje da li se neko igrao sa biosima za 7970 dc2t i koji odgovara za ove karte.

@ nesic

Zasto si uopste prodavao rigove u vrijeme super isplativosti?

dugovao sam 1.5k e rekao sam da vracam za neki dan, bilo je ili da prodam rigove ili da povucem valute, cepnuo sam cenu pa ako se proda idu rigovi ako se ne proda idu valute, rigovi otisli za 3 dana,
samo sam bio u fazonu danas bolje da mi ostanu rigovi pa navijam da se ne prodaju a sutra bolje da se prodaju da ne podizem za svaki slucaj ako ltc padne, i posle reko sta bude,

Poslednja izmena:
Topla preporuka za Raidmax napajanja, model od 600w (onaj socijalni od 3-4k din) mi je gurao 2x6950 na jednoj lokaciji sa parnim grejanjem, merac potrosnje iz zida kaze load 660w, tako je radilo mesec i po :D

Ljudi procitao sam jedno 30 poslednjih stranica na ovoj temi i niko ne prica o maticnim plocama, pa nemojte za zamerite na sledecem pitanju.

Koju plocu i procesor da uzmem za rudarenje, a da u isto vreme mogu da koristim komp potpuno normalno preko integruse u procesoru (..za surf i filmove)?

Meni Raidmax 700ac radi od Februara na 4x5770 a sad na 1x7950 i 3x5770 underklokovano i undervoltovano. Ovaj rig baca 1150kh i iz uticnice vuce 540w.

Ja imam Raidmaxa 835W modular, 2x 280x iz uticnice vuce 470W, karte u zbiru daju 1400kh/s

Bas mala potrosnja. Da dodam da imam i Raidmax ae od 850w gura 2x7870 i 1x7950 i vuce iz uticnice 550w. Bilo bi manje da na ploci maximus formula nije stara ala q6600.

Ja imam Raidmaxa 835W modular, 2x 280x iz uticnice vuce 470W, karte u zbiru daju 1400kh/s

Kakav je taj Radimax? Recimo onaj od 1200W za 4x 280x? Poprilicno je jeftin? I jos deklarisan kao bronza.

Moguce da bi radio, nemogu da tvrdim ni da bi ni da ne bi.

Moguce da bi radio, nemogu da tvrdim ni da bi ni da ne bi.

Imam 2x 280x na SS 620GM. Ono je hladno kao led, 2500k spusten na 2000 / 1.0v i ali mi se desi svakih par dana da se komp ugasi i pise "power supply surges detected during the previous power on . Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit". Sad ne znam sta da radim, dal da mjenjam napajanje, jer ne vjerujem da nema snage. Ne grije se uopste.

Pitao sam mcsteel-a on kaze sledece
"Šta imaš uključeno u USB portove? Moguće da je nešto tu zaškripalo... Druga mogućnost je da kad tri grafike povuku struju kroz PCi-E slotove na ploči, upadna struja kroz ATX 24-pin konektor bude previsoka (pošto se ti slotovi napajaju sa svega dve žice sa tog konektora), pa se ploča preventivno ugasi. Pogledaj po netu koliko ima slučajeva da su na mining rig-ovima izgoreli 24-pin konektori na ploči..."

U usb nemam nista, jedan SSD i 1 HDD i 7 ventova i to je to.

Na 850w rade 3x7950 vec par meseci sa zakljucanim naponom na 1.22.

To je super, znaci da ta bronza nije tek onako stavljena tu.

Ma malo sam citao testove tog Raidmaxa i u sustini zakljucak je da je ok napajanje za te pare (skraceno). Koliko ga je pametno uzeti za mining za 24/7 ili pljunuti 50-100e vise i uzeti neko krsteno.

jedno pitanje.da li sve asus r9 280x daju isto kh/s? razlika u ceni je i do 8000din

Gde nalazis te razlike, na KP ? Razlika u ceni je samo kod TOP i no TOP modela.

Sva sreca pa je toliko veliki izbor kartica, mozemo da kupimo sta nam se svidi kad god hocemo :d

to ima samo na sajtu na lageru ne mozes da nadjes nista

Stigla dva Super Flower 1000W, 80+ Platinum. Rešena struja za 2 riga sa 3x280x kartama.

Nazad
Vrh Dno