Nema napajanja kao i grafikaStvarno sto se zezate sa napajanjima? Jel nema da se kupi 1200~1500W pa morate da se snalazite ili hoćete da ustedite?
Nema napajanja kao i grafikaStvarno sto se zezate sa napajanjima? Jel nema da se kupi 1200~1500W pa morate da se snalazite ili hoćete da ustedite?
Whip, stvarno pogresno mislis. Procitaj moj prethodni post. 24/7 ce unistiti kartu sa takvim temperaturama. Ako na 15c sobne naponska ide na 100c veruj mi da nema sanse da na 40c preko leta ta karta radi normalno. Ako ne crkne naponska po tim vrucinama onda ce biti jako nastabilna karta, nema sanse da ce normalno kopati.
Vapor ima sasvim dobrochladjenje i stvarno me zanima sta oni tu muljaju s tim naponskim. Jedna verzija im im radi na 70c druga na 100c...
Whip, stvarno pogresno mislis. Procitaj moj prethodni post. 24/7 ce unistiti kartu sa takvim temperaturama. Ako na 15c sobne naponska ide na 100c veruj mi da nema sanse da na 40c preko leta ta karta radi normalno. Ako ne crkne naponska po tim vrucinama onda ce biti jako nastabilna karta, nema sanse da ce normalno kopati.
Vapor ima sasvim dobrochladjenje i stvarno me zanima sta oni tu muljaju s tim naponskim. Jedna verzija im im radi na 70c druga na 100c...
Koja su ti tu setovanja ?1,1V je izgleda minimalni napon.
Pogledajte prilog 130534
Klokove razdvoj zarezom. Tipa, --gpu-engine 960,980 naprimer.
Uzmi vezice za kablove, prvu kartu "napni" malo od druge, a drugu od prve, da dobijes veci razmak izmedju njih![]()
Ne znam da li se razumemo, pričam o kloku za svaku karticu posebno. Ne isti klok na obe u isto vreme. Uostalom, uradi na CGmineru preko tastature, G, pa C i podešavaj šta želiš.
Koja su ostala podesavanja?
edit: da odgovorim @appl-u, 947/1250 pl + 0%, 810/820kh/s, tc-32768 , worksize 256, I - 20, V -1, gpu t.- 1.. probao sam druga podesavanja i uvek je gore sta god da promenim...
Uzmi vezice za kablove, prvu kartu "napni" malo od druge, a drugu od prve, da dobijes veci razmak izmedju njih![]()
Koja su ti tu setovanja ?
Pogledajte prilog 130557
Nisam probao nize napon ali mi realno i ne treba. Ovo su sva podesavanja na Lightning obicnoj verziji (znaci nije BE) i na Basic Biosu. Dok se ne podigne memorija ovoliko nece ni da cuje preko 700Kh/s a ovako radi standardno i normalno. Interesatno je kako BE verzija radi na manjem kloku za memoriju, tj. na tom nekom "standardnom" odnosu jezgra i memorije za rudarenje...
Sta te jos zanima TC nece preko 27.000... cim stavim 28.000 nece da majnuje.
Moze i ovako![]()
@Rap za 290 ti treba 1093/1500 i TC 32765 i to baca oko 880 i u Winu bez 8g ne pocinji, kako je hladis ako si na vazduhu vent na 100% jer ce da ti obara klok
Koja je ploca u pitanju? Razmisljao sam da uzmem neku jeftiniju plocu sa dva pcie x16 jer mi fali jedan extender a ne mogu nigdje da ga nadjem. Moze neki predlog za plocu nije bitno intel ili amd mada preferiram amd
Da li bi CM G750M bio dovoljan za 2 x 280x i jednu 7850 racunajuci plocu i neki jeftin proc? Ili cu morati da idem na CM 850?
Koja je ploca u pitanju? Razmisljao sam da uzmem neku jeftiniju plocu sa dva pcie x16 jer mi fali jedan extender a ne mogu nigdje da ga nadjem. Moze neki predlog za plocu nije bitno intel ili amd mada preferiram amd
Da li bi CM G750M bio dovoljan za 2 x 280x i jednu 7850 racunajuci plocu i neki jeftin proc? Ili cu morati da idem na CM 850?
U nedostatku extendera, masta pomaze
U stanu mi je pakao, 27-28C
Dvije Noctua u napojne sekcije.
CM 200mm iza izbacuje, gore 2x 140mm i naprijed 140mm i nazad 120mm
GPU 64 i 66
VRM1 76 i 76
VRM2 83 i 82
Jesu li to ok temp, mogu li mirno spavati?![]()
Jesu li to ok temp, mogu li mirno spavati?![]()
Pa ako pored ovolikih ventilatora mozes da spavas, super... pazi samo da te promaja ne "ubije" :d
-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1070 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0
Inace, razmisljam se da otvorim jednu temu tipa "7970 Ligghtning rudarenje" sa svime sto sam do sada zapazio. Naponi, potrosnje, flesovanje itd. Ako bude zainteresovanih to cu i da uradim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari