Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

klimu ne koristim jos od avgusta....

mislim da nisi dobro srachunao, veca je razlika od 300din, ali sve jedno, mislim da nije vredna torture.

po meni, ovako odokativno tih tvojih 6 7970 tako setovanih troshe ~6x300w= 1300kwh ~7800din
ako bi ih spustio na ~950/1450, i napon naravno, to bi bilo ~6x240w = 1040kwh ~6200din
hash rate bi ti pao za 10% tj za 444 a to je bruto ~3000din - razlika u potroshnji 1600din = 1400din mesechno vishe

nekome je to razloga da se chereche, meni nije.
to je naravno sve pod pretpostavkom da nece nishta da rikne pre, ali ako rikne onda se ova razlika gubi.

Nema razloga da bude tako, jer novi uređaj si dobio na račun garancije prvog proizvoda, tj nisi kupio taj novi, tako da je vremenski period garancije ne promenjen.

Nisi u pravu ako se radi zamena za novi dobijas normlano novu garanciju, ako se popravlja naravno da ne dobijas novu garanciju

Tacno tako. Ako se menja kompletan uredjaj dobijas full garanciju. Ako se na uredjaju menja neki deo ili se popravlja, garancija se nastavlja.

Sto se tice garancije... Ako nasi uvoznici imaju znatno veci procenat reklamacija od drugih lako mogu da dospeju na crnu listu. Onda vaze drugaciji nacini placanja, nema popusta plus ce sam uvoznik da rebne vecu cenu. Verujte mi na rec da sve moze da nam se obije o glavu.
Pogledajte koliko se Demios muci s reklamacijom onih Gigabyte-a... Dovoljno je sledeci put platite kartu 10-15% vise nego sto bi trebali plus da vas zavlace malo oko zamene i vec ce vam izaci na nos. Uvek ce se preko nasih ledja prebiti.
Ako mene pitate za sada jos uvek nemamo puno reklamacija ali gomila karata je kupljena u zadnjih 6-7 meseci, ako se karte izgrabljuju sve ce one stici na red letos.
Sve i ako nikada ne bude problema oko reklamacije opet treba uracunati period cekanja tokom reklamacije u idle time jer ta grafika ne kopa. Onda vidite koji je to procenat godisnje.
Ima tu jos nekoliko faktora zasto je bolje malo postedeti karte ali me stvarno mrzi da pisem vise. Ko hoce nek poslusa iskusnije, ko nece neka tera po svome slobodno. Pre ili kasnije spustice klokove, pitanje je samo koliko ce lekcija da kosta ;)

Novi zakon, koji stupa na snagu, navodno, 1.1.2014., rešava mnoge komplikacije.

Nema razloga da bude tako, jer novi uređaj si dobio na račun garancije prvog proizvoda, tj nisi kupio taj novi, tako da je vremenski period garancije ne promenjen.

Nije tačno, neka odredba zakona to pokriva tako da se dobija nova garancija. Pričam iz iskustva da vas trgovci ne zavlače.

demios: eto jos sada ispada da bih smanjenjem napona cak i vise izgubio u novcu nego sto bih ustedeo...tj ne bih dobio nista... razumem ja tvoju logiku... mislim znam sta hoces da kazes... evo ovih dana pored otvorenog prozora temp su im 60-75 stepeni... mislim da to nije neko preterano mucenje...:)

Ne treba natezati mnogo zbog soma dinara, to kaze, ako ti ajsne karta nacekaces se sit i ode ta razlika jer karta ne kopa u servisu.

Jeste isti princip, ali to se svodi da je garancija doživotna, a kad prestanu sa poizvoljnom istog za 10 god, onda im tražiš pare sa fiskalnog. Razumete me šta hoću da kažem, stvarno nema smisla da se dobija nova garancija za zamenjeni uređaj.

Pa mora da se dobije. Nov uređaj = nova garancija. Ko im je kriv ako prave loše uređaje koji se kvare u garantnom roku. :)

Aj jedno glupo pitanje nisam znao gde da ga postavim ali eto ovde da pitam na koliko je bezbedno da se drze one turbine kao moju na 5850 a da se ne s**be neki dan znaci buka sto pravi nije problem

@lightning
nema shta, onda se razumemo, samo shto bi ja ovako, a ti onako, nishta strashno.

@sajber
upravo dobih email od nikole iz gigabajta da mi je odobrena r9 280x za spaljenu, tako da, eto, da se i ta pricha zavrshi.
pohvale za gigabyte shto se tiche toga.

@lightning
nema shta, onda se razumemo, samo shto bi ja ovako, a ti onako, nishta strashno.

@sajber
upravo dobih email od nikole iz gigabajta da mi je odobrena r9 280x za spaljenu, tako da, eto, da se i ta pricha zavrshi.
pohvale za gigabyte shto se tiche toga.

Da nesto slicno nisu u radili, verujem da bi im se obilo o glavu.

Kada bi ti, kao dugogodisnji clan foruma preneo iskustvo ovde i na komsijskim forumima, sigurno im se ne bi pisalo dobro a i buduci da su im 79xx karte na losem glasu, dosta bi time gubili. ;)

ostaje samo pitanje shta raditi sa njom.
ukoliko je i njoj lokovan napon na 1.25v, mislim da joj se u rudniku tako ne pishe dobro.
ima li neko neki info da li isti ovi 7950 biosi pasuju na 7970? ili cu pak morati da probam sam :D

Poslednja izmena:
Na koje 7970 da li pasuju posto je moja ref dizajn pa bi i ja probao .

sumnjam da moze kod tebe, ja mislim na ove modovane biose od robnitro choveka za 7950 rev 2.0, poshto identichno izgledaju

Nema šanse da "pasuje", pa ja sam probao BIOS sa jedne da puknem na drugu sa istom oznakom (GV-R797TO-3GD) pa nije išlo, a ne 7950 -> 7970.

Doduše na ovim Top Overclock je moguće spustiti napon sa 1.256V na 1.2V (dešava se i automatski ako se klok spusti na 1000Mhz), a ja ovu svoju problematičnu ("temperaturno stabilisaanu") držim na 925Mhz pa su potrošnja i zagrevanje redukovani takođe.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da je netražimo po netu, glavom i bradom:

Koja je to revizija karte ?

Koliko izvlacis KH/s sa njima ? Ja ovu moju moram da peglam na 1030/1780 1188mv na vodi je sva sreca inace ne bih ni kopa a izvlacim max 695KHs sa F3 biosem

Poslednja izmena:
Da je netražimo po netu, glavom i bradom:

pcb deluje kao 2.0, al neshto se razlikuje izgleda ako ne pashu biosi od ove rev 2.0

ala je i tebi pozutela vrm...

@apple
to shto si naveo je pcb od referentne 280x, ja pricham o windforce koaj je ista kao 7970 2.0 /i evo sad 2.1

Nazad
Vrh Dno