La.Prestige
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.11.2009
- Poena
- 455
Tesko da moze biti problem sa malim temperaturama. Meni je prosle zime rudnik kopao na ambientalnoj temperaturi od 1 stepen (napolju -10). 
Danas predstavljene Radeonke R9 270.
Bogami bice ovo mnogo dobra kupovina za mining. 130e za MSI TF IV hladjenje+BF4(110e klot karta), isto shadera kao i R9 270X samo manji clock. TDP 150W ali po review-ima ne prelazi 130W max load.
Buduci da su na litecointalku ljudi ostvarivali ~480-490 kh/s umrenenim overklokom, ocekujem toliko i od ove karte.
Za 440e skoro 2 Mh/s brzine i to sve na ~750W napajanju.![]()
To su ista djubreta kao i 7870 izgleda.
ne moze klok gore kad se smanji voltaza.... svaki klok zahteva odredjenu voltazu zar ne... da je kao sto ti kazes, ljudi bi vozili 7970 sa 0.95v i 1100/1500 klokovima.. a to ne moze... vec svaki klok preko 1000 za gpu trazi dodatnu voltazu...
Slažem se sa gore navedenim jer je bolje "vrabac u ruci nego golub na grani" :d...Nego, kad se već pominje flešovanje biosa, jel može neko da mi odgovori na moj prethodni post jer sad već polako sumnjam da sam na "ignore" listichuvajte ih maximalno, nemojte juriti sulude klokove i napone, chuvajte ventilatore i naponske.
naredni period ce biti chupav po uvoznike, pa ako dodjemo na losh glas, moguce da ce nam praviti probleme oko reklamacija.
takodjer, ako preterujete sa silovanjem, karte ce biti nestabilne (prestace da kopaju, zabadace makine), plus vreme provedeno u servisu....suma sumarum, necete dobiti nishta preteranim klokom.
Ljudi sa gigabajtima 7950 v2, fleshujte modovane robnitro biose sa 1.056v, plafon 1.09v. oni sa FT0, FT0 varijacije, sa FX1 FX1 modove itd.
Sa ostalim kartama koje imaju volt kontrolu, savetujem 950-1000mhz max i shto nizi napon u zavisnosti od asic-a.
...da pitam onako usput, sta bi sa onim asic cipovima preko genijalcine?
ne zagrevaju igre ni blizu kao ovo. probah lichno, a mozesh i sam.
pa kopaju kinezi samo zvoni
a kad prodaju BTC za 500$ verujem da ce imat obraz refund da im odrade...
Opet nije opravdanje, opencl je predvidjen za upotrebu.... tek mogu da zamislim da ljudi kupuju 290x sta bi tek bilo.... u svakom pogledu fermi II (mogu mederatori opet da me banuju na nedelju dana bas me briga samo ce pokazat sta je ovaj forum postao i ko ga finansira, sto govorim istinu dok se za isti debakl NV dopustalo sve i svasta)
ali pretpostavljam ne 24/7![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari