Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Leti su temperature naponske preko 90°C, pa ne požutela. Rekao sam vam davno da samo Asus priznajem, a da su ostali modeli ko pokušaji dece na tehničkom. No da ne kapitališem na tu temu, svidele su mi se ove 7970 1100/1500, biće nekom odlične za gaming kad stignu nove R9 280X tamo negde posle druge godine exploatacije :d. Naučiće gigabyte da ko ne plati na mostu plati na ćupriji jer ne bi bilo lepo da to spoznamo mi kao korisnici.

Kod mene sinoc uspesan flash biosa na F73 i sad su nesto manji klokovi za 700Khs . Drzim je sad na 1060/1500 :)

Potvrdjujem Asus je jedina 79xx karta gde je naposnka propisno ohladjena, jedino su malo preterali sa oklopom kojeg kad skines dobijas jos -10C... ali to je potrebno tek za extremne CF uslove u kucistu kako bi i dalje ostao necujan

Koliko pratim i dalje 90% njih gleda temperaturu GPU sto je veoma pogresno... jer kod nekih modela GPU zna da bude ~70C a naponska blizu 100 u pojedinim uslovima

To je problem kod giga v2 jer nema senzora. Samo mozesh spolja nechim da merish...ako imash.
A da ne prichamo o previsokom fixiranom naponu....naravno da ce biti posledica.

Problem je u tome sto ne mozete da hladite naponsku sa toplim vazduhom koji dobijate od hladjena GPU, pogotovu ako kao kod Gyge nemate ni lim preko naponske. Asus je tu naj korektnije uradio jer je stavio i adekvatan hladnjak na naponsku i time kompenzovao toplotu vazduha koji dolazi od GPU, to vazi i za vodena jer po mom iskustvu bolje je da se posebno hladi GPU vodom a naponska vazduhom nego celim WB jer je onda temp na GPU mnogo veca bar 10 stepeni, da ne govorimo o efikasnosi WB, restriktivnosti koja je posebno problem kod rudara jer ne hlade samo jedan GPU i ceni.
Pogotovu ce ovo biti problem sa 290 i 290X

Poslednja izmena:
Medjam ove 6970 za 7950 i juce mi stgla prva 7950 Dual-X. Po meni jako cudna karta. :)

Prvo, Asic je 90%. :p Drugo, ima zakljucanu voltazu ali bez problema je mogu korigovati u trixx-u. Def voltaza je 1.056V, i trenutno je testiram i trazim najoptimalniji clock gpu/mem. Stigao sam do 1000/1450 gde karta baca ~590 kh/s, ali zanimljivo sto moze da radi na 0.9V(nisam isao nize ali cu probati) naponu. I kao takva se ne greje uopste, GPU~60s, VRM1~67s a ventilator na ispod 40% (~1300 rpm). Naravno naponska se uzasno greje i na defaultnih 1.056V(ide do 100s) sto je bas steta. Razmisljam da li staviti Vapor-X hladnjak na ovu kartu da vidim kakva je se OC potencijalom. :eyebrows:

Idem sad traziti najoptimalniji odnos gpu/mem do 1100Mhz za jezgro pa cu lepo zameniti pastu. Pazario sam Arctic MX-4 pa ce joj malo oboriti temperature.

@demios
istina je samo sam preleteo preko vasih postova ali generalno to vam je to, nema price ako vam je napon zakucan na 1.25 sto je bez veze i postavljen je upravo zato da ne biste OC i normalno da se i naponska usijava pored GPU

Potvrdjujem Asus je jedina 79xx karta gde je naposnka propisno ohladjena, jedino su malo preterali sa oklopom kojeg kad skines dobijas jos -10C... ali to je potrebno tek za extremne CF uslove u kucistu kako bi i dalje ostao necujan

Koliko pratim i dalje 90% njih gleda temperaturu GPU sto je veoma pogresno... jer kod nekih modela GPU zna da bude ~70C a naponska blizu 100 u pojedinim uslovima

Znaci u cgmineru mi ne pokazuje temp gpu-a? Gde mogu da potrazim gpu temp?

Ne temp gpu vec temp VRM-a . Mozes je pogledatu u GPU-z ako ta opcija ima za nju ako ne onda samo sa laserskim meracem za temperaturu .

sta bi sa ovim novim serijama grafickih, kako se ponasaju za kopanje, neki celokupan utisak ovih koji su se javljali pre u temi, ili ostaju pri prvobitnim izjavama?

sta bi sa ovim novim serijama grafickih, kako se ponasaju za kopanje, neki celokupan utisak ovih koji su se javljali pre u temi, ili ostaju pri prvobitnim izjavama?

lose, nisam video da je iko nategao vise od 880kh/s i kazu da trose preko 300w... i pregrejavaju se

Imas moj post na 290

Kao da je nestao post ...

u prevodu ide do 880kh/s, trosi ~300+ wati, greje se na 90+ C (2x idu 95C, kontam da je 4x nemoguce bez vode), neki koji su je ohladili uspeli su da izvuku i 900kh/s, perf/w nije nista bolji od 7950 a cena duplo veca, ne isplati se

Poslednja izmena:
Moje safir x oko 640 i to solidno nategnute,za 750 treba 7970 i to takodje da se utegne!

Da gledamo nove modele R sa 3 godine garancije... sta izabrati cene su 31.000 - 32.000?

Zeljko ja sa powercolor 7950 dobijam 595-600 kh na 1035/1400 napon 1062.

imas optimizovan bin ja sa 1020/1500 dobijam 630kh

Poslednja izmena:
Malo pojasni Zeljko ne razum bas ovo... :(

ubacis bin file gde ti je cgminer (mora neki noviji cgminer posle 3.1 il tako nesto), i podesis cg miner sa
--scrypt -I 20 -w 256 --thread-concurrency 24000 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2

Intesity mozes koji zelis 17-20, ostalo mora da je isto jer onda povuce i koristi bin koji si ubacio... ovo vazi za 7950-ke

Vrh Dno