Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probacu, hvala.
Mislio si na ovaj model La.
AMD Radeon R9 280X ASUS OC 3GB GDDR5, DVI/HDMI/DP/384bit/R9280X-DC2T-3GD5

Probacu, hvala.
Mislio si na ovaj model La.
AMD Radeon R9 280X ASUS OC 3GB GDDR5, DVI/HDMI/DP/384bit/R9280X-DC2T-3GD5

Koliko daje ova karta KH/s i koja je potrosnja da li da uzmem nju ili Asus 7950 dcII Top v2, 7950 je cak skuplji :)

Koliko daje ova karta KH/s i koja je potrosnja da li da uzmem nju ili Asus 7950 dcII Top v2, 7950 je cak skuplji :)

Nemoj biti lud da kupujes hardware, ako verujes u ovo kupi za te pare coine. Nikad vise ne bih kupio hardware. Najozbiljnije razmisli o ovome sto ti kazem

imam vec 2 x 7970 pa bih malo da potrosim coina i posle da skupljam duze vreme zato bi hw

Inace koga zanima ja sam moje MSI 7950 TwinFrozerke kojima su zaribali ventilatori "spricao sa uljem za auto menjace :D, spric pa u prorez ispod ventilatora (posto isti sa druge strane nema rupicu za podmazivanje), malo se drze naopacke dok ulje ne stigne do lezaja i to radi sad ko bombona. Bolje od reklamacije stoputa.

Nemoj biti lud da kupujes hardware, ako verujes u ovo kupi za te pare coine. Nikad vise ne bih kupio hardware. Najozbiljnije razmisli o ovome sto ti kazem

Onda mora da snosi rizik pogresne kupovine/prodaje tih coina. Ako se zaigra pa pukne, sta ce onda? Coina nema, za odredjene pare ne moze da kupi isto....

To jeste odlican savjet, ali ako nije radio na berzi ili nesto slicno, i generalno nema osjecaja ili nema nekog da ga savjetuje onda je utopija.

Onda mora da snosi rizik pogresne kupovine/prodaje tih coina. Ako se zaigra pa pukne, sta ce onda? Coina nema, za odredjene pare ne moze da kupi isto....

To jeste odlican savjet, ali ako nije radio na berzi ili nesto slicno, i generalno nema osjecaja ili nema nekog da ga savjetuje onda je utopija.

Neka odredi sebi cilj i drzi ga se. Npr kupujem za 4 prodajem za 6 ili vise. Ili kupujem danas prodajem za godinu dana pa sta bude. Uvek je bilo i verovatno ce biti isplativije kupiti novcice nego kopati. Preispitaj se unazad, ja jesam.

Slazem se u potpunosti, ali ne mogu svi da se suzdrze i rade u okviru onoga sto zacrtaju. Neko hoce sve i relativno odmah.

Zato kazem,sve zavisi od osobe do osobe.

E pa sad, ne mogu da se suzdrze... Pa tako ne mora da se suzdrzi i da kopa vec moze sutra prodati grafiku. Suludo je u ovakvom trenutku prodavati coine da bi se kupila grafika. Diff skace i ta grafika verovatno vise nece zaraditi te coine koliko je potroseno za nju. Kad sracunas onda ispada da je mnogo bolje da je samo cuvao coine.
Na'rani svinje i nista ne diraj! ;)

Ljudi, kratkorocno jeste bolje ali dugorocno je pitanje sta je bolje...ulaganje u masine je investicioni sistem koji ima svoj ROI dok je kupovina novcica stvar u kojoj svi mislimo da bismo profitirali, za sta nam prvo trebaju m..a pa onda hrabrost....svi smo imali sansu na pokupujemo bruku BTC-a kada je bio 60 evra ali retki su to i uradili. Ili su oni sa viskom love to uradili ili oni sa balls do zemlje :)

Ljudi, kratkorocno jeste bolje ali dugorocno je pitanje sta je bolje...ulaganje u masine je investicioni sistem koji ima svoj ROI dok je kupovina novcica stvar u kojoj svi mislimo da bismo profitirali, za sta nam prvo trebaju m..a pa onda hrabrost....svi smo imali sansu na pokupujemo bruku BTC-a kada je bio 60 evra ali retki su to i uradili. Ili su oni sa viskom love to uradili ili oni sa balls do zemlje :)

Pogotovo je dugorocno bolje jer diff raste stalno

Kada kazem investicioni mislim na konstantno investiranje u to i trcanje ili prestizanje diff-a...u kopanju je problem diff, amortizacija, na berzi visok rizik pa eto stvar je odabira. Ja sam vise za investiranje nego za visok rizik.

Kupovina coina je "elegantnija" varijantna :), nemas troskove struje, buku, problem sa hardverom i eventualnu reklamaciju. Recimo sad da zelim da investiram u ovo ja ne bih ni mogao u hardver jer nemam gde da stavim, a coine kupiti mogu. Ko ima mesta i prostora za sirenje super, i ja bih voleo da imam tako nesto ;).
Ali i jedna i druga varijanta je ok pa ko sta voli i moze, nego je najbitnije u celoj prici kada prodati coine, ako to ne ubodes neces biti presrecan ni sa jednom varijantom :).

Kupovina coina je "elegantnija" varijantna :), nemas troskove struje, buku, problem sa hardverom i eventualnu reklamaciju. Recimo sad da zelim da investiram u ovo ja ne bih ni mogao u hardver jer nemam gde da stavim, a coine kupiti mogu. Ko ima mesta i prostora za sirenje super, i ja bih voleo da imam tako nesto ;).
Ali i jedna i druga varijanta je ok pa ko sta voli i moze, nego je najbitnije u celoj prici kada prodati coine, ako to ne ubodes neces biti presrecan ni sa jednom varijantom :).

Zato i treba da odredis sebi cilj

Ja kad bi kupio sad BTC otisao bi sa 500$ na 100$ ili jos manje ... a mozda i na 1000$ zar ne?
A ako kupi grafiku videce neki $ sigurno :)

A niko osim jednog clana da pohvali i pokudi r9 grafike. Ja sam zainteresovan za r9 280x posto nema 7950 po ok ceni. Ima reparirana 7970 po dobroj ceni ali da li to vredi uzimati

Ja sam kod ortaka video Asus R9 280X DC2T bas ovu sto je cacanin okacio na prosloj strani. Karta je stvarno odlicna, extra temperature i njemu baca 750 kh/s. (Znaci sve isto kao 7970 samo bolje hladjenje i manja cena).

Ja sam uzeo 2 Matriksa ali ih trenutno drzim u destkopu jer nemam mesta vise u rudniku i cekam da rasprodajem 6970 grafe. Samo cu reci da nikad bolje karte nisam imao. Glomazne jesu ali brate 'lade za sve pare.

Tako da bih vam preporucio bez razmisljanja taj Asus. A reparirane bih izbegao. Jeste mozda manja cena ali svasta moze da te zadesi sa njom i uzmi u obzir d ce ti karta raditi 24/7.

Poslednja izmena:
... i da je radila 24/7.

A niko osim jednog clana da pohvali i pokudi r9 grafike. Ja sam zainteresovan za r9 280x posto nema 7950 po ok ceni. Ima reparirana 7970 po dobroj ceni ali da li to vredi uzimati

Hehe,cena je ok jer se tacno zna kako radi,koliko daje,kako se podesava,na kom hardveru (ploca,napajanje...) radi poso....ili uzmes r9 jeftinije i zasuces rukave pa polako...:D

Jel moze neki link sa testovima tih novih karti (koliko koja baca kh/s)? R9 270X bi trebala da je u rangu 7850 ili mozda grijesim?

Sto volim kada neko da tako opsirno kvalitetan odgovar kao ledio ...

Evo kvalitetnije i shturo....kupi 7950 i ne talasaj....dok se ne stabilizuju r9 imaces davno razliku u ceni i jos malo preko...;)

Ja sam kod ortaka video Asus R9 280X DC2T bas ovu sto je cacanin okacio na prosloj strani. Karta je stvarno odlicna, extra temperature i njemu baca 750 kh/s. (Znaci sve isto kao 7970 samo bolje hladjenje i manja cena).

Ja sam uzeo 2 Matriksa ali ih trenutno drzim u destkopu jer nemam mesta vise u rudniku i cekam da rasprodajem 6970 grafe. Samo cu reci da nikad bolje karte nisam imao. Glomazne jesu ali brate 'lade za sve pare.

Tako da bih vam preporucio bez razmisljanja taj Asus. A reparirane bih izbegao. Jeste mozda manja cena ali svasta moze da te zadesi sa njom i uzmi u obzir d ce ti karta raditi 24/7.

Druze koja je potrosnja ove karte? Interesuje me zbog napajanja?

Ja svakako hocu da kupim novu karticu . Sto zbog igranja , sto zbog kopanja. Samo da prelomim , 7950 ili r9 280x

U svakom slucaju je jaca 280X jer je to rebrand od 7970 .

Vrh Dno