Propustate jednu vaznu stvar tu, a to je da se grafa agresivno downclockuje kad se ugreje. Sto znaci da tih 700MH/s baca s mozda i 800MHz kloka, tako da bi s propisnim hladjenjem ili undervoltom mogla da baca mozda i do 900MH/s, bez ikakvog overclocka. Pitanje je i da li su se revieweri potrudili da nadju optimalnu konfguraciju za mining. A za skript je i pitanje kako ce se odraziti 512bitna magistrala.
U tom slucaju bolje kupi 2-3 btc-a i cuvaj ih. Mnogo je laksa zarada na taj nacin.DADE je napisao(la):Grafičkih na kilo po oglasima, čak i usb miner za skromnih 50eako cena btc-a skoči na 500dolara možda i stigne da se otplati
![]()
Ali ako nešto košta skoro duplo više a ima bolje performanse možda 20% sa verovatno većom potrošnjom onda je jasno da nema šta da traži za kopanje pored Tahitija. Da bi se razmišljalo o kupovini za kopanje samo, trebalo bi da baca bar 1200 po meni.
Pa jeste ali koga jos zanima kopanje sha256, scrypt nas zanima.
Ne pomaže tu ostatak arhitekture koji je ako se posmara front end i back end gotovo udvostručen, za kriptovalute su bitne proste ALU operacije koje obavlja shader unit. Te osnovne operacije nije moguće optimalnije izvoditi jer se u osnovi izvršavaju direktno i samo dve stvari na to utiču, a to je broj ovih jedinica i njihova frekvencija.
Sve to pricas za SHA256, za SCRYPT je druga prica.
Ne, odnosi se i na scrypt, to što algoritam uključuje i intenzivne operacije sa memorijom ne menja suštinu. U memoriji se ništa ne izvršava, ona je tu da se iz nje podaci pročitaju i pohrane, sva obrada mora da prođe preko ALU jedinica (shadera).
Ovo što si sad napisao ja doživljavam kao još veći pesimizam od mog na temu novog hardvera i ponašanja klijentskog softvera za mining. Prethodno sam mislio da si optimista kada je reč o novoj arhitekturi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari