Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

He he he..pa ne mogu da ne platim, u stvari mogu jedan mesec-dva al posle vec moram :). btw nikako da ti se javim za onaj ram bas mi se nesto nije cackalo to al cu morati :)

Inace kako se vama sto imate crvenu ikako isplati :trust:? Hmm morace cena gore za koji mesec ili ltc propada posto ce pola rusnika po svetu biti pogaseno :D..

Heh opusteno nece to nigde pobeci... sto se tice isplativosti to je vec neko vreme veoma upitno nevezano za zonu... znas kako ima ljudi koji veruju i onda sama racunica nije ni bitna ;)

ja sam rasprodao deo i za deo novca kupio LTC, ostao sam samo na 2x7950 koje ne gasim, nek rade non stop, cenim da vise od 2000 ne mogu da istrose mesecno , na 1020/1250 @1.050V i 1.069V

Ja poceh da citam malo o rudarenju pa dodjoh na ideju i da se ubacim u svu tu pricu :)
Mislio sam za pocetak da probam na svoj racunar koji koristim dodam dvije graficke a ja na integrisanu da radim. Isplati li se samo 2 graficke da rade? Samo da ne budem u minus :)
Vjerovatno bih morao i napajanje neko da uzmem jer sad imam seasonic 430GB. Mada za pocetak dvije graficke naprimer radeon 7770 ili nesto tog tipa sto ne trosi mnogo. Je li isplatljivo ?

Nije isplativo i vrlo lako mozes otici u minus.

Obustavi avanturu i dodji za nekih ~mesec dana u ovu temu, mozda stanje bude bolje. :)

Istinu kaze. Nije dobro sada investirati u kopanje. Zarada je ocajna i niko normalan ti nebi preporucio sada da kreces.

Ja poceh da citam malo o rudarenju pa dodjoh na ideju i da se ubacim u svu tu pricu :)
Mislio sam za pocetak da probam na svoj racunar koji koristim dodam dvije graficke a ja na integrisanu da radim. Isplati li se samo 2 graficke da rade? Samo da ne budem u minus :)
Vjerovatno bih morao i napajanje neko da uzmem jer sad imam seasonic 430GB. Mada za pocetak dvije graficke naprimer radeon 7770 ili nesto tog tipa sto ne trosi mnogo. Je li isplatljivo ?
Sve ispod 7950 grafičke je totalni bunar jer koliko iskopaju toliko ti komp i grafike potroše struje (otprilike). Mislim da bi ti trebalo "malo više" vremena da bi mogao grafike (a verovatni i napajanje) da otplatiš. Trenutna cena coina je jako mala tako da ako si planirao iskopaš malo pa prodaš neće ti se baš isplatiti. Javiće se već iskusniji od mene pa ih saslušaj. Sve ostalo zavisi samo od tebe. U svakom slučaju imaš par tema (od neophodnog hardvera do kretanja cena coina i sl.) pa kreni da čitaš bar od Avgusta meseca i dobićeš "neku" sliku.

Nije isplativo i vrlo lako mozes otici u minus.

Obustavi avanturu i dodji za nekih ~mesec dana u ovu temu, mozda stanje bude bolje. :)
Istinu kaze. Nije dobro sada investirati u kopanje. Zarada je ocajna i niko normalan ti nebi preporucio sada da kreces.
+1

Poslednja izmena:
Ko sad veruje u kripto valute nek ulozi u LTC ili saceka da BTC padne, nikako da kupuje HW!

Poslednja izmena:
Kako ce BTC da padne kad diff raste? Gasice ljudi rudnike, sad je trziste jako neizvesno ali ne nadajte se padu ispod 100$ po novcicu a i tu cenu jedino da cekate da neko istrese u momentu par milja BTC pa da to obori cenu... Kad se setim kako smo sa oko 1gh/s tresli 50-60 BTC mesecno :D ja kad sam otplatio grafike poceo je generalno da me boli lakat sta se desava samo sam dizao mesecno koliko se izrudari. Sad mozete da rudarite sa grafikom ali jedino da izbegnete placanje struje samo ta varijanta je isplativa.

Eh ti si bar osetio zlatno doba kopanja :D. Sad na žalost nikakvo kopanje se ne isplati za BTC, svaki vid kopanja donosi gubitak, ne znam dokle će tako ići. Ima zarade sa ltc ko ne plaća struju ovo ostalo pozitivna nula ili gubitak.

Koje mi graficke predlazete da uzmem a da rade na ovo moje ss 430GB napajanje? Kao podstanar ne placam struju tako da tu nemogu u minus uci :). Sto mislite 6770x2 da uzmem? Trebao bi da ovo napajanje lagano podnese. CPU je i5 3570K.
Da zaradim tih 10 eura mjesecno zadovoljan sam :)))

Koje mi graficke predlazete da uzmem a da rade na ovo moje ss 430GB napajanje? Kao podstanar ne placam struju tako da tu nemogu u minus uci :). Sto mislite 6770x2 da uzmem? Trebao bi da ovo napajanje lagano podnese. CPU je i5 3570K.

Sa dve 6770 ako uspes da ih podesis na 210KH/s (sve su razlicite), mozes da izvuces oko 0.35LTC dnevno, pod uslovom da je komp 24h upaljen i da ne radi nista drugo. To je po sadasnjoj racunici oko 10.5LTC-a mesecno ili 18.9US$ ili oko 0.14 BTC-a...Pa izracunaj sam

Danas sam sa servisa podigao zamensku karticu, ali nisam odmah video da su mi umesto obicne uvalili repariranu.

Sta raditi?

Danas sam sa servisa podigao zamensku karticu, ali nisam odmah video da su mi umesto obicne uvalili repariranu.

Sta raditi?

Vrati je pod hitno i trazi novac ako nemaju istu kao tvoju koja je crkla ako imaju uzmi kao tvoju novu ne raspakovanu sa garancijom od danasnjeg dana a ne da vazi od tvoje stare. Svaka druga opcija od strane prodavca INSPEKCIJA.

To sigurno nego vidim da nemaju ovu moju na lageru pa ne znam da li da prihvatim doplatu istog modela za nekog drugog proizvodjaca?

Koja je firma u pitanju?! Idi bre tamo i s vrata galami na svakog koga vidis, galami i na musterije slobodno ;)

Dobri stari Alt* :)

Idem sutra prepodne, pretpostavljam da danas ne rade vise...

Samo ne znam da li da pristajem ako mi npr ponude da doplatim 2000 za vaporku ili slicno?

Poslednja izmena:
Koja ti to budala od gazde placa racune?!?:eek:

32000?

Pa sto bi doplacivao za vejporku kad je ispod 30.000 dinara. Trazi novac i kupi vejporku ili koju god zelis i sa devojkom na picu za kusur.

Naravno. Kakva crna doplata. S tim prevarantima samo ostro. Uzmi lepo pare i kupi drugu, nemoj da te leraju slucajno. Odakle im ideja da ti podvaljuju repariranu kartu i kakva je to fora jos da im doplacujes za drugu kartu?

Ja jos ne smem da napisem sta se desava s onim napajanjem koje sam onda reklamirao i vratili ga kao ispravnog. Kad bi vam pricao sta se jos tu desilo nebi verovali i verovatno nikada vise nebi usli kod njih. Ja razumem da imaju najnize cene i da tako pecaju ljude ali dovoljno je jednom da vas urade i da budete u minusu u odnosu da ste kupili u krstenoj radnji.

Ili bih dao jos 900 din za asus...

Javljam sutra kako sam prosao...

Pa koliko je realno da pristanu novce da mi vrate mislim... ?

Ili jos gore mogu da mi obecaju kartu kao moju al da cekam tipa 30dana ili vise...

Ustanovili da je tvoja crkla ZNACI ODMAH PARE ILI DRUGU KARTU sta ti pozelis.

Nazad
Vrh Dno