Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nakon pročitanog TESTA o "novoj" karti pomalo sam razočaran. Ništa novo osim razlike u ceni. To je dobro za one koji prave nove konfiguracije ili menjaju starije modele karti ali za nas koji imamo 79xx "nove" R9 280X ne donose ništa zbog čega bi se preorijentisali na novi brend.

Tako su uradili iz 5/6 seriju, nista se nije promenilo. Inace ova r9 serija je verovatno bila gotova u januaru kad je bio prvi planiran release, ali su skontali da mogu da uvale i one leve chipove sa voltazom od 1.17 i 1.25, pa sto da se ne rese djubreta ... Zato od nove godine na ovamo nije bilo puno valjanih karti

Tako su uradili iz 5/6 seriju, nista se nije promenilo. Inace ova r9 serija je verovatno bila gotova u januaru kad je bio prvi planiran release, ali su skontali da mogu da uvale i one leve chipove sa voltazom od 1.17 i 1.25, pa sto da se ne rese djubreta ... Zato od nove godine na ovamo nije bilo puno valjanih karti
Pa to onda znači da će 79xx još godinu dana ( dok im ne dodje prava zamena) da crnče u rudnicima :d

Vec je receno da ce karte biti vise okrenute Gaming performansama nego Computing-u. Direktno AMD izjavio.

Tako da ne ocekuj nista preko ~900 kh/s za najjaci model. A ti vidi da li se isplati dati ~550e za nju.

Vec je receno da ce karte biti vise okrenute Gaming performansama nego Computing-u. Direktno AMD izjavio.

Tako da ne ocekuj nista preko ~900 kh/s za najjaci model. A ti vidi da li se isplati dati ~550e za nju.

Bas to nece moci preko 900kh/s a cjena duplo veca, nista ne treba ocekivati od R9 290 (X), sto se tice kopanja.

citam na netu da je AMD Radeon R9 280X unapredjena 7970?
koja ima da se kupi za 27k din? sto znaci da je best buy?
ili se varam, a sto znaci da ostalim grafikama cena treba da padne?

Vec je bilo reci kako reparirati ovakav ventilator... cak je neko okacio i video pre par strana cini mi se. Treba da odvojis nekako da ne slomis nista rotor od statora :)

citam na netu da je AMD Radeon R9 280X unapredjena 7970?
koja ima da se kupi za 27k din? sto znaci da je best buy?
ili se varam, a sto znaci da ostalim grafikama cena treba da padne?

ne bas, karte se greju dobreno koliko sam ja video na testovima, default voltaza je 1.2V

ako nemozes da izvuces cep, ne proporucujem da pokusas da cupas ventilator kod mene kod asuske jednostavno nije islo sve bi se iscupalo i pokidalo

Podmazivanje ce imati slabog efekta ako unutra ima prasine i opiljaka, itd, jednostavno te govnaste ventove su ocajno uradili, za jednokratnu upotrebu, kazem kod mene na vaporu sa ventovi razliciti i sad ako krenes pogresnim prilazom samo ces ga unistiti
Kako ja da znam da li je poklopac zapepljen (koliko jako lepak drzi??), da li je samo nabijen kao na prvom videu...

Kao sto je vec receno svaki vent se moze otvoriti samo treba znati i biti pazljiv pa ne radite sa hidrosnkim kolajderom i izotopima pa ako krene po zlu ode pola grada :)

Kao sto je vec receno svaki vent se moze otvoriti samo treba znati i biti pazljiv pa ne radite sa hidrosnkim kolajderom i izotopima pa ako krene po zlu ode pola grada :)

Sve je to od jadne plsatike napravljeno, ako su lepljeni kao onaj gore pa tona lepka.... ako je zaribao pre ces ga polomiti.... ja sam cupao sa asus-a jer je neko rekao da treba da pop out pa nece znaci nije taj tip vec je mozda lepljen??

Ne moze nista biti lepljeno rotor i stator su odvojeni delovi... u svakom slucaju nisam video odnosno imao prilike da otvaram ventilatore na msi ili asus ali na sapphire jesam i vaporx i dualx model i isti je princip bio da se otvori i ocisti...

Imas gore video da je zadni poklopac zalepljen za stampanu plocu kod osovinice...

ja sam na vaporu samo skinuo donju nalepnicu i oba nemaju pristup i razliciti su modeli pa nisma hteo dalje da experimentisem pogotovo sto se sa asusk-e ceo vent teglio (spulna od stampane ploce) kad sam probavao da ga uzcupam

Poslednja izmena:
Au sad sam pogledao racun za struju, ocekivao sam oko 7000din posto nije ni sat vremena bila klima ukljucena u septembru kad ono 9000hiljada :zgran:. E ***, vise od pola zarade trenutne oko 60-65% ode na struju, pa sjajno :D. Zarada sa ~ 3400KH/s 40evra, smesno. Malo sad zavidim onima koji ne placaju struju :p.

Pa nemoj je ni ti placati :D ja tek cekam da vidim racun za struju crvena zona ne gine...

He he he..pa ne mogu da ne platim, u stvari mogu jedan mesec-dva al posle vec moram :). btw nikako da ti se javim za onaj ram bas mi se nesto nije cackalo to al cu morati :)

Inace kako se vama sto imate crvenu ikako isplati :trust:? Hmm morace cena gore za koji mesec ili ltc propada posto ce pola rusnika po svetu biti pogaseno :D..

Poslednja izmena:
Au sad sam pogledao racun za struju, ocekivao sam oko 7000din posto nije ni sat vremena bila klima ukljucena u septembru kad ono 9000hiljada :zgran:. E ***, vise od pola zarade trenutne oko 60-65% ode na struju, pa sjajno :D. Zarada sa ~ 3400KH/s 40evra, smesno. Malo sad zavidim onima koji ne placaju struju :p.
zato ja radim samo u 3 smenu pa kolko napravim znam da racun nece biti vise od 1-2k din ...

Pa i to je neka opcija, ali zamisli da radim 3. smenu samo, zarada 15-20evra! Jel se vredi zbog toga cimati i svako vece-jutro paliti i gasiti? Bolje onda da rasprodam sto mi ne treba i da zaboravim na ovo. Mada ko zna mozda cu i ja jedan kratak period (da vidim da li ce se nesto menjati) tako ako jos padne cena :).

Pa i to je neka opcija, ali zamisli da radim 3. smenu samo, zarada 15-20evra! Jel se vredi zbog toga cimati i svako vece-jutro paliti i gasiti? Bolje onda da rasprodam sto mi ne treba i da zaboravim na ovo. Mada ko zna mozda cu i ja jedan kratak period (da vidim da li ce se nesto menjati) tako ako jos padne cena :).
u bios namestis kad da se startuje automatski a imas citav niz malih programcica koji gase racunar...

Nazad
Vrh Dno