Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Evo danas sam pustio jedno Raidmax 1200W da radi umesto Chif SPS 1000, na njemu su 2x7950 i 1x280X na max koliko mogu, pa cemo da vidimo kako ce da se ponasa, imam i jedno Recom 1000W koje radi vec vise od 8 meseci na opterecenju 1050W iz zida sa 4x7950 na max koliko moze oko 630KHs doduse sve je pod vodom ali nije bilo nikakvih problema. Naj veci problem su kondenzatori i temp. Kod ovih napajanja su Taepo ali ako je ok hladjenje mislim da nema problema

Ne, ploca je asus, ne znam tacno koji model. A problem je zato sto zabode na 2-3 sata. Nekad i na 6-7. Nema pravila. Ali da bi bio jos veci problem, zabode mi sbog toga cela masina. Ne mogu direktno da je kontrolisem, pa ni preko TW. Ebena situacija...jer necu biti duze vreme kuci, ali bas duze. Tako da ako ne mogu da kontrolisem preko TW-a, ne znam sta mi je ciniti

edit:Kupio sam od jednog clana sa forumu. Na zalost, nisma se dopisivao sa njim preko foruma, a tih dana kad sam kupio grafike i plocu...sam bio u guzvi, pa ispadnem zadnji ****** i ne memorisem njegov broj. Od njega sam kupio pre 15-ak dana. A u oglasu se prodavalo asus 7950 vapor-x 7950..neke sitnice i intel komplet ploca, cpu, memorija. Ako se ne varam, nick clana pocinje sa "S". Zamolio bih vas ako se neko seca i zna o kome je rec, da me podseti ko je on.

Poslednja izmena:
Taj Recom bi trebalo da je skroz Ok. Ja sam ga svojevremeno trazio ali vise ga nije bilo uopste kod nas, ne znam sada kakva je situacija.

Nema ga, a bas je steta, i ja mislim da je sasvim ok, mada mislim i da je ovo Raidmax 1200 ok, ali mislim samo ono, sva ostala nisu za rudare

Ja i koliko se secam neke price, Recom bi trebao da bude malo bolji od Raidmax-a ali dzaba kad ga nema.

Da, da ali kad nema kise dobar je i grad :D

@gaca na koliko je drzis ovu 280X i kako se ponasa u rudniku daj neke informacije koji je model, temperaturu, koliko daje kH/s
inace nek ti je sa srecu i brzo da se otplati

MSI 280x na 1090/1500 i 1,162V baca 670KHs nisam je jos bacio pod vodu jer cu pokusati da menjam bios da bi bacila bar 720 vent je na 65% temp je 61, i mora da se menja pasta jer sa njenom je katastrofa

ok hvala druze a jel zna neko dali je zakljucena voltaza na ovaj sappfire toxic 280x gledam fabricki radi na 1.26V

Radeon R9 290X je trenutno ocajna za kopanje.

Pogledajte prilog 126814

Na dafault-u baca 850 kh/s u reaperu sa podesavanjima za 7950/7970. Kada se overklokuje baca samo manje, tj oko 600. A kada se downclockuje, baca 900 max. Videcemo ako optimizuju Kelner i nadju prava podesavanja za 290x, moze vrlo lako da izgura 1 Mh/s.

Pa da, ipak je ovo igračka karta. Šteta, mada znali smo već da će tako biti ;)

Dostignuto 920 kh/s. :)

Mada ne sumnjam da moze ici preko 1 Mh/s, pogotovo kad stignu nereferentne izvedbe.

to ti je do ploche, pretpostavljam da imash safirku plojku hydru. meni jedino ona to radi jednom u mesec dana npr.
restartujem i radi posle toga. nisam skontao zashto to radi, ali samo karta u drugom slotu ode na 551c

i meni se to desavalo sa hydra plocama, ali posle promene biosa na najnoviji sve radi vec nekoliko meseci bez restarta

Pa baca 1 kh/s po MHz, undervolting bi bacio kartu na stabilnih 1000kh/s. Jos samo da je voltaza otkljucana :)

Pozdrav,pomagajte :D. da li sa 3x7950 i 2x7970 ulazim u crvenu zonu. Racun za struju mi je oko 2.500-3000 din.... Ne bih dizao voltazu na kartama?

Hvala na linku.
Hmmm, cini mi se da sam tacno negde na granici crvene zone :D...

Ako se ne grejes na struju, 1.8-2kw/h ti je neki max load da ne udjes u crvenu.

micairvas je napisao(la):
Pozdrav,pomagajte :D. da li sa 3x7950 i 2x7970 ulazim u crvenu zonu. Racun za struju mi je oko 2.500-3000 din.... Ne bih dizao voltazu na kartama?

Ako su ti te grafike same na brojilu onda nisi tako blizu crvene zone. Kontam da bi trosio oko 850KW mesecno
Ako su ti ipak grafike na brojilu tu gde zivis i imas potrosnju onda moramo da bacimo pasulj kolika ti je inace potrosnja kucnih uredjaja i sl.

Ako mu je račun 2500-3000din onda mu je tekuća potrošnja oko 500kWh. Kad doda 3x7950 + 2x7970 ukupna potrošnja će mu biti oko 1300kWh. Dakle račun za struju oko 10-11k i sve u plavoj zoni. Računica se odnosi na trofazni dvotarifni sistem.

Ja sam svojevremeno drzao u praznom stanu 8x7950 i potrosnja je bila 1400-1450kw/h mesecno i to na 4 masine+ruter+kucni ventilator s pijace+crt monitor+1na sijalica 24/7

Tada je bila stara cena struje tako da ti ne znaci previse ;)
Evo ti sveze: 7x7950, 1100KW mesecno, 7200 je racun za 30 dana. Prazan stan, dvotarifno brojilo, karte su na 2 riga sa hardovima i par 120mm ventova, ruter, povremeno sijalica i to je to.

Meni dva riga, hardovi, povremeno sijalica, usb-wifi 3 x 7950 i 2x 5770 5.400 dinara racun.

Videcu na kraju meseca koliko cu struje potrositi, danas pustam masinu u pogon ako sve bude kako treba. Uzeo sam 3x 7950 asus DCU2 i 2xMSI 7970 TF3. Napajanja koja imam su seasonic 850w gold i thermaltake 850w R2 blue takodje gold sertifikat. 2 x MSI 7970 ubacujem u moj desktop racunar, a 3 asusa stavljam u odvojen rig sa seasonic napajanjem....
Ako neko ima neku bolju ideju kako bi mogao da rasporedim grafike neka da predlog. Problem je sto je asus 7950 troslotna karta i ne bih mogao fizicki da ih uglavim u kuciste....

Bez extendera ni ne pokusavaj,javi se slobodno kad instaliras win na desktop pa cemo namestiti.Sto se tice struje,ocekuj oko 1000kw/h za sve to pa sad zavisi kakvo brojilo imas-toliko dindzi

Imam problem sa fanspeed-om na grafikama. Od juce kopam litecoin preko linux-a - smosa sa asus 3x7950 dcu2. Temperature i fanspeed:
1. 68c-75%
2. 68c-36%
3. 74c-100%

Moze li neki savet kako da mi se ujednace brzine ventilatora, nisam nista cackao, jednostavno vrti kako hoce. Kako je moguce da fanspeed toliko varira? Sve 3 grafike su stavljene na 1020/1250 :(?

Nazad
Vrh Dno