Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne bih da mracim ali ja sam kupio u DE preko prijatelja 3GB verzija po 199 komad KFa2. Kupio bi ih jos da je imalo

Svaka cast za cenu, jer ja uzimam po 410€. Ali ima 6gb. Sad ne znam da li to ima neke prednosti, ali samo to sam nasao na stanju. I to u Winwin... Verovatno niko nije hteo toliko da ih plati, pa ih je zato i bilo na stanju...

Aj da i ja sad ne mracim, ali mi nije jasno zasto si kupovao u WinWin-u te karte, kad zna se gde se mogu nalaziti po bar 350e.

Inace stizu pocetkom Jula i ove mining verzije istih za oko 250e. Nije mi jasno ljudi zasto srljate i zurite toliko.

Aj da i ja sad ne mracim, ali mi nije jasno zasto si kupovao u WinWin-u te karte, kad zna se gde se mogu nalaziti po bar 350e.

Inace stizu pocetkom Jula i ove mining verzije istih za oko 250e. Nije mi jasno ljudi zasto srljate i zurite toliko.

Zar stvarno mislis da ce te karte za mining biti dostupne u radnjama po tim cenama? Druze ovo je Srbija, oni koji se time bave, razgrabiće sve zanimljivo sto se pojavi i opet prodavati po duplo jacim cenama...

Ako mislis na karte koje sam spomenuo za mining, 250e, vec porucene, regularno u radnji kod nas. Bilo na raspolaganju komada koliko ti treba samo sto ce da se ceka malo ali boze moj.

Do juce znam da je na raspolaganju bilo jos.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

U nasim radnjama sve je skuplje.. recimo gtx 1070 je skuplja oko 20 000 (sto je mnooooogooo), dok je Gtx 1060 skuplja oko 7 000..

Ima li neko da koristi EVGA GTX 1070 FTW 8GB kolika je zarada po jednoj karti za Ethas i Zec i koliko trosi struje na 24h?

Manje vise isto kao i svaka druga 1070. Koristite google nemojte biti toliko lenji, hocete da vam se sve sazvace.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Ako mislis na karte koje sam spomenuo za mining, 250e, vec porucene, regularno u radnji kod nas. Bilo na raspolaganju komada koliko ti treba samo sto ce da se ceka malo ali boze moj.

Do juce znam da je na raspolaganju bilo jos.

Shone to sto ti pricas nije "na raspolaganju kolko ti treba" nego je preorder uz avansnu uplatu i cekanje od minimum mesec dana. Zato je takva i cena, kad bude stiglo (ako dotad sve ne ode u pm, a nadam se da nece) i neko bude prodavao ima da vidjas cene od 300-350e.
Jesi li placao 100% u avansu ili 50%?

1060 sa 3GB su polu upotrebljive i skroz drugačiji proizvod u odnosu na GTX 1060 6GB ;) a i one nisu nešto...

nV tek od 1070 zaista vredi.

Avans je bio 20%. Inace kol nije bila ogranicena.
Ko ulazi u ovo nema tu sad ili nikad. Ko tako razmislja bolje i da ne pocinje.

1060 sa 3GB su polu upotrebljive i skroz drugačiji proizvod u odnosu na GTX 1060 6GB ;) a i one nisu nešto...

nV tek od 1070 zaista vredi.

Da vredi 1070 ali po kojoj ceni da je sada kupis? 1060 ko je uzeo pre dve nedelje taj je dobro prosao sada ko kupuje placa jednu ipo karticu 1060 ili ti skoro da placa 1070 koliko je nekada kostala.

Ima li neko da koristi EVGA GTX 1070 FTW 8GB kolika je zarada po jednoj karti za Ethas i Zec i koliko trosi struje na 24h?

mozes lako naci sve sto ti treba, ako te bas zanima.. malo proguglas i lakse ces nauciti.. videces razne komentare na forumu i iskustva.. da ti ukratko pomognem
za zcash http://www.zcashbenchmarks.info/
kao i ovde https://bitcointalk.org/index.php?topic=1733240.220
za eth i jos par njih http://mininghwcomparison.com/list/index.php (gore odaberi koju listu zelis. nvidia, amd ili obe zajedno)

ukratko eth moze od 24-31. OVde imas lep test http://www.legitreviews.com/geforce...-small-tweaks-great-hashrate-low-power_195451
a zec moze od 400-480..

Jel neko uzumao ledger wallet sa njihovog sajta? Koliko izadje carina? Ima li kakvih povoljnih resenja za hardware wallete?
Bilo kakve informacije su dobro dosle.

Jel neko uzumao ledger wallet sa njihovog sajta? Koliko izadje carina? Ima li kakvih povoljnih resenja za hardware wallete?
Bilo kakve informacije su dobro dosle.

ja sam sa ebay, nisu naplatili carinu, sa sajta ako narucujes moras da trazis da salju obicnom postom jer kuririma otkida cena.......

Da, vidim da deru za dostavu. Jel to najbolja opcija sto se tice hw walleta?

Edit: Tek sto deru na ebay... Slicna prica kao i za grafike [emoji2]

Poslednja izmena:
Koliko vidim, jedino ledger nano S i trezor, preporucuju.. Meni trezor deluje kvalitetnije..
probao sam da vidim koliko bi izasla posiljka za ledger. Sa njihovog sajta sve.. I naplacuju posiljku isto koliko i sam uredjaj.. Sto je suludo
111 evra izadje sam uredjaj sa posiljkom.. To ide preko one sume za pravna lica, pa podleze i carini + pdv na sve to.. Trebalo bi da ispadne oko 140evrica..

Vidim da je ledger iz francuske.. Mozda moze da se nadje neka fizicka radnja u kojoj prodaju (u francuskoj).. pa da se to dotera

Rekao sam trazite da salju postom obicnom i smanjivce vam postarinu.... provereno moze

mene zanima, gde kod nas mogu da se uzmu ovi rajzeri.. tj za pci x1 to x16 ?

ne znam da li ledger ima 2FA.. Vidim da trezor ima

sta ce ti 2FA za navcanik......na ledgeru imas pin koji ukucavas za svaku transakciju, ako ga promasis 3x puta novcanik se brise automatcki

kako sta ce mi.. pa bolje je imati dve zastite nego jednu..
brise se automatski? pa to je zesce ******.. je li tako na svim ili samo na ledgeru?
Kada kazes novcanik mislis sve na ledgeru, ili samo ta kripto valuta ili samo ta kolicina koju saljes ?

Bukvalno se vraca ledger na fabricko stanje posle tri pogresno uneta pina, onda imas reci za backup, kada uneses te reci ledger opet ima sve tvoje podatke i sve novcice.

Bukvalno se vraca ledger na fabricko stanje posle tri pogresno uneta pina, onda imas reci za backup, kada uneses te reci ledger opet ima sve tvoje podatke i sve novcice.

Tacno tako, Difermo izgleda ne razume koncept :D

koga interesuje vise nek pogleda video na youtube kako se isti inicijalizuje i kako se pravi papirni backup da ne bi bilo hiljade pitanja ako je lepo nacrtano

Poslednja izmena:
Znao sam za taj backup ali nisam znao da tako funkcionise.. Onda treba da se brise posle drugog pogresnog.. mnogo je brate x3 :D

pa pin je 4 cifre mislim da moze i 6 cifara da se unese (nisam probao) ko to moze da ti ukrade wallet pa jos da ga potrefi iz 3 puta!

ma nema sanse da ga pogodi... :).. jedino ako neko drzi zapisano u novcaniku ili sta vec.. JEl ima i trezor taj self destruction mode ? :)

Jel resio neko inccorect share na safirima rx 480 8gb sa micron memorijom. Povremeno mi se javljaju, na pocetku samo na gpu3 sada i na gpu2 i gpu4. Probao sam sa smanjivanjem clockova i povecanjem voltaze i dalje isto. Vec duze vreme radi tako bez problema. Jel to neki problem?

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Vrh Dno