Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

1060 ne znam nikoga a da je nije poterao bar na 22-23.

Armor sa samsungom se lepo klokuje i cak u dualu sa sia daje nesto oko 23mh
Pritom karte su hladne, nije nv slucajno bas na njihovoj bazi napravila spec mining karte

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako brt ne punih 80 ako jedna daje 24 hahaah

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Nznm zasto svi natezete te karte...
I dali racunate na average calculated hashrate koji vam je obicno od 5-8 % manji od reportovanog.
I kad racunate profitabilnost ne unosite u kalkulatore maximalan hashrate koji vam kartica baca, vec average calculated..
Primer jedan rig koji mi u mineru baca 117mhash, average je 110-113...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ti imas placeni miner [emoji2] Nemas fee na mineru, a ni na poolu.

Ma koji placeni majner, ni vodu ne bih placao da ne moram drzavi a kamoli majner. :D

Imam ono cudo Claymore's Dual 9.5

Ma salim se. Ti neces videti razliku jer imas mali hash i jos kopas samo eth. Tebi na fee odlazi 0.5 mh.

Poslednja izmena:
Probao sam dual eth+sia ali sam primetio da mi se kartica puno vise greje nego samo sa eth i potrosnja je nesto veca ali manje vise potrosnja mi nije toliki problem ali grejanje vec ne volim da vidim karticu preko 60 stepeni, znam ja da joj nece biti nista ali ono kada me nesto nervira onda nema te sile da to koristim ili radim. A drugo ja boravim tu u sobi pa mi ne treba grejanje u letnjem periodu u sobi.

Bas iz tog razloga sam rx 480 i sutno napolje iz kompa jer me je nervirala koliko se greje a undervoltovana a bucna mnogo vise nego sada ova nvidija koja je non stop na 57% vent i ne cuje se dok je rx bila na 50% i cula se u zatvorenom kucistu a ova kraj otvorenog se ne cuje.

koliko je tacan what to mine sajt, i da li ima neka alternativa za isti?

Probao sam dual eth+sia ali sam primetio da mi se kartica puno vise greje nego samo sa eth i potrosnja je nesto veca ali manje vise potrosnja mi nije toliki problem ali grejanje vec ne volim da vidim karticu preko 60 stepeni, znam ja da joj nece biti nista ali ono kada me nesto nervira onda nema te sile da to koristim ili radim. A drugo ja boravim tu u sobi pa mi ne treba grejanje u letnjem periodu u sobi.

Bas iz tog razloga sam rx 480 i sutno napolje iz kompa jer me je nervirala koliko se greje a undervoltovana a bucna mnogo vise nego sada ova nvidija koja je non stop na 57% vent i ne cuje se dok je rx bila na 50% i cula se u zatvorenom kucistu a ova kraj otvorenog se ne cuje.
Meni moje 480ke u dualu sapphirke 52-54 stepena, asus 52, powercolor 60.Ventovi na 1800 obrtaja. Nznm odakle ti buka i visoke temperature iskreno.

Poslednja izmena:
da li 1080 moze da kopa u dualu, nigde ne mogu da nadjem nista o tome?

Meni moje 480ke u dualu sapphirke 52-54 stepena, asus 52, powercolor 60.Ventovi na 1800 obrtaja. Nznm odakle ti buka i visoke temperature iskreno.

Sa rx nisam ni hteo da kopam, vec sam napisao razlog zasto sam je prodao ali ajde ponovo. Prvenstveno rx je bila kupljena za igre kao i ova, a rx bila undervoltovana dva dana sve radi ok treci dan ukljucim istu igru koju sam dva dana igrao po 4-5 sati u toku dana (mafia 3) treci dan pokrenem ono resetovana podesavanja u wattmanu. Ok ja vratim podesavanja kako su bila pokrenem ponovo igru radi 15 min pa zabodeo ceo komp. Ventilatori su u wattmanu bili podeseni da vrte od 1950 do 2700 i pored toga se kartica grejala se i cula kada sam bio u igri, isto sapphire nitro+ 4 gb verzija. A sedeo sam kao sada pored kompa i cujem je kako se cuje a zatvoreno kuciste a ova sada majnuje pa se ne cuje i jos je otvoreno kuciste da bi imala manju temperaturu i mogu pored kompa da spavam a sa onom mislim da bih izludeo. Onda pustim da gledam film nekada je znala da krene da se pali gasi sama od sebe kao da je pregrejana a nije bila. Imao sam ranije msi afterburner u racunar ali sam ga obrisao jer sm mislio da mi on resetuje podesavanja u wattmanu ali nije bilo tako. Ali mozda ti drzis kom negde druge pa ne obracas paznju toliko na buku ali *** meni je ovo destop racunar a ne rig koji stoji negde u nekom delu kuce koje niko ne posecuje.

Ova je Armor 1060... Ne da li i na koliko moze da se klokuje...

MSI GTX1060 6GB. Preliminarni rezultati:
OC - ETH hashrate oko 23, potrošnja struje oko 95W.
Armor - ETH hashrate oko 23,4, potrošnja struje oko 108W.

+140 GPU
+800 memorija

power limit na 70%
3 komada rade na +830 već ceo dan. Sad je hash oko 23,4 u stvari. Potrošnja sve tri i ploče je 340-343 W.

MSI GTX1060 6GB. Preliminarni rezultati:
OC - ETH hashrate oko 23, potrošnja struje oko 95W.
Armor - ETH hashrate oko 23,4, potrošnja struje oko 108W.

+140 GPU
+800 memorija

power limit na 70%
3 komada rade na +830 već ceo dan. Sad je hash oko 23,4 u stvari. Potrošnja sve tri i ploče je 340-343 W.

Sta koristis za pracenje W pojedinacno, ukupno?

Sta koristis za pracenje W pojedinacno, ukupno?

Produžni u koji je ubodeno napajanje ima na sebi digitalni merač. Kupio sam na KP za 2600 dinara (posle sam video da ima i za 1600). Kada sam testirao jednu po jednu karticu pratio sam potrošnju, a sada imam 3 komada u test mašini, pa prostom matematikom dolazim do potrošnje pojedinačne kartice.

Gigabyte NVD GTX 1050Ti 4GB DDR5 128bit GV-N105TG1 GAMING-4GD
ako imate podatke koje rezultate postize ova kartica za ETH , LTC i ZEC (vredi li 190 Evra)

Gigabyte NVD GTX 1050Ti 4GB DDR5 128bit GV-N105TG1 GAMING-4GD
ako imate podatke koje rezultate postize ova kartica za ETH , LTC i ZEC (vredi li 190 Evra)

Ne vredi te pare jedino preko madjara na kp oko 160e ako moze da se nadje. Daje oko 2e na nicehash ako pogledas profit calculator.

Može li mi neko reći kakve su za mining grafičke 1. EVGA GTX 1070 FTW 8GB 2. EVGA GTX 1070 SC 8GB?

Pošto trenutno samo do njih mogu doći...

Može li mi neko reći kakve su za mining grafičke 1. EVGA GTX 1070 FTW 8GB 2. EVGA GTX 1070 SC 8GB?

Pošto trenutno samo do njih mogu doći...

SC oznaka se zna kod njih, to je Superclocked verzija karte, i znam da su ranije verzije kod 9XX serije imale problema sa pregrevanjem, kuler, odnosno hetpipe-ovi nisu nalezali kompletno na gpu pa je dovodilo do povisenih temp.

FTW oznaka bi trebalo da ti donese ona cool led svetla, ali i nesto bolje hladjenje, na proslim verzijama te karte su imale vise pipe-ova na kuleru i bile su hladnije, bar bi tako trebalo da bude i kod novih verzija.

Sta znam, mozda ipak FTW jer one klokovane verzije su obicno fabricki vec nategnute i pitanje je koliko jos ima mesta dodatnim klokovima, a FTW verziju bije glas da ima i nesto bolju naponsku, sad sta li je od svega toga tacno pitaj boga.

Uzmi koja ti je jeftinija i zdravo. ;)

EDIT: A gde ih nabavljas i po kojoj ceni ako nije tajna ?

Poslednja izmena:
Jel ok Corsair HX850 850W ATX za 6x 570 i varijantu 6*1060 naravno odvojeno obe varijante

Da, ali ja se ne bi zezao.. za 1060 moze a rx 570 ne!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne bih da mracim ali ja sam kupio u DE preko prijatelja 3GB verzija po 199 komad KFa2. Kupio bi ih jos da je imalo

Vrh Dno