pozdrav ljudi
kao i svi pratim vas ponovo zadnja 2 meseca
sa kopanjem sam poceo pre 3 godine sa 750ti x6 kom i sa 2x r9 280x ali sam to radio sa 2 drugara koji nisu bili za tako nesto sve sto smo kopali smo prebacivali u BTC i naravno kad je on pao sa 700 na nekih 300 (a to je trajalo nekih nepunih 2 meseca) samo sam iskljuci ta 2 riga i cao

ee sad doslo vreme da je ovo opet aktelno.posto drzim igraonicu te grafike sam gurnuo u racunare i rade i dan danas,znaci sva oprema mi je ostala.ee sad gledajuci ludilo oko ETH krenem ja da se ponovo zanimam oko ovoga citam gleda istrazujem i skontam da mi samo r9 280x mogu kopati izvucem staru btc plocu koja radi savrseno i extendere i r9 380 koju sam imao u svom kompu i sastavim rigic

naravno stavim odma da mi se kopa ETH evo 20 i neki dan kopa simpaticno to izgleda bilo je decijih bolesti izgoreo mi je 1 extender samo se istopio na molexu i sjedinio sa extenderom grafici na svu srecu nista.ee sad poenta zasto ovo pisem reko da podelim sa vama mozda ima jos neko ovakvu starudiju i kopa sa istom. r9 280x mi daju 13.2k/hs na ETC a r9 380 22.5 k/hs. sve ukupno 48 i nesto sitno ili ti oko 9$ (posto ETH pada pada i vrednost).
ee sad zasto sam sve ovo napisao presecem ja pre neki dan i narucim 6x 1060 6gb po ceni od 50000 kom idem istom logikom jesu cene sad odvratno velike ali ih nema ali opet reko hajde da probam ponovo ovaj putn naravno sam bez ikoga sve sam sam namestio sastavio kontam da ce mi tih 6x1060 dati jos 130k/hs za ETC gledam racunicu i molim se samo da mi se graficke odplate u narednim mesecima struja mi nije bitna i ovako moram da platim pa sad dal je 100e vise nema veze odrecu se neceg drugog.

da zaboravio sam temperature da vam naglasim r9 280x radi na max 75 c fan radi na 40% a nista im nisam radio(probao sam da ih dignem ali brzo zakucaju i rig nebude stabilan) matoro valjda a r9 380radi na max 70c i fan na 30% da li su ove vrednosti ok ?????? rashladjujem ih sa dodatnim velikim ventilatorom ali on pocinje da skripi ipak nije namenjen da radi 5 dana 24h
probam ja sinoc da rig namestim da mi kopa ZERCOVE i krene to nekako prepozna sve 3 kartice sve 3 daju oko 850 sola ali posle 1-2 minuta krene u majneru da izbacuje poruku gpu 0-1-2 returned incorrect data! windows 7 sincuje neke offline data kurceve da prostite i na kraju prsnu drajveri skinuo sam claymore's zcash amd gpu majner ver 12.5
piranja:
1.ako hocu da majnujem ZEC moram win 10 ili nemoram ???
2.imam jos 2 r9 270 sa 2gb da li one mogu da majnaju Zercove???
3.750ti kontam da nisu vise nizasta ili neko jos kopa nesto sa njima (njih imam oko 8 komada)i moze li se kopati sa njima nesto ali kontam da nije isplativo posto treba napajanje extenderi i sve sto ide za 1 rig
4.1060 cu pustiti na ETH ( da treba da stignu do kraja meseca uzete u winwinu )koliko je ralno da ce im stici i da ce ih isporuciti ?????
svi predlozi su dobrodosli
PS:ako BTC ponovo padne na neku smesnu cifru znajte ko je kriv JA posto kad se ja neceg dovatim sve ode u 3 lepe