Šta je novo?

Half Life 2 - zaglavio sam se!

Broz je napisao(la):
neverovatno! to sam radio i pre ali sad sam ponovo ucitao taj nivo i sve je proradilo.
sad sam dosao do neke skakaonice gde treba da se zaletim i da preskocim ali kao da mi fali jedan milimetar i nece da preskoci?! a spustio sam onaj lift, bacio unutra onaj sporet dakle to je odradjeno...

MOzda ce ti pomoci ako ubacis jos nesto (cigle, gume, sve sto nadjes u okolini) a mozda je dovoljno da das nitro hooveru (mozda nemas dovoljan zalet)[def. shift].

Imam problem. Nece da se ucita pozicija, vec igra izbaci poruku "Fatal Error: Could not acquire neccesary game files because the connection to Stream server was lost". Upravo sam bio presao onaj deo na reci gde te juri helikopter. Novu igru mogu da startujem, ali mi se ne igra opet ceo Watter Hazzard. Inace, verzija je ona na DVD-u, na kojoj se samo startuje Launcher, bez instalacije i aktivacije.

Poslednja izmena:
Hmmm... meni se to pojavljivali pre nego sto sam i startovao igru, osnosno nisam mogao da je startujem jer nisam lepo iskopirao onaj client.dll tamo gde treba - on valjda odradjuje da ti ne ispisuje te gluposti u vezi Steam-a.

A sto se tice dela sa ves masinom, stvarno mi nije jasno kako ste se tu zaglavili, pogotovu sto ste bacili masinu na dasku, znaci nema problema, onim vozilom se preskace kao od sale.

Ja bih mogao lepo da iskoristim Ogija, Broza & co. Vidim gde se sve zaglavljujete i na osnovu toga napravim neki fini HL2 FAQ na engleskom :d

Evo stao sam kod one ribe kod lifta. Restartovao igru i ona se naprasno pokrenula?!

E al ono sto me nevidjeno odusevilo je gravity gun kad se upotpuni sa onim cirkularom:D Uuuuuuuuuuuuuuuuuu kako je dooooooobrooooooooooooooooo:D

Da, dodje ti da ih gadjas buricima u glavu do kraja igre :) Oni koji ti se posebno svide dobijaju zapaljivo bure :)

Ma evo, ja sam malopre presao taj deo sa svetionikom bez ikakvih problema. Imam onaj satro bug fix u cfg-u. I sada sam u nekoj bazi Nova nesto, valjda... znaci, koja je JE*ENA funckija one JE*ENE "bazuke" !???? Ti delovi su mi ubedljivo najsmorniji! Cemu sluzi nisan, sta je bre ono, skrivena kamera? Znaci do sada sam dva puta imao da unistim po 1 helikopter i znaci oba puta sam ispizdeo najstrasnije a sada me napadaju DVA u isto vreme i za sada bukvalno ne mogu da im prismrdim jer JE*ENO oruzje ne sluzi ni za sta!?????!????????

A inace, tu mozda i ne treba da ih unistim, trazio sam okolo neko mesto da pobegnem/udjem u neku kucu, nesto, medjutim ne vidim nista. I sta ako ih i unistim? Opet nemam gde da odem.

Sta se tu radi?

Znaci, BUKVALNO strasno, ali strasno! Ova igra je puna frustracija. Eeeee, da mi je sada jedna narodska bazuka iz CoD-a........

Poslednja izmena:
Kada ispalis raketu drzi crvenu tackicu tamo gde zelis da udari - tako je navodis - znaci ispalis otprilike u njegovom pravcu i namesti tackicu na njega i pratis ga dok ne udari, nece uvek da pogodi ali u vecini slucajeva hoce. Trebaju ti tri pogotka ali u prilicno kratkom roku, barem se meni ucinilo da se regenerisu ako predugo trazis rakete.

Samo nemoj da ispaljujes u njegovom vidnom polju, jer ce oma da je skine.

Auuuu Ogi, odmah si napao igru a ustvari ti i ne znas kako se igra :D
Nauci prvo da ako nesto ne znas, pitas. Tako i u zivotu. Citam tvoje raznorazne komentare na forumu. Prijateljski savet... Ako ovako radis i u zivotu kao na forumu, najebaces.

Zaboravih da napisem u predjasnjem postu...od Bagija se ne odvajajte dok god vam jedan vojnik ne kaze da ga parkirate u garazu. Znaci, posle kanala se jos uvek dugo vozi Bagi.
Sto se tice bazuke...nisam provalio koliko pogodaka je tacno potrebno. Ja sam uvek pucao na kvarno, s ' ledja ;)
Pojavljuju se kasnije i velike (citaj: veeeeeeeeelike) bube za koje je takodje potrebna bazuka. Mislim da za njih treba vise pogodaka, ali mozda gresim.

Poz!

Milan82bh je napisao(la):
Ne ono definitivno ne moze da se predje...Medic stoji pravo k'o da mu je neko zabio metlu u dupe ni da se mrdne...pokusao sam sve....i ukljucivanje subtitlova i onaj nazovi ga patch "HL2.HUD.FIX"....i ponovo sam igrao ceo taj deo i nista....ocajan sam....hoce li neko ako ima da mi posalje SAVE,posle svetionika,znaci kad lik otvori kapiju koja se nalazi ispod njega!!!!
Samo da naglasim da treba da bude SAVE i TGA fajl zajedno....oni teze negde 1mb zajedno!

Ako je neko raspolozen mail je milan82bh(at)yahoo(dot)com
pozdrav

pa ne treba ti njega uopste da cekas, samo treba da nastavis dalje stazom, na nju dolazis tako sto sidjes sa tog brdasca ispod svetionika, zapravo stazica je kao odron po kome ti treba da hodas prema nekoj kao maloj pecini. znaci bacis se sa te litice (ispod je more ili sta vec, znaci sa te strane prema vodi, odmah ispod svetionika) na stazicu i pazis da ne padnes.

Ok, Petre, mnogo ti hvala na smesnom komentaru. Vidim da bas brines za mene ali ipak, nemoj. Odavno sam ja zagazio u zivot i nista mi ne fali, a nisam ni najebao. Inace, cini mi se da sam PITAO kako da predjem taj deo, mozda gresim.

U svakom slucaju, na onom mestu kada prvi put u igri dobijas bazuku, vise puta sam se vracao na ono sto onaj matori kaze o njenom koriscenju i uopste nisam provalio da treba da pratim leteci objekat laserom. On kaze nesto deseto, bar se meni tako ucinilo... Ja puknem "na njega" i onda se sakrijem i raketa leti sama, ni sam ne znam kako sam do sada unistio nekoliko helikoptera. Jedino sto mi je trebalo stravicno mnogo vremena da ih unistim. Cenim da ce ovako biti lakse.

Ok, mnogo vam hvala, uradicu kako kazete, a ako posle na miru ne budem mogao da provalim gde dalje da idem, PITACU, jer me je tako savetovao dobri cika Petar.

P.S. Molio bih moderatore da brisu ovakve "savete" kao sto je meni Petar dao. Jer, osim sto neverovatno nerviraju coveka mogu samo da dovedu do svadja itd. Za savet psiholoske prirode se zna kod koga se ide.

@ogi: brate, jes' ti bio u vojsci ? :) Znaci rakete koje tvoja bazuka ispaljuje su rakete sa infracrvenim navodjenjem sto ce reci ispalis raketu i onda dokle god je u dometu IR-a prati tvoju crvenu tackicu koja izlazi iz bazuke, to je zapravo IR snop, znaci mozes raketu da vozas kako oces, gore dole levo desno. Ispali raketu iznad helikoptera i to dosta iznad i vozi je iza njega tako da on ne moze da je pogodi i unisti, kad je raketa njemu za ledjima namesti crvenu tackicu na njega i BUM ! to je to, tako tri puta i padaju.

Bez nepotrebnih komentara. Drzite se filozofije "pitanje-odgovor" i bez zivotnih saveta bez procena i bez aluzija narocito vojnih. Sve sto nema veze sa HL2 bice obrisano.

Nikako da predjem onaj deo kada vojnici dolaze sa svih strana, u Nova Prospect-u...

Ljudi evo burazer me smara josh nije ni upalio igru, a odmah ne moze da se snadje. Skochio je na neku kutiju i sad ima poluotvorena vrata, ne moze da ih otvori. Ima attach. Shta dalje?

Prilozi

• Resize of d1_trainstation_010005.jpg
    Resize of d1_trainstation_010005.jpg
    28 KB · Pregleda: 114
hall je napisao(la):
Ljudi evo burazer me smara josh nije ni upalio igru, a odmah ne moze da se snadje. Skochio je na neku kutiju i sad ima poluotvorena vrata, ne moze da ih otvori. Ima attach. Shta dalje?

Prvo se nauce komande :)
npr. vrata se otvaraju na slovo E ;)

Broz je napisao(la):
Evo stao sam kod one ribe kod lifta. Restartovao igru i ona se naprasno pokrenula?!

E al ono sto me nevidjeno odusevilo je gravity gun kad se upotpuni sa onim cirkularom:D Uuuuuuuuuuuuuuuuuu kako je dooooooobrooooooooooooooooo:D

Pa testera nije losa, ali moj "fejvorits" je gvozdeni krevet... "bate".. sta sam im uradio s njega.... Scena u u onom selu pred crkvu... mrtvih zombija kol'ko hoces ispred mene, a ja sa krevetom "u ruci" cekam nove :)
Da, kreveti su strava i za one toksicne krabe. Jednim udarcem ih razmazes po asfaltu. (kaldrmi)

A za testeru, sacekam u onim kucama ili navedem u hodnik, pet-sest zombija da stanu ispred mene, pa jednom testerom napravim od njh deset poluzombija.

@ Ogi

Lepo ti onaj oficir objasni na pocetku kako se koristi bazuka sa IR navodjenjem, samo treba da slusas i da znas engleski eventualno.

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):

Pa to uopste nije resenje mog problema. Tu su neka pitanja za druge delove tog nivoa. I zasto mi uopste odgovaras tako? Zar nije ovo topic za probleme vezane za igranje u kome ljudi ocekuju odgovor? Koja je poenta foruma, tako bih mogao za svaku igru da trazim na net-u. Zar ti nije lakse da mi kazes kako si presao, odnosno gde si tacno postavio turete posto cenim da oni igraju presudnu ulogu?

U laboratoriji mi Eli pokaze neku spravu sa zrakom u sredini i sa crvenim i plavim dugmetom koja malo pomeraju zrak. Kontam da je to neposredno pre dela gde treba da dobijem gravity gun on Alyx, koja nesto popravlja na merdevinama. Problem je sto ona ne silazi sa merdevina, vec i dalje nesto pritiska na onoj komandnoj tabli (nije klasican AI disabled). Koliko dugo se normalno ceka?

pa za 'svaku igru' postoji guide, walkthrough i slihno, za HL2 ce ih biti (mozda vec i ima) milijardu.
Izvini, nisam hteo da te povredim toliko.
Ne znam gde se postavljaju ti tureti. Nisam dotle stigao :d

Ogi. je napisao(la):
Pa to uopste nije resenje mog problema. Tu su neka pitanja za druge delove tog nivoa. I zasto mi uopste odgovaras tako? Zar nije ovo topic za probleme vezane za igranje u kome ljudi ocekuju odgovor? Koja je poenta foruma, tako bih mogao za svaku igru da trazim na net-u. Zar ti nije lakse da mi kazes kako si presao, odnosno gde si tacno postavio turete posto cenim da oni igraju presudnu ulogu?

Ogi...ajde zivota ti probaj malo da upotrebis nesto u toj glavi i nadjes resenje problema,a ne svaki put kad se zaglavis u nekoj(svakoj) igri (na svakom nivou) trazis odmah resenje na forumu!!!
Razumi...ni mi nismo mnogo pametni....cast izuzuecima :D
Nemoj licno da me shvatis! :)

@Ogi: Prvo napuni energiju i odelo, zatim uzmi turete i stavi ih ispred vrata neke od sobica, napuni sva oruzija, udji u sobicu ispred koje su tureti i onda budi uporan i na kraju ces uspeti da ih poubijas sve.

P.S. mozda ces morati da istrcis na trenutak, cisto da pokupis municiju, pa biraj pogodan trenutak za to. Inace sacmara ce ti dosta pomoci.....

Dusan K je napisao(la):
U laboratoriji mi Eli pokaze neku spravu sa zrakom u sredini i sa crvenim i plavim dugmetom koja malo pomeraju zrak. Kontam da je to neposredno pre dela gde treba da dobijem gravity gun on Alyx, koja nesto popravlja na merdevinama. Problem je sto ona ne silazi sa merdevina, vec i dalje nesto pritiska na onoj komandnoj tabli (nije klasican AI disabled). Koliko dugo se normalno ceka?
Sredio sam. Ipak je problem bio u AI blokiranju. Pomogao mi je onaj AI cfg fajl koji je neko okacio.

Ogi. je napisao(la):
Nikako da predjem onaj deo kada vojnici dolaze sa svih strana, u Nova Prospect-u...

Ja sam jedva uspeo tako sto sam u prostoriji gde uzimas turete postavio sva tri jedan pored drugog i usao u "prosek/orman" gde su bili tureti i tu ih docekivao. Izletim s vremena na vreme da od mrtvih uzmem municiju (napred/nazad) ili podignem turete i vratim se u prosek. Traje neko vreme ali upalilo je kod mene.

Evo i mog problema

Malo je off topic, ali jel neko zna sta da radim. Na pocetku sam (Insertion Point) gde sam iskocio kroz rupu u neko dvoriste i ispred sebe imam poluodskrinuta vrata. Ne mogu da ih otvorim i nista se ne dogadja. Sta dalje?

regulisao sam ono AI disabled, tako da se vise ne pojavljuje.

Znaci kako da otvorim ona poluotvorena vrata na pocetku igre?

Shone, i ja sam slicno presao. :) U stvari, jurcao sam svuda a onda kada mi je ostalo 7 health sam usao u "orman" gde stoji turet i tada je na srecu ostalo samo 2-3 vojnika pa sam naslagao i njih. Jeeeeeeedva sam presao taj deo, bas jedva.

Inace, naravno da se zaglavljujem u svakoj igri, jer u svakoj igri ima neki bas bas tezak deo, to nije zato sto ja ne znam da igram nego je to bas dobro, ne bi bilo interesantno kada bi se sve bas prelazilo samo tako, zar ne? Kao sto vidite, presao sam taj deo bez icije pomoci, samo sam jako nestrpljiv i nerviram se kada ne mogu nesto da predjem i zato odmah pitam. Mislio sam da je posle tog nivoa kraj i bas sam se iznervirao kada sam video da jos nije. Ocekujte jos pitanja. :)

I stvarno ne znam sto se vi tako nervirate kada ja nesto pitam. Kao da sam vas nesto uvredio ili tako nesto.

@Ogi: Igraj simse :d Ili igraj malo quake 2/3 pa onda udji ponovo u half-life i na tu scenu sa vojnicima i videces da je to zapravo jako interesantno i da ti tureti ni ne trebaju ;) NHF

Nazad
Vrh Dno