Šta je novo?

H50 vs Megahalem

Trebao si na exhaust, tako su nize temperature.

Sto se razlike 1-2C tice, to je gotovo nikakva razlika.:)

Mozda sto se tice temp za nekoga jeste za nekoga i nije a meni je opet mnogo bucniji H50 na mom kompu;) Ipak taj vent vrti 1600 rpm-a

I meni je posle muke sa montazom IFX-14 ovo H50 raj za namestanje!! Videcemo i megahalem, kazu da je jednostavno!

pa ne przis valjda linx svakodnevno iz zabave, nego provjeris cpu radi li na zadatom kloku i to je to

A na megahalemu kad przis linx vent drzis na 800?:p
I kad przim linx odvrnem do kraja, inace mi stoji na 800. :)

Meni su uvek svi ventovi na max :d
NA Megashadow mi je p/p noctua p12 i magma na 1500 rpm

Oce li mi neko reci gde ima da se najpovoljnije nadje h50

Pa za Megahalem si dokupio ventove to mozes i za H50 da uradis, mada uopste nije lose sto radi na 1600, a moze da se utisa.
Mislim da taj vent na H50 uopste nije stvar za i protiv.

Ma terao je on iste ventilatore i na h50 samo ga mrzi to da napise :D

Evo, ovako, nije me bilo par dana, definitivno je komp brljavio jer sam previse zategao srafove sa zadnje strane. Srafovi koji pritezu kuler na procesor, slobodno do kraja ali ovi iza ploce NIKAKO!
Uzgred, da li neko moze da mi kaze do koje maksimalne temperature u full-u ima smisla da se klokuje I7-920 za 24/7? Naravno, mislim na temperature jezgra...

Evo, ovako, nije me bilo par dana, definitivno je komp brljavio jer sam previse zategao srafove sa zadnje strane. Srafovi koji pritezu kuler na procesor, slobodno do kraja ali ovi iza ploce NIKAKO!
Uzgred, da li neko moze da mi kaze do koje maksimalne temperature u full-u ima smisla da se klokuje I7-920 za 24/7? Naravno, mislim na temperature jezgra...

Evo ti na Intelu ti sve pise ;)
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37147 67.9C max

Koju pastu koristite za Megu? Je l ona koju dobijes uz kuler kvalitetna?

ja bih rekao da ta pasta shto ide uz megahalem noctua nt-h1. skoro isti shpric, konzistencija, boja. a po meni je ta noctua najbolja pasta. tako da, slobodno je turi.

Montirah juce burazeru Mega Shadow na i5 760, pa da podelimo utiske.

Nije moguce pretegnuti backplate, srafi se dokle moze, posle ne moze vise ni makac jer je dosao do kraja. Tada je pomalo labav ali to kasnije zategnu opruge.

Mene je iznerviralo sto se rupe na aliminijumskoj plocici koja ide preko kulera nisu lepo gadjale sa sa rupma na mestu gde se srafe srafovi sa oprugama pa je bilo malo natezanja dok nisam nasao pravi ugao da zasrafim oba srafa. To je mozda pola milimetra ali dovoljno da pokvari utisak jer ne pase sve kao dupe na nosu. ;)

Stavio sam OCZ Freeze Extrime zrno pirinca na CPU. Mega Shadow hladi kao blesav sa obzirom da nije lapovan. :)

Temperature sa LinX-om su sa Box isle preko 80. Sada na def ne prelaze 50. Na 3.5 GHz oko 60 a na 3.8 GHz oko 65 i to nismo detaljno podesavali voltaze, vec onako probe radi.

Poslednja izmena:
A sad to oko paste, ja nemam pojma da li treba "zrno pirinca" a sredino, ili npr da necim razmrljas tanko skoro do ivica cpu ili u slovo x ili kako vec... :/

A sad to oko paste, ja nemam pojma da li treba "zrno pirinca" a sredino, ili npr da necim razmrljas tanko skoro do ivica cpu ili u slovo x ili kako vec... :/

Najbolje je razmazati svuda podjednako ako je idealno ravna povrsina ;)

I ja sam pristalica istog. Najlonsku kesu oko prsta i udri!

Poslednja izmena:
Meni naj bolje rezultate daje zrno pirinca, kada skidam kuler vidim da se lepo i ravnomerno rasporedila + tako ne mogu da se zarobe sitni mehurici vazduha. :)

Testirao sam to na staklu i gledao odozdo sta se desava, zrno pirinca na staklo pa spustim lapovan TRUE na to. Tako se lepo rasporedi da ne mogu da ga odlepim, moram da ga klizam u stranu da bih ga odvojio. :D

...zavisi i od gustine. Ako je ko zvaka onda se macka prstom(tanko), a ako je OCZ freeze onda zrno

Mene je iznerviralo sto se rupe na aliminijumskoj plocici koja ide preko kulera nisu lepo gadjale sa sa rupma na mestu gde se srafe srafovi sa oprugama pa je bilo malo natezanja dok nisam nasao pravi ugao da zasrafim oba srafa. To je mozda pola milimetra ali dovoljno da pokvari utisak jer ne pase sve kao dupe na nosu. ;)

Možda si trebao da rotiraš ove "šine" sa slike pa ne bi imao taj problem. Tako sam se ja mučio za s775 dok ih nisam obrnuo za 180 stepeni.

Prilozi

• user3599_pic41705_1272710939.jpg
    user3599_pic41705_1272710939.jpg
    28.5 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno