Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

A na 3.6GHz? Pitam ozbiljno.

Ako je konkretno Q6600 kao tvoj na 3.6 Ghz trebalo bi da bude dovoljno za GTX460 posto je rec o toj kartici.
Oni koji imaju jace platforme i mocnije CPU-e moj savet je da idu sa jos vecim klokom.Bar 4.0 Ghz jer se oseti disanje karte itekako.
[email protected] Ghz,GTX460 i vozi misko :)

Da, pitam za ovaj moj. A za gtx560 ne bi bio dovoljan?

Isrpavka, arhitektura je stara četiri i više godina...

Ti baš voliš da troluješ???? Zbog situacije kad si sam sebi nešto zeznuo, i što nema ama baš ikakve veze sa celom temom pljuješ ovde već nedeljama...

Za one koji ne prate:

Lol: "sa grobarima neću da imam posla".Problem se opet pojavio sledećeg dana. A vidim i da si postao vidovit pa znaš da sam ja nešto zaye8ao. Kobreti nemam nameru da se tebi pravdam. Nisi mi žena ***, odrasti više... Ako nemaš taj problem GTFO i pusti nas ostale koji imamo ovu zayebanciju da probamo da eliminišemo. Kao da vlada neki gadan virus u NS...

Poslednja izmena:
Najjaca fora je sto Kobreti vozi GTX 570 na E8400 :eyebrows:
a ovamo za 460 je Qvad na 3ghz usko grlo.
Ajoj sta sve necu da vidim

Poslednja izmena:
Možda čovek drži procesor iznad 3.5ghz, pa nema na šta da se žali. Neće mu ni biti usko grlo ako ga digne pošteno :d :d :d

Ali koliko je to glupo da nekog ubeđuješ da nema problem, a ni ne poseduješ hardver o kome je tema. I + dobijem epitet trola. Pa ovaj se forum pretvara reality show:smash:. Možda ovih dana snimim gameplay iz bfbc2 pa da vidimo šta stručnjaci imaju da kažu na tu temu. Mada ne sumnjam da će naći nekog drugog krivca. Bilo šta drugo osim Svete nVidie:d

Poslednja izmena:
Lol: "sa grobarima neću da imam posla".Problem se opet pojavio sledećeg dana. A vidim i da si postao vidovit pa znaš da sam ja nešto zaye8ao. Kobreti nemam nameru da se tebi pravdam. Nisi mi žena ***, odrasti više... Ako nemaš taj problem GTFO i pusti nas ostale koji imamo ovu zayebanciju da probamo da eliminišemo. Kao da vlada neki gadan virus u NS...

Samo što tvoj problem nema nikakve veze sa bilo čime u ovoj temu, mada to je i tebi jasno, samo voliš da troluješ, kao kroz čitav svoj forumski staž, mirođija u svakoj čorbi...

Najjaca fora je sto Kobreti vozi GTX 570 na E8400 :eyebrows:
a ovamo za 460 je Qvad na 3ghz usko grlo.
Ajoj sta sve necu da vidim

Da pratiš malo temu, umesto da kucaš napamet, već bi video ovo...

http://forum.benchmark.rs/showthrea...rajveri-teme&p=2478585&viewfull=1#post2478585

.......

Možda čovek drži procesor iznad 3.5ghz, pa nema na šta da se žali. Neće mu ni biti usko grlo ako ga digne pošteno :d :d :d

Btw, radi na 4...

Poslednja izmena:
U ovoj temu ja imam problem sa GPU usage pa smatram da jesam mirođija u ovdašnjoj čorbi. Možda stvarno okačim klip iz bc2 (treba malo želje, volje i vremena), ali se bojim progutaćeš tu čačkalicu. Ne bih da te nosim na duši:d

Bez problema ikakvih sto se tice iskoriscenosti i framerate-a...

I ti imas Yorkfield... niko sa Yorkfildom nije prijavio problem (tu sam i ja :D ) vidim da ce Q9000 serija da dozivi jos jedno poskupljenje :d . To je i logicno jer u sustini C2D8000 serija ( to je u stvari tacno pola Q9050 cipa), Q9000, pa cak i Q8000 serija predstavlja jedan te isti cip sa varijaciom na temu tj. prilagodjen razlicitim kupcima (money money)

gliga79
Sve manje citam temu jer sve vise gledam mlacenje prazne slame.
PLAYBoy
Imao sam GTX470 i mislim da je vrhunska karta.

Moje misljenje o svemu ovome je da CPU i Mobo koji kostaju 70e u kompletu ne mogu da idu sa grafikom od 160e...o zalosti!!!
Tema ne treba da se zove "Low GPU usage" jer low GPU usage uvek postoji kad grafika ne radi nista (i na desktopu LOL)
Low GPU usage postoji na svim grafikama a oni zlotvori nam ubacili u Afterburner da gledamo :p
Ako neko ima kesa neka menja CPU-Mobo inace nema leba....to pravilo je vazilo 2000e godina i zamisli vazi i danas. I da AMD garfike imaju manji CPU bound od Nvidie ali generalno nemaju nista (ni Physics, ni 3D podrsku) Dok smo mi mislili da je nas Quad iz 2007god prva liga dodje nam i damn 2011, naravno on felcera ali ni priblizno kao tehnologija koja je "in" (o celeronima i ostalim mediokritetima ne vredi ni pricati...mislim da bi svi trebali da budu zadovoljni sto uopste mogu da pokazu zube u ovoj zeznutoj 2011)
I price kako sve to radi na nekim tamo konzolama ne stoje jer iste te konzole imaju po 9 CPU jezgara ( PS3 sa Cell) i Xbox (sa PowerPC CPUom)

Iz cele teme meni su licno interesantne dve stvari.

Covek koji je pokrenuo temu ima problem u Win7, a ne sa XP, i postavio je slike koje to pokazuju. To verovatno znaci da sam CPU nije problem, pa je kod njega greska u necem drugom... instalacija win7 koju ima, drajveri koje sam pominje... gremlini.

Druga stvar koja mi je interesantna, a do koje se izgleda doslo skoro kao "konsenzusa" u prethodnih 20 strana koliko nisam pratio temu, je cinjenica da ti za high mejnstrim kartu treba solidno OC quad core. Mislim da PC gaming nema sanse da prezivi ukoliko je to trend koji ce se nastaviti.

To je zato sto je dx11 mnogo vise zavisi od CPUa i najlepsa stvar u prici je sto to nema veze sa podrskom u grafici, dovaoljan je instaliran dx11 i win7 i eto ti sile posla za CPU (ako se neko seca onog demoa iz Cryteka tamo davne 2008 kad su vrsili pokretanje krizisa na Q9650 bez graficke kartice na nekoj Beta verziji Win7 preko dx11.... e pa igru su pokrenuli u 800X600 sa 12fps-a i sav posao je radio CPU. Kako su to radili sta su koristili od hardvera ne znam ali se secam) Za sve postoji google..i sve moze da se sazna lako.
E da :
gliga79
Normalno je da taj 6850 radi brze od GTX460 jer ako ti nije poznato cela 6800 serija je inace brza od GTX460 (ne ulazim u OC sveru) Nije nikakva Low GPU usage "teorija zavere" TM u pitanju:D

Ako se dobro secam sa DX10 (a verovatno DX11) CPU bi trebalo da je manje bitan.

Ako se dobro secam sa DX10 (a verovatno DX11) CPU bi trebalo da je manje bitan.

Tacno overhead API-s je dosta manji, takodje ako se isprogramira samo za dx10/11 CPU treba da igra manju ulogu u iscrtavanju grafike, samo je problem taj sto tesko da ce iko konzulni port odraditi kako treba za dx11, mada engine igre i dalje ostaje cpu ogranicen ako mu trebaju vece kalkulacije za AI, fiziku (strategije, rpg-ovi, itd) itd

Iz cele teme meni su licno interesantne dve stvari.

Covek koji je pokrenuo temu ima problem u Win7, a ne sa XP, i postavio je slike koje to pokazuju. To verovatno znaci da sam CPU nije problem, pa je kod njega greska u necem drugom... instalacija win7 koju ima, drajveri koje sam pominje... gremlini.

Konacno glas razuma... a tek ce da prodje vreme dok jos vecina ne skapira da su drajveri ti gremlini...

A mainstream gaming je otiso u ono... Igre (engine-i) koje izgledaju gotovo isto kao pre 4 godine rade otprilike duplo gore. Naravno sav taj high end gaming je zahvaljujuci konzolitis portovanjima.

Poslednja izmena:
jedini dobar port za koji ja znam je Dead Space.
Igra pici glatko na starijim masinama, prosto klizi na maxu, uzivanje za igrati.
Kada bi se ostali malo vise ugledali na Visceral Games

Nisam par dana pratio temu.
Sta je konacni zakljucak, to sto graficka trazi dobar (brzi/oc quad) procesor da bi radila kako treba ili se cekaju drajveri da rese stvar ?

GTX460 radi savrseno, nije izasla pre 3 dana pa da treba da se "ispegla" kroz drajvere, cinjcenica koja nije za ospravanje je da su neki useri imali probleme, oni su u manjini velikoj...

Ne znam cemu ovoliki cirkus oko "ovoga" kada problem nije ucestao i nije jasno definisan sta, kako i zbog cega...

Da se ne ponavljam ali meni su 5 razlicitih GTX460 kartica radile savrseno dobro...

Poslednja izmena:
ne raduje me ovo sto citam nikako, znaci na afterburneru jedino sto sam pratio jeste temp graficke a na ovo nisam obracao paznju jer sve radi ok pa rekoh da bachim na test neke igre

evo ovako, iskljucio vsync, u igrama sve na max, monitor je 19" 1440*900, grafa gtx460 oc1gb, athlon x4 640, 4gb rama

od igrica koje sam instalirao jedinio bc2 ima gpu usage 90 i preko, fps oko 60

nfs hp 40 i kusur...50/60fps

gta4 mi u bencmarku iz igre daje 50fps a preko frapsa 30/25/20fps, gpu usage 40 u vrh glave

starcraft 35usage, fps 25 do 35

gears of war1, usage35, fps60

bc2 i nfs sam malo pre instalirao jer ste me istripvali do mudima kad videh ovu temu pa reko da vidim sta kaze afterburner i fraps, iiiiii, ne znam sta da mislim, instaliran je win7 64bit, drajver 266.35

Idemo polako, nfs i gow očito imaju takav gpu usage zato što je fps limitiran na 60, dok su Gta 4 i SC2 pre svega CPU bound igre, i to već zavisi od tvog procesora...

bre neam pojma, sve radi ok, nikakvih primedbi nemam, nema seckanja osim na sc2 al to je kad udjem u igru tj kad pokrene misiju, prvih 5sec, dok se zahuhta valjda :)) mada cudi me ovako mali broj fpsa na gta i sc2 a igre je--no lete..

@rama jedno offtopic pitanje, slabo se razumem u te stvari, da li mogu sa shtok kulerom na procu da klokujem na nekih 3.5, 3.6ghz i koji program je najbolji za to, cpuz ili amd overdrive? ploca je msi 770c45, a u kucistu su tri 12ice

@rama jedno offtopic pitanje, slabo se razumem u te stvari, da li mogu sa shtok kulerom na procu da klokujem na nekih 3.5, 3.6ghz i koji program je najbolji za to, cpuz ili amd overdrive? ploca je msi 770c45, a u kucistu su tri 12ice

Ni jedan ni drugi. Taj "program" se zove BIOS maticne ploce, i u njega ulazis pritiskom tastera DELETE na tastaturi, kada se racunar pokrece.
Za dalje, mozes izguglati, ili pitati u OC temi.

sabatone hvala

probao i nista od mog kloka :(( podigao cpu fsb freq u biosu sa 200mhz na 220 znaci sa 3 na 3.3ghz i kuac, kad se restartovao racunar izaso mi plavi ekran... ko zna zasto je to dobro!!!

sabatone hvala

probao i nista od mog kloka :(( podigao cpu fsb freq u biosu sa 200mhz na 220 znaci sa 3 na 3.3ghz i kuac, kad se restartovao racunar izaso mi plavi ekran... ko zna zasto je to dobro!!!
Aj' otvori temu u forumu za procesore pa ce ti neko objasniti sta treba da uradis. Mogu i ja, ali ovo nije mesto za to. Taj procesor moze da izvuce neki 3.7 GHz, ali ne znam moze li stock kuler to da ohladi.

Veceras sam se malo igrao sa GTX460 MSI Cyclone i mogu reci da je karta izvanredna.Dobar primerak,940 Mhz stabilno.Inace nikakav low gpu usage nema,99% skucano .Igra BBC2.U ostalim igrama isti slucaj.
Screen je slikan telefonom jer prnt sc nije hteo da radi kao i fraps,ne znam iz kog razloga.

Prilozi

• BBC2.jpg
    BBC2.jpg
    442.7 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Veceras sam se malo igrao sa GTX460 MSI Cyclone i mogu reci da je karta izvanredna.Dobar primerak,940 Mhz stabilno.Inace nikakav low gpu usage nema,99% skucano .Igra BBC2.U ostalim igrama isti slucaj.
Screen je slikan telefonom jer prnt sc nije hteo da radi kao i fraps,ne znam iz kog razloga.

Odlicna kartica, veoma kvalitetna, ja sam sa mojom isao do 900MHz dalje nisam hteo tj jednostavno nisam ni pokusavao jer je prestigla GTX470 i to mi je bilo dovoljno.

Vidim magny_cours se sapleo o svoje trol nožice. Kad ti nešto ne radi, onda uzmeš da pljuješ ceo brend, jer je brend kriv!

Nazad
Vrh Dno