Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Onda nesto definitivno smrdi kod mene kad je rezultat na nivou 460ke. Mozda zato jer mi je kartica na PCI-E 1.1?

^^^ne da smrdi,nego taj tvoj matori quad nema sanse da valjano potera tu 560-ku!

Od kada to da quad na 3ghz nije dovoljan? :)
Elem, 3dmark 06 je sve samo ne merodavan bench. Odradio sam nekoliko testova u raznim rezolucijama (640, 1280 i 1680), sa klokovanom grafom i na default taktovima, rezultati se krecu od 15600 do 16000, i to bez logike, imao sam bolji rezultat na default taktovima nego OC, sto u igrama nije slucaj. Evo malopre sam proverio usage dok ide benchmark, gpu ne prelazi 50%, a cpu 30%, znaci tezak fail.

Sad cu pokrenuti 3dmark vantage, bas me zanima...

Onda kod tebe nesto nestima sa OC-em... (trotluje)

3dmark Vantage rezultat - 15639 gpu, 10861 cpu. Pretpostavljam da je to ok?

^^^jel ti to sa klokovanom kartom?

Yep, 900/1120 (default je 830/1000).

***, to mi je sto mi je dok ne uzmem plocu sa pci-e 2.0 i neki jaci proc. U odnosu na 8800gts perfomanse su mi tacno duplo bolje, tako da ne mogu bas da se zalim. :)

Stigao Phenom II X4 955, M5A97 Pro i 8Gb DDR3 memorije...novi skor 16708
Stara konfa...Athlon 64 6000+, ASUS M2N-e i 4Gb DDR2 mem....11212

Na obe je bio isti ovaj GTX460...gain od skoro 50% ;)

@Trekiplex
a u igrama?

Pa u BC2 je sa stabilnih 35 i kusur skocilo na 85-105 fps, u zavisnosti od mape i guzve. Tu je dosta pomogao i Phenom, posto je BC2 dosta gladan za proc. snagom.

Driver SF radi takodje na skoro duplo vecem FPS-u.

Nista drugo jos nisam probao, ali se stvarno oseti razlika.

Ja dobijem 21600, a na overclock ide preko 22000 na 1280x1024

Nisam znao a koje mesto da pitam, sta da radim sa ovim problemom?
Verzija je MSI Afterburner 2.2.0 Beta 8.

Prilozi

• AB.JPG
    AB.JPG
    30.5 KB · Pregleda: 58
Nista, da se vratis na stabilnu verziju 2.1 kao sto sam i ja uradio posle beta verzije koja posle isteka nije htela da se startuje.

Pazi, AB radi bez problema, startuje se sa windows-om, drzi klok, prikazuje se u igrama ali kad se startuje win izadje taj prozor sa porukom...
Ostavicu ovako za sada, dok ne izadje novija verzija AB.
Hvala.

***, to mi je sto mi je dok ne uzmem plocu sa pci-e 2.0 i neki jaci proc. U odnosu na 8800gts perfomanse su mi tacno duplo bolje, tako da ne mogu bas da se zalim. :)

ovo boldovano ti nece uticati toliko na scor skoro uopste

mislim da je problem kod tebe, slab OC proca i extremno (po meni) jadna ploca , ako bi ga naterao da radi na nekih 3,6-3,8 bilo bi ok .... mada ni ovako ne bi trebalo previse da gusi ali iskreno na toj ploci ... ja se nebi previse razmahivao sa OCom

ja sam sa prelaskom sa q9550 na 2500k dobio citavih 200 poena u 3dmark 11 tako da price kako su c2Q procesori slabi itd su smesne.

Poslednja izmena:
Pazi, AB radi bez problema, startuje se sa windows-om, drzi klok, prikazuje se u igrama ali kad se startuje win izadje taj prozor sa porukom...
Ostavicu ovako za sada, dok ne izadje novija verzija AB.
Hvala.
Radice on bez problema do isteka, ali posle nece uopste raditi. Meni odradjuje posao 2,1 savrseno tako da nemam potrebu da prelazim na neku od beta verzija :wave:

Izašla je nova beta 2.2.0 beta 9 i između ostalog ima i opciju za prikazivanje OSD i u igricama koje koriste izmenjene DirectX biblioteke - recimo, kod FXAA moda za Skyrim sad radi OSD.

Vrh Dno