Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Upravo to ^

Aman zaman jel vama ulazi u glavu da ljudi imaju isti bug i sa novijim čipsetima (i AMD i Intel). Ye80te Intel skupi mooda i iskašlje svoju (mnogo veću) grešku a ove devojčice iz nVidie ćute kao zadnje fufe i još se neko nađe pametan da ih brani

Pusti ih nek ih brane, verovatno im cini neko personalno zadovoljstvo koje mi ne kapiramo.

Jos cudnije sto jednom nece dx9 a drugom u dx10 -11 :S:

Aman zaman jel vama ulazi u glavu da ljudi imaju isti bug i sa novijim čipsetima (i AMD i Intel). Ye80te Intel skupi mooda i iskašlje svoju (mnogo veću) grešku a ove devojčice iz nVidie ćute kao zadnje fufe i još se neko nađe pametan da ih brani

Bitno da si se i ti zapljunuo, a problem je bio totalno druge prirode, upravo o ovom hype-u pričam. Ili ako pogađa sve kako se Željku rešio problem kad je prešao SB, a ista karta u pitanju. Karta odjednom odlučila da ne bude defektna?
Definitivno je nVidia nešto zabrljala jer sam i ja imao problem ali kontra vašem. DX9 igre su mi ok radile ali DX10 i DX11 gpu usage 1% (ye8eni slajdšou)!!! Sve sam moguće probao, i na kraju je jedino pomoglo gaženje C particije. Žešća svinjarija. N(a)Vijači ne udarajte reply jer branite neodbranjivo

Sa ovim se isključujem iz teme...

Poslednja izmena:
Igram BC2 na quad procesoru tačnije na phenomu x4 925 i grafi gtx 460 1 gb sama igra radi kako treba (sve je podešeno na high sem šedovs njih sam ostavio na medium ''zbog boljeg FPS-a'' mada nevidim neku razliku izmedju medium i high). Jedino što sam primetio je da mi frejmovi padnu na 7 fps-a(zakuca se) u introu na sekund ali to je neki bug veorvatno od igre (ili do win7) jer u drugim igrama nemam tih problema sa introm i sve radi kako treba

Nedavno sam nepravedno optužio drajvere za problem u vezi pada frejmova u introu, ipak je sve u redu sa drajverima i win7 otkrio sam da je zapravo problem bio u antivirus programu ''tačnije Avast 5''. Naime pri pokretanju igre avast je skenirao fajlove igre koje sam pokretao, tj. paralelno je radio sa igrom i iz nekog razloga obarao frejmove u introu (samo pri startovanju igre na samom početku). Problem sam slučajno otkrio tako što sam pre pokretanja igre isklj. anitvirus i igra je startovala normalno bez pada frejmova u introu. Što me dovodi do zaključka da je mozda anti virus zapravo krivac u tim rabotama oko bez razložnog pada frejmova u toku pokretanja igre. Tako da sam u Avastu u delu koji se bavi skeniranjem programa a koji su exe jednostavno odčekirao da neradi to i još dodao da ne skenira datoteke od tih igara tako da je sad sve ok konačno nemam više pada frejmova na početku igre.

Poslednja izmena:
haha toso tebi nije dosadno :) ..a i antivirus, ako vec imas, onda ga gasi prilikom igranja

poslednja tri posta u ovoj temi na Nvidia forumu:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=185427&st=40
postovi #49 - #51, mozda imaju resenje. Lik tvrdi da je resio problem.
Pogledajte, i ja sam uzeo MSI N460GTX Cyclone 768D5/OC i imam probleme, low gpu usage i taj stuttering, probao sam danas Witchera i lose radi, a trebalo bi da leti. Ukljucim Afterburner i igram, GPU usage ide 45-55%, onda ukljucim 3dMark2011 i GPU usage 100%.
Nadam se da ovo ipak moze da se resi nekako, cim radi u nekim igrama dobro mora da moze da se napise dobar kod.

Bitno da si se i ti zapljunuo, a problem je bio totalno druge prirode, upravo o ovom hype-u pričam. Ili ako pogađa sve kako se Željku rešio problem kad je prešao SB, a ista karta u pitanju. Karta odjednom odlučila da ne bude defektna?

Sa ovim se isključujem iz teme...

Kobreti ako ti nemaš problema sa kartom ne znači da je sve ok. Hvala za isključenje.

Kod mene u Witcer-u iskoriscenje GPU-a 30%, igra se vuce na 20-50 fps-a, a ponekad ode ispod 20. Veoma cesto. Sa 8800GTS 320 nikad nije secnula.

Novi NFS takodje, gpu oko 50%. Igra seca.

Poslednja izmena:
Probao i reinstal sistema i didn`t help.

***, jedino sto mi pada (dok se ovaj problem ne otkloni, a nadam se da hoce), je da se recimo na c drzi win7 a na d xp. Stare igre DX9 instaliramo na d. Mozda bi to bilo resenje, mozda :)

Poslednja izmena:
Dead space 2, iskoriscenja gpu-a oko 50%. Dosuse FPS nikad nije pao ispod 60, ide od 80 do preko 150.

Da mi nije to zbog procesora?

Trebalo bi. Ali, ionako igra radi u mnogo frejmova i odlicno je optimizovana. Jedino ako se ne javi neko sa ati-jem i dualcorem i kaze da mu igra ne spada ispod 90fps-a, kao i gpu usage, e onda treba da se zabrinemo. :D

Btw, NFS HP koji si spomenuo je neoptimizovana igra, gpu usage je tu los zato sto igra radi veoma lose sa dual core procesorima.

Trebalo bi. Ali, ionako igra radi u mnogo frejmova i odlicno je optimizovana. Jedino ako se ne javi neko sa ati-jem i dualcorem i kaze da mu igra ne spada ispod 90fps-a, kao i gpu usage, e onda treba da se zabrinemo. :D

Btw, NFS HP koji si spomenuo je neoptimizovana igra, gpu usage je tu los zato sto igra radi veoma lose sa dual core procesorima.
Problem postoji
Instalirao sam COD BO, desava se da igra secka, i pored toga sto stoji 40-50 fps-a.
Na 6850 ,igra je radila savrseno. Ne znam sta je uzrok?
Mafija 2 isti slucaj, secka igra bez razloga i ako je fps visok !!!

Ja sam pricao za Dead Space 2, a inace COD BO je katastrofa bagovit i radi lose sa vecini masina, tako da nemoj da te cudi los fps, a to sto ti secka u Mafiji se zove microstuttering, a moguce je da ti se desava i u COD BO.

Njega probaj da resis sa zamenom drajvera, ako nece ni tad, onda probaj stare modovane, verzije 190.xx.

Kako bagovit, kad sam ga premotao bez da mi secnuo??
Lepsu igru nisam odigrao nego sto je CODBO, na 6850 !!!
Nista bagovito nije bilo, vec je klizilo perfektno
Mafija ne moze da se igra na 460, koliko skenjava neko seckanje?
Drajveri su zadnji, ja ne znam koje da ubacim da bi mi radilo ok?

Poslednja izmena:
COD BO je katastrofa radio kad se pojavio, mozda je tebi radio ok, ali vecina je imala ogromne probleme sa kocenjem, pa je i do sad izbaceno 6 patcheva za njega. Ja sam se resio kocenja tek sa 4. patchom.
Inace on pripada tom novom batchu konzolnih neoptimizovanih igara kojima je u engine-u nesto promenjeno a radilo je do sad, tipa NFS HP (Rendwerware), F1 (Ego), Dead Rising 2 (MtFramework)...

Za Mafiju probaj neke druge drajvere, imas na nvidija sajtu, a na nvidija forumu imas i stare modovane drajvere kao sto sam ti vec i reko. Taj problem microstutteringa se i meni desio u novom Gothicu, igra je bila gotovo neigriva.

Isti slucaj kod mene sa Mafia II i BO. Mafia II iako ima dobar fps, desi se cesto da krene onako zestoko da zapinje na nekoliko sekundi. Sa modovanim 197.45 drajverom radi vrlo dobro.
Isto zapinjane i sa BO, koji radi bolje sa 266.35.
Dead Space 2 mi ima 100-150fps sa prosecnih 75% gpu usage.
Medal of Honor radi sa oko 50% GPU% i 65fps.

Poslednja izmena:
COD BO je bio izuzetno bagovit kad se pojavio, sa update 4 je vec radio ok. Ima ih jos, ali su oni uglavnom za multi.

Vec je bilo reci o tome u temi za cod.

Kako kome izgleda. Meni je iskreno bas extra radio na GTX 280 - visoki detalji, odlican FPS, bez ikakvih bagova, seckanja i slicno.

P.S ovo pricam za igru bez ikakvih zakrpa, znaci cim se i pojavila.

Kako kome izgleda. Meni je iskreno bas extra radio na GTX 280 - visoki detalji, odlican FPS, bez ikakvih bagova, seckanja i slicno.

P.S ovo pricam za igru bez ikakvih zakrpa, znaci cim se i pojavila.

I kod mene isto radila odma bez problema dok su mnogi koji su imali C2D imali problema tek kasnije je reseno sa nekim patchom.

Pa da, problem je i bio sa C2D procesorima. Posle je sa fiksevima ispravljeno.

Nije kao da sam igrao. Probao sam, i seckala je katstrofa, iako je fps bio visok.

@Gliga
Ti rece da ti Mafia II radi perfektno.Kako sad secka!Seckanje ili pad fps-a?Kad kazes seckanje za mene je to stucanje grafike sto znaci da ce u datom momentu da brecne,zastane.
Ako pada fps naglo to je zastajkivanje,a ako konstantno imas nizak fps to vec ne valja!
Kod Mafia II imas one update-ove.Generalno nije dobro optimizovana (kod samog krekera) i zato i update-i izlaze u tolikoj meri!Realno driver moze malo da utice ali ne toliko koliko sam engine igre!
Sto se tice BO je bugovit do mojega!Ja sam sa GTX295 nasviranom imao padove fps-a i sl..Imas 6 update-ova za ovu igru!Lose je odradjena definitivno i nije do drivera!

Poslednja izmena od urednika:
@PCBeast
Ukljucivao sam mafiju II ali na 465, (permutovao sam sa drugom igrom) i radila je super.
Medjutim kad sam ubacio 460, nije bilo tako glatko. Konstantno seckanje bez pada frejmova. Frejmovi 30+, kao da blago zastaje slika, ali se konstantno desava i iritirajuce je poprilicno.
Ne znam sta je uzrok jer nisam eksperimentisao. Uradio sam nov sistem, i nisam je isprobao ponovo.
Evo sad igram Dead Space 1 , radi mi odlicno i bez seckanja. Takodje Lost Planet 1 radi odlicno.

Poslednja izmena:
Taman sam mislio da uzmem 460 ili 560 pošto sam se podnovio sa sendy bridge-m, kad reko da probam CODBO u fulu (1920x1080) sa high podešavanjima kad ono lepšu igru neodigrah u životu. Perfektno je klizila, radila, nijednom nije štucnula (skinuta kad se pojavila, bez apdejta) a od grafike imam GTS450, tako da ću grafiku da podnovim tek za 2 godine.

Ljudi stigla GV-460oc 1GB! Šta treba da proverim da vidim da li mene zeza grafika? Ne mogu da čitam temu od 20 strana, pa samo ukratko.

^^ Villy ...probaj recimo NFS Hot Pursuit i Test Drive Unlimited 2

Hvala, pucam TDU2 :wave:

Vrh Dno