Šta je novo?

GTA V

^ KP ima ih u izobilju zaista od 2000 din pa na vise u zavisnosti od xeona ;-) Isto tako imas i tracica ;-)

Iiiii... konačno se i ova tema pretvorila u standardnu benchmark temu o nekoj novoj igri (i pored tolikog komada foruma koji posvećen isključivo ovakvim diskusijama o hardveru). Još kad igra izađe pa se ovome priključe priče u "lekićima", drajverima, frejmrejtu...

Poslednja izmena:
Iiiii... konačno se i ova tema pretvorila u standardnu benchmark temu o nekoj novoj igri (i pored tolikog komada foruma koji posvećen isključivo ovakvim diskusijama o hardveru). Još kad igra izađe pa se ovome priključe priče u "lekićima", drajverima, frejmrejtu...

A tebi ako tako nesto smeta izvoli napusti sobu niko te ne drzi da budes ovde. Ne mozes ljudima da zabranis o cemu ce da diskutuju i raspravljaju. Dogod to ne prelazi u neku raspravu i prepucavanje i nekim delom se tice teme onda ne vidim razlog sto to tebe tangira, suvise si mlad da bi se o takvim stvarim nervirao. Cak sta vise to je danas postalo normalno da kada neka igra izadje da se raspravlja o drajverima, lekicima i koliko ko ima fps na kojim masinama i kojim podesavanjima iz igre. U neku ruku zna da nervira ali opet ima i dobru stranu, jer imas ljudi koji razmisljaju o kupovini novog hardvera pa im takve pricu dobro dodju da imaju objektivno misljenje sta da kupe da bi im igre radile bolje.

Eto vidis imas i socijalinh slucajeva koji bi da se igraju a ne mogu pa sticajem okolnosti je dobio privremeno resenje za svoj problem dok jednog dana ne bude u mogucnosti da kupi sebi nesto bolje.

Moras svaku temu gledati iz vise uglova i videti da li prica ima neku svrhu ili je cisto naklapanje.

Inace ko hoce da prati koliko je vremena ostalo do izlaska igre http://mafro.ca/v/ moze na ovom linku.

A o cemu da raspravljamo kad igra jos nije izasla nego o hardveru. Ja sam dao predlog da se otvore dve teme za ovako velike igre koje su "znacajne" jedna gde se prica o hardveru, fps, podesavanjima.... a druga koja se potpuno okrece gamplayu, likovima....

Ako ti se ne svidja imas onu temu o "igrama sa losom grafikom" pa kuckaj.

Pa ne moze tamo, tema zatvorena. :D
Od pocetka krenula lose prvenstveno zbog loseg odabira naslova.
Trebalo je nazvati "Klub ljubitelja igara kojima grafika nije na prvom mestu"

Kako neko moze u danasnje vreme da kaze da mu grafika nije bitna? Slazem se isto misljenje sam imao i klep se u mafiu 1 kada sam se na nju vratip posle nekog vremena shvatio sam koliko samo mogu da pokvarim nekadasnje misljenje o igri... Tako i jeste i stojin do toga...

Pa ne moze tamo, tema zatvorena. :D
Od pocetka krenula lose prvenstveno zbog loseg odabira naslova.
Trebalo je nazvati "Klub ljubitelja igara kojima grafika nije na prvom mestu"

Pa ako bi neko mogao da promeni naslov toj temi i da je otkljuca bilo bi lepo ... :)
Bas je fino pocela diskusija, i onda odjednom stade. Brdo dobrih igrica sam tamo nasao.

Diskusija o PC igrama je nemoguća bez priče o hardveru i svemu što ide uz njega.:) Naivno je očekivati nešto drugo.:)

Diskusija o PC igrama je nemoguća bez priče o hardveru i svemu što ide uz njega.:) Naivno je očekivati nešto drugo.:)

Ali nije okej kad je to 99% diskusije. I na to kad se dodaju proseravanja svakojaka (40-50 FPS je neigrivo, analiza tekstura asfalta u 3 pasusa), budeš baš supr dupr.

Ovo je benchmark forum, to su stvari o kojima vecina ljude ovde voli da prica...
meni recimo smeta kad citam neki opis igre, recimo na eurogameru ili ign-u i kad apsolutno nista ne napisu o grafici, a to je sve cesci slucaj... to mi veoma smeta, jer je meni taj aspekt igre bitan...
dakle, ja sam za to da se o grafici prica u svakoj igri, ali naravno i o samoj igri... da ne bude sva paznja samo na grafici, vec i na ostalim elementima...

Meni je iz danasnje perspektive, a verujem i gomili ljudi, tesko da zavolim neku igru, ma koliko ona genijalna bila, ako tehnicki ne zadovoljava danasnje standarde...
prvo grafika, pa onda mogu i ostali elementi, daj boze da dobijemo genijalnu igru sa vrhunskim gameplayem, pricom, atmosferom itd, ali se u danasnje vreme od nje ocekuje da zadovolji I graficki... to su visoki kriterijumi, ali industrija igara postoji vec dugo, te nema izgovora da se ova norma ne ispuni...
jer izmedju ostalog i da se ne lazemo, nisam ja puko 700e na komp, da bi igrao tehnicki zastarele igre...

Jel ste se zapitali zasto igre samo graficki napreduju vec dobar niz godina?
pa zato sto konstatno pravimo progres sa snagom kompjutera, zato sto je musteriji lakse prodati vizuale/ambalazu, nego sadrzaj, nazalost... tuzno je kad i sama igra ne prati kvalitetom svoje vizuale, ali vremenom su se presusile ideje... sve se ispucalo... lakse je nabudziti grafiku, nego smisliti nesto novo i zanimljivo, a da vec nije vidjeno... pre 40 godina je bilo lako smisliti naziv nekog novog filma, jer ih nije bilo puno... danas trebas da sednes i dobrano razmislis kako zelis da ti se zove film, a da naslov vec nije zauzet...

Jasan je meni pravac kuda se moze ici, recimo u pravcu slobode igraca i odluka, veliki svet, neka Deus Ex mehanika, sve to spakovano u moderan engine, to je neki maximum koji igra realno moze ispuniti sad, a djavolski je tesko i napraviti tako nesto... no kupci odredjuju smer kuda ce sve to ici...

Jedino cemu se ja radujem u skorije vreme i sto ce doneti mini revoluciju i sto ce cak i nezanimljive igre uciniti zanimljivim je virtualna realnost, mislim da ce recimo Oculus Rift uciniti da se opet osecamo ko mala decica, koja su prvi put seli za komp da osete cari neke igre... nece biti bas u tom intezitetu, ali svakako jeste par koraka napred...

damire opet bulaznis ?

Ali nije okej kad je to 99% diskusije. I na to kad se dodaju proseravanja svakojaka (40-50 FPS je neigrivo, analiza tekstura asfalta u 3 pasusa), budeš baš supr dupr.
A o cemu i da se prica, nekad su se igre razlikovale da li su o tenkovima, avionima, kamionima, kolima, robotima, sa oruzijem, pesnicenjem, MP, SP, sunjacine, akcione, rpg, pa cak i da li su iz prvog ili treceg lica, itd. Ubacivale se inovacije i smisljale nove fore, sad ti vecina novih naslova sadrzi skoro sve to i samo su varijacije na temu, zavisno od toga sta sve ima od navedenog ili pristupa izabranim aspektima, retko koja briljira i na jednom od tih polja posto su multipraktik i samo se stancuju na godisnjem nivou, a najveci napredak moze da bude na grafickom i estetskom nivou, mada obicno i to izostane ili ne bude u ocekivanim okvirima. Ali predstavlja jedini aspekt u kojem je napredak vidan kroz godine u globalu. Ako pogledas GTA od pocetka do danas, prva promena: pticija perspektiva, trece lice, prvo lice, druga promena: grafika i to je to od bitnijih ostatak igre funkcionise po istom principu, vozi se od tacke A do tacke B, kradi kola, ubijaj, juri, bezi, prati, sve ostalo sto su ubacivali su vise detinjaste sitnice koje te zadovolje jako brzo. Pola stvari koje sam prizeljkivao kad sam prvi put igrao igru kao klinac, dan danas se nisu dogodile sa igrom.

Sta si to prizeljivao ako smem da pitam ?

A o cemu i da se prica, nekad su se igre razlikovale da li su o tenkovima, avionima, kamionima, kolima, robotima, sa oruzijem, pesnicenjem, MP, SP, sunjacine, akcione, rpg, pa cak i da li su iz prvog ili treceg lica, itd. Ubacivale se inovacije i smisljale nove fore, sad ti vecina novih naslova sadrzi skoro sve to i samo su varijacije na temu, zavisno od toga sta sve ima od navedenog ili pristupa izabranim aspektima, retko koja briljira i na jednom od tih polja posto su multipraktik i samo se stancuju na godisnjem nivou, a najveci napredak moze da bude na grafickom i estetskom nivou, mada obicno i to izostane ili ne bude u ocekivanim okvirima. Ali predstavlja jedini aspekt u kojem je napredak vidan kroz godine u globalu. Ako pogledas GTA od pocetka do danas, prva promena: pticija perspektiva, trece lice, prvo lice, druga promena: grafika i to je to od bitnijih ostatak igre funkcionise po istom principu, vozi se od tacke A do tacke B, kradi kola, ubijaj, juri, bezi, prati, sve ostalo sto su ubacivali su vise detinjaste sitnice koje te zadovolje jako brzo. Pola stvari koje sam prizeljkivao kad sam prvi put igrao igru kao klinac, dan danas se nisu dogodile sa igrom.

Pa, da pišeš o stvarima koje su u igri, da li ti je zanimljivo ili jok, šta ti tu sve ne valjda, šta ja znam, a ne da svaki post bude gotovo samo o grafici i fps-u. To je isto kao da te neko pita kakav je novi čips, dedina sorta, a ti opišeš pakovanje i kažeš kol'ko možeš da pojedeš parčića u sekundi i završiš priču. Niko ne kaže da ne treba pomenuti grafiku, ali jednako kao i ostale aspekte. Tj, ostale aspekte jednako kao i grafiku, jer bi u onom prvom slučaju svaki post sadržao 3 reči.

Ja ne vidim u cemu je problem stvarno. Kako da pricaju ljudi o gameplay-u, prici, misijama za igru koja jos nije dostupna za PC?

Pre izlaska same igre i kad se objave SR normalno je da se o tome prica, kad igra izadje (i obicno ne radi kako treba) normalno je da se prica o tome.
E kad neko krene da igra igru kako treba (obicno nakon 2-3 patcha) i kad je zavrsi normalno je da prica i o ostalim aspektima igre.

Od kad znam za sebe u temama za PC igre se raspravlja o grafici, fps-u, optimizaciji... izmedju ostalog. Posebno u periodu kad izlaze nove konzole tj. kad krece "next-gen" i u cemu je sad problem?

Poslednja izmena:
Pa, da pišeš o stvarima koje su u igri, da li ti je zanimljivo ili jok, šta ti tu sve ne valjda, šta ja znam, a ne da svaki post bude gotovo samo o grafici i fps-u. To je isto kao da te neko pita kakav je novi čips, dedina sorta, a ti opišeš pakovanje i kažeš kol'ko možeš da pojedeš parčića u sekundi i završiš priču. Niko ne kaže da ne treba pomenuti grafiku, ali jednako kao i ostale aspekte. Tj, ostale aspekte jednako kao i grafiku, jer bi u onom prvom slučaju svaki post sadržao 3 reči.
Pa da je igra izasla za pc i da je mnogo zanimljiva pisali bi ljudi o tome, u suprotnom ne znam sta drugo mozes da ocekujes, pogotovu kad uzmes u obzir ime foruma. A i kao sto rekoh igre su postale dosta repetativne i slicne.

Vi sto jedva cekate igru, cekacete jos vise... 'Available: Early 2015'

Vi sto jedva cekate igru, cekacete jos vise... 'Available: Early 2015'

U ljubi te majka tako pametnog ili pametnu!

Nema razloga za dalja odlaganja, 27 januar je dan kada ce GTA V da ugleda svetlost dana racunarima. Uostalom jel ti znas sta znaci Early ako ne znas onda ne bi bilo lose da ne ostavljas tako smesne postove. Bolje se lati knjige i plati casove engleskog da bi znao ili znala sta znaci. U prevodu znaci pocetkom 2015.

Poslednja izmena:
E dobro bi bilo kad bi majka mogla da me poljubi. Steam ti je promijenio sa '27. januar' na 'early 2015'.

Evo developer potvrdio da ce ipak biti 27.-og.

Poslednja izmena:
reci mu kroko ljubi te majka, reci mu.

I, šta bi sa tim zvaničnim zahtevima?
Ne kraju će da stave odbrojavanje za teaser na kome će saopštiti datum kada će otkriti zahteve.:D

Na kraju ce kao Far Cry4 izaci "pre roka" :d

Vrh Dno