Šta je novo?

GRID 2

Da, ali tamo vozis oldtajmere. Za mene je porazavajuce da ljudi jos uvek igraju NFS i slicne igre kada cak i open world igre poput Mafije i GTA imaju bolje uradjenu fiziku vozila i generalno bolji osecaj (uprkos nedostatku manuelnog menjanja brzina, kokpita i ostalih finesa).

@Ronin

Zavisi sta smatras pod "arkadnom" voznjom. Taj pojam je toliko izvucen iz konteksta da vise nema ni smisla u nekim slucajevima jer se sada svuda koristi i lupa na sve i svasta. Ako su Grid-ovi arkadne voznje, sta je onda Burnout, Outrun?

Dobro, Grid jedinica je mjesavina, niti je klasicna simulacija niti arkada poput Burnout-a. Sve u svemu, meni ne smeta to sto nema kamere, ali mi je glup njihov izgovor zbog cega su je izostavili.

Ja sam Grid 1 presao sa nekoliko kamera, i vecinu ostalih novijih Codemasters ''voznji'' takodje. Cak sam instalirao skoro Dirt 2 (malo modifikovao upravljanje) i igram sa kamerom iz kokpita samo sa Subaru Imprezama gde god moze :d

Ja u GRID-u menjam kamere u zavisnosti od tipa trke. Negde mi je kokpit savršen, negde samo pozadinska kamera, kao u driftu npr.

Nije losa igra, precicu je pod obavezno, al mi grid 1 bolji za sad. Prvenstveno zbog upravljanja koje je dobro, al zadnja vuca u 90% krivina utrcava u drift hteo ti ili ne. Graficki igra izgleda dosta dobro i za razliku od vecine naslova o kojima raspredamo na forumu ova je i optimizovana, na konfi iz potpisa 1680x1050 sve na maximumu, 4x MSAA igra radi glatko na 40+ frejmova.
Sto se tice kokpita, meni je ok sto su ga izbacili i onako ga nikad ni na jednoj trci nisam koristio.

Stav da ti kamera iz kokpita ne treba uopste ne ide uz tvoj nick :d :p

Ne znam, meni je kamera iz kokpita poseban dozivljaj u arc-sim igrama.. sta ce mi u nekoj 100% arkadi. Pa cak i dirt2 sa tom kamerom i malo modifikovano upravljanje (steering deadzone oko 30%) dobija sasvim novu dimenziju posebno kada zbog vode i prasine ne vidis stazu ispred sebe. Grid 1 sa ovom kamerom je bio odlican trip za voznju preko tastature, za sve vise sim igranje bez dobrog volana bas i nema smisla..

Sta je "cmaa" u opcijama, kakav je to vid antialajsinga? I sta je bolje za nVidia kartice da se drzi ukljuceno, MSAA, CSAA, QCSAA?

Poslednja izmena:
Ja sam zadnji put kameru u kokpitu koristio kada sam igrao Colin McRae Rally 2.0. Sve posle toga je bila tuga.

Hahaha, ma ja sam ti sav kontra navoj. :)
Kad malo bolje razmislim tech demo Assetto Corsa sam vozio samo iz kokpit view-a, to je prva igra da mi je lezala ta kamera za igranje, a ne samo za razgledanje. Slazem se da svaka trka bilo arkada bilo simulacija treba da je ima, al ja sam ti po principu ako vec menjam felne, spojlere i ostalo, udaram sare ocu to i da vidim dok igram, eventualno imprezu pusti view sa haube samo zbog usisa na istoj. :)

Stavio sam 8xCSAA, sve na High osim AmbientOclusions stavio na Low. Sve sljaka perfektno, u najvecoj guzvi, punoj dima, frejm zakucan na 60! To se zove optimizacija, a ne nesretni NFS Hot Pursuit, Most Wanted, Run...

Sto se fizike tice, ovo je isto kao i prvi Grid, ja sam na tastaturi bez pomoci jedva hvatao krivine sa Mustangom.

CSAA i QCSAA su ti Nvidijina resenja za AA. Slabo se razaznajem u celu pricu, ali po onome sto znam CSAA bi trebalo da bude obican AA samo manje opterecuje graficku, a QCSAA bi trebalo da bude MSAA sa duplo manjim opterecenjem od MSAA vise mamje. Ako se neko bolje razume nek me ispravi.

Znaci u opcijama ima Smoke Shadow(INTEL) i Advanced Blending(INTEL) a vidim forsiraju neku INTEL HD Grafiku.... zar to nije neka interusha? Ne znam zasto al kad stavim water quality na low fps skoci za 10. a nema nigde vode... ni kise, ni bare... i ona opcija advanced lighting ubija fps a nema razlike, nisam probao nocu da vozim, mozda se nocu vidi razlika...

Hvala. Stavio sam 8xCSAA.:)

Cini mi se da je dosadni Dj Atomika iz Burnout Paradise-a i ovdje pozajmio glas. :D

@Bajica, meni stoji Water na medium i taj advance lighting off, ali kada ukljucim to na nekim mjestima obori fps za 7-8 frejmova, ali se razlika u grafici i ne primjecuje.

Poslednja izmena:
Probao - odličan je. Nit' sam očekivao više, nit' manje...

Malo mi više fizika vuče na ove Dirt2/3 gluposti nego na originalni Grid, ali dobro sad.

E da, jedio me smaraju one gluposti u single play-u između vožnji, kada se čeka i po jedan minut dok onaj ne izdeklamuje sve ili dok ne dođeš do sledeće vožnje.

Fasovanje Ken Block style, ***** mi se od toga. Al moraju tupavi ameri se loze na to. Moramo da trpimo kad vec ne placamo ;)

Ja sam zadnji put kameru u kokpitu koristio kada sam igrao Colin McRae Rally 2.0. Sve posle toga je bila tuga.

Izgled i funkcionalnost kokpita su drasticno unapredjeni od tada, samo sto toga nema u ovim "Narod igra" igrama.

ove staze u planinama su vrh odradjene mnogo lepo :D

Fino izgleda igra, i naravno napokon neka voznja :) Evo ss iz Grid 2 sa Phenom II X3 i Asus 7870..sve na ultra, znaci 8xAA + soft ambient occlusion - ON :wave:

grid2.jpg

Dobra je igra lepo izgleda

Prilozi

• grid2 2013-05-29 14-56-09-17.jpg
    grid2 2013-05-29 14-56-09-17.jpg
    144.1 KB · Pregleda: 114
  • grid2 2013-05-29 14-52-01-24.jpg
    grid2 2013-05-29 14-52-01-24.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 119
  • grid2 2013-05-29 14-52-48-31.jpg
    grid2 2013-05-29 14-52-48-31.jpg
    111.9 KB · Pregleda: 127
  • grid2 2013-05-29 14-52-45-97.jpg
    grid2 2013-05-29 14-52-45-97.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 115
  • grid2 2013-05-29 14-59-53-85.jpg
    grid2 2013-05-29 14-59-53-85.jpg
    625.1 KB · Pregleda: 192
Poslednja izmena:
Sports center, espn... :S: Mogli su i bez tih sraanjaa.

Advance lighting on i off

Prilozi

• AB On.jpg
    AB On.jpg
    166.4 KB · Pregleda: 201
  • advance blending off.jpg
    advance blending off.jpg
    166.3 KB · Pregleda: 196
Jeste,al malo i ubija fps... al to je samo sa ovim dzipovima, nigde vise nisam video taj efekat :)

*** ceo dan igram, odpade mi bulja :D

Poslednja izmena:
Evo par klipova od mene:

[youtube]nPq_5YTWgkE[/youtube]

[youtube]LIjafrvDtYU[/youtube]

[youtube]zfMoFWuzfNk[/youtube]

Igra je odradjena odlicno, grafika, optimizacija, upravljanje, asortiman kola, super je stvarno :)

Hmm... a gde je ovde retrovizor?

Sta ce ti retrovizor kad je ovo namenjeno da se vozi iz treceg lica i lako mozes da okrenes kameru unazad. :p

stvarno lepo izgleda

Prilozi

• grid2541.jpg
    grid2541.jpg
    219.7 KB · Pregleda: 144
  • grid2 330.jpg
    grid2 330.jpg
    508.9 KB · Pregleda: 146
  • grid21.jpg
    grid21.jpg
    567.4 KB · Pregleda: 127
  • grid243.jpg
    grid243.jpg
    404.5 KB · Pregleda: 121
Odlicna igra stvarno, sve je na nivou, najvise mi se dopada efekat pri naglom kocenju :) Ali me nervira onaj flashback i moze li se ono ikako iskljuciti?

Sto te nervira?! Nemoj da ga koristis... Inace po tome je Grid i poznat. Da li moze da se izgasi, ja mislim da moze.

Nazad
Vrh Dno