Dobio prvi račun sa klimom (Cosmo regular 18) pa evo prvi utisci (izolovana kuća oko 90m2).
Dok je bio minus cijeli dan (od -2 do -7) i tako 4-5 dana konstantno, nije mogla grijati prostor. ulazila u DF svakih 45-50min, tako da sam morao jednu vatru dnevno u kaminu naložiti, međutim meni je to sasvim prihvatljivo. Neko ne bi ni ložio, ali ja živim na način da sam u šorcu u kući, neovisno o vanjskoj temp, što znači da u kući mora biti oko 24c (+-1). Ako je preko dana par sati temp u plusu, onda može ugrijati neovisno što je naveče i ujutro minus. U tim situacijama ulazi u DF svakih cca 2h, nekad i rijeđe.
Dok sam na poslu držim je na 22c i fan 3 ili auto. Kad dođem kući i dok ne legnem spavat (16h-23h) onda je na 27c i max fan ili ako je toplo onda fan 4. Čak i prozor otvorim zbog pušenja, i kada zatvorim u roku od 10-15 min ugrije. Kada legnem spavat onda je na 23 i fan auto. Pokušavao sam na 25c i max fan ali nije to to.
Januarski račun za struju pokazao 914kwh potrošnju. Trošim bez nje oko 250 do 300kwh tako da je ona oko 600-650kwh potrošila, odnosno u prosjeku manje od 1kw po h. Obzirom da je januar obično najhladniji, kuća je na 450m nadmorske visine, 10m udaljeno od nje teče potok, a postoje i podzemne vode (pišem ovo zbog vlage), i samo je jedna klima na ovu kvadraturu, mislim da je potrošnja sasvim prihvatljiva. Da ubacim još jednu 12-ku, mislim da bi još manje trošio struje, ali za sada je meni i ovo sasvim ok. Dobar raspored kuće tako da može cijelu kuću ugrijati. Mislio sam da neće moći wc ugrijati jer su pločice do plafona i takav zid se teže ugrije, ali nemam čak ni s tim problema.
I imam jedno pitanje, da li kod gree mora cijev od vanjske do unutrašnje biti 3m i kakve su posljedice ako nije tako? Kod mene možda ima 1m.