Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ovo mi je prva sezona sa inverterima. Moj licni zakljucak je da je mnogo bolje da klima nisko modulira i da se ne gasi. Mnogo je prijatnije, nego sa pauzama u radu. Ali *** nema se kesa za japance od po 1600 eura komad. I ovo zavrsava posao. 😀

Ovo mi je prva sezona sa inverterima. Moj licni zakljucak je da je mnogo bolje da klima nisko modulira i da se ne gasi. Mnogo je prijatnije, nego sa pauzama u radu. Ali ********* nema se kesa za japance od po 1600 eura komad. I ovo zavrsava posao. 😀
Niko ne kaze da mora japanac od 1000+ evra😀. Ova Daikin bila 720€ plus ugradnja, neuporedivo bolje radi od Muse. Isplati se dodati 200injak evra za japanca.
Doduse Muse je po specifikacijama jaka klima, ovde po gradu ljudi greju lokale od 40ak kvadrata bez izolacije i visina plafona skoro 4m.. Bljuje vatru nameštena na 24c i fan 3, udjes unutra moras da skidas jaknu. Tako da ispada da su za vece prostore i lokale nego za kucnu upotrebu😅

Tog daikina sam razmatrao ali ga nisam uzeo zato sto mi je delovao slabasno za osnovno grejno telo. Gledao sam daikin sensiru 2 i 3, vrh ali mi nije izaso tiket kad sam kupovao klimu😀

Niko ne kaze da mora japanac od 1000+ evra😀. Ova Daikin bila 720€ plus ugradnja, neuporedivo bolje radi od Muse. Isplati se dodati 200injak evra za japanca.
Doduse Muse je po specifikacijama jaka klima, ovde po gradu ljudi greju lokale od 40ak kvadrata bez izolacije i visina plafona skoro 4m.. Bljuje vatru nameštena na 24c i fan 3, udjes unutra moras da skidas jaknu. Tako da ispada da su za vece prostore i lokale nego za kucnu upotrebu😅
ali te lokale ne zanima modulacija itd ;) nego rokaj gazda mora da plati

Zatvorio vrata od sobe, spala potrošnja na 190W. Dalja prica nije potrebna. A na grejanju ne ide previse nisko da ne bi duvala hladno. Izduv 35c.
Pa recimo da bi mozda mogla da modulira na 400w i odrzava temp i povremeno da se ugasi. Ako moze na -5 da radi sa 450w i odrzava zadatu,zasto onda to ne radi i kada je temp u plusu. Mislim da bi se redje gasila i ravnomernije odrzavala temperaturu takvim radom,zar ne? Izmedju gasenja i ponovog paljenja je temperaturna razlika u prostoriji cela 3 stepena,malo li je?
Znaci tebi duva hladno na 200-300w? Evo kod mene na ulaznom modelu japanca trenutno (slika).- To su gluposti da bezveze vuce struju a ne greje na toj potrosnji. Ovde se itekako oseti razlika kada je ugasena vs kada radi na ovih 230W da odrzi 23c. Meni ova Daikin 99% vremena radi u rasponu izmedju 210-310W, pritom prostor ima losu stolariju i jedan zid je sa fasadnom ciglom bez izolacije.

Jbni vox ima bolju kulturu rada od gree a oba su kinezi. Midea vox LG Hisense itd svi rade bolje od Gree, naravno oni imaju neke druge mane koje su manje iritantne od ovoga sto gree ima. Nize moduliraju i preciznije odrzavaju temperaturu. Stvarno nisam cuo zalbe od korisnika drugih kineza, da imaju isti problem kao gree sto radi kao on/off vecinu vremena. Znam da su za Mideu komentarisali da ponekad kada se ugasi da nastavi da duva hladan vazduh na maloj brzini ali bar se to moze iskljuciti..
Pa upravo na to i mislim,zato sam i spomenuo japance,ja nisam nikakav pristalica Gree klima i meni je prva sezona sa inverter kimom i prva klima uopšte,ja sam platio 700€ sa ugradnjom Gree Fairy 12 prvenstveno za prelaza sezone do 0C za 60m2 kuće izolovane,međutim ona odrađuje posao za tih 60m2 i ispod 0C bez problema što nisam očekivao iskreno i da ne gasi se uopšte al se najniže spušta na 400w za tu m2 al to je to,ako zatvorim i ja vrata od dn.sobe nekad da propratim znala je na 350w sići al to zavisi i od vanjske ,to sam ja zapazio i pokušavam da podijelim to iskustvo ovde da više nas zna o kulturi rada tih modela.
To što neko kaže veliki razmak pravi u 3 C paljenja to radi samo kad je vanjska u jačem plusu.
Ja sam zadovoljan potrošnjom što se tiče moje površine m2.
E sad kako bih prošao sa nekim japancem ne znam,možda bih i manje potrošio.

Moj gree na 193w modulira i odrzava u stepen tacno 23c u prizemlju pri spoljasnjoj do 3c. Tad je izduv 26,5c-27c. Hisense ne spusta ispod 360w i ispod toga se gasi. Ti vidi koja klima ima bolju kulturu rada.
Jeste da deluje prohladno ali je to vazduh sa visom temperaturom od sobne i tako odrzava.
Koji model gree imaš?

Sta si uzeo od Daikina

Pozdrav svima.
Ja sam ovde nov pa me zanima vase misljenje? Uzeo bih dve Gree Amber premium 9000btu i sa njima grejao nekih 50 kv.

Pozdrav svima.
Ja sam ovde nov pa me zanima vase misljenje? Uzeo bih dve Gree Amber premium 9000btu i sa njima grejao nekih 50 kv.
Prejake su ti to klime za 50m2, ali ce svakako zavrsiti posao i raditi bez greske.
Dobra im je cena trenutno.
Nemoj gledati nikada jednu klimu za grejanje ako imas uslova za 2.

Poslednja izmena:
Koji Daikin je u pitanju?

Evo modulacije Gree Fairy na zadatoj 22,sobna 23.5(gore na klimi senzor očitava 21 jer šalje mi falš vazduh izgleda kroz otvor instalacije,moram bolje to malo zakrpati).
Vanjska trenutno 6C.

Prilozi

• Screenshot_2023-12-14-21-14-39-643_com.coolkit-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-14-21-14-39-643_com.coolkit-edit.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 70
  • Screenshot_2023-12-14-21-15-54-222_com.coolkit-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-14-21-15-54-222_com.coolkit-edit.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_2023-12-14-21-16-25-521_com.coolkit-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-14-21-16-25-521_com.coolkit-edit.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_2023-12-14-21-16-55-218_com.coolkit-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-14-21-16-55-218_com.coolkit-edit.jpg
    36 KB · Pregleda: 71
Znaci tebi duva hladno na 200-300w? Evo kod mene na ulaznom modelu japanca trenutno (slika).- To su gluposti da bezveze vuce struju a ne greje na toj potrosnji. Ovde se itekako oseti razlika kada je ugasena vs kada radi na ovih 230W da odrzi 23c. Meni ova Daikin 99% vremena radi u rasponu izmedju 210-310W, pritom prostor ima losu stolariju i jedan zid je sa fasadnom ciglom bez izolacije.

Jbni vox ima bolju kulturu rada od gree a oba su kinezi. Midea vox LG Hisense itd svi rade bolje od Gree, naravno oni imaju neke druge mane koje su manje iritantne od ovoga sto gree ima. Nize moduliraju i preciznije odrzavaju temperaturu. Stvarno nisam cuo zalbe od korisnika drugih kineza, da imaju isti problem kao gree sto radi kao on/off vecinu vremena. Znam da su za Mideu komentarisali da ponekad kada se ugasi da nastavi da duva hladan vazduh na maloj brzini ali bar se to moze iskljuciti..
Nema istu kulturu.rada svaka Gree klima..Meni je samo zao sto u ponudi npr.u nekoj radnji.u Nisu nije bila Amber komfort.9-ka..nebi se razmisljao ni minut..Amber komfort Vs Muse ocena 5:3..toliko je i.skuplja.amber
Kada sam ja jesenas uzimao Musu..Daikin 9-ka je bila 120€skuplja..E.sad za.sobce od 10kv.bas mi se nije davalo tih 120€.dali sam pogresio..i dali cu se nekad kajati..vreme.ce pokazati😁

Koji meraci za potrosnju struje koristite, da to sve lepo vidite itd?
Hvala unapred

Iz tog posta ces videti da je prosto od 1150din socijalna vrijanta i pokazuje ukupnu potrosnju, a tapo 115 luksuzna i mozes da pratis detaljnije potrosnju klime po satima sto je bolja varijanta aki nisi u stisci sa kesom.
da li moze ona da se negde nabaviti u elekro prodavnice ili mora preko interneta? vidim cena je oko 2500-3000din

Posto su kurirske sluzbe digle cene u nebesa pogledaj u tvom gradu u elektro prodavnicama. Vise se isplati.

Uvek moze bolje. Gree AMBER NORDIC PREMIUM modulacija stabilnih i odlicnih 290wati..

Prilozi

• IMG_20231215_091253.jpg
    IMG_20231215_091253.jpg
    70 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20231215_091333.jpg
    IMG_20231215_091333.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 63
I to bi bilo to u slučaju da treba da se pozoves na garanciju.
Nije moglo nikako elegantnije?

Kao i ostale Nordik nije isla ispod 500wati
Jos jedna pozitivna stvar, Nema vise cekanja po sat vremena da ponovo ukljuci, a na ofset 0 ni ne prebacuje zadatu temperaturu.
Predpostavljam da bi to i na MUSE resilo taj veliki problem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno