Šta je novo?

GREE klima uredjaji

5 stepeni je previse razlike od podesene i stvarne temperature, prijavi servisu da dodju i provere klimu, nesto tu nije dobro.

Mnogo čudno se ponaša klima kod tebe. Sve vreme ukazujem na to da niko od nas nema identične uslove i prostorije i da od mnogo faktora zavisi kako će bilo koja klima grejati. Prethodno sam pisao koji prostor grejem i sve vreme je temp. 22-23 stepena u hodniku i dnevnoj, a podešena je na 23, radi neprekidno evo 2.5 meseca još malo. I kod mene je I FEEL i AUTO FAN, ali je verovatno razlika što ti nisi lepo zagrejao prostoriju, kako bi je klima održavala. Dakle, ovo je samo nagađanje, ali čini mi se da si najpre trebao da je pustiš na TURBO mod, da grune jako i istroši dosta, ali da što pre zagreješ prostor do željene temperature, pa onda isključiš TURBO i samo održavaš. Time bi se videlo da li klima radi ok, jer TURBO mod bi morao da zagreje tipa ako je staviš na 25 i to bi bilo maximalno opterećenje klime, ali ona po specifikaciji bajagi može da tera i na -22. Ti si je podigao na 28 i 30, ali ona očigledno ne može iz nekog razloga da postigne ni 25 i ide prečesto u defrost. Tvoja klima se sada muči na 0 stepeni, jeste bila vlaga ovih dana i ovo jesu dosta teški uslovi za rad, ali biće i gorih. Kod mene isti taj model radi u kontinuitetu sve vreme, ali u tome je i ogromna razlika. Zidovi su već zgrejani i naravno da je uvek lakše održati temp. ma koliko hladno bilo napolju, nego zagrejati sve odjednom. Klima se sada ne muči jer ona samo održava temperaturu, ne gasim je uopšte 24/7, ranije sam je noću samo obarao na SLEEP, sada ne može SLEEP noću da održi 23 i ne želim da rizikujem sa tim uopšte.

Ja sve vreme testiram klimu, da li je dovoljna za grejanje i da li može da održava sve vreme kako na hladnom, vlažnom i vetrovitom vremenu, pa za koji dan na nešto višem minusu, tipa -3, -4... Prema tome što si ti rekao ja sada ne bih smeo da je gasim uopšte da probam da zagrejem od nule, a ako bih to uradio ja bih probao sa TURBO dok ne dostigne temp. ili zvao servis da pitam za ovo, jer iako su drugi modeli jači poput Ambera, po specifikaciji ova klima bi trebala da ti završi posao, meni je za sada ispunila očekivanja, a kažem ova sezona je samo test kako bih procenio da li je klima dovoljna ili će biti potrebna još jedna ili kombinacija grejanja...
Kao sto sam i odgovorio prethodnom sagovorniku, klima je postavljene u vec grejani prostor. Mislim da sam ovde citao tvoje iskustvo da grejes neizolovan prostor, osim ako sam pomesamo sa nekim drugim. Najvise sam zbog toga uzeo ovu klimu. Sad mi je podesena na 25 stepeni, turbo, i feel. U sobi na terometru je 22-23 stepena. Pa cu videti ukoliko dostigne zeljenu temperaturu gasim turbo i onda cu konstantno da je drzim na 25. Kao i sto sam reko klima greje dnevnu sobu od 25 m2, dok malu sobu greje TA pec od 3.5 kw. Videcemo klima radi vec 6 dana, zvacu majstora ako se i dalje muci cisto da je pogleda, pa cu videti dalje sta kako.
Za taj prostor mora bar Amber 12 ako si hteo samo jednu klimu ili bar dve takve Muse, nemas izolaciju i gubici su veliki a prostor nije mali.
Crevo i lulu skini sto pre da ne zaledi, moraces sad da malo zagrejes taj deo fenom jer se plastika i guma stegnu na 0c pa moze i da se polomi jer je krto. Ja sam na svih 5 klima to skinuo.
Moguce, nego sam racunao klima za dnevnu sobu od 25 m2 koja je spojena sa malom sobom od 13 m2 gde mi radi TA pec od 3.5 KW pa sam mislio da ce biti okej.
Crevo i lulica izvadjeni bez ikakvih problema.
U svakom slucaju msm da ce ti bit na knap jer je neizolovan prostor. No ona na 0c ne bi trebala da puse mlako kad doda gas.
Kad si cistio filtere?

@filip555
Ti imas istu. Imas li sa cim izmjerit ispuh kad je nagazis na 30c i neki srednji fan? I koliko povuce struje?
Klima je postavljen pre 6 dana, tako da nisam imao potrebe da cistim filtere.
5 stepeni je previse razlike od podesene i stvarne temperature, prijavi servisu da dodju i provere klimu, nesto tu nije dobro.
Epa to je meni najsumnjivije, bas je to velika razlika. Ajde da je stepen-dva pa i da progledas kroz prste. Zvacu ovog majstora koji mi je montirao, jer je on jedino u gradu ovlasceni serviser za energy net. Pa cemo da vidimo o cemu se radi ili sam se prevario zesce ili klima nije nesto kako treba.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju msm da ce ti bit na knap jer je neizolovan prostor. No ona na 0c ne bi trebala da puse mlako kad doda gas.
Kad si cistio filtere?

@filip555
Ti imas istu. Imas li sa cim izmjerit ispuh kad je nagazis na 30c i neki srednji fan? I koliko povuce struje?
Cudno se ponasa ova klima. Ako je stavim na auto i na 30 stepeni zaletece negde oko 1400w i duvace toplo, onda sacekam da nadoknadi temperaturu, npr ocitava 20 stepeni, a nastelovana na 24 nece sama od sebe da podigne potrosnju i t izduva dok ne stavim na 30. Onda cekam da ugreje do 22 stepena pa je smanjim na 23 i onda odrzava. Za to vreme ce uraditi defrost par puta jer je normalno kada sam je nagazio. Ne mogu da verujem da posle viole nema klime koja ce da radi kako treba. Do duse viola se vise muci i bas cesto sada radi defrost dok muse na odrzavanju dosta redje, npr viola radi defrost 10 min, muse 5 min.

Koja vam je verzija firmware na gree muse? Kod mene v1 i kao ne moze da nadje novi..

Pa brt nije to Ćomi pa da svakih 5 dana izbacuju apdejt.

Koja vam je verzija firmware na gree muse? Kod mene v1 i kao ne moze da nadje novi..
Pa kod.mene je v1 dok je kod drugog bilo azuriranja

Prilozi

• Capture+_2021-12-13-19-37-39.png
    Capture+_2021-12-13-19-37-39.png
    268 KB · Pregleda: 78
  • Capture+_2021-12-13-19-28-09.png
    Capture+_2021-12-13-19-28-09.png
    215.3 KB · Pregleda: 73
Vidim ja da sam se zezno sa klimom Muse sto je kupi a jos nisam ugradio,
imam Violu u stanu i to je zmaj od klime ,

Evo ovako sinoc dok je bila na 23 stepeni fix fan 2, duvala je mlako, spoljasnja jedinica nije uopste bila zaledjena, pratio sam od 23 do 02 kako se ponasa i sve vreme je neki mlak vazduh izduvavala cak i kad skoro gurnem ruku u izduvni deo klime. Jutros oko 6 sati sam je pojacao na 24 stepeni. Kad sam ustao oko 13 casova na sobnom termometru je bilo 19 stepeni, dakle za 5 stepeni manje nego zadata temperatura na klimi. Da napomenem da je klima celu noc grejela samo dnevnu sobu od 25 m2, dok je mala soba bila zatvorena sve vreme, jer sam u njoj pustio TA pec od 3.5 KW. U specifikafikacijama pise da klima moze da greje 35 m2. Pre nego sto sam montirao klimu 2 i po meseca sam istu dnevnu sobu grejao sa TA pec od 6 KW, dakle klimu nisam postavio u hladnu prostoriju pa da ona mora da zagreva zidove. Duzina cevi je 4 metara, u upustvu ne pise da bi trebalo da se dopunjuje. Spoljna jedinica je zasticena, postavljena je ispod terase tako da tu nema problema. Velicina sprata je oko 65-70 m2 tako da sam planirao svakako da uzmen bar jos jednu, eventualno dve kao sto kazes ukoliko se ova dobro pokaze. U svakom slucaju hvala ti na objasnjenu principa rada klime. Moguce da sam se zesce prevario, s obzirom na to da kuca nije izolovana i nema pvc stolariju. Molim te da mi kazes misljenje na ovaj orgovor.
Ne bi trebalo tako da se ponaša ispravna klima, koje god marke. Kad je loša izolacija bude velika razlika u temperaturi 10cm od poda i gore do plafona, ali sumnjam da je gore kod nje 24 stepena a u stanu 19. Deluje da je loše montirana i fali gasa ili senzor UJ nije dobar. Ne radi kako treba, slobodno zovi majstora i reklamiraj.

Ako je za stan, mislim da neces imati problema, jer ipak su stanovi malo topliji i bolji od starih kuca. Kad je montiras javljaj utiske.
Ne u stanu je Viola , stan 100 m2 + dva elektricna panelna radijatora po potrebi, to zagreje bez problema al kad je veliki minus dere se ko vrag
Muse ide u kucu pa kad ugradim javljam,spoljna jedinica nekako jadna i laka bez resetke isparivaca

@kalin62 Polako, nemoj odmah da paničiš i otpisuješ klimu, a nisi je ni ugradio, videćeš tek kako će se pokazati...

@filip555 Firmware i kod mene 1.0

@Nikolic1996 Definitivno trebaš da pozoveš servisera da proveri situaciju jer je to neuobičajeno ponašanje i za lošije klime, a kamoli za ovu koja je po snazi verovatno najjača u svom cenovnom rangu.

Kod mene u kući i kod kuma u stanu temp. su podešene 22-23 dva ipo meseca, I FEEL i AUTO FAN i za sada nema nikakvih problema sa defrost-om, niti pomenutim bagovima.

Po ovome što opisujete @Stevcho ima najrealniju sumnju na gas, senzor UJ ili nešto treće, ali svakako neka serviser to detaljno ispita jer klima nikako ne bi smela tako da se ponaša i da je bug u čitavoj seriji, onda bi bio prisutan svuda...

Ne u stanu je Viola , stan 100 m2 + dva elektricna panelna radijatora po potrebi, to zagreje bez problema al kad je veliki minus dere se ko vrag
Muse ide u kucu pa kad ugradim javljam,spoljna jedinica nekako jadna i laka bez resetke isparivaca
Kako bez resetke isparivaca? Ja je imam pozadi i na njoj je senzor za defrost

Evo ovako sinoc dok je bila na 23 stepeni fix fan 2, duvala je mlako, spoljasnja jedinica nije uopste bila zaledjena, pratio sam od 23 do 02 kako se ponasa i sve vreme je neki mlak vazduh izduvavala cak i kad skoro gurnem ruku u izduvni deo klime. Jutros oko 6 sati sam je pojacao na 24 stepeni. Kad sam ustao oko 13 casova na sobnom termometru je bilo 19 stepeni, dakle za 5 stepeni manje nego zadata temperatura na klimi. Da napomenem da je klima celu noc grejela samo dnevnu sobu od 25 m2, dok je mala soba bila zatvorena sve vreme, jer sam u njoj pustio TA pec od 3.5 KW. U specifikafikacijama pise da klima moze da greje 35 m2. Pre nego sto sam montirao klimu 2 i po meseca sam istu dnevnu sobu grejao sa TA pec od 6 KW, dakle klimu nisam postavio u hladnu prostoriju pa da ona mora da zagreva zidove. Duzina cevi je 4 metara, u upustvu ne pise da bi trebalo da se dopunjuje. Spoljna jedinica je zasticena, postavljena je ispod terase tako da tu nema problema. Velicina sprata je oko 65-70 m2 tako da sam planirao svakako da uzmen bar jos jednu, eventualno dve kao sto kazes ukoliko se ova dobro pokaze. U svakom slucaju hvala ti na objasnjenu principa rada klime. Moguce da sam se zesce prevario, s obzirom na to da kuca nije izolovana i nema pvc stolariju. Molim te da mi kazes misljenje na ovaj orgovor.
Jedaa serviser mi rece da je ugradio par klimi, a jednu i kod njega i da imaju isti problem, greje samo u trecu i vecu brzinu u prvu i drugu nikako nece.Pa probaj da nije i kod tebe taj problem pojacaj izduv na klimi.Uvoznici kontaktirali fabriku i utvrdili da je problem daljinski od klime.

Kako bez resetke isparivaca? Ja je imam pozadi i na njoj je senzor za defrost
Znam da mnogi misle da je to temp. senzor koji meri temperaturu izmenjivaca, ali ja sam ubedjen da je to senzor koji meri temperaturu vazduha koji prolazi preko izmenjivaca. Ono sto sam vidjao po YT videima je da uglavnom senzori koji mere temperaturu izmenjivaca (ili cevi) u dodiru sa bakrom i sam senzor je veci metalni valjak koji je prcvrscen uz metal... A ovo pozadi sto se vidi je uglavnom plastikom odvojeno/udaljeno od izmenjivaca + nalazi se u plasticnom crevcetu xD Da li bi neko iskusniji mogao da objasni?
temp-senzori.png

Jedaa serviser mi rece da je ugradio par klimi, a jednu i kod njega i da imaju isti problem, greje samo u trecu i vecu brzinu u prvu i drugu nikako nece.Pa probaj da nije i kod tebe taj problem pojacaj izduv na klimi.Uvoznici kontaktirali fabriku i utvrdili da je problem daljinski od klime.
Nemoj pogresno da me shvatis, znam da samo prenosis sta si cuo, ali ovo je sada "rekla-kazala" i samo zbunjuje ljude, sad kao kad se skupe zene da ogovaraju sta je koja nacula. Mozda ovo i jeste problem, ali vec smo culi da su ti isti dobavljaci/uvoznici najpre rekli da je to identican Muse kao i stariji modeli samo prepakovan u manju SJ radi transporta, a onda se pokazalo da potpuno drugacije radi i daleko bolje modulira. Energy Net serviser je meni rekao da ovaj novi Muse ima jaci kompresor nego raniji modeli. I ko zna da li je on to lupio, nacuo i odakle mu ta informacija. Isti dan nakon sto je meni ugradio je ugradio jednom lancu kladionica u gradu 10-ak komada, pocevsi od tog dana, kako mi je rekao.

Dakle, ova klima se prodaje i hvale je kako gotovo nema reklamacije, ali vec imamo 2 forumasa koji se zale na njen rad. Da li je daljinski, lose ugradjena, gas, UJ, SJ, to je pitanje i treba zvati i servis i traziti da provere rad klime jer nikako ne bi smela da radi ovako.

Da postoji bug kod svih pa bi imalo logike, ali kod mene radi sve vreme na I FEEL I AUTO FAN od ugradnje, kod kuma isto, ja je ponekad stavim na 23, on nikad preko 22, ali on ima izolaciju u stanu, a ja u kuci nemam i sve vreme klima tako odrzava temperaturu da niko od ukucana ni ne razmislja o njoj sem mene izgleda...

Dodatno, sad mi se javio kum jer i njegov drug ima Muse i to proslogodisnji model, prezadovoljan klimom, greje preko 30 kvadrata i kaze da klima daleko bolje modulira od neke Hisense Energy Pro koju ima takodje u stanu i da te 2 klime ne mogu da se mere po kvalitetu, a isto ih je platio. Tako da svako ima neka svoja iskustva i ko zna ko je tu u pravu, ali ovo sto zezaju klime treba sto pre proveriti, jer one tako ne smeju da rade iako je sada ogromna vlaznost vszduha, temp. oko nule i generalno losi uslovi u kojima se klime vise muce nego inace...

@pidikanac 1 Dodatak - probao je covek vec i na TURBO i punom brzinom FAN-a, ni tako ne postize rezultat

Poslednja izmena:
Nemoj pogresno da me shvatis, znam da samo prenosis sta si cuo, ali ovo je sada "rekla-kazala" i samo zbunjuje ljude, sad kao kad se skupe zene da ogovaraju sta je koja nacula. Mozda ovo i jeste problem, ali vec smo culi da su ti isti dobavljaci/uvoznici najpre rekli da je to identican Muse kao i stariji modeli samo prepakovan u manju SJ radi transporta, a onda se pokazalo da potpuno drugacije radi i daleko bolje modulira. Energy Net serviser je meni rekao da ovaj novi Muse ima jaci kompresor nego raniji modeli. Isti dan nakon sto je meni ugradio je ugradio jednom lancu kladionica u gradu 10-ak komada, pocevsi od tog dana, kako mi je rekao.

Dakle, ova klima se prodaje i hvale je kako gotovo nema reklamacije, ali vec imamo 2 forumasa koji se zale na njen rad. Da li je daljinski, lose ugradjena, gas, UJ, SJ, to je pitanje i treba zvati i servis i traziti da provere rad klime jer nikako ne bi smela da radi ovako.

Da postoji bug kod svih pa bi imalo logike, ali kod mene radi sve vreme na I FEEL I AUTO FAN od ugradnje, kod kuma isto, ja je ponekad stavim na 23, on nikad preko 22, ali on ima izolaciju u stanu, a ja u kuci nemam i sve vreme klima tako odrzava temperaturu da niko od ukucana ni ne razmislja o njoj sem mene izgleda...
Ne kosta nista da proba da pojaca fan na daljincu i to je to, nikakva filozofija.

Nemoj pogresno da me shvatis, znam da samo prenosis sta si cuo, ali ovo je sada "rekla-kazala" i samo zbunjuje ljude, sad kao kad se skupe zene da ogovaraju sta je koja nacula....
.
I ja kažem..
Dodatno, sad mi se javio kum jer i njegov drug ima Muse i to proslogodisnji model, prezadovoljan klimom, greje preko 30 kvadrata i kaze da klima daleko bolje modulira od neke Hisense Energy Pro koju ima takodje u stanu i da te 2 klime ne mogu da se mere po kvalitetu, a isto ih je platio.
:sneaky:

Nemoj pogresno da me shvatis, znam da samo prenosis sta si cuo, ali ovo je sada "rekla-kazala" i samo zbunjuje ljude, sad kao kad se skupe zene da ogovaraju sta je koja nacula. Mozda ovo i jeste problem, ali vec smo culi da su ti isti dobavljaci/uvoznici najpre rekli da je to identican Muse kao i stariji modeli samo prepakovan u manju SJ radi transporta, a onda se pokazalo da potpuno drugacije radi i daleko bolje modulira. Energy Net serviser je meni rekao da ovaj novi Muse ima jaci kompresor nego raniji modeli. I ko zna da li je on to lupio, nacuo i odakle mu ta informacija. Isti dan nakon sto je meni ugradio je ugradio jednom lancu kladionica u gradu 10-ak komada, pocevsi od tog dana, kako mi je rekao.

Dodatno, sad mi se javio kum jer i njegov drug ima Muse i to proslogodisnji model, prezadovoljan klimom, greje preko 30 kvadrata i kaze da klima daleko bolje modulira od neke Hisense Energy Pro koju ima takodje u stanu i da te 2 klime ne mogu da se mere po kvalitetu, a isto ih je platio. Tako da svako ima neka svoja iskustva i ko zna ko je tu u pravu, ali ovo sto zezaju klime treba sto pre proveriti, jer one tako ne smeju da rade iako je sada ogromna vlaznost vszduha, temp. oko nule i generalno losi uslovi u kojima se klime vise muce nego inace...

@pidikanac 1 Dodatak - probao je covek vec i na TURBO i punom brzinom FAN-a, ni tako ne postize rezultat
Nađi mi samo jednu klimu za koju je uvoznik rekao da ne valja. Ove što pregrevaju, baš tako i treba da rade, jer su to klime za zimogrožljive. Ove što slabo greju su za štediše.

Nađi mi samo jednu klimu za koju je uvoznik rekao da ne valja. Ove što pregrevaju, baš tako i treba da rade, jer su to klime za zimogrožljive. Ove što slabo greju su za štediše.
Tako je, uvoznik a i prodavac nikada nece da kazu nesto lose za stvari koje prodaju, ma koliko realno bile lose. Zato ja nikada ne mogu da budem prodavac jer bi me otpustili posle 2 dana rada, kada bih svakom pricao sta da zaobilazi u sirokom luku 😉 i zasto da pukne tipa 1000 evra na telefon, a za njegove potrebe je i 200-300 evra za taj telefon previse, ali ljudi samo gledaju velike brojeve...

Ovde je stvar u tome da @Nikolic1996 ima problem sa svojom klimom koja ocigledno ne radi kako valja. Covek je stavio na TURBO 4h i ona ne moze da podigne temp. gotovo uopste i zato je savet pre nego da se bavi daljinskim ili necim drugim zove servisera, Energy Net koga god da vidi o cemu se radi i ako oni kazu da je to normalno, pokusa da zameni klimu ili da mu vrate pare... Javice se covek kako je prosao i sta su mu rekli.

Da svako slusa svakog dobavljaca sta oni sve lupaju...stvar je u tome da vise ni prodavci (bar ogromna vecina) NE ZNAJU sta prodaju, mogu samo da kazu da li se nesto prodaje i to je to, a i to je pitanje jer sta god ti pitao sve se prodaje i nista se ne reklamira zbog problema, a distributeri, dobavljaci, uvoznici isto tako pojma nemaju ni kakve modele imaju, koja je razlika novih modela u odnosu na prethodne itd. I bukvalno covek moze samo da pita ljude koji imaju istu stvar kako su prosli, a ni to nije garancija da ce proci sve kako valja, znaci vise ni na preporuku ne moze da se ide jer ne znas da li ce ti se pasti ćorak...

Poslednja izmena:

Prilozi

• klima podaci.jpg
    klima podaci.jpg
    103.1 KB · Pregleda: 73
  • klima.jpg
    klima.jpg
    159.5 KB · Pregleda: 70
  • klima1.jpg
    klima1.jpg
    174.3 KB · Pregleda: 61
  • klima2.jpg
    klima2.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 61
Šta će ti zaštita, samo za dž da mrzne i taloži led po ovakvom vremenu.

Predpostavio sam ova je novi model ( kao) proizvedena 2021-07 24,5 kg
Vidim ja dace ovo da bude veliko g,,no , ne dozvoljava vreme da ugradim pa sta bude videcemo
Vec imam Mideju on/off stara preko 10 godina i radi ok , videcemo stacemo
Pa i moja je novi model, ali pozadinje resetka i taj sentor se nalazi integrisan sa njom

Pa i moja je novi model, ali pozadinje resetka i taj sentor se nalazi integrisan sa njom
Čini mi se da je tvoja gwH12AFC-K6DNA1F/I a njegova je po slici gwh12afc-k6dna2f/0. Kao da su spolje jedinice razlicite. Mozda gresim,ali cudno je da nema resetke... Mada to ne smeta funkcionalnosti klime, Samo treba biti pazljiv dok se postavi,e kad je na zidu tu vise nema problema....

postaje iritirajuce. radi defrost 2 do 3x na sat. jel to normalno ili brljavi nesto pogotovo sto traje po 10 minuta pa ispadne pola sata hladno pola greje...

postaje iritirajuce. radi defrost 2 do 3x na sat. jel to normalno ili brljavi nesto pogotovo sto traje po 10 minuta pa ispadne pola sata hladno pola greje...
Pa najgore temp za klime su od -3 do +3 sa velikom vlaznoscu, tako ej sada. I moje idu u defrost ne toliko cesto ali barem 1 na sat koliko sam primetio. Ali ja zivim u stanu pa se ne primeti tj temp nikad ne padne vise o 1 stepena. Sad ce malo mrazici i nece biti padavina pa ce vreme da se stabili zuje i bice ok. To mane klima... Ali proci ce ,sve prolazi. Misli samo pozitivno.

Čini mi se da je tvoja gwH12AFC-K6DNA1F/I a njegova je po slici gwh12afc-k6dna2f/0. Kao da su spolje jedinice razlicite. Mozda gresim,ali cudno je da nema resetke... Mada to ne smeta funkcionalnosti klime, Samo treba biti pazljiv dok se postavi,e kad je na zidu tu vise nema problema....
Ne, i moja je nova, prva oznaka sto si napisao je za unutrasnju jedinicu, zamenjena je stara muse jer sam podneo reklamaciju. Trenutno odrzava 23 stepena sa oko 600w u 32m2 na auto.

Ma staje tuje kad postavim pa videcu, naso sam neku staru plasticnu resetku stavicu jer vrapsi gugutke znaju da donosu svasta

Vrh Dno