Koliko znam to ima hisensePitanje za vlasnike Midea klima
U aplikaciji nema da se vidi potrosnja struje po danu?
I kako da na ekranu klime prikazuje trenutnu potrosnju? To sam video na par video snimaka da ima ...
Leva je stara, desna je nova. Ne znam da li nova muse ima ugradni set jer sam vec imao cevi, uz staru muse je bio, kada su mi menjali za novu muse nisam video da je bilo nesto unutra jer su je raspakovali u kombiju. Na energynet sajtu pise da ima.Konacno jedan prodavac mi poslao sliku i toje to , Ali ne moze da potvrdi dali unutra ima set za ugradnju.
Dali kod vas ima u kutiju fabricki set za ugradnju, i sta
Ne leva je unutrasnja a desna spoljna jedinica , vidim i ja da ima Na energynet sajtu , E sad dali u kutiju ili posebno pitanje,Koliko znam to ima hisense
Leva je stara, desna je nova. Ne znam da li nova muse ima ugradni set jer sam vec imao cevi, uz staru muse je bio, kada su mi menjali za novu muse nisam video da je bilo nesto unutra jer su je raspakovali u kombiju. Na energynet sajtu pise da ima.
Naravno da u kutiji postoji instalacioni set, dobiješ unutrašnju i spoljašnju jedinicu klime i obavezno instalacioni set. Samo u Srbistanu ti je ovaj set predstavljen kao poklon, a to moraš da dobiješ jer ti to sve plaćaš. Ali, očigledno kod nas nema pravila bukvalno ni za šta. Isto tako je opšti haos po pitanju samih naziva i tu se pa tek ne zna ko pije, a ko plaća. Jer pazi, na oficijalnom Gree sajtu za Srbiju postoji Muse Profi inverter klima:@m_antic87
Ako u kutiju ima instalacioni set onda bi trebalo da ima svuda,
U cerkin stan vec ima Gree Viola 12K kupljena 2018 god i radi bez greske + imala je instalacioni set
Znali su kinezi da posalju klime bez ugradnog seta. Tako je barem@kalin62 Eto ti prodavca koji ne zna ni šta prodaje, pa to je show, ali šta da se radi... To zavisi od prodavnice bukvalno, zato bolje nađi kasvetnu prodavnicu koja ima lepo sve šta treba, jer samo kod nas ljudima prodaju klime bez instalacionog seta, to je tragi-komedija, jer je to pakovanje klime, znači set mora da ide uz nju i ti plaćaš sve to, a ne nešto polovično. Onda imaš servisere koji te odrape 12k za ugradnju jer oni imaju svoj instalacioni set i postave svoj bez obzira što ti već imaš instalacioni set, samo da bi opravdali tu kintu za koju će te odrapiti. Ja se ne bih zaletao na tvom mestu, u BC Group bar sam ja dobio i instalacioni set za ovaj novi Muse, u Gigatronu znam da isto ide instalacioni, ali tamo je ovaj Muse kao i u Enery Net-u, trenutno 70k. To bi trebalo da bude pravilo u svakoj prodavnici, ali očigledno svako tera svoje i kako ko prođe, zato sve mora da se proverava po više puta jer svi gledaju samo da prodaju i obogate se što pre po mogućstvu.
Ovo gore što ti je ovaj prodavac slao su iste oznake kao kod mene, to je ta klima ali mnogo je smešno da ne znaju da li postoji instalacioni set, jer sve to dodatno košta naravno kad dođu da ti ugrađuju, zato pažljivo biraj prodavnicu koja već ima za taj novac i set za ugradnju ili teraj ove što si ih našao da provere to, mislim o čemu mi ovde pričamo, to bi bilo kao da ti dođe veš mašina bez bubnja i creva za odvod vode recimo, kad moram da banalizujem, stvarno van pameti, ali ništa čudno kod nas na žalost...
I još ti Energy Net i drugi prodaju fazon da je instalacioni set POKLON, a to mora da ide uz svaku klimu kao nešto obavezno. Još zamisli da neko kupi klimu od 70k i onda ne dobije taj set, ma opšti cirkus
Zna dobro da cekica kada je dobar minus, ali za sada je nova muse bucnija.@m_antic87
Sve to jasam pregledo i tome bunilo, sutra idem u kupovinu
Viola je ehtra klima ali ako je veci minus zna bogami lepo dase dere ,
Ajme meni 😁😁😁poput nekih bruka skupih Bosh
Isti slucaj sa violom.@filip555
uh al si me obradovao, vibracione gume svakako ide pa videcemo, Violi nije pomoglo gume dok nisam spustio na pod terase ,
Tacno je za fix fan 2. Evo ni ja ne mogu da se ogrejemmm, duva prohladno, sada je drtim.na fix fan 1, trosi do 600w i duva toplo i odrzava. Na 2 je dobro kada je napolju do 5-6 stepeni, kada je hladnije definitivno ne greje.Držao sam juče ceo dan ovaj novi Muse na FAN FIX 2, da vidim da li može da greje konstantno po ovoj temperaturi vani koja ide oko minusa i prema tom podešavanju koje @filip555 koristi i koje je prema meraču najekonomičnije. Kod mene je ipak u pitanju neizolovana kuća sa PVC stolarijom i grejem veći prostor - klima je u dnevnoj koja je spojena sa kuhinjom, dodatno grejem hodnik i kupatilo i to sve izađe preko 40 kvadrata sigurno. Preko dana sam juče terao na 22-23 sa ovim, ali popodne kad je još zateglo sam stavio nazad na AUTO i 23 i opet je bila banja. Ne može da izvuče sa drugim stepenom zadatu temp. i to se oseća, treba joj više vremena i neka troši koliko troši, AUTO je meni sigurica, a eto preko dana može da se šalta na FIX 2 ili šta već.
Krilca su kod mene fixirana tako da su u paraleli sa plafonom bukvalno i onda klima izduvava iz dnevne direktno u hodnik maltene, jer najpre se zagreje hodnik pošto tako meni najviše odgovara, time održavam i kupatilo toplim, a daljinski stoji u dnevnoj dalje od klime i naravno na IFEEL. Ne znam koliko je precizan termometar u daljinskom i nisam našao, niti tražio podatak koliko često on šalje izmerenu temp. UJ, ali jedan od forumaša je rekao na oko 10-ak min. i to se uklapa u logiku kako sada radi. Pošto zbog usmerenja krilaca najpre hodnik bude zagrejan na zadatu temp., u dnevnoj je baš prijatnih 22-23 zavisi kako se podesi i ja to neću dirati dok god ne stegne veći minus i budem imao potrebe da povećam temp. da što pre zagreje.
Nivo buke klime (kako UJ tako i SJ) piše na svakoj specifikaciji i varira od više faktora kao i sve ostalo i to svi znaju. Ova moja se čuje da kažem standardno, nikada nisam obraćao naročitu pažnju na to, mada to može biti veoma bučno jer ja u dvorištu sada mogu da čujem inverterski trio bukvalno (svoju i još dve SJ komšija), koji roka bez prestanka. Upravo sam našao ovako nešto što pominje @kalin62:
![]()
KupujemProdajem
Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp!m.kupujemprodajem.com
Eto, može i to da se uzme u obzir ako krene da smeta buka kao ideja, ali budimo realni ovako nešto može svako sam da napravi i prilagodi svojim potrebama čak i mnogo kvalitetniju stvar i ublaži buku i vibracije SJ, mada podržavam maximalno ideje za biznis jer eto to neko štanca ili makar preprodaje tako nešto pa može i da odrapi cenu koja mu odgovara jer svakako nema veliku konkurenciju na tržištu.
UJ se čuje kao i LG inverter na poslu recimo, zapravo ja i ne čujem više to, jer sam oguglao samo kada razmišljam o tome. Klimu nikada ne bih stavio u spavaću sobu, a znam ljude koji je imaju u spavaćoj i to ne zbog rashlađivanja leti, već baš zbog grejanja zimi. Zavisi od potreba i svako montira gde želi, ja ceo život spavam u hladnoj spavaćoj i to mi sasvim odgovara. Meni bi smetala i najmanja buka klime da mi je u spavaćoj, bilo kakav vid izduvavanja vazduha, ali svako prema svojim potrebama, pa ko ima juri i gotovo nečujne invertere poput nekih bruka skupih Bosh za koje znam da su kupovali samo zato što su bajagi nečujne...
Ako si ovo dobro izmerio, tebi je klima ugasena vise od pola vremena. To cudo ne bas i ne moduliraKod mene Amber 70% vremena na 2 fix brzini, ostalih 30% ili u prvoj ili u trećoj.
Primetio sam da kod prve vuče najviše struje, oko 650-700w, dok najmanje ide u 3oj na 550w.
Dnevna podešena na 23, noćna na 21.
Ceo novembar 210kW.
Kao što sam prethodno napisao, ali očigledno nisi razumeo, baš naprotiv nema nikakvih gubitaka. Krilca držim horizontalno, dakle ne ka plafonu i ne grejem plafon sigurno jer Muse ne može to kao što verovatno nijedna klima ne može. Krilca su u paraleli sa plafonom, maksimalno ih podignem horizontalno i namerno ih držim tako jer ako se sećaš fizike tada se i topao vazduh iz UJ izbacuje tako da polako ponire. Brzina kojom se kreće taj vazduh je sigurno mnogo veća od same fizike ovog gasa koja ga vuče da zbog temperature ide ka plafonu. Na taj način kada stojiš tačno na sredini mog hodnika, tu je prvobitno najtoplije i hodnik se zagreje brže od dnevne ukoliko je cold start.@m_antic87
Kako se ti brate grejes sa krilcima okrenutim gore?!
Jedino ako prkosis fizici.
Topao vazduh inace ide gore i protok ne funkcionise kao kod hladjenja gde taj vazduh ide dole, pa lakse nalazi put i druge prostorije.
Rasipas energiju bezveze.
Usmeri to u pod, dalje ce stici topao vazduh.
Taj bruka tihi Bosch bi bilo interesantno naci u Midea ponudi
Ako si ovo dobro izmerio, tebi je klima ugasena vise od pola vremena. To cudo ne bas i ne modulira
Nije baš tako što se tiče gašenja, ali što se mudolacije tiče... Nikad je nisam uzimao u razmatranje. Snaga je bila prioritet.
Kao što sam prethodno napisao, ali očigledno nisi razumeo, baš naprotiv nema nikakvih gubitaka. Krilca držim horizontalno, dakle ne ka plafonu i ne grejem plafon sigurno jer Muse ne može to kao što verovatno nijedna klima ne može. Krilca su u paraleli sa plafonom, maksimalno ih podignem horizontalno i namerno ih držim tako jer ako se sećaš fizike tada se i topao vazduh iz UJ izbacuje tako da polako ponire. Brzina kojom se kreće taj vazduh je sigurno mnogo veća od same fizike ovog gasa koja ga vuče da zbog temperature ide ka plafonu. Na taj način kada stojiš tačno na sredini mog hodnika, tu je prvobitno najtoplije i hodnik se zagreje brže od dnevne ukoliko je cold start.
Dnevna je ogromna prostorija i kada sam probao razne vsarijante, pa i da spustim krilca na dole, zagrejao sam nju, ali hodnik nikako, a ja želim da grejem daleko više od jedne prostorije i trenutno grejem 3 bez problema...
Tako da možda ti nisam slikovito objasnio, ali ne moram da posedujem klimu 100 god. da bih znao kako funkcioniše i sigurno znam da je pozicioniram bolje od bilo kog drugog ko ne poznaje strulturu prostorija koje grejem.
Svako neka radi kako on misli, a ja sam još odavno pisao na drugoj temi da ne može da se generalizuje stvar sa grejanjem, jer niko od nas nema identične uslove, a fsktora koji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari