Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Preracunao sam na cca 600w posto si napisao nije ispod 550w, x 24h x 30 dana i uporedio sa potrosnjom koju si napisao.
Nije bas egaktno, ali ide na to da pola vremena ne radi.
Uglavnom, poenta je sa ti nije hladno i da ti nece biti hladno sa tom klimom :)

Razumeo sam ja dobro.
A generalizacija... Brate mili, osim ako ne zivis van planete Zemlje, topao vazduh ide gore, hladan dole. Nikako drugacije.
Ako jos usmeris paralelno sa plafonom krilca, ti pod ne grejes, grejes plafon.
Ako imas vrata, tj. stok, tu si vec smanjio protok toplog vazduha u susednu prostoriju...
Pogledaj bilo koje setovanje klime na grejanju, videces da duva u pod.
Poenta toga je da topao vazduh ode sto dalje i sto nize, a zatim fizika uradi svoje i taj topao vazduh se podize...
A grejanje 3 sobe jednom klimom je moguce, ali koliko ti je stepeni u sobi gde je klima, a kolika u druge dve??
Mi se ne kapiramo definitivno. Buraz, ja se 10 god. grejem inverter klimom na poslu i znam da je preporuka drzati krilca na tipa 45 stepeni, ali ti sve vreme pricam da ne mozes da generalizujes stvari jer nemamo svi iste uslove, iste prostorije i namestaj u njima.

Zasto ti ta klima onda ne stoji na recimo polovinu visine sobe, nego ispod plafona kao i svaka druga? Da je tipa na 1m od patosa onda je pustis samo horizontalno da siba pa tek onda nemas gubitke jer ce fizika da odradi svoje... Ovo je banalizovanje, ali ti ukazujem samo da sam probao vec razna usmeravanja i nasao ono koje meni odgovara, a ti nema potrebe sa brines oko toga i hvala ti za savete.

Znaci, topao vazduh je kada pojednostavimo sve laksi od hladnog, ali se on sve vreme mesa, a ti to ne uzimas u obzir. Topao vazduh je laksi samo zato sto ima manju gustinu i time ga gravitacija sporije vuce nego hladniji vazduh. Fazon je samo sto se topao vazduh brze siri zbog svog sastava i brzine cestice koje se neuporedivo brze krecu u njegovom sastavu nego u hladnijem vazduhu. Hladan vazduh vise potiskuje topao zbog svoje gustine, jer je time tezi i gravitacija ga drzi oko patosa, a on samo vise potiskuje topao vazduh koji takodje vuce gravitacija samo slabije pa on zato ide na gore. Ali, vazduh u prostoriji nije iskljucivo topao ili hladan, on se sve vreme mesa...

Kada ja postavim krilca max. po horizontali, znaci to nije bukvalno paralela sa plafonom nego neki ugao, ali max. koliko mogu da izvucem, taj topao vazduh koji izduvava UJ ide tacno u centar hodnika i bukvalno ga tu osecas. Ne odgovara mi da stavim ostriji ugao ili skroz ka patosu jer onda bije direktno u ljude koji sede na krevetu u dnevnoj. Znaci, najpre se zagreje hodnik, pa onda dnevna jer se vazduh sve vreme mesa, ali ovako kako ga ti opisujes kao da cak i kada stavis ka plafonu ugao, nece sve da ostane gore, opet se mesa u celoj prostoriji i to je cela poenta...

Samo pod ovim podesavanjem krilaca zbog rasporeda prostorija ja grejem hodnik koji je najtopliji, a daljinski mi je u dnevnoj i tu merim na termometru onoliko koliko sam postavio i I FELL je setovan. Da ne grejem hodnik na ovaj nacin, nikada ne bih zagrejao kupatilo. Dnevna i kuhinja su spojene, ali klima je potpuno udaljena od kuhinje...

Naravno da ne moze biti u svim prostorijama ista temperatura jer imam samo jednu klimu, ali meni je u dnevnoj konstantno 22 minimalna, hodnik je topliji i zbog subjetkivnog osecaja jer se tamo izduvava topao vazduh i siri u svim ostalim prostorijama. U kupatilu je tipa 20 stepeni. I ja sam trenutno zadovoljan sa ovim racunima, jer kupatilo nisam ni planirao da grejem na ovaj nacin i nemam potrebu za sada za alternativom sto se tice grejanja, a videcemo kako ce biti nadalje...

@nemanjabgd84
Moguće je da si u pravu. *** nisam kući od 7 do 17, pa ne znam kako se ponaša preko dana, a kuća je jug-zapad orijentacije pa možda i to ima uticaj preko dana (bar dok ima sunca). Za popodne i veče znam da se ne gasi, bar ne po ovim temp osim kratkog defrosta.

Ako je oznaka Gree GWH12AFC K6DNA1D, da li je to nova ili stara Muse?

Pozdrav za sve interesuje me koju Gree klimu uzeti za frizerski salon oko 20m2. Salon je solidno izolovan. Samo Gree dolazi u obzir jer u mom gradu ima samo ovlašćeni serviser sa Gree. Šta uzeti koji model i na sta obratiti pažnju?

Ova nova Muse ili Gtech, zavisi od budžeta. Pisali su iznad ovde u temi koja je tačna oznaka novog Musa. Ne znam da li ima jeftinijih modela, skupljih sigurno ima. 🙂

Gtech zbog lakseg odrzavanja, supruga ima frizerski salon i leti bas dosta vlage kada se suse kose i kad hladi, mi imamo Fujitsu 12 LU u 24m2, uradili unutrasnju izolaciju 3cm stiropor spoljni zidovi i plafon, sad za novembar je racun bio 4600din, ima dvotarifno brojilo, klima se ne gasi. Izlog nam je los, klasican aluminijumski, ne znam dal ima neki termoprekid uopste, staklo ima duplo, hteo sam da menjam ali je to onaj stari bosanski i drugar majstor koji radi bravariju mi je rekao da ne menjam i da ima da nas nadzivi sve a ima preko 25 godina ja mislim, kao nov je.

Poslušaj drugara, mani te energetske fore i fazone. Stolarija se menja baš kad mora a ne zbog uštede u energiji. Ako ti staklo izopan i ima 25 godina onda sam ga moguće i ja napravio u Pančevu. To više nema.....

Kupio sam GREE MUSE najnoviji model, prosla su 5 dana od montiranja, pa da podelim moje skromno iskustvo i ujedno postavim par pitanja.
Kuca je trospratna iz 70 godina radjena u stilu stambene zgrade bez izolacije sa duplom drvenom stolarijom koja je solidna, nije nigde propala, planiram da za neki dan stavim samolepljive dihtung gumice kao i da oblozim ivice prozora silikonom. Klima je na prvom spratu u dnevnoj sobi koja je 25 m2, postavljena tako da duva prema vratima male sobe koja je oko 13-14 m2 u kojoj je i dalje ukljucena TA pec od 3.5 kw. Klima je sinoc bila podesena na 23 stepeni, I FEEL, AUTO VENTILACIJA. Danas oko 2 popodne je na termometru koji je na stolu temperatura bila 20-21 stepen. Inace napolje je temperatura oko 0 stepeni. Pojacao sam klimu prvo na 28 pa na 30 stepeni, pa sam tek sad 4 sata kasnije postigao zeljenu temperaturu od 24-25 stepeni koliko i pokazuje na termometru. Ne znam kako ce to da utice na potrosnju struje, ali klima za sada nije ispunila moja ocekivanja, jer sam mislio da ce biti dovoljno da je podesim na 25 stepeni i da ce klima da zagreje prostor na zadatu temperaturu i da je odrzava. Pitanje za sve vas koji koristite ovaj model na koliko stepeni vam je podesena klima i da li vam zagreje prostor na istu ili ipak mora da je podesena na stepen dva vise da bi dostigla zeljenu temperaturu?
Takodje za 2 ipo sata na temp. od 0-1 stepeni klima je radila tri puta defrost bez promene na led indikatoru u unutrasnjoj jedinici, iako na upustvu pise da kada radi defrost na led indikatoru ce se pojaviti oznaka HI.
Da li je normalno da 3 puta radi defrost za 2 ipo sata i zasto na unutranjoj jedinici ne pokazuje oznaku za defrost?
Sve u svemu kao sto sam reko klima nije ispunila moja ocekivanja, jer ako se sad muci da dostigne optimalne vrednosti pri relativno niskim temperaturama i uz pomoc TA peci, sta ce tek biti kad udare ekstremno niske temperature. Mozda sam trebao da uzmem neki jaci model shodno tome da nemam izolaciju i pvc stolariju, mada vidim ovde iskustva ljudi da i u neizolovanim kucama klima greje odlicno, pa se tripujem da nije mozda klima lose montirana ili da nije problem u klimi. Svakako pisite mi svoja iskustva, dajte mi savet neki, kako da najbolje podesim klimu i td.
Jos jedno pitanje, odvodnu cev mi je majstor postavio u oluk, da li treba da je izvadim zajedno sa lulicom pa da ispod klime postavim neku kantu? Jer sam video neke komentare na tu temu da je bolje izvaditi odvodnu cev iz oluka.
Takodje da li normalnu da kapljice vode stoje na donjem delu klime kao sto cete da vidite na slikama?

Prilozi

• 20211212_153212.jpg
    20211212_153212.jpg
    143.9 KB · Pregleda: 81
  • 20211212_153204.jpg
    20211212_153204.jpg
    143.7 KB · Pregleda: 78
  • 20211212_153151.jpg
    20211212_153151.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 80
Nabavi mjerac za potrosnju i neki termometar. Javi nam koliko vuce kad odrzava, koliko vuce kad stavis na 30c i max fan.
I pri tome koliko je temp na ulazu iznad klime i na samom ispuhu kod krilaca.

Za pocetak povecaj fan. Mada meni to smrdi na to da se ta tvoja Muse pati da isprati toplotne gubitke

Kupio sam GREE MUSE najnoviji model, prosla su 5 dana od montiranja, pa da podelim moje skromno iskustvo i ujedno postavim par pitanja.
Kuca je trospratna iz 70 godina radjena u stilu stambene zgrade bez izolacije sa duplom drvenom stolarijom koja je solidna, nije nigde propala, planiram da za neki dan stavim samolepljive dihtung gumice kao i da oblozim ivice prozora silikonom. Klima je na prvom spratu u dnevnoj sobi koja je 25 m2, postavljena tako da duva prema vratima male sobe koja je oko 13-14 m2 u kojoj je i dalje ukljucena TA pec od 3.5 kw. Klima je sinoc bila podesena na 23 stepeni, I FEEL, AUTO VENTILACIJA. Danas oko 2 popodne je na termometru koji je na stolu temperatura bila 20-21 stepen. Inace napolje je temperatura oko 0 stepeni. Pojacao sam klimu prvo na 28 pa na 30 stepeni, pa sam tek sad 4 sata kasnije postigao zeljenu temperaturu od 24-25 stepeni koliko i pokazuje na termometru. Ne znam kako ce to da utice na potrosnju struje, ali klima za sada nije ispunila moja ocekivanja, jer sam mislio da ce biti dovoljno da je podesim na 25 stepeni i da ce klima da zagreje prostor na zadatu temperaturu i da je odrzava. Pitanje za sve vas koji koristite ovaj model na koliko stepeni vam je podesena klima i da li vam zagreje prostor na istu ili ipak mora da je podesena na stepen dva vise da bi dostigla zeljenu temperaturu?
Takodje za 2 ipo sata na temp. od 0-1 stepeni klima je radila tri puta defrost bez promene na led indikatoru u unutrasnjoj jedinici, iako na upustvu pise da kada radi defrost na led indikatoru ce se pojaviti oznaka HI.
Da li je normalno da 3 puta radi defrost za 2 ipo sata i zasto na unutranjoj jedinici ne pokazuje oznaku za defrost?
Sve u svemu kao sto sam reko klima nije ispunila moja ocekivanja, jer ako se sad muci da dostigne optimalne vrednosti pri relativno niskim temperaturama i uz pomoc TA peci, sta ce tek biti kad udare ekstremno niske temperature. Mozda sam trebao da uzmem neki jaci model shodno tome da nemam izolaciju i pvc stolariju, mada vidim ovde iskustva ljudi da i u neizolovanim kucama klima greje odlicno, pa se tripujem da nije mozda klima lose montirana ili da nije problem u klimi. Svakako pisite mi svoja iskustva, dajte mi savet neki, kako da najbolje podesim klimu i td.
Jos jedno pitanje, odvodnu cev mi je majstor postavio u oluk, da li treba da je izvadim zajedno sa lulicom pa da ispod klime postavim neku kantu? Jer sam video neke komentare na tu temu da je bolje izvaditi odvodnu cev iz oluka.
Takodje da li normalnu da kapljice vode stoje na donjem delu klime kao sto cete da vidite na slikama?
A sta je sa cevima pozadi, ne vide se na slici?

Nabavi mjerac za potrosnju i neki termometar. Javi nam koliko vuce kad odrzava, koliko vuce kad stavis na 30c i max fan.
I pri tome koliko je temp na ulazu iznad klime i na samom ispuhu kod krilaca.

Za pocetak povecaj fan. Mada meni to smrdi na to da se ta tvoja Muse pati da isprati toplotne gubitke
Svakako planiram da kupim merac pa cu da objavim ovde rezultate merenja. Ako mislis na infracrveni termometar, to cu preskociti jer je jako skup. Klima je trenutno podesena na 25 stepeni, auto fan i konacno odrzava tu temperaturu, na sobnom termometru je 24-25 steoeni.
Cim je ovako okovana znaci da se napinje zestoko da nabije zadatu temp
To je okovala kad sam je stavio na 28 stepeni, napolje je bila temp oko 0 stepeni plus je padao sneg i duvao vetar. Ovo je slikano trenutak pred defrost. Kao sto sam napisao u postu, klima je odradila 3 defrosta za 2 i po sata pri podesenoj temperaturi 28-30 stepeni. Da li mozda znas zasto na led indikatoru ne pokazuje oznaku za defrost i sta da radim sa ovim crevom u oluku i lulicom. Da li da sve to skinem pa da stavim neku kantu ispod klime ili ipak da ne diram nista?
A sta je sa cevima pozadi, ne vide se na slici?
Ovo su trenutne slike.

Prilozi

• 20211210_233414.jpg
    20211210_233414.jpg
    156.1 KB · Pregleda: 64
  • 20211210_233347.jpg
    20211210_233347.jpg
    135.1 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Svakako planiram da kupim merac pa cu da objavim ovde rezultate merenja. Ako mislis na infracrveni termometar, to cu preskociti jer je jako skup. Klima je trenutno podesena na 25 stepeni, auto fan i konacno odrzava tu temperaturu, na sobnom termometru je 24-25 steoeni.

To je okovala kad sam je stavio na 28 stepeni, napolje je bila temp oko 0 stepeni plus je padao sneg i duvao vetar. Ovo je slikano trenutak pred defrost. Kao sto sam napisao u postu, klima je odradila 3 defrosta za 2 i po sata pri podesenoj temperaturi 28-30 stepeni. Da li mozda znas zasto na led indikatoru ne pokazuje oznaku za defrost i sta da radim sa ovim crevom u oluku i lulicom. Da li da sve to skinem pa da stavim neku kantu ispod klime ili ipak da ne diram nista?

Ovo su trenutne slike.

Prilozi

• 20211212_220811.jpg
    20211212_220811.jpg
    145.9 KB · Pregleda: 56
  • 20211212_220727.jpg
    20211212_220727.jpg
    134.4 KB · Pregleda: 67

Ovo su trenutne slike.
I jasam kupio istu klimu ali nisam ugradio ,ako mozes da stavis kantu vadi to sve zato ti preliva voda i te kapljice

Ne verujem da je crevo zaledilo na ovoj temp
.. to na kadici će pre biti kondez.
U svakom slučaju, crevo i lulu izvaditi.

I meni na bergenu pise u uputstvu da treba da se pojavi HI na led displeju kada je defrost ali nema ga, samo oznaka za grejanje na UJ treperi.

Jel tu ima 3m cevi?
Ima preko 4 metra, idu celom duzinom sobe uz zid. Evo sad mi je podesena na 23 stepeni, izduvava neki mlak vazduh isto tako kad prisloni ruku na izduvu oseca se mlak vazduh.
I meni na bergenu pise u uputstvu da treba da se pojavi HI na led displeju kada je defrost ali nema ga, samo oznaka za grejanje na UJ treperi.
Kod mene nista, stoji zadata temperatura, niti treperi niti nista.
Ne verujem da je crevo zaledilo na ovoj temp
.. to na kadici će pre biti kondez.
U svakom slučaju, crevo i lulu izvaditi.
Hvala, poslusacu.

Prilozi

• 20211212_231301.jpg
    20211212_231301.jpg
    68.6 KB · Pregleda: 66
I na Amberu nema prikazivanja DF, jednostavno stane sa radom, podigne krilca, nakon 5 min "udahne", krene hladnjikavo da duva, zastane, podigne krilca prema postavci i krene da bljuje vatru sa 2kW. 😁
Nakon toga obara potrošnju, izduvava manje toplo i drži do sledećeg DF.

I na Amberu nema prikazivanja DF, jednostavno stane sa radom, podigne krilca, nakon 5 min "udahne", krene hladnjikavo da duva, zastane, podigne krilca prema postavci i krene da bljuje vatru sa 2kW. 😁
Nakon toga obara potrošnju, izduvava manje toplo i drži do sledećeg DF.
Citao sam ovde na forumu da je ta klima prava zver. Razmisljao sam se izmedju Ambera i Muse, ali je ipak cena presudila. Evo opet sam proveravao kako izduvava na 23 stepena i dalje izduvava mlako, dok na poslu imamo Gree podne klime koje na 20 stepeni izduvavaju vruc vazduh. Stvarno ne znam sta da mislim vise.

Prilozi

• multi-inverter-kima-gree-podna.jpg
    multi-inverter-kima-gree-podna.jpg
    99.8 KB · Pregleda: 56
Klima izduvava mlako a vuce dosta struje tik pred defrost jer joj je spoljna zaledjena i efikasnost vrlo niska. Mnigo metara cevi ne valja za efikasnost u grejanju, opada COP sa svakim metrom preko 5 a i mora klima da se dopuni (obicno preko 3m, ne znam za muse, pise u uputstvu, mozda je preko 5m).
Dodaj na to glavni problem a to je sto ocekujes debelo previse od klime i zadajes joj prejaku temperaturu koju ne moze da postigne, guras je u defrost i smanjujes joj efikasnost drasticno, pa je vrlo verovatno da zato duva mlako (osim ako nije lose majstor spojio cevi pa je ispustila vazduh). Po tome kako je izolovano, rekao bih da je dobar majstor, mada greske se desavaju. Moras klimu da stavis na 21-22c za pocetak, da zatvoris vrata i da joj dopustis da ugreje zidove malo. Po onako slobodnoj proceni, trebace ti jos bar dve klime za tu kucu. Obrati paznju na postavku spoljne jedinice, da ne bude okrenuta direkt u pravac gde duva vetar, da bude zasticena od padavina , da ne budu mnogo duge cevi ako ne mora.

Znaci ja nagadjam ili je ispustio gas, ali verovatno si debelo precenio sta klima moze u odnosu na prostor i toplotne gubtike

Mnogo čudno se ponaša klima kod tebe. Sve vreme ukazujem na to da niko od nas nema identične uslove i prostorije i da od mnogo faktora zavisi kako će bilo koja klima grejati. Prethodno sam pisao koji prostor grejem i sve vreme je temp. 22-23 stepena u hodniku i dnevnoj, a podešena je na 23, radi neprekidno evo 2.5 meseca još malo. I kod mene je I FEEL i AUTO FAN, ali je verovatno razlika što ti nisi lepo zagrejao prostoriju, kako bi je klima održavala. Dakle, ovo je samo nagađanje, ali čini mi se da si najpre trebao da je pustiš na TURBO mod, da grune jako i istroši dosta, ali da što pre zagreješ prostor do željene temperature, pa onda isključiš TURBO i samo održavaš. Time bi se videlo da li klima radi ok, jer TURBO mod bi morao da zagreje tipa ako je staviš na 25 i to bi bilo maximalno opterećenje klime, ali ona po specifikaciji bajagi može da tera i na -22. Ti si je podigao na 28 i 30, ali ona očigledno ne može iz nekog razloga da postigne ni 25 i ide prečesto u defrost. Tvoja klima se sada muči na 0 stepeni, jeste bila vlaga ovih dana i ovo jesu dosta teški uslovi za rad, ali biće i gorih. Kod mene isti taj model radi u kontinuitetu sve vreme, ali u tome je i ogromna razlika. Zidovi su već zgrejani i naravno da je uvek lakše održati temp. ma koliko hladno bilo napolju, nego zagrejati sve odjednom. Klima se sada ne muči jer ona samo održava temperaturu, ne gasim je uopšte 24/7, ranije sam je noću samo obarao na SLEEP, sada ne može SLEEP noću da održi 23 i ne želim da rizikujem sa tim uopšte.

Ja sve vreme testiram klimu, da li je dovoljna za grejanje i da li može da održava sve vreme kako na hladnom, vlažnom i vetrovitom vremenu, pa za koji dan na nešto višem minusu, tipa -3, -4... Prema tome što si ti rekao ja sada ne bih smeo da je gasim uopšte da probam da zagrejem od nule, a ako bih to uradio ja bih probao sa TURBO dok ne dostigne temp. ili zvao servis da pitam za ovo, jer iako su drugi modeli jači poput Ambera, po specifikaciji ova klima bi trebala da ti završi posao, meni je za sada ispunila očekivanja, a kažem ova sezona je samo test kako bih procenio da li je klima dovoljna ili će biti potrebna još jedna ili kombinacija grejanja...

Za taj prostor mora bar Amber 12 ako si hteo samo jednu klimu ili bar dve takve Muse, nemas izolaciju i gubici su veliki a prostor nije mali.
Crevo i lulu skini sto pre da ne zaledi, moraces sad da malo zagrejes taj deo fenom jer se plastika i guma stegnu na 0c pa moze i da se polomi jer je krto. Ja sam na svih 5 klima to skinuo.

Klima izduvava mlako a vuce dosta struje tik pred defrost jer joj je spoljna zaledjena i efikasnost vrlo niska. Mnigo metara cevi ne valja za efikasnost u grejanju, opada COP sa svakim metrom preko 5 a i mora klima da se dopuni (obicno preko 3m, ne znam za muse, pise u uputstvu, mozda je preko 5m).
Dodaj na to glavni problem a to je sto ocekujes debelo previse od klime i zadajes joj prejaku temperaturu koju ne moze da postigne, guras je u defrost i smanjujes joj efikasnost drasticno, pa je vrlo verovatno da zato duva mlako (osim ako nije lose majstor spojio cevi pa je ispustila vazduh). Po tome kako je izolovano, rekao bih da je dobar majstor, mada greske se desavaju. Moras klimu da stavis na 21-22c za pocetak, da zatvoris vrata i da joj dopustis da ugreje zidove malo. Po onako slobodnoj proceni, trebace ti jos bar dve klime za tu kucu. Obrati paznju na postavku spoljne jedinice, da ne bude okrenuta direkt u pravac gde duva vetar, da bude zasticena od padavina , da ne budu mnogo duge cevi ako ne mora.

Znaci ja nagadjam ili je ispustio gas, ali verovatno si debelo precenio sta klima moze u odnosu na prostor i toplotne gubtike
Evo ovako sinoc dok je bila na 23 stepeni fix fan 2, duvala je mlako, spoljasnja jedinica nije uopste bila zaledjena, pratio sam od 23 do 02 kako se ponasa i sve vreme je neki mlak vazduh izduvavala cak i kad skoro gurnem ruku u izduvni deo klime. Jutros oko 6 sati sam je pojacao na 24 stepeni. Kad sam ustao oko 13 casova na sobnom termometru je bilo 19 stepeni, dakle za 5 stepeni manje nego zadata temperatura na klimi. Da napomenem da je klima celu noc grejela samo dnevnu sobu od 25 m2, dok je mala soba bila zatvorena sve vreme, jer sam u njoj pustio TA pec od 3.5 KW. U specifikafikacijama pise da klima moze da greje 35 m2. Pre nego sto sam montirao klimu 2 i po meseca sam istu dnevnu sobu grejao sa TA pec od 6 KW, dakle klimu nisam postavio u hladnu prostoriju pa da ona mora da zagreva zidove. Duzina cevi je 4 metara, u upustvu ne pise da bi trebalo da se dopunjuje. Spoljna jedinica je zasticena, postavljena je ispod terase tako da tu nema problema. Velicina sprata je oko 65-70 m2 tako da sam planirao svakako da uzmen bar jos jednu, eventualno dve kao sto kazes ukoliko se ova dobro pokaze. U svakom slucaju hvala ti na objasnjenu principa rada klime. Moguce da sam se zesce prevario, s obzirom na to da kuca nije izolovana i nema pvc stolariju. Molim te da mi kazes misljenje na ovaj orgovor.

U svakom slucaju msm da ce ti bit na knap jer je neizolovan prostor. No ona na 0c ne bi trebala da puse mlako kad doda gas.
Kad si cistio filtere?

@filip555
Ti imas istu. Imas li sa cim izmjerit ispuh kad je nagazis na 30c i neki srednji fan? I koliko povuce struje?

Nazad
Vrh Dno