Pozdrav društvo!
Imam pitanje za vas
Planiram da uzmem Gree klimu, za grejanje u stanu, to bi mi bio primarni izvor za grejanje.
Stan je 44m2, zgrada je obložena i PVC su prozori.
Stan je izložen je sa 2 strane, a sa 2 ušuškan od komšija.
Ciljana temperatura mi je oko 23-24c.
E sad, dvoumim se između Muse 12 i Amber 12.
Da li može pomoć oko odluke, razmišljam se da uzmem nešto što valja, pa da lepo služi i traje, jeste "skupa" investicija, ali očekujem da ću biti miran barem desetak godina, uz redovan servis.
Takođe, ne znam gde da je postavim.
Trenutna klima koju posedujem (Midea on-off klima) je u ćošku, što može na slici da se vidi, pa tuče direktno u zid ispred, morao sam krilca da joj pomerim skroz na drugu stranu da gura toplotu u hodnik. Ona okej radi, dok ne ode na -4 temperatura, tad 20 minuta u defrost ode, 15 greje.
Uvek je držim na 30c a u stanu je uvek oko 22-23c, kad je napolju oko 0 / -3 i ispod, onda padne na 21.
Kako vidim, muse bi mogao da stane tu u ćošak (ima na jednom delu kao deo noseće grede da prolazi kroz stan) jer ima prostora između zida i tog dela ravno 100cm, dok bi amber već teško tu stao.
Mada meni barem deluje da je možda bolje da ugradim iznad izlaska na terasu, jer bi duvala direktno ka hodniku, a ne u zid. Jedino što bi morao tu da se probije zid i na terasi da se probija, ali opet, tu nema utičnica (ima razvodna kutijica koja vodi žice na terasu, vidi se na slici). Inače na slici se ne vidi lepo raspored stana. Na drugoj slici, levo je trpezarija, desno kuhinja, pravo je hidnik pa levo soba, a desno hodnik i kupatilo.
Uglavnom, potrebna mi je vaša pomoć, baš nisam stručan oko toga da sam odredim
Hvala vam puno!