Šta je novo?

GREE klima uredjaji

To su bile cene, 30e za to je sada pa i vise, inflacija utice na sve.
Ma daj. Ja na bergen dobio 10to godišnji garanciju ali uz redovno održavanje 2 puta godišnje, cena je bila 2500din. Toje 5000din godišnje,za deset godina ako cena ne poraste 50000din. Pa daj a klima me.kostala 42000din. Ko lud ko zbunjen. To mi ne pada napamet da radim, za lomo drugarski cena 2200din godišnje za 5g garancije. Cena klime sa ugradnjom 60000din. Ko je tu lud. Sam ću da ih čistim,prve 2 g moraju da ispoštuje garanciju kako god da im je...a da mi neko dodje I za 3000din isporuka sredstvo i opere mrežice,to kod mene na poslu rade i stavi one jelkice da mirisu... nisam lud... stari viva onoff nikad osim mene niko nije čistim i sada radi 12 godina.... sve sve ali paprikaš od zeca neeeee

Onaj gtech se sve vise isplati, mislim da ce za jedno 2 godine to biti najpreporucenija serija na forumu zato sto mozete sami da je odrzavate.

Bice price, nemoj MUSE to ima odrzavanje ko da vozish BMW :)

Sa Muse je izgleda bilo iz promašaja u promašaj.

Poz.gre muse 18 postavljena pre mesec dana odmah po ugradnji u kuci ko traktor da radi matezanjem sa serviserom i distributerom zamenjena je drugom.po ihradnji druge spoljna jedinica se cula samo po poktetanju kompresora i njegovom gasenjem,posle 20 dana kompresor se cuje kao traktor da radi.unutarnja je postavljena u dnevnoj a vibracije se osecaju u celoj kuci.ponovo ih kontaktiram i njihovo obrazlozenje je da se vibracije prenose zbog lose odradjene fasade.razmisljam se da je spustim dole na trotoar,da li je pametno(ako time ne prestane buka u kuci il cu da poludim il da sklanjam klimu)

Ako oni finansiraju ta premeštanja klime onda ok.Ako ne onda vrati tu klimu i gledaj neku drugu da kupiš.

Bre cudo jedno, gree je izgleda bolje odradio usluzno klime nize klase nego svoje top modele. Bergen best buy spoljna je veoma tiha i nema vibracija za sad - da kucnem u drvo.

Podaci :
Temperatura = 23.1 °C ( max = 23.3 °C, min = 22.7 °C )​

Evo opet merim sobnu temperaturu duze vreme i dakle sigurno joj je temperaturni senzor osetljivosti 0.5 stepena, cak izgleda kao da je kalibrisana za moju sobu.
Idealno bi bilo da je od 22.75 do 23.25 ( postavljena na 23 ) ali ajde sada da im nepravim reklamaciju zbog 0.05 stepeni ;)

Dakle idealna klima ( cak i za @nemanjabgd84 ) bi bila elektronika sa ove moje Bergen pine best buy ( temp. senzor, wifi, kultura rada ) i hardware sa gree Muse (stara verzija ) .
Da inzinjeri gree citaju ovaj forum imali bi recept za pravljenje najbolje ( referentne ) klime

Ima Gree klima kakvih hoces za koje god trziste. Mozes narucit par hiljada posalji im kakve hoces takve ce ti napravit. Sto se tice elektronike kod svih je skoro ista. Gree ne pravi jos svoju elektroniku. Niskomodulirajucez visokomodulirajuce samo reci.
Ja nikad nisam bio fan jednog brenda, sve je to komad tehnike. Gree sam hvalio na osnovu licnog iskustva i generalno kad pogledas dobre su im klime (bile?) U odnosu ulozeno dobiveno. Meni se sad cini recimo da su cijene popularizacijom krenule gore a hardver slabi. Da me e..bes nmg povjerovat da je novi Lomo Regular od 24.5 kg jaci i bolji od mog od (k6dna1a vanjska) od 31kg koji je kostao 450 eura. Vidjecemo jos.

Isto savki prostor je prica za sebe. Ista klkma zna totalno drugacije radit u drugim prostorima. Npr moj Lomo Regular(Muse) meni tiho fino radio bez puno paljenja gasenja. Temperatura u stepen tacna. A kod nekoga druga prica. Treba tu malo i pogoditi pravu klimu za sebe. Nema svako ni ista ocekivanja
Da dodam povelik je predhodni post: ta klima sto si opisao mix izmecu Eco i Muse je Amber Europa sa oznakom YC. Taj se kod nas u Bosni prodaje. Vanjska od 33kg, modulira na 180w najnize, 1700 najvise. Kod nas cijena oko 600-650 eura.

Da li nova muse može da reguliše kretanje krilica levo desno pomoću daljinskog?

Danas konacno ugradjen Muse , na spoljnu temperaturu 5 stepeni i 4 sata rada za sada radi ok , veoma tih rad za sada ima vibracione gume kvalitetne ,
Kuhinja 12m2 tu postavljena klima ,dnevna 24m2, predsoblje 9m2 . zanimljivo na nekih 1-2 metra nekako prohladno , vec na 5-6 metra oseti se toplo
mislim daje fan 1 nekako naj bolje greje , temperatura , W at ne mrda za sada videcemo do sutra

Prilozi

• viber_slika_2022-01-03_20-29-49-438.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-29-49-438.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 73
  • viber_slika_2022-01-03_20-29-49-588.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-29-49-588.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 75
  • viber_slika_2022-01-03_20-29-49-766.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-29-49-766.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 75
  • viber_slika_2022-01-03_20-29-50-001.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-29-50-001.jpg
    52 KB · Pregleda: 76
  • viber_slika_2022-01-03_20-29-50-217.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-29-50-217.jpg
    123.3 KB · Pregleda: 70
  • viber_slika_2022-01-03_20-33-13-458.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-33-13-458.jpg
    128.4 KB · Pregleda: 79
Upaljen ti je scavenging mod na daljinskom(ta kucica sa ventilacijom). Njega nemas, daljinski je univerzalan. To ugasi i upali onu jelkicu(ionizator). Ona navodno ko nesto doprinosi kvaliteti zraka

Znam ali tu mora ima razlog, ali ima pravac od nekih 8 metara sve do stepenice koje vode do potkrovlja gde ima soba velika i sva toplota ode gore
malo glupa modulacija
Na fan 2 ce duvati sa manjom t izduva i manjom potrosnjom, ali kada je napolju 10 stepeni, na manjim temperaturama drzati na auto.

Na fan 2 ce duvati sa manjom t izduva i manjom potrosnjom, ali kada je napolju 10 stepeni, na manjim temperaturama drzati na auto.
vidim malo glupo sve regulise fan , na fan2 zadata temperatura 30c a potrosnja 350W , fan1 temp 30c potrosnja 550W , sve blesavo nesto
staje tuje bitno daje tiha i da moze lepo da greje , videcemo kad udari minus

Nije to nešto kod tebe ok.. temp ti je podešena na 30c i tako sve vreme?

vidim malo glupo sve regulise fan , na fan2 zadata temperatura 30c a potrosnja 350W , fan1 temp 30c potrosnja 550W , sve blesavo nesto
sta je tu je bitno daje tiha i da moze lepo da greje , videcemo kad udari minus

I tako, od besmislenog hype-a zasnovanog na "naisao sam na coveka koji ima..., i radi mu..., poslace mi video kao dokaz", i klime koja "ocigledno fercera kako treba, i modulira na oko 300W" vec posle mesec i kusur dana dobismo klimu koja ima bag, kada duva prohladno, zakuca na tih "oko 300W" i "nece da modulira" i prilicno je nepouzdana kao grejno telo. Takodje, dobismo i jos besmislenije resenje, po kom ce zamena daljinca resiti postojeci problem. Kako je bio ozbiljan pristup problemu, tako je ozbiljno i resen.

@kalin62,

Iskreno, misim da bi ti bilo najpametnije da odmah reklamiras klimu, i imas bar neki "pisani trag" da si odmah po pustanju u rad primetio da klima ne radi kako treba, da ima bag, da i kad je stavis na zadatih 30C ona duva prohladno, ne prelazi preko 350W itd, itd. Oni (ovlasceni servis/ENet) su duzni da ti rese problerm, a ako ne mogu, ili ne umeju, onda su duzni da ti ponude prihvatljvo resenje kojim ces prvenstveno TI biti zadovoljan. Zamena daljinskog upravljaca NIJE RESENJE, novi firware nemoj cekati, jer ko zna da li ce i kada doci, i hoce li uopste resiti problem... Dakle, ili menjaj klimu za neku drugu iz ponude ovlascenog zastupnika (te stvari resava direktno EnergyNet, dakle imaces opciju zemene za neki drugi Gree model) , ili prosto trazi povrat novca, pa menjaj brend. Inace, na onom drugom forumu imas kolegu kome je bas nedavno ENet ponudio 1/1 zamenu (znaci bez doplate) bas te, nove Muse za GTech , koji je sasvim, sasvim druga prica u odnosu na tu klimu. Ako se ne varam, i tamo si uclanjen, potrazi u temi u kojoj si i sam pisao, misim da je kolega pisao o tome pre manje od mesec dana.

I jos nesto, skoro ti je neko postavio ovo pitanje, ali nisam siguran da sam video tvoj odgovor...

Kako si dosao na ideju da kupis BAS tu klimu, BAS novu Muse? Direktna (licna) preporuka, ili citanjem forumskih iskustava, online preporuka...?

Poslednja izmena:
staje tuje bitno daje tiha i da moze lepo da greje , videcemo kad udari minus
Sto se mene tice ja sam zadovoljan ovom klimom, kada je minus duva na auto, u glavnom fan 1 u 32m2, a kada je toplije fix fan 2 i odrzava u stepen za razliku od stare muse koja je tezak krs, prebacivala za dva stepena, palila se i gasila, na fan 1 drzala na 900w

Sto se mene tice ja sam zadovoljan ovom klimom, kada je minus duva na auto, u glavnom fan 1 u 32m2, a kada je toplije fix fan 2 i odrzava u stepen za razliku od stare muse koja je tezak krs, prebacivala za dva stepena, palila se i gasila, na fan 1 drzala na 900w
Za mene ovo prava ON/OFF klima , temperaturu bilo koju da stavim od 22 do 30 c uvek isto , fan 1 temperatura na izduvu 44c potrosnja 635 W , tako radi vec 7 sati
fan2 i fan 3 neupotrebljivi izduv ispod 40c potrosnja 350W prohladno i kao da duva kosava. fan 4 izduv 50/54c potrosnja seta od 1100W do 1350 W , fan 5 izduv 49 c potrosnja 1200w ,
automatik isto ko fan 5, defrost nije ni jedan odradila za 7 sati, mada nema vlage i relativno toplo oko 6c
za sada samo fan 1 koristim
I

I jos nesto, skoro ti je neko postavio ovo pitanje, ali nisam siguran da sam video tvoj odgovor...

Kako si dosao na ideju da kupis BAS tu klimu, BAS novu Muse? Direktna (licna) preporuka, ili citanjem forumskih iskustava, online preporuka...?
klima kupljena 1/12/2021 god preporuke kao zamena za Violu bilo je svuda nebih imena sad, cak i serviser sto ugradio kaze da nema reklamacije
servis ne radi do 10 januara zbog praznika,

Dali neko zna koj je Serijski broj uređaja: ima ih vise pa neznam koj , ( serviser nezna ni on tacno a ovlascen ) radi garancije
dali ovi brojevi i dali je vas daljinac ovakav

Prilozi

• viber_slika_2022-01-03_20-29-49-766.jpg
    viber_slika_2022-01-03_20-29-49-766.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 50
  • serijski broj spolja.jpg
    serijski broj spolja.jpg
    104.7 KB · Pregleda: 48
Pa piše na uređaju, a ne na kutiji.

...temperaturu bilo koju da stavim od 22 do 30 c uvek isto , fan 1 temperatura na izduvu 44c potrosnja 635 W , tako radi vec 7 sati
fan2 i fan 3 neupotrebljivi izduv ispod 40c potrosnja 350W prohladno i kao da duva kosava
. fan 4 izduv 50/54c potrosnja seta od 1100W do 1350 W , fan 5 izduv 49 c potrosnja 1200w ,
automatik isto ko fan 5, defrost nije ni jedan odradila za 7 sati, mada nema vlage i relativno toplo oko 6c
za sada samo fan 1 koristim
Sve ovo sto si napisao dovoljno jasno govori da ta klima ima sigurno bag i na fix fan 1 i 3, (a ne samo fix fan2) a potpuno je upitno kako rade fix fan 4 i 5, i AutoFan.
Klima je ocigledno tezak polufabrikat, i kao takva je zrela za direktno vracanje, i to bez ikakve polemike sa serviserima. Kao sto rekoh, ne nasedaj na glupe price da je u pitanju daljinski upravljac, ili da ce neki buduci firmware resiti problem, da se strpis. Menjaj klimu, ili trazi pare nazad
To je uredjaj sa kojim ne treba cekati debele minuse, ne treba cekati defrost zonu, jer je apsolutno upitno sta ce se i kako tek tada desavati.
Po pitanju defrosta, mozes kontaktirati kolegu @musamusa, on je vrlo lepo i slikovito opisao iskustva... i uopste nisu bila pohvalna.
To sto neko ovde sad pise da je zadovoljan tim uredjajem je njegova licna stvar, to sto neko pise hvalospeve iako mu uredjaj radi identicno kao tvoj ne treba uopste tebe da dotice, niti ima bilo kakav uticaj na odluku sta ces da radis sa uredjajem za koji si ti odvojio, i dao licno svoje pare, i kojim NISI ZADOVOLJAN.
Neko takve stvari pise iz interesa, neko mozda i ne zna kako mu uredjaj zaista radi, pa ce tek sad posle ovog tvog pisanja propratiti i ozbiljnije gledati da li se i kod njega ponasa isto, neko ko je najvise pravio hype oko tog uredjaja je prosto nestao sa foruma, neko prosto "kusa ono sto je sam zamesio", jer sad nema nazad...

Bas zato sam te i pitao kako si dosao na ideju da kupis BAS novu Muse? A posle ovakvog odgovora...
klima kupljena 1/12/2021 god preporuke kao zamena za Violu bilo je svuda ne bih imena sad, cak i serviser sto ugradio kaze da nema reklamacije
...je potpuno jasno koliki su udeo u tvojoj odluci imale i forumska "iskustva", i online "preporuke", pogotovu od uvodne bajke "naisao sam na coveka koji ima..., i radi mu..., poslace mi video kao dokaz", "ocigledno fercera kako treba, i modulira na oko 300W", i slicno...
Ne moras ti nikoga imenovati, dovoljno je vratiti se u ovoj temi do njene trece strane, i videti ko je, kako i sta pisao o tom uredjaju. Od "uvodnog" posta za tu klimu, ispisanog kompletno bold i velikim slovima, preko nesuvisle "podrske" clana koji je paralelno krenuo, a sada volsebno nestao iz teme, pa nadalje...
Sve je i vise nego jasno. ;)

Poslednja izmena:

@gfx

Pa tako je , staje tuje servis nemogu da dobijem tek posle 10januara, zvacu ostavicu neki trag u startu
Sad je napolju previse toplo videcemo kako se ponasa narednih dana kad krenu minusi,
ja ne trazim da ona modulira na 300W a da greje i ubiva , naj veci problem kako da obori smanji ventilator jer duva konstantno ista brzina kao tornado
isti problem ima i kolegu @musamusa , jos njegova klima sva okovana ledom

Vrh Dno