Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Sigurno će moći da se radi šta hoćeš po svetu.

hmm nekako deluje da nece biti prirodno da uzmes zenskog lika i rokas ljude po ulici :) deluje da ce biti previse jednolicna igra i da nece imati onu sustinu koju GTA ima a to je sloboda da mozes da radis sta god pozelis u tom svetu
Sanse nema da ce ovo da omane u bilo kom segmentu, niti ima razloga da se sumnja kada pogledamo kakve su igre do sada napravili i kako je sve to do sada islo lagana ali stabilnom uzlaznom putanjom.

Nemoj zaboraviti da je ovo samo dobro "nasminkani trailer" za publiku.
Ovi robot potezi likovi upadaju u oci poprilicno pogotovu pogledaj im gestikulacije lica pa 100 bolje je na RDR2 uradjeno
Pa napisah gore da je ovo vrlo sveden izbor onoga što su hteli da nam pokažu. Uzgred, ne zaboravi i ti da ovo nije gotov prozivod nego trejler sa gotovo izvesno elementima koji su još uvek podložni izmenama i doradama. Nisam siguran da sam baš razumeo na šta si konkretno mislio sa ovim "robot potezi likovi". Ako si mislio na facijalne animacije, onda da... to verovatno može i malo bolje, ali opet rekao bih da i ovo kako je sada je dosta dobro napravljeno.

Moram priznati da nisam još uvek odigrao do kraja RDR2, ali da su tamo 100 puta bolje odradili animacije je vrlo pretenciozna izjava najblaže rečeno. Što se mene tiče, animacije jesu vrhunske i imam utisak da definitivno u ovom delu nastoje da naprave iskorak dalje. Kretanje likova je ovde kompleksnije i raznovrsnije, što je u neku ruku i normalno, a gestikulacije lica su prvoklasno urađene kao uostalom i kretanje kose, što se može videti tokom čitavog trejelera u svim scenama, a i na primeru dole. Plus ovde treba uzeti u obzir i to da će na ulicama najverovatnije biti daleko više prisutnih NPC-ova nego li što je to bio slučaj u RDR2, što je vrlo bitan momenat s tehničke strane gledano. Pitanje je naravno koliko će kompleksne biti animacije sveobuhvatno gledano i naročito tokom gejmpleja, uzevši u obzir da je ovaj trejler kao uostalom i onaj prethodni, sazdan od najverovatnije sinematičkih sekvenci iz igre što je nije ista stvar i može biti bitan momenat na kraju. :cool:

GTA6-clip.gif

Poslednja izmena:
Bila bi fora da sl. godine izadje i PS6 sa GTA i onda bi svi koji su se zaleteli i pokupovali 5 bili oduvani kao vetar 🤣
A za PC ce ovo biti bas zahtevno zivi bili pa videli nece ovo moci bas svako da igra pogotovu za 2 godine minimum ce biti dosta toga promenjeno, pricamo o tome da se igra na bar nekim pristojnim detaljima u 2/4k, o max detaljima i da ne govorim to ce biti pojam

Bice ovo 1440p igra locked 30fps, nadam se stabilnih. Series S me ne zanima 480p igre u 2026 ni za dzabe, dok ce na PS5 Pro da ubace sigurno 60fps mod, ali sa dosta osakacenom grafikom.
Ova igra ce da prodise tek sa PS6 i na PC-ju.

Iz ove perspektive bih potpisao da igra izađe za PC krajem 2027-me ili početkom 2028-me.

Sve prije toga bi me iznenadilo tako da ne treba ni razmišljati o ovoj igri još uvijek, daleko je to sve.

Bice ovo 1440p igra locked 30fps, nadam se stabilnih. Series S me ne zanima 480p igre u 2026 ni za dzabe, dok ce na PS5 Pro da ubace sigurno 60fps mod, ali sa dosta osakacenom grafikom.
Ova igra ce da prodise tek sa PS6 i na PC-ju.
pro ne moze da ima 60fps zato sto je cpu-heavy igra, isti je cpu kao u obicnom ps5. bice samo malo bolja grafika na pro i to je to. za 60fps mora da ceka ps6 i pc verzija.

Iz ove perspektive bih potpisao da igra izađe za PC krajem 2027-me ili početkom 2028-me.

Sve prije toga bi me iznenadilo tako da ne treba ni razmišljati o ovoj igri još uvijek, daleko je to sve.
bukvalno ako i tad izadje bice dobro za PC a za tri godine ce i 5090 biti stara grafa a tek ostale kanta, tada ce biti aktuelna 70 serija verovatno ako nesto novo ne izmisle. Sto kaze covek prerano se opterecivati za PC verziju jer do toga ima jos puno

pro ne moze da ima 60fps zato sto je cpu-heavy igra, isti je cpu kao u obicnom ps5. bice samo malo bolja grafika na pro i to je to. za 60fps mora da ceka ps6 i pc verzija.
Iz marketinskog razloga mislim da ce imati neku 900p verziju bez RT-a, cisto da prodaju maglu zajedno sa PS5 Pro.
Nece da treba 5090, deluje vise nasminkano nego sto ce biti zahtevna. Pa ni GTA V nije bio zahtevan da ti je trebao ne znam kakav PC. Napravice oni to za siroke narodne mase jer treba da se proda 1B kopija.

Iz marketinskog razloga mislim da ce imati neku 900p verziju bez RT-a, cisto da prodaju maglu zajedno sa PS5 Pro.
Nece da treba 5090, deluje vise nasminkano nego sto ce biti zahtevna. Pa ni GTA V nije bio zahtevan da ti je trebao ne znam kakav PC. Napravice oni to za siroke narodne mase jer treba da se proda 1B kopija.
Pa da ali to je bilo odavno (skoro pre 12 i kusur godina) i nisi imao tehnologiju kao danas, svi ovi vizuelni efekti traze jace komponente, a ovo danas je drugacije sve jos pricamo o 2027 ili 2028 godini zamisli tek sta ce se do tad razvijati AI na kub

nije jednostavno dovoljno jak cpu, mogu oni i 144p da stave ali to je sve dzaba kad cpu ne moze da baci 60fps, ima na DF klip u kome su objasnili zbog cega i testirali sa ryzen 3600 na 1080p uz ultra rtgi + ultra rt reflections gde se fps vrti izmedju 45-60fps...

ako budemo imali 40fps/120hz mod da slavimo :D

kMizpgZ.jpeg

bukvalno ako i tad izadje bice dobro za PC a za tri godine ce i 5090 biti stara grafa a tek ostale kanta, tada ce biti aktuelna 70 serija verovatno ako nesto novo ne izmisle. Sto kaze covek prerano se opterecivati za PC verziju jer do toga ima jos puno

Ono sto mi najvise smeta kod svih GTA igara je to sto su izuzetno kvalitetne, ali izlaze jako retko, i kada napokon stignu konzole tog vremena ih jedva pokrecu. Zbog toga je iskustvo cesto naruseno, jer PC verzija obicno ne postoji u trenutku izlaska, pa smo svi primorani da igramo na 20-30 fps-a. Ista prica ce se, nazalost, ponoviti i sada. Ipak, ja cu kao i ranije sacekati PC verziju, koliko god to trajalo. Tako sam uradio i sa GTA V i RDR2.

Ono sto mi najvise smeta kod svih GTA igara je to sto su izuzetno kvalitetne, ali izlaze jako retko, i kada napokon stignu konzole tog vremena ih jedva pokrecu. Zbog toga je iskustvo cesto naruseno, jer PC verzija obicno ne postoji u trenutku izlaska, pa smo svi primorani da igramo na 20-30 fps-a. Ista prica ce se, nazalost, ponoviti i sada. Ipak, ja cu kao i ranije sacekati PC verziju, koliko god to trajalo. Tako sam uradio i sa GTA V i RDR2.
I ja sam u PC grupi ljudi, jedino ako budu nesto zanimljivo uradili pa da se kupi PS PRO ali pod uslovom da moze mis i tastatura 🤣

a ljudi umiru kada telefon ima 60fps

Kada je izasao rdr2, 30fpsa mi nije smetalo ni malo, niie bilo sanse da cekam pc verziju za onakvu igretinu.. kad bi ovo utegli u 45fpsa za ps pro bilo bi cool, zbog voznje jedino, rdr2 je ipak sporatj igra

Jel ovo oficijalno? :oops:
Znači bar duplo veća!
samo da je dobar frame pacing i moze da prodje, vazno da nije kao u bloodborne :D
Upravo to! Ali ti imaš ljude koji dižu plejku u nebesa - samo je to pure next gen, jer platilo se jel', a onda ih developeri našamaraju do bola sa 30 fps-a i to ne jednom :poop:

Ne sumnjam da će igra na svakoj platformi biti fantastična samo da bude bug free i optimizovana.
Na PC-u će izdominirati kad izađe za isti :cool:
Samo da vidimo šta će napraviti sa malom kutijicom Series S :love:

To sa mapom je leak nema nista zvanicno, ostaje da vidimo da li ce zaista biti tako. I nadam se samo da nece biti prica KRATKA kao na V jer ako je sve uradjeno da sija a prica kratka (story line) onda je bzvz

Nazad
Vrh Dno