Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Ali zato GTA 5 odlično optimizovan. Prešao je bio na 5870 davno, medium settings i radilo skroz lepo.

Izgleda dosta dobro, ne bih rekao revolucionarno, već pre dobro zaokruženo. Naravno teško je izvesti konačan utisak dok se ne proba igra jer ipak je ovo vrlo promišljen i sveden izbor onoga što su hteli da nam pokažu, ali ono što se vidi odmah je da su jako dobar posao odradili sa denoiserima u pogledu RT refleksija. Sve reflektivne površine deluju veoma zategnuto i stabilno u prikazu što nije lako postići. Animacija karaktera iznad bilo čega što sam video do sada u open world igrama. Cenim da zato i izgleda trejer dosta efektno. Takođe vidim da su se pozabavili i nekim finim detaljima koje nije lako postići. Recimo kadar na 2.10 min, sa uključenim TV-om, gde su u prvom planu postavljne flaše na stolu i stakleni ram sa strane koji hvata odraz ekrana, je rekao bih vrlo promišljen izbor. Flaše su orošene, u jednoj se vide mehurići kako se dižu naviše, dok samo staklo radi i refrakciju okoline što se vidi naročito na grlićima koji prelamaju sliku sa TV-a iza. Plus ram sa slike levo hvata odraz ekrana dok je staklo čini se delimično zaprljano. Ovo je zaista zadatak i nešto što nije lako postići a da ovako dobro izgleda. Ko god da je radio sa translucent šejderima u bilo kom 3D programu vrlo dobro zna kakva je to zanimacija. Meke refleksije okoline koje se mogu videti na daskama na podu takođe su fini dodatak sceni...

Grand_Theft_Auto_VI_Trailer_2_-_YouTube_-_Vivaldi184035.png

Bas dobro izgleda.
Atmosfera ocekivano sarena, Florida. Sto je neko rekao ono sto je Amerika ostatku sveta to je Majami ostatku Amerike. Ameri sanjaju da jednom dozive ludilo Majamija.
Na kraju trejlera kaze da je snimano na PS5. Realno je ocekivati da je ovo najruzniji prikaz igre, moze samo bolje da izgleda kada izadje.

@Vlada>>> odlicna analiza, ako budes imao vremena izdvoji jos neki frejm iz Trailera koji demostrira silu RAGEa.

Izgleda dosta dobro, ne bih rekao revolucionarno, već pre dobro zaokruženo. Naravno teško je izvesti konačan utisak dok se ne proba igra jer ipak je ovo vrlo promišljen i sveden izbor onoga što su hteli da nam pokažu, ali ono što se vidi odmah je da su jako dobar posao odradili sa denoiserima u pogledu RT refleksija. Sve reflektivne površine deluju veoma zategnuto i stabilno u prikazu što nije lako postići. Animacija karaktera iznad bilo čega što sam video do sada u open world igrama. Cenim da zato i izgleda trejer dosta efektno. Takođe vidim da su se pozabavili i nekim finim detaljima koje nije lako postići. Recimo kadar na 2.10 min, sa uključenim TV-om, gde su u prvom planu postavljne flaše na stolu i stakleni ram sa strane koji hvata odraz ekrana, je rekao bih vrlo promišljen izbor. Flaše su orošene, u jednoj se vide mehurići kako se dižu naviše, dok samo staklo radi i refrakciju okoline što se vidi naročito na grlićima koji prelamaju sliku sa TV-a iza. Plus ram sa slike levo hvata odraz ekrana dok je staklo čini se delimično zaprljano. Ovo je zaista zadatak i nešto što nije lako postići a da ovako dobro izgleda. Ko god da je radio sa translucent šejderima u bilo kom 3D programu vrlo dobro zna kakva je to zanimacija. Meke refleksije okoline koje se mogu videti na daskama na podu takođe su fini dodatak sceni...

Pogledajte prilog 490947
Nemoj zaboraviti da je ovo samo dobro "nasminkani trailer" za publiku.
Ovi robot potezi likovi upadaju u oci poprilicno pogotovu pogledaj im gestikulacije lica pa 100 bolje je na RDR2 uradjeno

Poslednja izmena:
Šta je tačno našminkano?
Ne vidim što bi se finalna igra razlikovala previše kad je za svaki prethodni gta, trailer bio skoro 1/1 za ono što može da se očekuje u igri.

Evo jedne dobre analize za nas PC igrace, kaze Daniel da po njemu ovo izgleda 1440p 30fps sa upscale-om

Za kraj dole samo za konzole...

1746554191141.png

ova stranica zauzeće 4GB :eek:

1746554528188.png

Poslednja izmena:
30FPS je definitivno, ne sviđa mi se nešto na prvu loptu po trejleru, ali možda nije loše.

P.S. PC će naravno da kasni godinama, iako nema nijednog normalnog razloga za to, osim nade da će ovi što imaju oba, da kupe na oba.

30FPS je definitivno, ne sviđa mi se nešto na prvu loptu po trejleru, ali možda nije loše.

P.S. PC će naravno da kasni godinama, iako nema nijednog normalnog razloga za to, osim nade da će ovi što imaju oba, da kupe na oba.
Mislim da nece biti godinama, pre ce biti od 6 meseci do godinu dana za nas, i njima je u interesu da zarade sto vise, a PC je ogromno trziste, isto vazi i za mikrotransakcije, i tu se puno zaradjuje

Sudeci po traileru, graficki impresivno, sama tema/plot izgleda veoma dosadna, neke Bonnie and Clyde gluposti.

Ali da znaju da biraju pesme za trejlere, znaju:

ocekivano je 30fps na konzolama, isto kao sto je bilo za V i rdr2
Nemaju GTA igre na launchu ni 30 fps još od četvorke. Na PS3 GTAIV je radio u 16-27 fps, sećam se kada sam probao par sati davne 2008. godine, nego je motion blur bio toliki i input lag pa taj fps i nije bila najgora stvar. Na PS4 je GTAV radio jedva malo bolje, isto neka 640p rezolucija bila. Konzolaši imaju jako visok prag bola, oni će ovo gustirati u 25 fps godinu i po dana i onda će izaći normalna next gen verzija.

GTA IV i dan danas radi loše, jer je loše urađen. Probao sam skoro. V je daleko bolji.

Meni se dopada u GTA VI kako se kamera kreće u ovim cut scenama, kao neki dobar film. I taj nivo zooma što dobro usmerava pažnju.

Ja mislim da će ovo grafički biti relevantno i u narednih 8-9 godina. Bukvalno gledamo igru koja je 10 godina ispred svog vremena po kvalitetu.
Zapravo, dođe mi da sad odmah upalim rdr2 u nedostatku nečeg sličnog.

Savršeno me zabole za grafiku.

Deluje da su protagonisti white trash i to nije loše. Čeka se sa nestrpljenjem.

Baš me interesuje kako će ovo raditi na Series S :unsure:
Ako bude neki 1080p sa medium postavkama verujte da će to biti čudo, a mislim da hoće.
Izgleda neverovatno dobro. Kažu da su ovo PS5 slike.

Jako je važno istaći da je GTA 5 bila PS3/X360 igra i prema tome, jednu generaciju je praktično preskočila (remaster na tadašnji PS4/XBO nas u ovom kontekstu ne interesuje), i logično je da očekujemo fin skok sa PS3 na PS5.

Pre ce biti da je ovo PS6 igra koja ce nekako raditi na PS5. Kao i igra koje ce pokrenuti prodaju PC hrdvera, ne skupog hardvera nego zamena PC masina strih preko 10god a takvih je bas mnogo ma koliko to mozda nekome delovalo cudno.

Oni prave igre za sto veci broj igraca kako bi prodali sto vise, gotovo ubedjen da ce kad izadje za PC to biti skroz neki ok zahtevi, nista nabudzeno, naravno ko bude imao azdaje moci ce da vidi pun potencijal igre (master piece)

Sa obe ruke ni manje ni vise

hmm nekako deluje da nece biti prirodno da uzmes zenskog lika i rokas ljude po ulici :) deluje da ce biti previse jednolicna igra i da nece imati onu sustinu koju GTA ima a to je sloboda da mozes da radis sta god pozelis u tom svetu

Nazad
Vrh Dno