Šta je novo?

Grand Theft Auto V

Receno je da je PS3 u pitanju.

EDIT: Pretece me crossover.

Negde su pomenuli da je igra terana na PS3, negde sam video samo se ne secam gde...

Nisu naveli za šta ima trebaju developeri, samo da treba da rade PC port. Pre bih rekao da je za GTA V, pogotovo s obzirom da se radi o novim igrama.

Latest titleS, mnozina, znaci minimum dve igre. Jedna je GTA 99%, a od njihovih "skorijih" naslova su samo Midnight Club i RDR jos u opticaju za port, po nekoj mojoj logici bi tu RDR ima prednost sa vecim potencijalom za prodaju na pc trzistu. Moze da bude u pitanju i neki novi naslov, sto je vrlo malo moguce s obzirom da je ovo godina GTA i da su im sigurno svi resursi i ljudstvo usmereni na GTA i samim tim neostaje prostora za neku novu igru u skorije vreme.
Ako nista drugo bar su mi po drugi put pobudili nadu da ce jedna od najboljih openworld igara, barem po meni, doziveti konacno i pc izdanje.

Latest titleS, mnozina, znaci minimum dve igre.

:lupko: Latest titles (mnozina) je stavljeno posto je oglas za radno mesto u pitanju, a ne zato sto ce MINIMUM dve igre da se portuju. Nisi imao iskustva s' tim/nisi ranije gledao? Kad trazis programera za portovanje/razvoj/crtanje čiča gliše to se i stavlja, neces napisati "We need a programmer with experience in porting games because we need to port GTA V from PS3/Xbox 360 to PC as horribly and shitty as we usually do."

Poslednja izmena:
Max Payne je bio fenomenalno portovan.

:lupko: Latest titles (mnozina) je stavljeno posto je oglas za radno mesto u pitanju, a ne zato sto ce MINIMUM dve igre da se portuju. Nisi imao iskustva s' tim/nisi ranije gledao? Kad trazis programera za portovanje/razvoj/crtanje čiča gliše to se i stavlja, neces napisati "We need a programmer with experience in porting games because we need to port GTA V from PS3/Xbox 360 to PC as horribly and shitty as we usual do."

a sta je falilo bilo kom GTA na PCu do sada??

Ovde se prica o portovanju igara, a ne o kvalitetu same igre. Ako mislis da je GTA IV bio savrseno portovan (iako se i ovde stalno ponavljalo da nema svrhe igrati bez quad core), onda ne znam sta da kazem. GTA 3/Vice City portovanje je pokazalo koliko je katastrofalno posto im sad moras limitirati FPS da bi igra radila kako treba.

EDIT: Zamalo da zaboravim LA Noire portovanje koje su oni odradili, a ne Team Bondi, i kolicinu problema na samom release-u.

Poslednja izmena:
Ovde se prica o portovanju igara, a ne o kvalitetu same igre. Ako mislis da je GTA IV bio savrseno portovan (iako se i ovde stalno ponavljalo da nema svrhe igrati bez quad core), onda ne znam sta da kazem. GTA 3/Vice City portovanje je pokazalo koliko je katastrofalno posto im sad moras limitirati FPS da bi igra radila kako treba.

EDIT: Zamalo da zaboravim LA Noire portovanje koje su oni odradili, a ne Team Bondi, i kolicinu problema na samom release-u.

ok, gta4 samo nije bas najbolje otpimizovan, ostalo je sve bilo odlicno

a za gta3/VC/SA, sta je bilo katastrofalno??

ne znam, meni se ovde cini da ima previse neki elitista kojima nista ne valja, tj vise pisu samo da bi kontrirali
gejming hipsteri, kako bi to vec nazvali :)

GTA IV je bio ocajno optimizovan...Bio je normalno igriv jedino na Quad core procesorima,a u to doba(2008.),quad core je i dalje bio novina i velika vecina korisnika nije posedovala quad..

GTA IV je i na konzolama radio lose.
PC verzija je radila solidno na normalnim setovanjima. E sada, sto su igraci hteli da odvale sve na max ...

Problem je sto vecina ljudi ovde ne zna kako izgleda i radi GTAIV na konzolama (PS3). Mislim, podnosljivo je to ali daleko od necega sto vecina razmazenih PC igraca smatra za standard.

Problem je bio do engina, nije bio optimizovan ni za konzole, i na konzolama nije fps bio konzistentan i često je bacao ispod 30, osećao lag i slično. A da ne pričam da je terala rezoluciju nižu od 720p (1120×630 upscaled na PS3) i da je sve bilo ispodešavano na sam minimum.

Jednostavno nešto su gadno zeznuli sa endžinom igre i nikada to nisu ispravili. GTA IV je morao daleko bolje da radi i izgleda i na konzolama (što će nadam se pokazati i GTA V na PS3 i xbox 360), a da ne pričam što se tiče PC-a.

Poslednja izmena:
Secam se da je na PS3 igra bila muuuutttnnnaaaa u fulu... GTA4 na nekom solidnom quadcore-u i nekoj osrednjoj grafici od giga rama je radio ok na solidnim detaljima...

ok, gta4 samo nije bas najbolje otpimizovan, ostalo je sve bilo odlicno

a za gta3/VC/SA, sta je bilo katastrofalno??

Ako ne limitiras FPS u GTA 3, desava se da ne mozes da vozis u rikverc, misije se zamrznu na loading screenu, itd. To tebi nije katastrofalno? I to vecina ljudi koji su igrali GTA igre u nekom skorijem roku znaju, ne znam zasto ti uopste objasnjavam.

EDIT: I naravno okoreli sam gejming hipster zato sto mi se ne svidja cinjenica da je optimizovanost kao i funkcionalnost samog engine-a losa... Boze mili.

Poslednja izmena:
Ako ne limitiras FPS u GTA 3, desava se da ne mozes da vozis u rikverc, misije se zamrznu na loading screenu, itd. To tebi nije katastrofalno? I to vecina ljudi koji su igrali GTA igre u nekom skorijem roku znaju, ne znam zasto ti uopste objasnjavam.

EDIT: I naravno okoreli sam gejming hipster zato sto mi se ne svidja cinjenica da je optimizovanost kao i funkcionalnost samog engine-a losa... Boze mili.
GTA 3 sam igrao pre 2 godine i ovo mi se nijednom nije dogodilo..
Mozda se jednom igra zamrzla na loading sreenu..

Jesi li gasio Frame Limiter unutar same igre? Ako nisi, zato ni nisi imao problema.

EDIT: Inace i Vice City pati od iste stvari, zato sto je modifikovani GTA 3 engine.

Poslednja izmena:

gta3, vc i sa sam igrao od kada su izasle ne znam ni sam koliko puta, apsolutno mi se ni jednom nije desilo nista od toga, ali nikada

kakav bre frame limiter? samo instalirao, krek i igrao, kasnije kada sam kupio original, instalirao i igrao

Da li je moguće da se pljuje optimizovanost engine-a koji je predstavljen pre 11 godina? Osim standardnih framerate dropova sa kojima se bori svaki GTA uključujući i 4, engine je baš lepo ostario po meni, lepo je radio, prihvatao raznorazne modove itd. Koju igru (istog žanra) možete da navedete koja je mogla da parira GTA3 2002. godine? I sad mora da se pali frame limiter da bi igra radila 11 godina kasnije na hardveru i softveru za koji nije razvijana, znači ovi iz R* nisu mogli ni da predvide kako će PC da se menja u narednih 10+ godina, totalno su neprofesionalni :D

kakav bre frame limiter? samo instalirao, krek i igrao, kasnije kada sam kupio original, instalirao i igrao
I ti se uplices u diskusiju o problemima engine-a, a nemas pojma o podesavanjima? Da si uopste upucen u problematiku, svi Rockstar GTA engine-i, pocev od GTA I, imaju Frame Limiter u sebi. Forsirali su 30 FPS sve do GTA IV. Ako se ta opcija ugasi, posto za divno cudo ne igramo na konzolama i zelimo da igramo sa 60FPS/max frame-rate-om, to NIJE moguce zato sto se fizika pocinje gubiti, kao i dosta ostalih stvari u igri. Niti jedna vodena misija u Vice Citiju se ne moze zavrsiti posto brodovi su katastrofalno usporeni, kao sto spomenuh misije se ne ucitavaju kako treba, vozila ne mogu da idu u rikverc, main menu se ne vidi, tekstovi u questovima se ne vide, itd. itd.

Sledeci put budi upoznat pre nego sto pocnes argumentovano "LOLOL ALI MENI SVE RADI", molim te.

ivan555: Ne diskutuje se kvalitet igre, vec je napomenjeno. Problem je sto gomila igara iz 90.-ih radi sasvim solidno i na Windows 8, a gigant Rockstar nije mogao da sredi engine ni sa GTA IV na kraju. Koliki je procenat ljudi koji je mogao da igra GTA III na "jacim" podesavanjima, tj. sto vecom rezolucijom kad je igra tek izasla? Koliko ljudi je imalo quad-core kad je GTA IV izasao? To je problem, limitiras koliko ljudi moze da uziva u igri. Nije poenta izdati igru pa cekati 3-4 godine da vecina trzista ima hardware dovoljno jak da igra igru onako kako je ona i zamisljena. Osim ako si Crytek i Metro 2033 developer, naravno.

Poslednja izmena:
pa i dalje kazem meni je sve radilo
nisam imao nikakvih problema, sad koliko je frejmova bilo, pravo da ti kazem, nije mi ni briga bilo, izgledalo je ok i bilo igrivo, ja uzivao u igri

Tri bambija za tebe i tvoju generalizaciju problema na osnovu svojeg limitiranog iskustva, tj. manjka istog.

...ivan555: Ne diskutuje se kvalitet igre, vec je napomenjeno. Problem je sto gomila igara iz 90.-ih radi sasvim solidno i na Windows 8, a gigant Rockstar nije mogao da sredi engine ni sa GTA IV na kraju. Koliki je procenat ljudi koji je mogao da igra GTA III na "jacim" podesavanjima, tj. sto vecom rezolucijom kad je igra tek izasla? Koliko ljudi je imalo quad-core kad je GTA IV izasao? To je problem, limitiras koliko ljudi moze da uziva u igri. Nije poenta izdati igru pa cekati 3-4 godine da vecina trzista ima hardware dovoljno jak da igra igru onako kako je ona i zamisljena. Osim ako si Crytek i Metro 2033 developer, naravno.

pa sta sad ako crytek ili vec ko je radio metro naprave igru da zahteva najjaci hw da bi radila na max podesavanjima to je ok, ali ako neko drugi to uradi onda nije? :)

Nazad
Vrh Dno