Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Za koliko realno sada mogu da prodam nexus 7 iz novembra, 16gb wifi verzija?

Fazon je sto je tablet kao nov, koriscen je minimalno da mi je zao da ga prodajem, ali uzimam nexus4 pa kapiram da mi ne trebaju oba.
Punjen je mozda 15ak puta, ako ima negde da se vidi, mogao bih da proverim tacno. Radio je u prazno, posto sam ga drzao samo zakljucanog, ne znam sto ga nisam gasio, al recimo sad kad sam poceo da ga gasim, mozda je koriscen(paljen) jednom u dve nedelje.
Nema ogrebotinu, a garancija je iz tehnomanije, do 2015.

Gde prodavati? Nemam nameru da spustam cenu i prodajem kao ovi maksimalno koriscene, pohabane itd...
Како где продавати, па у bench огласима. Ја малтене само у људе одавде имам поверења :)

Апсолутно је небитно да ли је уређај "максимално коришћен" или га ниси користио уопште већ у каквом је стању. Неким људима и после више година коришћења уређај изгледа малтене као тек купљен, а некима после тек пар месеци као да су га археолози ископали :d

Колико знам процене нису дозвољене на форуму, потражи на форуму све огласе за Nexus 7 16GB у последњих неколико недеља па погледај колико су људи за њега тражили :)

Nisam znao za procene, mada sam pitao uosteno kakvo je stanje, posto nisam nasao bas puno oglasa :)

Postavio sam i tamo naranvo, cak pre nego ovde :)

ljudi odlucih da vam napisem koji kernel posedujem , pa ako je los da ga menjam . Kao jedini razlog za menjanje navodim to sto mi baterija izdrzi jedva 5 sati sa screen on . Kernel version 3.1.10-g05b777c andorid [email protected]#1 thu Nov 29 10.35.37 PST 2012.
Svaki savet dobrodosao

Poslednja izmena:
ljudi odlucih da vam napisem koji kernel posedujem , pa ako je los da ga menjam . Kao jedini razlog za menjanje navodim to sto mi baterija izdrzi jedva 5 sati sa screen on . Kernel version 3.1.10-g05b777c andorid [email protected]#1 thu Nov 29 10.35.37 PST 2012.
Svaki savet dobrodosao

Pa taj je i na mom pa gura bar 7 sati screen on, drugo nešto je u pitanju.

Toga sam se i plasio :)
Sad sam sve resetovao pa cu da vidim. Jedino sto posle ovog moze da bude je npr ako mi skype pozivi bas toliko brzo sprze bateriju. Al videcu posle ovog resetovanja

Poslednja izmena:
Pozdrav svima

Danas sam onaj kabl zeznuo za punjenje gubi kontakt pa ga punim preko kabla od telefona ima li to neke veze ako nije kabal original da ne zeznem jos i tabletu ili sutra da idem da uzmem original kabal poz

Poslednja izmena:
Kablovi i punjaci su isti za telefone i tablet,samo punjaci od telefona daju manju struju pa punjenje traje duze.

Mislim da nece nista da se zezne samo ce duplo duze da traje.

^Samo punjac da ne zvekne pa povuce i tablet jer je ipak za telefon napravljen, ako prica covek o punjacu i kablu za fon...A ako je samo kabl usb od fona a punjac od asus tableta nece biti frke..

Poslednja izmena:
Kablovi i punjaci su isti za telefone i tablet,samo punjaci od telefona daju manju struju pa punjenje traje duze.[/QUOTE

: seizmos / Da samo je problem sa kabl usb

pa ovaj kabal od telefona povezem sa orginalnim punjacem od nexusa ja nemam problema sa punjacem ,samo sa kabal ,gubi kontakt isto cemu biti ja mislim punit ce se ko sa originalnim kablom

momci zafaljujem i pozdrav :)

Poslednja izmena:
Samo peglaj, imas po netu kablova metarskih a i duzih po 1e i nema da brines ;)

Da li neko vidi paid aplikacije na google play i da li se mogu pazariti? Pitam povodom toga sto je objavljeno da se sada nalazimo na listi zemalja koje mogu kupovati. Kod mene je google play isti kao i ranije

Pozdrav, imam problem sa nexus-om 7. na ekranu mi pise connect your charger i pise da je baterija 0%-unknown, kad tablet prikljucim na punjac i dalje mi stoji to upozorenje i ne vidi se da se barerija puni, a kad iskljuvim tablet onda postoji ikonica da se puni. sta uraditi? unapred zahvalan

Da li neko vidi paid aplikacije na google play i da li se mogu pazariti? Pitam povodom toga sto je objavljeno da se sada nalazimo na listi zemalja koje mogu kupovati. Kod mene je google play isti kao i ranije

I ja sam to čuo, doduše ovde na Benchu, ali još ništa. Očistio sam i keš Play Storeu, ali nema još paid aplikacija.

Pozdrav, imam problem sa nexus-om 7. na ekranu mi pise connect your charger i pise da je baterija 0%-unknown, kad tablet prikljucim na punjac i dalje mi stoji to upozorenje i ne vidi se da se barerija puni, a kad iskljuvim tablet onda postoji ikonica da se puni. sta uraditi? unapred zahvalan

Bekapuj šta imaš, pa ili nosi na servis, ako je u garanciji, ili uradi factory reset i vidi da li će se nešto promeniti. Da li je rootovan uređaj?

I ja sam to čuo, doduše ovde na Benchu, ali još ništa. Očistio sam i keš Play Storeu, ali nema još paid aplikacija.

Bekapuj šta imaš, pa ili nosi na servis, ako je u garanciji, ili uradi factory reset i vidi da li će se nešto promeniti. Da li je rootovan uređaj?

U garanciji je. uredjaj je rutovan i trenutno je na Modaco costum romu, al se to desavalo i dok je bio na stock rom-u.

Poslednja izmena:
Zainteresovan sam za kupovinu N7 32giga te me interesuje da li moze da se prikaci na Adsl (kablom) ili samo na wi fi?Imam paket Adsl 6 mbps i ako mogu kablom da se prikacim,odlicno ako ne opet odlicno_Od uredjaja koji su povezani na internet su blu ray player LG BD 390 i tv plasma Panasonis thx 42g20.Mogu li se prikaciti na njih wi fi,s obzirom da je LG kucno cvoriste koje moze putem wi fia da se povezuje sa ostalim kucnim uredjajima?I molim vas malo me ohrabrite izborom za ovaj tablet jer kako odmice tema sve je vise negativnih komentara:)

Tebe ustvari zanima da li možeš da nakačiš N7 na LAN kabl, nebitno da li je ADSL ili ne, jer i ADSL može da ide preko Wi-Fi-ja, ako ga ruter podržava.

Tehnički je izvodivo, samo ti treba OTG kabl (sića) i ovaj USB to LAN kabl (ne baš sića)
http://www.nexus7nexus10.com/forum/bobjgear/888-bobjgear-ethernet-adapter-nexus-7-a.html#post29153
Košta ovoliko http://www.amazon.com/Ethernet-Adap...UTF8&colid=XG95OW8IKQWV&coliid=I2F0C8OZN9SP53

U prevodu, jeftinije ti je da kupiš ADSL ruter sa Wi-Fi-jem. Svakako to ganjaj, jer narušavaš i dobru ergonomiju uređaja budeš li za njim morao da vučeš kabl koji će ti vući uređaj na svoju stranu :)

@meda72 Svakako odnesi u servis, samo vrati stock i unrootuj :)

Ja imam Adsl ruter sa wi fi ali ga do sada nisam koristio jer nisam imao potrebe,sada me interesuje ovo sto si mi pokazao,adapter koji mi omogucava da se prikacim na internet i koristim tablet kao PS.Drugo me je zainteresovalo,mogu li putem LG BD 390 da se prikacim na wi fi ili moram preko rutera jer je na njemu iskljucen wi fi da se komsije ne bi kacile?Hajde molim te pomozi jer ujutro treba da idem u Rodu i porucim N7:sceptic:

Pa uključi Wi-Fi i stavi šifru ko sav normalan svet :)
Ovo za LG...Wi-Fi u tvom stanu trenutno ne postoji. Nema ni taj LG na šta da ti se zakači (da uprostim). Ruter je taj koji ima internet i dok na njemu ne uključiš Wi-Fi (i staviš šifru), džaba ti što ti uređaji po stanu imaju Wi-Fi mogućnosti, ne možeš na net, a vrlo verovatno ni da se oni međusobno neće videti. Ruter je univerzalni prevodilac, bilo da povezuje kablom i bežično.

Dakle, LG-jem možeš da se zakačiš na Wi-Fi (ako kažeš da ga sam uređaj ima), ali nemaš Wi-Fi, pa nma ni on na šta da se kači. Uključi Wi-Fi na ruteru, uzmi N7 i pevaj.

Svaka ti cast,objasnio si mi ukratko sta ustvari treba da radim.Beskrajno sam ti zahvalan,mada se bojim da kada nabavim N7 moracu da vas udavim sa jos mnogo pitanja.***. imam 58 god. i ova terminologija mi je strana ali se plasim da ne odem sa ovoga sveta a ne pokapiram i ne probam sve sto ova visoka tehnologija pruza.Zato vas molim za jos malo strpljenja jer koga bih pitao vec vas mlade koji se u sve razumete:);)

Svaka ti cast,objasnio si mi ukratko sta ustvari treba da radim.Beskrajno sam ti zahvalan,mada se bojim da kada nabavim N7 moracu da vas udavim sa jos mnogo pitanja.***. imam 58 god. i ova terminologija mi je strana ali se plasim da ne odem sa ovoga sveta a ne pokapiram i ne probam sve sto ova visoka tehnologija pruza.Zato vas molim za jos malo strpljenja jer koga bih pitao vec vas mlade koji se u sve razumete:);)

Samo pitaj, za to i sluzi ovaj forum, naci ce se vec neko ko zna odgovor:)

Upravo nam se pokvario Nexus 7. :(
Bio je iskljucen i ne mogu ga vise ukljuciti. Odnosno mogu, ali se javljaju sitne bele "munjice" po ekranu.
Da li je neko ima slican kvar? Koliko se ceka na uredjaj (PC P....c je u pitanju)? Moze li da se popravi ili se dobija nov?
Kupili smo ga u decembru na cekove (6 rata), nije ni isplacen do kraja a vec se pokvario. :(

Да га нисте оставили да се испразни скроз? Неки имају тај проблем.

Meni se danas desilo nešto slično. Od juče je bio isključen sa oko 50% baterije, jutros da uključim kad ono ništa, bez znaka života.
Prvo sam probao na punjač jer se iOS uređaji uključuju čim se povežu na punjač, što na Androidu nije slučaj i onda ga uključio držeći power dugme 20 sekundi.

Jeste li vas dvojica kupili sasvim nove uređaje ili "refurbished" kojih ima sve više kod nas?

Uredjaj je nov, nije refurbished. Uspeo sam ga povratiti tako da sam drzao vol- i power. Nije mi jasno medjutim kako na punjacu nije davao znakove zivota i prikazivao te bele munjice. Mislio sam da je ekran otkazao.

Meni je od pocetka tako,drzim power 15 sek i onda se upali.Zato ga vise i ne gasim.

Zar je toliko nepouzdan Nexus 7? Sve cesce citam o ovakvim problemima.

Zestoko je pouzdan i radi bez greske samo ga ne treba gasiti.:trust:

Nazad
Vrh Dno