Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Da li uz OTG kabl treba i neki programcic da bi se USB prikacio uz tablet?Polako se ucim i prvo sto mi je zapalo za oko je da ga redovno iskljucujem i ne pravi mi problem oko ukljucivanja,da li ti problemi vremenom dolaze ili ih ima samo na pojedinim tabletima?Za sada sam prezadovoljan,mada priznajem da nemam nekog iskustva sa ovim spravama.Zahvaljujem se svima sa ove teme zato sto su me opredelili za Nexus 7:):)

Zahvaljujem kolega seizmos od sveg srca:wave:

Da li je tacno da se ne moze prikaciti eksterni hard disk,jedino Usb fles(do koliko giga) i kako mora biti formatiran?Izvini za ovolicka pitanja,setim se necega i onda u ovolikoj teme ne mogu da tako lako pronadjem odgovor?:(

Da li ce raditi hdd exteni ne mozes znati dok isti ne probas...ovaj od 1TB recimo radi fino..LINK

Zahvaljujem i samo da kazem mnogo mocna sprava,sedim na terasi i igram se.Mnogi su me zezali u fazonu:sta ce tebi tablet u tim godinama,ne znajuci koliko zadovoljstvo ona pruza.Vama mladjima,koji su navikli na sve ovo mozda to ne izgleda tako ali meni je to vau!!Da nije bilo ovog sjajnog foruma i vasih komentara ne bih sada ovoliko uzivao a tek nameravam.Ostanite ovakvi,neka vas sreca prati.

Kolega gde da nadjem Nexus Media Importer,u ponudi ovih besplatnih na marketu ga nema?

pazte 'vamo

instalirao neki custom rom propali vec pre 3-4 meseci
srecom majka koristi nexus za youtube masinu od 299$ ali nema veze, dobar je, nije da nije

sad hocu da se vratim na obican stock, sa rootom (zbog nekih, hm, regularnosti), cisto jer stock je stock a custom je stoka (nemam averziju prema njima, UVEK preferisem custom rom, ali generalno nisam imao pozitivna iskustva sa n7 romovima, ili jednostavno nisam kopao dovoljno)

skinem ja onaj .tgz ili kako vec file od 260-300mb na pc, ok je to, i onda shvatim da mora preko adb-a da radim install
dobro kao ajde nema veze

>sdk nije instaliran
dobro ajde radim preko wugovog toolkita za nexuse
>instaliram njega
instaliram selectujem odradim udjem izdominiram izadjem stavim onaj tgz sto sam skinuo on ga prepozna super aj na posao
>adb not found
dobro mozda nije debugging ukljucen
jes vala nije, ukljucim ga
>nece
restart tab skroz reboot
>nece
restart sve zivo, komp par puta, wug toolkit par puta, tab
>nope
dobro ajde, nije problem, imam Clockwork Recovery on oce valjda

>nema nijedan tutorial da ide samo da se ubaci u storage .tgz (u njemu preko 7zipa se vidi da ima neki img i .zip za instalaciju, pa sam mislio da ga obrnem, extract na nexus i to da instaliram preko CWR-a, ko custom rom)
panic, shvatam da to tako ne ide, sta sad da radim

jel' ima neko iskustva sa vracanjem na stock

CWR instaliran
paranoid android 2+ neki trenutno
32GB Wi-Fi model

Јел га има device менаџеру?

uh ima ga, jedno vreme ga prikazivao kao unknown device ili sta vec dok nisam instalirao SDK za android sa officijalnog sajta, i onda prikazuje normalno, samo sto ADB-a nema niti prepoznaje

jel moze nekako da se vrati stock samo koristeci jedan zip i CWR

Нема те опције ја мислим преко cwm директно. Стави га у PTP мод и пробај онда. Ако не реинсталирај гугл драјвер ручно.

Na MX plejeru mi je jako los ton,pojacam do max. i jedva se cuje?Kako se moze poboljsati ili da skinem neki drugi?Kako je na BS plejeru?Hvala unapred:)

Generalno slab ton ili si sada natrčao na neki fajl kome je to mana?
Koristio sam ga dosta dugo kao jedini player i bio zadovoljan, dok nisam kupio Archos Video Player koji mi je zbog svoje mogućnosti da skida titlove, da se ja ne zamajavam time, nezamenjiv.

Kad se radi o ovim pitanjima, kako je na tom i tom programu, pre ćeš odogovor dobiti tako što sam skineš program, jer besplatni su, pa osim dva minuta vremena ne gubiš ništa.

Pustio sam film,u pitanju je Pawn-720p ali mi cini da je zvuk uopste slab.I kada slusam muziku,sad ja nemam predstavu kakav zvuk treba da bude ali mi se cini da je to bledo?Mada kada pustim muziku izgleda bolje.Da li je u pitanju DTS zvuk u filmu,kada ga pustim i pritisnem ZVUK ponudi mi da izaberem softverski AC3 i ja to i ucinim.Da li treba da konvertujem zvuk iz DTS u AC3 pa tek onda pustam na ovom plejeru,negde gresim samo ne znam gde?Dijalog u filmu se jedva cuje a namestim na najjace?

U Dice player-u u audio podešavanjima imaš opciju da podigneš nivo zvuka za 2x, 3x, 4x u odnosu na originalni, to bi trebalo da reši problem sa tihim zvukom u filmovima.

Pretpostavljam da nema veze ako se ima nekoliko plejera iste namene?I molim vas kako se radi unninstal nekog nezeljenog programa(ne odnosi se na MX).Inace ja sam prezadovoljan ovim tabletom,ne pada mi na pamet da se zalim jer imam Sennheiser CX-300/2 i sa njima nadoknadjujem sve slabosti sa zvukom.Cak i tv slusam preko ovih odlicnih bubica koje mi nadoknadjuju nedostatak nekog jaceg emitera zvuka:)

Nema veze broj plejera. Uninstall: settings/apps/izaberes aplikaciju/force close/clear casche-data/uninstall.

Ziv bio,nekako sam znao da ces ti priskociti:)

Na Dice mnogo bolja situacija,naravno podigao sam audio na 400 pa malo smanjio.Jos jedna molba za veceras,koji audio plejer predlazete,naravno od ovih dostupnih za free:).Necu vam vise dosadjivati za veceras:):)

N7 player, Rocket, PlayerPro, Winamp, PowerAmp...

Zahvaljujem prijatelju:)

konacno, trideset drivera kasnije, instaliran stock, odradjen root opet, tunnelbear i market enabler i pici US play store
twitnes medvedu i da ti 1gb mesecno dz bandwidth

damn it feels good to be a gangsta

Sad kako je doslo lepse vreme (citaj leto) uvideo sam kako je ovaj ips ekran slab na suncu znaci na max osvetljenju se jedva vidi sta radis, i jos jedna stvar ako se zabavljate sa njim dok se suncate pazite da vam se ne pregreje, posto kao sto svi znamo tegra je sklona tome, meni se za pola sata zagrejao na 45c :-D Naravno ovo nisu neke ogromne zamerke cisto konstatujem neke nove stvari i zapazanja :)

Ljudi jedno pitanje, koje me muci ovih dana, jel je bolje da kupim normalan nexus 7 ili Refurbished. U cemu je razlika? Ili nema razlike?

Refurbished je onaj koji je bio ostecen tokom proizvodnje pa je vracen na doradu.

Vrh Dno