Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Novi Nexus neće stići pre sredine ili kraja Avgusta.
I cena će biti znatno, znatno viša od aktuelne cene za Nexus.
Sa trenutnim cenama Nexus-a u Srbiji, zaista ne mislim da postoji bolja kupovina 7" tableta.
Ako je kinta problem, pogledaj model sa 16GB i 1 godinom garancije - oko 18k din je, što je više nego povoljno.

Novi Nexus neće stići pre sredine ili kraja Avgusta.
I cena će biti znatno, znatno viša od aktuelne cene za Nexus.
Sa trenutnim cenama Nexus-a u Srbiji, zaista ne mislim da postoji bolja kupovina 7" tableta.
Ako je kinta problem, pogledaj model sa 16GB i 1 godinom garancije - oko 18k din je, što je više nego povoljno.

Naprotiv. Kazu da ce cena biti ista kao kad je Nexus 7 izasao prosle godine. Kolko je to bilo kod nas za osnovni model od 16gb non 3g ne secam se. Ali u inostranstvu 200$.

Kod nas je u oktobru prošle godine kada se prvi put zvanično pojavio kod nas Nexus 7 16GB WiFi bio oko 240€, pa ga je za par meseci po toj ceni zamenio 32GB model. Znam jer sam ga toliko platio, al nisam se ni trenutka pokajao, savršeno služi :)

Novi Nexus 7 će po glasinama krenuti sa prodajom negde u junu, naravno, ne u Srbiji, već prvo u USA, kao i za prvi. Kod nas ga ne očekujem opet pre septembra-oktobra.

Kao prvo, pozdrav svima na Benchmark forumu, i svim Nexusovcima, naravno.

@paradizo
Ono što sam instalirao i što po meni korektno radi je Aldiko reader i Moon+ Reader. Uz njih ćeš dobiti i par knjiga na engleskom jeziku. Ako ti "padnu šaka" neki stripovi u cbr formatu, za čitanje stripova koristim ComickRackFree. Što se besplatne štampe tiče, Android aplikacija sajta Novinarnica je odlična i "leži" na Nexusu 7 savršeno. U rubrici kategorije/besplatne imaš dosta toga zanimljivog vezano za film i serije, ponešto iz IT oblasti itd.

@titanus

Hvala za preporuku za:
http://dx.com/p/protective-pu-leather-case-for-google-nexus-7-black-154158
http://dx.com/p/protective-glossy-screen-protector-film-guard-for-google-nexus-7-150335

Od momenta poručivanja do isporuke prošlo je nešto manje od mesec dana. Dodatni troškovi iznose samo 1.7$ (shipping fee). Paket (koverat nešto veći od A4 formata) sam normalno preuzeo u pošti, nije bio otvaran, niko nije tražio da platim bilo šta (carinu, PDV...). Futrola je više nego ok i sasvim lepo radi posao, a košta samo 1000 din!

Zahvaljujem na predlozima,ovih dana se igram oko svega vezanog za knjige i citanje tako da cu i ovo isprobati.To kod mene malo sporije ide ali sta cu kad volem;)

Moje iskustvo, samo da pohvalim bateriju na N7R jer je posle ~12-13 dana opala za samo 2% i to sa 13 na 11%, a mislio sam da ce spiskati sve. Tako da ako idete negde gde nema struje, docekace vas onako kako ste ga i ostavili :)

Baterija OK, to mu je adut, ali sta kad crkne baterija. To me brine, a nemoze da se zameni.

Šališ se, N7 se otvara za 5 sekundi, bukvalno. Nisam video (a i lično probao :) ) uređaj koji se toliko lako otvara:

http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Nexus+7+Battery/9895/1

Replacement baterije po netu su reda 50$. Mada dok ti stvarno crkne baterija, a tablet više ne bude u garanciji, jednostavno ćeš kupiti drugi tablet.

Inače, sada već malo svežije glasine za novi N7:
http://www.droid-life.com/2013/05/1...gon-s4-pro-high-res-display-and-more-for-199/

S4 Pro, 1900x1200 ekran, front HD kamera, back 5MP kamera, wireless charging, NFC, Android 4.3. Ne vidim da pominju slot za micro SD, mada bi me to na Nexus-u iznenadilo.

Poslednja izmena:
Baterija OK, to mu je adut, ali sta kad crkne baterija. To me brine, a nemoze da se zameni.

Verujem da kao i ipad kapacitet baterije padne na 80% posle 1000 punjenja. Neka bude 500 punjenja za Nexus. Da ga punis 3x nedeljno baterija ce ti dobro drzati 4 godine.
A do tada ce svaki trenutni tablet biti smece. Tako da ne znam zasto bi trazio zamenu baterije.

Šališ se, N7 se otvara za 5 sekundi, bukvalno. Nisam video (a i lično probao :) ) uređaj koji se toliko lako otvara:

http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Nexus+7+Battery/9895/1

Replacement baterije po netu su reda 50$. Mada dok ti stvarno crkne baterija, a tablet više ne bude u garanciji, jednostavno ćeš kupiti drugi tablet.

Inače, sada već malo svežije glasine za novi N7:
http://www.droid-life.com/2013/05/1...gon-s4-pro-high-res-display-and-more-for-199/

S4 Pro, 1900x1200 ekran, front HD kamera, back 5MP kamera, wireless charging, NFC, Android 4.3. Ne vidim da pominju slot za micro SD, mada bi me to na Nexus-u iznenadilo.

Vrhunske specifikacije jedino ne znam za procesor kakav je u realnom radu
. 5mpx camera (mnogi su trazili bolju kameru), manji okvir oko ekrana (ovo mi je bitno da bi stao u dzep), Wireless charging.........impresivno

Zamenio sam tablet ali sad imam problem, nema rotacije čak ni kad odem u aplikacije.
Verzija je 4.1.2 i koliko vidim to su dodali u update. Takodje u opcijama ima developer option stavka pa me brine da ovo nije model za developere? Da ga zamenim?

Poslednja izmena:
A jesi li pogledao da li je ukljucen auto rotate? Fabricki je iskljucen pa treba rucno aktivirati

Ako ima developer option onda ga je neko vec koristio jer je cudan sistem ukljicivanja te opcije, kucne se 7puta na android ili kernel verziju, ne secam se vise...

Build number 7 пута.

Kako da proverim to za developer option,kod mene je na srpskom?Vidim da spominjete rotaciju ekrana,kod mene je radila odmah,rec je o 32giga kupljenim u Rodi a dobavljac je Komtrejd.Da li sam i ja izigran?:mad:

Koliko se secam na 4.1 su odmah ukljucene opcije za develorepe.

Onda ga je neko koristio.

Kupljen pre dva meseca, vec su ih fabricki punili sa 4.2.

E sad mi je lakse,jer je i moj bio sa 4.2:)

Ja koristim već nekoliko meseci N7 refabrikovan, kupljen za 19,990,00 dinara. Tablet radi bez problema a koristim ga za internet, multimediju (gledanje filmova), učenje stranih jezika, po neka igrica i kao navigacioni uređaj u kolima (IGO Primo 2.0 za android). Bateriju uz takvo prosečno korišćenje punim na 2-3 dana. Od ukupne memorije od 16 GB na raspolaganju je oko 13,5 GB što je više nego dovoljno i da se nasnimi u njega muzika (mp3) i filmovi i drugi fajlovi (doc, ptt, pdf, txt...).Uostalom ako zafali prostora tu je otg kabal (košta 300,00 din) za spoljašnju flešku ili hard-disk kojem nije potrebno dodatno napajanje. Sve preporuke, posebno sada po ovoj ceni. Garancija je 12 meseci ali mislim da je i to dovoljno za ovakav tablet.

Nema problema zato sto je refurbished model ispravan kao i svaki regularan. Asus popravi, testira i tek ako je sve 100% ispravno ide nazad u prodaju.

Ja od pocetka ne razumem logiku prodaje refurbished modela. Zar je toliko mnogo bilo Nexusa sa defektima da su morali da budu vraceni na doradu u fabriku?
Svaka radnja kod nas prodaje refurbished Nexus 7. Zna se ako je defektan komad ne salje se u prodaju. Valjda se unistava.
Koji je kvar uopste u pitanju?
I kako uopste znate da ste dobili refurbished model? Il ima neku nalepnicu na sebi?

Poslednja izmena:
Ja od pocetka ne razumem logiku prodaje refurbished modela. Zar je toliko mnogo bilo Nexusa sa defektima da su morali da budu vraceni na doradu u fabriku?
Svaka radnja kod nas prodaje refurbished Nexus 7. Zna se ako je defektan komad ne salje se u prodaju. Valjda se unistava.
I kako uopste znate da ste dobili refurbished model? Il ima neku nalepnicu na sebi?

Potpuno normalna praksa u zapadnim zemljama, koja se polako prenosi i na naše prostore. Naime na zapadu imaš mogućnost da najčešće u roku od mesec dana vratiš određeni proizvod, ukoliko nisi zadovoljan istim. Taj rok kod nas je 7 dana, i ti proizvodi se kasnije postupaju kao refurbished. Tako da nisu samo defekti u pitanju...

Pa racunaj, ako je prodato nekoliko miliona (cini mi se oko 5), sigurno ih ima na hiljade. Desava se, oslabi kontrola, pogotovu u piku traznje za nekim modelom, kad zure da ispune narudzbine, a zna se da je za Nexusom bila izuzetna potraznja pa je Google jedno vreme cak i prestao da prima porudzbine. Verujem i da je sa drugim proizvodjacima slicno kad ubodu giga-mega-seller.

Poslednja izmena:

Upravo to sto je i djurkash naveo. Nisu svi defektni modeli - vecina su bili izlozbeni u radnjama, vratili ih na poliranje pa nazad u prodavnicu. Ili neko vrati, nije zadovoljan i slicno.

Nazad
Vrh Dno