Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pozdrav, imam problem sa nexus-om 7. na ekranu mi pise connect your charger i pise da je baterija 0%-unknown, kad tablet prikljucim na punjac i dalje mi stoji to upozorenje i ne vidi se da se barerija puni, a kad iskljuvim tablet onda postoji ikonica da se puni. sta uraditi? unapred zahvalan

Kolegi se isto to desilo. Rešio problem tako što je skinuo zadnji poklopac, otkačio kontakte od baterije, sačekao malo i vratio ih nazad.
Nemoj samo da koristiš šrafciger ili tako nešto metalno kad budeš skidao poklopac da ne oštetiš plastiku. Kolega kaže da je on uspeo samo noktima. :)

Eventualno neka plasticna jaca vizitka moze pomoci u skidanju poklopca.

Zna li neko koji adapter za auto upaljač pasuje za nexus 7? Ja sam lepo krenuo na put sa nekim običnim koji mi služi za mob, nakačio tablet, upalio navigaciju, i posle neka 4 sata skontam da mi je baterija na 20%. Na tabletu uredno piše charging, ali se baterija konstantno prazni. Da nisam uspeo na jednom mestu nekih pola sata da ga dopunim mogao sam da se slikam. Inače pričam o adapteru koji se šteka u upaljač a ima na sebi usb konektor.

Za N7 mora za auto punjač da se uzme neki od 2 Ampera. Bilo koji slabiji neće dovoljno da puni tablet za vreme navigacije jer gps modul zajedno sa displejom "guta" struju i maksimalno sa punom baterijom možeš da izguraš 2-3 sata. Ja sam nabavio jedan od 2A (kineski naravno) i on puni N7 za vreme navigacije ali taman toliko da bateriju održava na istom nivou napunjenosti - što je za mene ipak OK.

Hvala na odgovorima. Ovaj sto ja imam i jeste 2A, barem tako piše na njemu. Ali ništa ne radi. Majku mu kinesku. Inače, uspeo je 4 sata da izgura Nexus pod navigacijom. Moram sad skontati kako sutra da mi izgura do kuće :confused:

Voza li ko stock rom na Franco kernel-u? Koliko je bolji od stock kernela?

Kupio sam 3g nexus. Wifi radi beez problema ali kada iskljucim wifi nemam net. Ubacio sam sim karticu ali ne znam kako da koristim 3g. :confused:

Kupio sam 3g nexus. Wifi radi beez problema ali kada iskljucim wifi nemam net. Ubacio sam sim karticu ali ne znam kako da koristim 3g. :confused:
Jesi li probao Setting/wirelles and networks/mobile networks/data enabled (airplane off)? Jesi proverio APN Settings ( u Networks/Acess Points) za tvog provajdera, mada bi trebalo da ga automatski konfigurise?

Upisao sam nove parametre sa mts sajta za 3g. Proradilo je ;-)

Moze neko da mi prosledi link za nexus media importer ili neki drugi program koji omogucuje prikljucenje flash diskova preko OTG-a?

Imas na marketu stickmount,ali treba root.

UPOMOC ljudi! One crtice sto pokazuju jacinu prijema wifi signala nikako da poplave, pa mi sad stalno izbacuje obavestenja tipa: "Gmail stopped working" ili "Google+ stopped working", ali ono sto je najgore jeste to sto ne mogu da udjem u Play store. Znaci mogu da koristim Chrome normalno, ali aplikacije ne mogu da skidam(probao sam i ono preko pc-a). Ljudi, ovo mi je HITNO.

@Seizmos ja sam pokusavao sa factory resetom ranije(sve po starom bilo), ali ovaj put je proradilo. Neee znam zasto, ali kontam da je neki bug vezan za 4.2.2, u svakom slucaju, hvala na pomoci!

Stigao tablet,malo sam se poigrao i sada je na punjenju.Jedva cekam da se napuni da nastavim sa igranjem.Dotle iscitavanje teme vec ne znam koji put:)
Odmah i prvo pitanje,kada sam ga prikljucio na punjac pokazivao je punjenje i podatak da je napunjen 33%.Onda se ugasio i nema nista na ekranu niti reaguje na dodir.Da li se sada uopste puni i treba li da bude ukljucen?
Izvinjavam se,sada sam video da je ustvari ekran iskljucen.Sorry

Poslednja izmena:
Zamolio bih vas za predlog koji plejer da instaliram i da li treba da instaliram antivirus i koji?Uopste ako mozete da mi kazete koji programi su neophodni da bi osnovno funkcionisalo kako treba.Hvala unapred:)Mislio sam na plejer za HD filmove:wave:

Poslednja izmena:
Zamolio bih vas za predlog koji plejer da instaliram i da li treba da instaliram antivirus i koji?Uopste ako mozete da mi kazete koji programi su neophodni da bi osnovno funkcionisalo kako treba.Hvala unapred:)Mislio sam na plejer za HD filmove:wave:

Ja koristim MX player i Dice player. Oba su besplatna i mozeh ih skinuti sa play store-a

Prvo da se zahvalim kolegi stryder za savet i jos da pitam da li treba neki program za odrzavanje poput CCleanera i antivirus i koji preporucujete?:(

Ako smo i dalje u temi o Nexusu ne treba ti nista od toga :D

Blago meni,nista mi ne treba:)Hvala Miki

Jel neko ima nosač za N7 koji se kači na sedište u autu, hoću klincu da postavim da može da gleda crtane kad idemo na duži put.

Jel ima neko preporuku za neki model koji se dobro pokazao, a koji može da se kupi u BG (može i na PM, da ne reklamiramo firme na forumu).

ja sam uzeo neki kineski za 10" prosle godine, izdrzao do Grcke i nazad i odradio posao.
imas ih na onim sajtovima svezamobilni i sl.

Samo pazi da bude ovakav trokraki a ne onaj sa 4 kraka za 10inčne tablete jer pokriva tastere a i ne može svaki da se dovoljno zatvori da bi uhvatio 7icu. Imam i za šoferku i za naslon (prvo sam se zeznuo i kupio taj sa 4 kraka) pa sad menjam nosač a koristim istu "ruku" u zavisnosti jel koristim ja ili klinci.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1367155197450.jpg
    uploadfromtaptalk1367155197450.jpg
    44 KB · Pregleda: 218
Poslednja izmena:
Samo pazi da bude ovakav trokraki a ne onaj sa 4 kraka za 10inčne tablete jer pokriva tastere a i ne može svaki da se dovoljno zatvori da bi uhvatio 7icu. Imam i za šoferku i za naslon (prvo sam se zeznuo i kupio taj sa 4 kraka) pa sad menjam nosač a koristim istu "ruku" u zavisnosti jel koristim ja ili klinci.

Hvala, na ovakve savete sam mislio, da znam odmah šta da jurim, ne bih se ni setio da proveravam da li ima 3 ili 4 kraka.

Vrh Dno