Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Jesi našao neku narodnu verziju ili si kupio. Nije baš jeftin a nema demo. I kako si došao do dodatnih kodeka i koliko oni koštaju?

Jesi našao neku narodnu verziju ili si kupio. Nije baš jeftin a nema demo. I kako si došao do dodatnih kodeka i koliko oni koštaju?

Narodna verzija, i narodni mpeg2 kodek... pri tome kad sam startovao neki video, rekao mi je da nemam kodek da ga skinem, i poslao me na play store, gde sam ga i skinuo, nije od iste firme i besplatan je, ali sve zivo pusta...
Inace Archos za razliku od XBMC-a ima hardversku podrsku za android, i stvarno odlicno i brzo pusta full hd filmove, a pri tome ni kroz mrezu preko sambe nema seckanja...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.m4rk3t.libcopy2

Napokon sam nasao neku futrolu bas za nexus u jednoj radnji u bg da ne reklamiram. Stavrno je super kao one za ipad ima mogucnost da se postavi kao stalak i cvrst ima zadnji poklopac ali kad mi je lik rekao cenu umal nisam pao na dupe 4400din?! 'E sad da li sam ja nerealan ili su ovi likovi nerealni sa njihovom cenom.

daj da vidimo ako ima negde, ili bar reci gde... mada je cena "fina"...

Napokon sam nasao neku futrolu bas za nexus u jednoj radnji u bg da ne reklamiram. Stavrno je super kao one za ipad ima mogucnost da se postavi kao stalak i cvrst ima zadnji poklopac ali kad mi je lik rekao cenu umal nisam pao na dupe 4400din?! 'E sad da li sam ja nerealan ili su ovi likovi nerealni sa njihovom cenom.
Verovatno isto to poručio od Kineza za $10 :)

Kad bi trebalo da izađe dock za N7?

Sta ce ti Dock, podboči ga sa nekom knjigom, i eto ti free dock-a...
Ionako nema hdmi, te ne vidim neku preveliku upotrebljivost istog...

a inace najavili su ga, ali nisu rekli kad ce da izadje, verovatno kraj januara, februar...

Poslednja izmena:
Evo koga zanima kako izgleda moj ekran:

IMG_20121228_180200.jpg

IMG_20121228_180202.jpg

Koliko to telefon moze da prikaze, ali zaista u mrklom mraku ja ne primecujem apsolutno nikakakvo probijanje svetlosti.

Ima,pogledaj po ivicama tableta kako je svetliji ekran.
Nemoj da te to nervira,ja to nisam primetio dok nisam na internetu procitao:)

Da me nervira sta?
I na mom telefonu koji ima IPS se po ivicama sa svih strana "primeti" osvetljenje. Probijanje svetlosti je nesto sasvim drugo koliko sam ja upucen.
Ne znam na koju ivicu mislis zaista jer je na svakoj isto.

Btw. Instalirao mi je 4.2.1. Bio mi je fabricki 4.2.
Pa nakon toga jos jedan mali update od par mb mislim.
Vidim da je lock screen drugaciji ne mogu da pohvatam sve jer mi je nov uredjaj jos :D

Poslednja izmena:
Sad sam ove tvoje slike pogledao na nexusu,zaista se nista ne primeti,ali kad pogledam na amoled(note) vidi se probijanje svetla po uglovima.
Sad ni ja nisam pametan:)A to da treba da se vidi svetlost,ne treba,na one x dok sam ga imao se nista nije videlo,samo crna pozadina dok na nexusu je bas uocljivo kad uradis lcd test u potpunom mraku.

.... kako smo brzo postali amerikanci ... majko mila.
Probijanje svetlosti na nexus 7 je veliki problem u zemlji srbiji.
svaka čast svima kojima je ovo najveći problem danas.

.... kako smo brzo postali amerikanci ... majko mila.
Probijanje svetlosti na nexus 7 je veliki problem u zemlji srbiji.
svaka čast svima kojima je ovo najveći problem danas.
Sad ce da te ispljuju samo tako:d

Neko je pitao da postavim da vidite "Kako to izgleda" kada nema probijanja.
Zato sam i postavio slike. Jer po mom misljenju moj primerak nema probijanje svetlosti ili sam ja 100% corav. Najvise sam zbog toga postavio slike.
Ali izgleda da nisam trebao.

+1 Nije sto je moj ali stvarno.....

Vidi se, samo je i meni trebalo malo vremena da uočim na šta je Chobby mislio.
Nezgodno je jer je i ram crn. Ako ne vidiš na monitoru, probaj da podigneš brajtnes fotke u PS-u, pa ćeš videti kako ti se na levoj strani pri dnu i u donjem desnom uglu javlja svetliji momenat. Ali ako ga ne registruješ ni ovako uživo, boli te paja :)

"Problem" je sto ja uzivo apsolutno nista ne primecujem. Da podizem brightness nemam nameru.
Nema veze i da ima, verovatno mora da ima. Recimo da probija eto kraj.

Vidi se, samo je i meni trebalo malo vremena da uočim na šta je Chobby mislio.
Nezgodno je jer je i ram crn. Ako ne vidiš na monitoru, probaj da podigneš brajtnes fotke u PS-u, pa ćeš videti kako ti se na levoj strani pri dnu i u donjem desnom uglu javlja svetliji momenat. Ali ako ga ne registruješ ni ovako uživo, boli te paja :)

Ako ne vidiš svojim okom, uvek možeš i da kupiš ili pozajmiš one "night vision gogles" od nekog marinca, pa probaj da detektuješ onda. Ako ne vidiš ni onda, onda si slep, tj tablet ti i ne treba jer ne možeš da ga koristiš. Zar veruješ svojim očima ili nekom tamo forumašu.... comm'n...

Ako ne vidiš svojim okom, uvek možeš i da kupiš ili pozajmiš one "night vision gogles" od nekog marinca, pa probaj da detektuješ onda. Ako ne vidiš ni onda, onda si slep, tj tablet ti i ne treba jer ne možeš da ga koristiš. Zar veruješ svojim očima ili nekom tamo forumašu.... comm'n...

Tako je, daj tablet AlekEsEsu, hon će njega čufati i masiti i pasiti i zvaće ga Goering :d

Tako nekako ... a imam i drugi predlog. Možemo u diskusiju uključiti i g.Vučića, da pokuša da razjasni neregularnosti oko izrade google/asus nexus 7 proizvoda, sa posebnim osvrtom na kvalitet izrade ekrana, tj probijanje svetlosti pri osvetljenju od 372 cd/m2....

Poslednja izmena:
Ja sam se objasnio u drugom postu da sam gledajuci ove slike na note-u primetio probijanje svetla,ali kad ih gledam preko kompa ili nexusa onda se nista ne vidi,sve je crno.
Cisto da ne bude zabune.

Kod mene su iskalibrisani monitori, tako da..

Posto se razmisljam negde oko bozica da se castim ovim uredjajem (naime 32GB Wi-fi, 3G je vise nego nepotreban, posto bi se tablet koristio iskljucivo u kucnim uslovima), zanima me gde je najbolje, tj. najeftinije da se kupi?

Google search (to jest, shopmania onaj komparator cena) govori da je najeftinije u TehnoMS, 26.500din, dok je u ostalim prodavnicama (winwin-u recimo, 29k).
Ima li jos negde provereno gde ste vi uzimali tabove, pod uslovom da vazi garancija kod nekog od nasih servisa na 12 meseci, i da po mogucstvu ima poslovnicu u Jagodini?

Ja sam uzeo u "prakticnoj"radnji na cekove. 6 rata bez kamate, posto nisam imao toliko kesha odjednom. Cena u T....MS je odlicna.

Ja sam uzeo u "prakticnoj"radnji na cekove. 6 rata bez kamate, posto nisam imao toliko kesha odjednom. Cena u T....MS je odlicna.

Oh. Pretpostavljam da je navodjenje imena radnji zabranjeno na forumu. U tom slucaju da editujem post?
Sve u svemu, nadam se da ce pasti cena u duploj pobedi za jedno 3-4 otprilike oko i posle bozica.

Ko vas plaši sa tim pominjanjem radnji na forumu? Slobodno napišite puno ime radnje, to nije diretkno reklamiranje.

Pozdrav
imam definisano nekoliko wifi konekcija (kuća, par poslovnih saradnika..). Kad izadjem iz kuće N7 je na tethering-u preko Note-a.
Kako da setujem da automatski prepozna definisanu wifi konekciju i da predje sa tethering-a na istu?
Hvala

Pozdrav
imam definisano nekoliko wifi konekcija (kuća, par poslovnih saradnika..). Kad izadjem iz kuće N7 je na tethering-u preko Note-a.
Kako da setujem da automatski prepozna definisanu wifi konekciju i da predje sa tethering-a na istu?
Hvala

Imaš menadžere na marketu za to i mislim da se jedan baš zove WiFi manager

Vrh Dno