Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Kada smanjim grafiku ono jos vise secka, nije ovo nesto mnogo ali ume nekad da iritira. A vice city?

Vice city manje secka nije sad da radi besprekorno ali sasvim je igrivo :)

jel ovo probijanje pozadinskog osvetljenja cesta pojava ili da vratim uredjaj

jutros uzeh varijantu bez 3g-a i zagledam ga sada i primetim to, a takodje sam primetio da zadnji poklopac radi bas na tom delu gde je problem sa osvetljenjem :| naravno to je tesko bilo utvrditi u prodavnici

Mislim da mora data kartica, a inace bez dorada koje su jos u razvoju, 3g verzija se ne moze koristiti kao telefon, takodje mislim da moze da koristi 2g ako izaberes u opcijama, kao i kod telefona, ili oba pa sta uvati, mada tu cesto ume da brzo ide baterija zbog slabog signala kaci se na 3d pa na 2d i tako u nedogled :)... ako gresim neka me neko ispravi...

@ dEXE Ja opet mislim, da moze da se koristi kao telefon. Npr ubacis Micro SIM karticu sa paketa MixNet L - i picis... Kazem, mislim, nisam isprobavao... (Mogu da probam, ali onda moram da prepravljam moju SIM karticu na Micro SIM.)
Dalje, uredjaj po Defaultu koristi obe mreze (3G ili 2G), postoji mogucnost ukljucivanja samo 2G mreze (cilj - usteda energije baterije), ali i onda imas internet.
Ja sam ubacio u moj uredjaj karticu iz Telekomovih Surf paketa i taj posao je jako dobar. Jako.

Pozz..

Poslednja izmena:

jutros uzeh varijantu bez 3g-a i zagledam ga sada i primetim to, a takodje sam primetio da zadnji poklopac radi bas na tom delu gde je problem sa osvetljenjem :| naravno to je tesko bilo utvrditi u prodavnici

Koliko sam citao,bas se cesto desava.
I ja imam taj problem,ali sam presao preko toga,turio svetlu pozadinu i tesim se:)

Skoro sam uzeo ovaj tablet, pre svega za citanje i surf, nisam imao mnogo vremena pa nisam probao razne opcije i mogucnosti koje nudi.

Juce sam hteo da prebacim film da istestiram, da spremim za put, ali ni jedna verzija koju sam imao na kompu nije mogla da se prebaci.
Nasao sam neke postove po netu, ali da ne gubim vreme citajuci svasta, plus sto je vecnom nepregledno i bolno za oci, reko bolje da pitam ovde, sigurno cu dobiti ovde konkretan odgovor ili da me uputite na stranicu gde da vidim sta treba da se uradi, cime da konvertujem, sta je najbolje itd...

Verzija JB je najnovija, pretpostavljam da nista spec ne treba, sve karakteristike su poznate :)

Ne treba konverzija. Skini neki player sa play stora (bs,mx player) i samo pokrenes film koji si prebacio.

sta nije htelo da se prebaci? spojio si n7 kablom za pc i...
tablet cita sve zivo sto ubacis u njega. naravno da za neke treba posebna app. do skoro bih ti savetovao mx player ali sve vise filmova odbija da mi pusti sa hw dekodiranjem nego pusta sw. sada preporucujem dice player, pusta sve zivo + mozes da instaliras spoljni kodek i milina.

Izbacio mi je da nece moci da procita bla bla, kako vec. Znaci da ignorisem to, prebacim, a onda sa odredjenim playerom koje ste spomenuli pustim.

Probacu veceras kad se vratim odmah, hvala :)

Tako je.

Ja imam back light bleading odma ispod kamerice, na nekim slikama sto sam video da se ljudi zale na bleed imali su ga na istom mestu. Dali je i kod tebe ispod kamere ?

sta nije htelo da se prebaci? spojio si n7 kablom za pc i...
tablet cita sve zivo sto ubacis u njega. naravno da za neke treba posebna app. do skoro bih ti savetovao mx player ali sve vise filmova odbija da mi pusti sa hw dekodiranjem nego pusta sw. sada preporucujem dice player, pusta sve zivo + mozes da instaliras spoljni kodek i milina.

Po meni najbolji je MX, pa recimo Dice (koji je pri tome besplatan), i recimo BS, mada kazu i da VLC beta pusta sve zivo...
Kod prva dva, mozda i treceg, cete imati problema sa mkv fajlovima koji koriste dts kodek za zvuk, posto su ga oba izbacila iz podrske zbog kopirajta... ali za oba mogu da se dodaju externe varijante dts-a, pa cete uz njih imati zvuk (XDA...), ili da koristite starije verzije koje su ga podrzavale... meni je kroz mrezu MX seckao, a Dice cini mi se manje, sa dodatim kodecima...

Izbacio mi je da nece moci da procita bla bla, kako vec. Znaci da ignorisem to, prebacim, a onda sa odredjenim playerom koje ste spomenuli pustim.

Nexus dolazi bez ikakvog video playera, zato i ne moze da ti pusti ni jedan video, i ko sto ljudi rekose, instaliras neki od predlozenih i vozis...

Ljudi, evo ako još neko ima problema sa lagom i sporijim radom N7 u poslednje vreme (i pored disableovanja Google Currents):

1) Ako već niste, disable Google Currents :p (može i ona druga opcija gde se ne disabluje nego se nešto uncheckuje)
2) Instalirajte aplikaciju Forever Gone https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kovit.p.forevergone&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rb3ZpdC5wLmZvcmV2ZXJnb25lIl0.

Slučajno sam naišao na ovo rešenje koje mi je dosta pomoglo jer mi je tablet u poslednje vreme osetno kočio. Pre nego što pomislite da pokušavam da vam uvalim viruščinu, udjite na link od google play iznad, idite user reviews i stavite da vam pokažuje samo reviews od korisnika Nexus 7, 95% su 5 zvezdica :) Evo šta kaže jedan upućeniji lik:

''Nexus 7 has had a lag issue for many which is caused by missing TRIM commands on Samsung storage. The 4.1.2 update fixed this, but for it to take effect, the empty storage has to be completely filled and then those files filling it deleted. You can do it manually, but this application does the job perfectly, restoring the N7 to a lag free state''

Posle disablovanja Google Currents i koriscenja ove aplikacije tablet mi se ubrzao i vratio na staro. Vise ne secka...

Vi koji imate probijanje kako najbolje to primetite? To jest kada se najbolje vidi? Na crnoj pozadini?
Ja apsolutno nemam nikakvo probijanje svetlosti, kada se ukljucuje uredjaj skroz je crna pozadina i zaista nista ne primecujem.

Sto se tice potrosnje baterije i rezultata, postavicu ali cim se malo intenzivnije "poigram" sa tabletom posto ovih dana zaista nemam vremena da ga koristim previse.

Kako me svrbi da kupim ovaj Nexus 7, pa to je strašno :) . Ubedite me da ima smisla kupiti ga pored S trojke i 8.9 Galaxy tab-a.

Uplašili ste me sa svim ovim potencijalnim problemima, primerak koji je bio na testu nije imao ništa od pomenutog, mada to je bila američka verzija, ako uopšte ima neke veze. Koja radnja je najbolja po pitanju otvaranja na licu mesta i proveravanja primeraka?

Poslednja izmena:
Pa realno ako vec imas taj Samsungov tab, mislim da nema neke potrebe za kupovinom.
Ne znam to je moje misljenje, ako prodas taj tablet to je vec druga prica jer po mom misljenju Nexus 7 je najbolja kupovina sto se 7" tice, cak ima vise smisla kupiti N7 nego neki "high-end" od 10". I bice jos dugo best buy.

Vi koji imate probijanje kako najbolje to primetite? To jest kada se najbolje vidi? Na crnoj pozadini?
Ja apsolutno nemam nikakvo probijanje svetlosti, kada se ukljucuje uredjaj skroz je crna pozadina i zaista nista ne primecujem.

Sto se tice potrosnje baterije i rezultata, postavicu ali cim se malo intenzivnije "poigram" sa tabletom posto ovih dana zaista nemam vremena da ga koristim previse.

Upali crnu pozadinu i u mraku pregledaj ivice ekrana.

Slikaj da ostali vide kako treba da izgleda.

Ako se nista ne vidi,imao si srece.
Posle podizanja ekrana ovo je najucestaliji problem na N7.

Ja imam back light bleading odma ispod kamerice, na nekim slikama sto sam video da se ljudi zale na bleed imali su ga na istom mestu. Dali je i kod tebe ispod kamere ?

ne, kod mene je u donjem levom cosku :|

citao sam one fore o otvaranju tableta i dotezanju srafica, jel to probao neko (u stvari mora da je probao samo je pitanje ko :d )

inace je tabletic odlican, brz, lep, pregledan... samo avaj, zena hoce da ga usvoji :)

Ljudovi ako neko ima problema sa Igo (ne radi zvuk kako treba... I slicno) nrka mi posalje na pm posto sam uspeo napokon da nadjem dobranu verzijucna kojoj sve radi kako treba

ne, kod mene je u donjem levom cosku :|

citao sam one fore o otvaranju tableta i dotezanju srafica, jel to probao neko (u stvari mora da je probao samo je pitanje ko :d )

inace je tabletic odlican, brz, lep, pregledan... samo avaj, zena hoce da ga usvoji :)

Ja sam probao da ga otvorim i pritegnem sharafe, nema leba od toga. Zapravo negde sam procito da ih treba malo odshrafiti. Uglavnom probao sam razne kombinacije i nema promene u bleedu. Cini mi se da bleed nastaje zato sto ekran nije dobro zalepljen za prednje staklo ili tako nesto.

Ljudovi ako neko ima problema sa Igo (ne radi zvuk kako treba... I slicno) nrka mi posalje na pm posto sam uspeo napokon da nadjem dobranu verzijucna kojoj sve radi kako treba

e ta najbolja vezija, koja izgleda i ima skoro sve f-je kao primo na wm, nema ton na jb. ***.

Sad sam tek stigao do nekog wifija. Jeste HD beta, sad i na marketu i napokon dark tema. Jutros dobio mail od tapatalka ono što sam napisao. Vidim da je ipak hd, oni napisali ono for nexus tablets.

Za one koji gledaju filmove na tabletu, narocito u okviru neke kucne mreze (mada, kakva je svrha toga pored TV-a :)),
da preporucim Archos Video Player, prilicno lep interfejs, a kada mu se instalira dodatni kodek, pusta sve zivo, i to iz mreze, ili sa UPnP servera,
takodje indexira filmove i serije kao XBMC, sa omotima i infoom, filmove kroz mrezu pusta bas fino i brzo, nema nikakvih seckanja pri premotavanju,
pusta i DTS audio koji skoro ni jedan plejer ne moze (probao 720p mkv sa dts-om), prikazuje titlove koji se donekle mogu modifikovati...
Jedina mana koju sam primetio je da ne podrzava 1250 kodnu stranu za titlove, pa ne prikazuje č i ć, dok se šđž vide normalno, valjda ce ispraviti to,
jer player zaista ima potencijala...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.archos.mediacenter.video

Vrh Dno