Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

^ Hvala, najverovatnije cu njega da uzmem. Samo ne znam koju boju.
Da li je neko uzimao screen protector?

Ovaj oficijalni Case nije za 3g verziju. Mikrofoni i 3.5mm jack nisu na istom mestu, tako da je case samo za wi-fi model. A Google nije izbacio 3G verziju. Ne znam sta da radim.

Zezas? Ovoliku stranicu?

Pa sam naslov sve kaze "Nexus 7 3G test - Ili zasto vise nikada necu kupiti wi-fi tablet."
Pise o tome kako je imao mnogo tableta u zadnje 3 godine i da su svi bili wi-fi i da nakon sto je koristio Nexud 7 3G ne vidi svrhu wi-fi tableta i da ne zeli vise svoj wi-fi only N7 i da hoce da ga "hakuje" i ubaci sim slot.
Kao i da je za tu razliku u ceni 3g verzija mnogo bokja kupovina. Eto ukratko.
u ****te, ja reko pise o tome kako je 3g bolje izrade i kako nema falinke kao wi fi. to je neko ovde pisao

Ako znas gde je taj član za prvih 6 meseci, bio bih ti zahvalan :)

Uvek bilo, a i čuo na forumu ponekad za tih 15 dana, pa mi to ostalo u glavi... ;)
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_potrosaca.html

Kod:
Rokovi i teret dokazivanja

Član 55

Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.

[B]Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika[/B], osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.

Ljudi kako vama baterije toliko dugo izdrze ja na primer evo sad mi je baterija na 55 posto, screen on je na 1h30min i igrao sam dosta vice city gta 20% da li je to ok ili?

Kada mu ispraznim bateriju za jedan dan onda mi screen on bude oko 7 i po sati. Mada obicno ga ispraznim za malo vise (2 dana uglavnom) pa tada izgura obicno oko 6 i po sati. Uglavnom surf (Dolphin browser), jutjub i neke sitnije igrice. Osvetljenje je na 25-30%.

P.S. Moze li link za vajs siti na PM? :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
2 pitanja ovima malo iskusnijima:

Posto sam unlock-ovao i root-ovao tablet, jel mora da se pri paljenju ispod Google logoa prikazuje onaj otkljucan katanac?

I, ukoliko se stavi custom recovery, tipa CWM ili TWRP, hoce li i dalje raditi OTA Update?

Za one koji se dvoume 3G ili Wi-Fi only, procitajte ovaj test:
http://www.theverge.com/2012/11/13/3639904/google-nexus-7-with-mobile-data-review
Za tu razliku u ceni ja mislim da je 3G mnogo bolja kupovina.

3g nije bolji, nego samo nekome prakticniji, tako da nema prevelikog dvoumljenja, i sama komparacija je pomalo glupava, jer su skoro isti uredjaji...

E sad da li je svako spreman da da dodatnih 6000 din, pri tome da bi koristio mobilni net, mora da uzima dodatnu karticu tj. placa dodatni paket samo da bi imao stalan internet na tabletu...

Uglavnom gde se tablet koristi, kuca, posao, kafic, ili neka druga javna povrsina, 99% ima neki wifi, ukoliko bas nema ili ste na putu, tu je tethering, i koristite isti paket kao na telefonu...
Meni je to prakticnije, pare nisu bile neki problem, ali me nije zanimalo cimanje sa dodatnom karticom, dok kome to ne odgovara neka uzme 3g verziju...

Cisto da se narod ne zbunjuje, da li je jedan bolji od drugog, uzmite ono sta vam treba, a uredjaji su isti, tj. odlicni :)

I da se dodam na originalnu Asusovu futrolu, i ja sam trazio takvu neku tanku, gelastu, i ona je skoro pa savrsena, jer izgleda kvalitetno i lepo prijanja, ali ima ogromnu manu sto nema magnet koji otkljucava tablet kad se podigne poklopac, tako da me to nervira, pa se nadam da ce Asus uskoro izbaciti neku doradjenu verziju a i verziju za 3g... a u medjuvremenu za nosenje, transport, pa i cuvanje tableta Hama futrola koju su mnogi ovde preporucivali od 1214 din je super...

Ljudi, evo ako još neko ima problema sa lagom i sporijim radom N7 u poslednje vreme (i pored disableovanja Google Currents):

1) Ako već niste, disable Google Currents :p (može i ona druga opcija gde se ne disabluje nego se nešto uncheckuje)
2) Instalirajte aplikaciju Forever Gone https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kovit.p.forevergone&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rb3ZpdC5wLmZvcmV2ZXJnb25lIl0.

Slučajno sam naišao na ovo rešenje koje mi je dosta pomoglo jer mi je tablet u poslednje vreme osetno kočio. Pre nego što pomislite da pokušavam da vam uvalim viruščinu, udjite na link od google play iznad, idite user reviews i stavite da vam pokažuje samo reviews od korisnika Nexus 7, 95% su 5 zvezdica :) Evo šta kaže jedan upućeniji lik:

''Nexus 7 has had a lag issue for many which is caused by missing TRIM commands on Samsung storage. The 4.1.2 update fixed this, but for it to take effect, the empty storage has to be completely filled and then those files filling it deleted. You can do it manually, but this application does the job perfectly, restoring the N7 to a lag free state''

Uglavnom gde se tablet koristi, kuca, posao, kafic, ili neka druga javna povrsina, 99% ima neki wifi, ukoliko bas nema ili ste na putu, tu je tethering, i koristite isti paket kao na telefonu...
Iz mog iskustva, čista smaračina!!! Prvo, mnoge WiFi konekcije po kafićima i sl. ili su jako spore ili imaju zatvorene portove pa neće da mi radi korporativni mejl (koji koristi SSL na nestandardnim portovima) ili ne mogu da napravim VPN da pristupim podacima. Da ne pominjem da sednem pola sata u kafiću nešto da završim a konobar 15 minuta ne može da mi donese lozinku :(

Što se tiče teteringa, dok razgovaram telefonom ne radi 3G a često se desi da me neko pozove da mu pročitam neki podatak koji je on-line. A tek baterija koliko se brže troši, nisam siguran da li će mi izdržati ceo dan tj onoliko koliko mi treba.

Tako da kome baš treba postojana internet konekcija nemoj da se zeza i krpi nego nek razmisli dobro.

Iz mog iskustva, čista smaračina!!! Prvo, mnoge WiFi konekcije po kafićima i sl. ili su jako spore ili imaju zatvorene portove pa neće da mi radi korporativni mejl (koji koristi SSL na nestandardnim portovima) ili ne mogu da napravim VPN da pristupim podacima. Da ne pominjem da sednem pola sata u kafiću nešto da završim a konobar 15 minuta ne može da mi donese lozinku :(

Što se tiče teteringa, dok razgovaram telefonom ne radi 3G a često se desi da me neko pozove da mu pročitam neki podatak koji je on-line. A tek baterija koliko se brže troši, nisam siguran da li će mi izdržati ceo dan tj onoliko koliko mi treba.

Tako da kome baš treba postojana internet konekcija nemoj da se zeza i krpi nego nek razmisli dobro.

+1

Meni je razlika bila samo 25e.

100% se slažem sa gore rečenim. Tethering nije pravo rešenje, više je to kao "drži vodu dok majstori odu" ...

to da, kome treba bas i konstantno net, 3g je itekako bolja varijanta, zato i kazem sve prema potrebama...

Ovakva kao prva je ova Hamina koju sam pominjao, imas je u Winwinu i jako lepo izgleda, samo sto je skroz crna, a ova druga, ja bar takve ne volim jer pokriva staklo od tableta a to mi se ni malo ne svidja...

@ dEXE

Ako ti je Kg adresa,cisto me interesuje gde hvatas wifi a da je upotrebljiv,znaci ne molim konobara,niti se zderem od nerviranja...plus zakljucani,los signal...

@ Emix

Ako nisam pobrkao sa nekim drugim,ti si kupio 3g verziju.Jel mozes bar da mi kazes koliko ti izgura baterija,znaci screen podatak a da ne gasis ni data protok,ni 2g/3g menjanje,osvetljenje na nekoj normali,surf kada treba,citanje,malo mp3+poneko citanje pdf...
Ovde su se ispredale bajke o trajanju baterije kao da ima EPS u njemu a to su bile wifi verzije,a ovo sa 3g je totalna druga prica.

@ dEXE

Ako ti je Kg adresa,cisto me interesuje gde hvatas wifi a da je upotrebljiv,znaci ne molim konobara,niti se zderem od nerviranja...plus zakljucani,los signal...

Pa sta znam, meni je zapamtio svuda gde sam bio pa ih ne pitam svaki cas, ali koliko znam skoro svi imaju, Zelengora, Twist, ProBono, Buena Vista, ovaj novi VaBene, nemam vise ni ja pojma, ok neki su slabiji ali manje vise funkcionalni, ali to im treba nabiti na glavu, da bi znali da je to vazna stavka svakog kafica, nije velika investicija a sramota je da nemaju ili imaju preslab net...
Mada realno ni taj mobilni net nije uvek sjajan, ume da se vuce, pa slab signal i sl., i zbog takve jedne "sitnice" ja realno nisam bas spreman da svakog meseca placam dodatni net, pored onog kuci, i na telefonu, a paketi i nisu bas povoljni, tako da mi to nije moranje, onome kome jeste, 3g je pod obavezno jer je realno manje cimanja, ili bar dodatna opcija...

Чим изађеш из подручја где нема 3Г остајеш без сигнала.

Logično, ali mi bilo čudno, jer na putu NS-Bgd se ostaje i bez 2G, a kamoli 3G signala :d

Moram da primetim jednu manu Nexusa, jeste sitna ali ne i beznacajna, i nisam znao za nju dok ga nisam upotrebio :)
... a to je da nema vibraciju, sto je pomalo glupavo s obzirom da se reklamira i kao igracki jak tablet, a meni licno nedostaje pri kucanju i sl., bas bezveze...

Dal' bi radio 3g na N7 3g ako bi bila voice pripejd sim a ne data, recimo sa Klik paketom, posto su tu razdvojeni pozivi od interneta? I ako sam dobro shvatio, ukoliko nema 3g signal, ovaj 3g Nexus nema internet?

Dal' bi radio 3g na N7 3g ako bi bila voice pripejd sim a ne data, recimo sa Klik paketom, posto su tu razdvojeni pozivi od interneta? I ako sam dobro shvatio, ukoliko nema 3g signal, ovaj 3g Nexus nema internet?

Mislim da mora data kartica, a inace bez dorada koje su jos u razvoju, 3g verzija se ne moze koristiti kao telefon, takodje mislim da moze da koristi 2g ako izaberes u opcijama, kao i kod telefona, ili oba pa sta uvati, mada tu cesto ume da brzo ide baterija zbog slabog signala kaci se na 3d pa na 2d i tako u nedogled :)... ako gresim neka me neko ispravi...

Evo i ja se dvoumim da li da uzimam, 3G ili ne, i citam forum. Super je videti temu gde su svi voljni da podele opsirne informacije.

P.s. ipod ima ocajnu reprodukciju zvuka, to moze reci bilo ko ko je imao nekakav plejer pre ipod ere. Ja sam doticnim bio i previse razocaran

Pa sam moras da prelomis. Kolika ti je potreba za mobilnim netom nasuprot wifi-a. Ako cesto ides u inostranstvo onda je 3g super, uzmes tamo data karticu i vozi ... skype, whatsapp, viber i slicno. Ako ne ides previse preko i nemas potrebu da se smrzavas po parkovima i ulicama samo da bi nekako iskoristio 3g ... onda je bolja opcija da sedis u kaficu ili doma uz wifi model :) Ako zatreba 3g, za to ce ti posluziti tether sa telefona.

U svakom slucaju, svako kupuje prema svojim apetitima. Razlika u ceni nije prevelika, tako da to ne predstavlja neki bitan faktor, cini mi se.

Pitanje... koja kombinacija kernel+rom se najbolje pokazala kada je potrosnja baterije, tj usteda baterije u pitanju? Planiram neki duzi put, gde ce mi tablet predstavljati neku vrstu vodica i spravu za ubijanje dosade tokom duuuuugog leta, pa mi je bitno sto duze trajanje baterije.

Oko čega vi raspravljate!? Evo imao sam sgt+ i samo jednom prilikom sam ubacio sim karticu u njega. Letos na moru, grčku sa 500mb i nikad više (lažem, čim sam kupio ubacio sam da probam jel radi i kad sam istrošio 150mb sa telenor klika bilo je doviđenja). Zašto, zato što mi je veliki trošak da plaćam net na dve strane i za fon i za tablet. Sad imam n7 bez 3g i nosim ga svuda sa sobom. Da li mi fali 3g? Retko. Da li bih kupio 3g verziju da je tada postojala? Ako je razlika 50ak jura, verovatno. Sada kada mts ima neku promociju da daje i usb 3g sa dva gb neta za 1 dinar u boxu (ako su mi one snajke iz mtsa prenele tačnu informaciju) sigurno bih uzeo 3g. Pa i bez toga bi ga uzeo, neka ćuti, kada ga već kupiš ne pije vodu.

Opet ja. Jel' neko probao Telenor klik pripejd na 3g Nexusu, "mislim da..." mi nije dovoljno uverljivo?

Probao neko GTA III? Secka pomalo pa ne znam da li je do verzije koju sam skinuo ili je to maksimum tableta....

Nije optimizovana igra za tegru 3.

Nazad
Vrh Dno