Zdravo svima,
Ja sam danas uzeo svoj Nexus 7, updejtovao sistem na JB, sve sredio ali kada sam hteo da ga povezem sa USB ispalo je da to nije bas lako. Ako zanemarim root koji kada se uradi brise garanciju od 2 godine, citao sam ovu temu pazljivo i potrazio Nexus Media Importer. hahah, koja frustracija. Prvo ovaj program se ranije naplacivao nekih 2,5 USD, ali danas vise nije dostupan ni u Srbiji niti bilo gde drugde. Pop...o sam ali sam ga na kraju skinuo sa torenta i instalirao. Dakle poruka svima koji nece da rootuju- idite na torrent i skinite JEDINI torrent fajl koji postoji (bukvalno ima samo jedan i to sa skoro pa nula seedera). Ako neko ne moze da skine poslacu mu na mail.
Kada sam napisao usb mislio sam na usb flash disc. I kada odes na link koji si ti tako ljubazno postavio, stoji:" not available for your country". Ti slobodno rootuj svoj tablet pa ga onda vracaj na fabricka podesavanja, meni taj sport nije zabavan. Za sve ostale preporucujem da instaliraju pomenutu aplikaciju, do koje se eto malo teze dolazi. A to je bila poenta mog posta. Ne vidim cemu odmah hejt tipa: " ako ne znas bla bla" itd. Dakle dajte malo ozbiljnosti.Nexus Media Importer v4.0.3, ažurirano 02.12.2012.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.homeysoft.nexususb.importer&hl=sr
Čak i verziju na "crno" imaš da skineš gde god hoćeš. Moj ti je savet da ti lepo prodaš taj tablet, kada ti poteškoću predstavlja njegovo povezivanje sa kompom. Sve što uradiš na njemu, možeš kasnije vratiti na stanje koje je bilo kada si ga kupio, očigledno je tvoje pažljivo čitanje foruma bilo sa velikim preskakanjem. :d
Kada sam napisao usb mislio sam na usb flash disc. I kada odes na link koji si ti tako ljubazno postavio, stoji:" not available for your country". Ti slobodno rootuj svoj tablet pa ga onda vracaj na fabricka podesavanja, meni taj sport nije zabavan. Za sve ostale preporucujem da instaliraju pomenutu aplikaciju, do koje se eto malo teze dolazi. A to je bila poenta mog posta. Ne vidim cemu odmah hejt tipa: " ako ne znas bla bla" itd. Dakle dajte malo ozbiljnosti.
Nesto mi je zapalo za oko, naime wi-fi Nexus 7 nema Gorilla glass vec neki... glass
http://www.gsmarena.com/asus_google_nexus_7-4850.php
Dok u specifikacijama za 3G model stoji Gorilla:
http://www.gsmarena.com/asus_google_nexus_7_cellular-5091.php
Da li je greska u pitanju ili su promenili nesto za 3G model?
Znam da nijedan Nexus uredjaj sve do Nexus-a 4 nije imao gorilu, tek sad vidim da za 3G model stoji tako.
Resio sam problem sa zvukom na skajpu o kome sam pisao par postova unazad.
Cim na tabletu prebacim skype u vertikalni rezim tada se ne cuje sta ja pricam na njemu. Kada uredjaj drzim horizontalno radi sasvim normalno.
Da li je ovo samo kod mene, neki bug ili svima tako funckionishe ?
Nexus ima dva mikrofona, jedan se koristi ya vertikalni jedan za horizontalni položaj možda ti ne radi jedan mic...
Onda mi ne bi radile i druge aplikacije koje koristim u hor. polozaju. Probao sam ih nekoliko. Samo skajp nece da radi u tom polozaju, na ostalim aplikacijama rad mic u hor. polozaju. Ne znam sta moze da bude drugo
E ebg, nadam se da imaš garanciju...
Nexus 7 unboxed the xda way
I noticed that you will not void your warranty by opening the back cover.
You have to be careful though, to not damage it.
THE SOLUTION:
- I opened the back cover from the top (where the camera is) and sides to get a better view
- use a small stick to gently poke the microphone (mine was slightly moving)
- then i pressed from top on that mic. and moved it probably 1 or 2 mm into the Nexus.
It's now working without any problem.
Hope it will be helpful to some of you.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari