Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Da li si definisao tethering sa mobilnog kao mobile hotspot?

Idi na Settings, pa na Data Usage, gore desno na meni pa u Mobile hotspot i tu definiši koji ti je mobile hotspot. To će makar smanjiti saobraćaj na 3G-u pošto će tablet biti svestan šta je pravi WiFi AP, a šta mobile hotspot koji troši 3G saobraćaj.

Hvala

Imaš menadžere na marketu za to i mislim da se jedan baš zove WiFi manager

probaću
edit: nisam uspeo

Da li si definisao tethering sa mobilnog kao mobile hotspot?

Idi na Settings, pa na Data Usage, gore desno na meni pa u Mobile hotspot i tu definiši koji ti je mobile hotspot. To će makar smanjiti saobraćaj na 3G-u pošto će tablet biti svestan šta je pravi WiFi AP, a šta mobile hotspot koji troši 3G saobraćaj.

već je bilo definisano

Poslednja izmena:
Ipak ce vidim pasti u TehnoMS jedan Nexus 7, 4 hiljada je jeftiniji tamo a garancija je kako pise 24 meseci, sto je super, ako postuju to. Problem je sto su iz nisa, ali narucicu preko neta, osim ako do bozic-a drugi ne spuste cene isto toliko. Tamo je 25.5k izgleda, sto mu dodje 225 eura.

Ima li neko iskustva sa kupovinom kod TehnoMS-a, i garancije, posto bih uzimao tablet pouzecem? Mislim, kupovao sam ja konzole i ostale stvari od privatnika iz Subotice koji izgledaju mnogo manje reputabilni od ovih a na kraju se ispostavilo da su momci vrh, ali ipak, za svaki slucaj da se raspitam.

Pa 25 hiljada je sasvim ok, posto po oglasima za polovne traze 200e, samo je pitanje garancija - ko je daje tj. koji servis zastupa...

Ipak ce vidim pasti u TehnoMS jedan Nexus 7, 4 hiljada je jeftiniji tamo a garancija je kako pise 24 meseci, sto je super, ako postuju to. Problem je sto su iz nisa, ali narucicu preko neta, osim ako do bozic-a drugi ne spuste cene isto toliko. Tamo je 25.5k izgleda, sto mu dodje 225 eura.

Ima li neko iskustva sa kupovinom kod TehnoMS-a, i garancije, posto bih uzimao tablet pouzecem? Mislim, kupovao sam ja konzole i ostale stvari od privatnika iz Subotice koji izgledaju mnogo manje reputabilni od ovih a na kraju se ispostavilo da su momci vrh, ali ipak, za svaki slucaj da se raspitam.

Uzimao sam ja svojevremeno Wayteq XTab 70, sve ok i regularno, mada nisam imai potrebe za servisom, ali mislim da su pod uvoznickim.

Uzimao sam ja svojevremeno Wayteq XTab 70, sve ok i regularno, mada nisam imai potrebe za servisom, ali mislim da su pod uvoznickim.

Poslao sam im ja poruku za sve to, pitanje je samo kako se ostvaraju garancija posto su iz Nis-a, a ovi Nexus-i izgleda imaju milijardu problema, doduse zavisi kako se padne.

Izvinjavam se što upadam u temu.
Zna li se kad će i da li će Nexus 10 biti dostupan u Srbiji?

Sry.

Ne ukapirah da je forum Tableti podforrum u forumu Računari pa ne nađoh temu o Nexus 10 iz prve.

Tnx

Pre neki dan krenuo da kupim par kg banana, pa usput u WinWin-u pokupio jednog Nexsus-a, nisam pročitao ni slovo pre toga ovde i izgleda je skroz OK, nisam imao pojma da je toliko problematičan... :D

OK, sad pitanje. Čim sam ga uključio i povezao na WiFI odradio je OTA update na 4.2.1, potom sam ga unlockovao i rootovao. Kada povežem na USB Transcend 1TB gumenjaka, disk prepozna, ali ga ne mountuje, pa moram da koristim StickMount aplikaciju, što me nervira, dodano moram da koristim Rescan da bih trigerovao media skener. Da li postoji jednostavniji način ili je ovo još uvek aktuelno? Inače, kada StickMount montira disk reprodukcija 1080 filmova ide OK i zadovoljan sam kako to radi, a zato sam ga primarno i uzeo. :)

Drugo pitanje i drugi razlog zbog kojeg sam ga uzeo je da puštam audio sa njega na USB DAC. Slično kao i sa diskom, kada povežem DAC na USB, prepozna ga i DAC uključi lampicu da dobija validan signal, međutim zvuk i dalje ide na Nexusov zvučnik! :( Skinuo sam sa Playa neki Audio Tester koji izlista sve USB audio uređaje, i ima mogućnost da redirektuje ulaz sa mikrofona na USB i to RADI. Dakle zvuk iz Nexusovog ugrađenog mikrofona se prenosi na USB DAC, što mi govori da je sa hardverske strane tu sve OK i da može da funkcioniše. Problem je što ne mogu da nađem način da kompletan zvuk rutujem na USB device. Pominju se neka dva kernela koja KAO to mogu, ali su oba za 4.1.x, za 4.2 ne mogu da nađem ništa... any help?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Citam vasa iskustva sa nexusom, pa sam hteo i da vas konsultujem u vezi sledeceg. Naime, ja sam na samom pocetku primetio dve linije na ekranu koje se uopste ne vide kada se uglanca ekran. Nisam toliko obracao paznju, ali je cinjenica da kada se vuce prstom po tim linijama, ekran se na tim mestima masti, kao nekakav uljani trag. Resih to da ignorisem, ali mi se sada desilo dva puta, da tablet nece da se upali osim ako se ne drzi dugme jedno 30 sec. Sad razmisljam sta da radim. Kupljen je pre mesec i po u Gigatronu. Ne bih da servisiram nista, ako moze da se zameni, mada nisam pametan, ostalo je ok, nema light bleeding, ivica ekrana je ok za sada. Evo neka slika:

291220121045.jpg

301220121050.jpg

Uf,ja bi im odneo uredjaj na reklamaciju,ovo bas ruzno izgleda.
Ali sumnjam da ce ti zameniti,na to imas pravo 7 dana nakon kupovine ili 14 dana ako si online narucio,ovako ce ici na servis sto ce pretpostavljam da se oduzi.

Meni ovo izgleda kao oštećen površinski sloj ekrana, kao da je ožuljan o nešto. Fizičko oštećene koje ne podleže garanciji tj. teško ćeš dokazati da ga nisi sam napravio u međuvremenu, trebalo je odmah da reaguješ. Iskreno, bolje traži reklamaciju po nekom drugom osnovu, tipa to što se ne uključuje ili nešto treće.

BTW Da li ima potrebe za screen protectorom na N7? Koliko je osetljiv površinski sloj, da li može da ostane trag od ivice nokta i sl.? Takođe i meni treba neka futrola kad ga nosim u džepu/rancu, nešto što je više moguće slim i do 1k dinara? :D

Poslednja izmena:
020120131082.jpg

Ovako izgleda kada se uglanca. Ne znam, nisam pametan. I ovo sto nece da se upali se desava sporadicno,tako da opet treba dokazati...

Pa ti si yo odmah trebao da vratis, ovako ce reci da si ti nesto zznuo, ogulio ga ili sta vec...

Mogu da mu kazu da je oguljeno ali ako ga uglanca on ce da pokaze da je bez ostecenja . Ja sam pokazao kako je kod mene (tanki krug) ali mi zaista nista ne smeta pa ga takvog nisam ni odneo na servis

A da izglancate ekran i stavite neki screen protector vi koji imate tih problema sa "staklom"?

A da izglancate ekran i stavite neki screen protector vi koji imate tih problema sa "staklom"?
Ovo sam i ja razmisljao. Mali problem mi pravi to sto su linije tacno na mestu kuda najvise vucem prst, pa ostaje taj uljani trag. Kad se uglanca nema uopste promena ili se minimalno primecuju (mada je sigurno defekt, jer kad se du'ne u ekran, promena se ocrtava ponovo).
Mozda neki screen protector resi problem. Iskreno, ne bih se natezao sa prodavcima i servisima, ukoliko nije nesto ozbiljno. Ovako radi extra. E jedino to sto se desilo da nece da se upali, mada ga retko gasim skroz. Tj. upali se nakon 20-30 s. Jel neko vec uzimao neki protect za Nexus?

Kad smo vec kod zastite ekrana, da li mislite da je uopste potrebna? Ja sam narucio neku mat sa dx ali mnogo mi je 'uzrnastila' sliku. A ne skida mi se jer sam je super zalepio.:)
A stigla mi je i futrola, ona magnetna sa preklopom, koja mi izgleda prilicno dobra.
Inace sam zahvaljujuci ovoj temi kupio n7 i zadrzao svoj zte skate umesto da prodam skate i kupim gnexus. Tako da sad imam dva uredjaja na 4.2.1.:D

Ovo sam i ja razmisljao. Mali problem mi pravi to sto su linije tacno na mestu kuda najvise vucem prst, pa ostaje taj uljani trag. Kad se uglanca nema uopste promena ili se minimalno primecuju (mada je sigurno defekt, jer kad se du'ne u ekran, promena se ocrtava ponovo).
Mozda neki screen protector resi problem. Iskreno, ne bih se natezao sa prodavcima i servisima, ukoliko nije nesto ozbiljno. Ovako radi extra. E jedino to sto se desilo da nece da se upali, mada ga retko gasim skroz. Tj. upali se nakon 20-30 s. Jel neko vec uzimao neki protect za Nexus?

Druze ako imas takav problem nema sta da se natezes sa servisim/prodavnicom pravac kod njih.To ce sigurno da bude sve primetnie i da se siri.....

Potreban mi je jedan savet , palimu vikendicu na vise dana i planiram da nakacim n7 na telefoni tako koristim net. Sad me zanima kako da namestim na tabletu da sto manje koristi net,znaci samo ono sto meni treba da skida a ne nesto u pozadini. HVALA

Potreban mi je jedan savet , palimu vikendicu na vise dana i planiram da nakacim n7 na telefoni tako koristim net. Sad me zanima kako da namestim na tabletu da sto manje koristi net,znaci samo ono sto meni treba da skida a ne nesto u pozadini. HVALA

Instaliraš DroidWall (neophodno je da ti tablet bude root-ovan) i setuješ aplikacije za koje hoćeš da imaju pristup netu.

Nije mi rutovan nexus,jos uvek se nesto tripujem to da uradim da nesto nebih zas--o :) da li ima neka druga varijanta?

Nije mi rutovan nexus,jos uvek se nesto tripujem to da uradim da nesto nebih zas--o :) da li ima neka druga varijanta?

Idi na Settings, pa na Data Usage, gore desno na meni pa u Mobile hotspot i tu definiši koji ti je mobile hotspot. To će smanjiti saobraćaj na 3G-u pošto će tablet biti svestan da koristi mobile hotspot koji troši 3G saobraćaj.

Instaliraj i neki network monitor da možeš pa pratiš koliko trošiš.

Takođe, topao savet i za Adblock Plus, ubija većinu dosadnih reklama, a da ne moraš da imaš root-ovan uređaj, tj. radi bez problema na stock romu, ja je već neko vreme koristim i zadovoljan sam.

Pre svega bih u Play-u u Settings isključio Auto-update apps jer je to u principu najveći protok koji može da ti napravi...

Poslednja izmena:
Idi na Settings, pa na Data Usage, gore desno na meni pa u Mobile hotspot i tu definiši koji ti je mobile hotspot. To će smanjiti saobraćaj na 3G-u pošto će tablet biti svestan da koristi mobile hotspot koji troši 3G saobraćaj.

Instaliraj i neki network monitor da možeš pa pratiš koliko trošiš.

Takođe, topao savet i za Adblock Plus, ubija većinu dosadnih reklama, a da ne moraš da imaš root-ovan uređaj, tj. radi bez problema na stock romu, ja je već neko vreme koristim i zadovoljan sam.

Zaboravih da dodam da imaš u Settings/Data Usage u meniju gore desno opciju Restrict Background Data koja za AP koji su definisani kao Mobile hotspot ne dozvoljava da transferuju podatke u pozadini, nego samo ako je aplikacija aktivna/na ekranu.

Flešnuo Timur's USB host kernel, to je stock, samo izmenjen USB power mgmt i enableovani standard USB_AUDIO and CIFS drajveri.
(postoji download za stock 4.2.1 i CM 10.1, ja sam još uvek na stocku)
http://mehrvarz.github.com/nexus-7-kernel-download-page/

Moj Nexus sada pušta muziku iz bilo kog playera na USB DAC... :,,: :banana:

This is an updated implementation of the USB host mode power management extension for Nexus 7. It now supports automatic transitions between peripheral mode, OTG host mode and externally powered host mode. No need to switch kernels anymore.

Timur's Nexus 7 kernel enables you to connect multiple USB devices (mouse, keyboard, ethernet adapter, flash drive, hard drive, DAC) and operate all of them using an external power source. The Nexus 7 battery will be charged along the way. You can then disconnect from the power source and get on-the-go while the still connected USB devices will then be operated from the Nexus 7 battery.

EDIT:
Isprobao sam upravo i hard preko Y kabla, sada puni bateriju Nexusa dok radi hard. Probao i hard i DAC na HUB, FLAC vučem sa harda i šaljem na DAC, sve radi perfektno baterija se puni... čovek je u ovom kernelu odradio sve kao meni po narubžini. :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno