Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pročitaj lepo ceo post, pa onda daj komentar.

Pročitao sam ja lepo, ne brini se. Ne znam šta se tripuješ, "kupio bih ga da je cena oko 150 evra", to si dvaput napisao. Kupio bih ga ja isto po ceni od 200 dolara=161.16 evra, ali to u zemlji Srbiji neće biti, ne razumem šta hoćeš da kažeš. Druga stvar, 7-inčna dijagonala ti je mala a svejedno bi ga uzeo da je cena tolika? Nađi onda nekog iz Amerike pa da ti donese za te pare...

Da si lepo pročitao video bi da sam napisao "Mislim da je cena od $250 odlična za takav hardver".
Hoću da kažem da iako je ekran od 7"16:9 meni mali i slabo bi ga koristio, ipak bi ga kupio bi po ceni od 150e zato što je odličan tablet.
iPad Mini bi trebao da ima 7.85" 4:3 ekran (kao što sam već napisao ogromna je razlika u odnosu na Nexus 7"16:9), po ceni od 250$ čak i sa nešto slabijim hardverom bi meni bio bolja kupovina nego nego Nexus (naravno zbog manjeg ekrana).

Ne, ja sam slep i ne umem da čitam... Cena od 250$ je naravno odlična za taj hardver, ali mi nije jasno zašto posle te rečenice ipak tražiš da cena tableta bude 150 evra da bi ga kupio? Svašta, pa ti čekaj iPad Mini pa ga kupi po toj ceni ako misliš da će biti bolja kupovina.

Ne, ja sam slep i ne umem da čitam... Cena od 250$ je naravno odlična za taj hardver, ali mi nije jasno zašto posle te rečenice ipak tražiš da cena tableta bude 150 evra da bi ga kupio? Svašta, pa ti čekaj iPad Mini pa ga kupi po toj ceni ako misliš da će biti bolja kupovina.

Ovo postaje besmisleno.

Obojca smo se slozili da je cena od $250 odlicna za ovaj tablet, i neka ostane na tome.

Sent from my HTC Wildfire

Ali stvarno kako god da okrenemo, Nexus 7 je nesto najbolje sto nam se u ovom trenutku desilo. Pre svega zbog postavljana novog odnosa cena-kvalitet, koji je sad bolji nego ikad, a i zbog toga sto ce predstavljanjem ovog tableta, cene drugih rapidno opadati. End of story.

Bice 200 ali puta 3 ili 4:)

@zeljko

Nisam znao koji post da ti citiram pa moram ovako.
Kao što rekoše, imaju zaradu, ali neku mizernu. Nexus One je pre 2 ipo godine koštao $170 da se napravi. Uračunaj napredak tehnologije, bla, bla, masovniju proizvodnju i cena može da bude ista, ako ne i nešto veća. I to taman dođe na tih $200. Situaciju malo izvlače sa tom verzijom od $250.

Drugo, zar ti zaista smatraš da je Google "uvideo" da je cena tableta visoka (koja bi kompanija ovo htela da uradi i mogla osim Apple-a), pa je spustio cenu istih kako bi malo omasovio android tablete i ujedno izašao iz senke koju Microsoft počinje da nadvija sa Windows RT nad njima. Zašto bi neko kupio kupio tablet sa androidom od 500€, na kome ima 50 aplikacija prilagođenih tabletu, pored tableta koji može da pokreće aplikacije sa tvog kompa i kojih će biti nesumnjivo mnogo (doduše samo one pisane za metro). I još dobiješ onaj cover-keyboard.

Rant over. :D

ako ti stigne, reci kako si resio napajanje uredjaja - da li treba neki adapter i sl.?

Covek je lepo rekao da mu 7" toliko ne odgovara da bi ovaj tablet kupio samo kada bi kostao 150 evra, sta tu nije jasno? Nije ni kudio ni tablet a ni njegovu cenu, samo je izneo svoje misljenje, sta ste ga napali kao da je Nexus sveto pismo. Meni licno 7" takodje ne odgovara, kao ni odnos stranica 16:9, jednostavno mi je 4:3 neuporedivo bolje za tablet, ali to je samo moje misljenje.

Znaci ne odgovara mu, ali da je 150e odgovarao bi mu?? :d

Ja sam platio 260$ sa dostavom iz googla tako da to dodje nekih 215e. Naravno treba to doneti. Realna cena koju bih ja stavio bi bila 230-235e. Najbolje za dz da prodaje. Takve cene nas mentalitet najvise voli.

Poslednja izmena:
@Henry 260$ si platio verziju od 8GB ili 16GB?

to su kanadski dolari

Da 260 kanadskih ali je on trenutno 101.17 u odnosu na usd vredan bato:). 8Gb verzija.

dzizs.... od kada to?!? nije ni Kanada ko sto je nekad bila...

Juce je pre**** amera danas nisam gledao,uglavnom tu su 1:1 obicno. Smradovi iz Googla naplacuju taksu plus dostavu 50$ inace sam uredjaj kosta 209$.

Covek je lepo rekao da mu 7" toliko ne odgovara da bi ovaj tablet kupio samo kada bi kostao 150 evra, sta tu nije jasno? Nije ni kudio ni tablet a ni njegovu cenu, samo je izneo svoje misljenje, sta ste ga napali kao da je Nexus sveto pismo. Meni licno 7" takodje ne odgovara, kao ni odnos stranica 16:9, jednostavno mi je 4:3 neuporedivo bolje za tablet, ali to je samo moje misljenje.

Nije mi jasno šta vam je sa logikom? Čovek koji kaže da tablet ima dobru cenu u odnosu na hardver, ali kojem takav tablet ne treba. Čovek koji hoće cenu od 150 evra kod nas, a toliko nije čak ni u Americi. Čovek kojem bi sa nižom cenom tablet iznenada odgovarao, i posle sam ja lud?

Pa i nije da bas kapiraju.

U Americi je cena 200$ (160e), a ja sam napisao da bi dao oko 150e za Nexus, cak iako mi je ekran mali.

Dobro, ima dosta pohlepnih svuda, ali ima i onih koji jedva skrpe za nesto sto vole. Shvatam samo ove druge ako je to nesto opravdano. Ne treba ocekivati cuda u vezi sa cenom ali ne treba ni preterivati. Meni na primer savest ne bi bila cista ako bih ga prodao nekom ko se ne razume za 300e dole. Ali to sam samo ja. Dosta puta sam se opekao sto se tice nasih ljudi, tako da sam prilicno oprezan od tada, iako bih svima da ucinim. Treba biti realan i reci da cena za ovaj tablet nije velika, s'obzirom sta nudi. Sad sto su politicari i "Alavi masni direktor" nabili monopol to je druga prica. Nazalost opet naustrb postenog jadnog gradjanina.

Niko nije ni rekao da je cena za Nexus visoka, naprotiv.
Samo sam konstatovao da bi kupio tablet da se prodaje po slicnoj ceni kao u Americi, iako mi je ekran 7" 16:9 mali.

U Americi je cena 200$ (160e)

Cena koju svi pominju (od 200$) je marketinska cena.
Juce sam preko coveka u Kaliforniji narucio Nexus 7 8GB direktno od Google-a i cena je 200$ + tax + shipping ~ 240$.
Jos na to kad se dodaju troskovi transporta do Srbije, bude to prilicno veca cifra od reklamiranih 200$...

Ja sam odlucio da seckam Win 8 RT predlazem i ostalima (sto da placaju prenaduvane cene u srbiji), pre svega razocaran sam koliko je Android sistem ogranican.... ako i win RT bude presakat cekama nov Atom(ne ovaj sto izlazi oktobra vec bas sledecu generaciju) tamo krajem 2013 za tablet sa punokrvniom win-8-com

Cime je Android ogranicen?

Nazad
Vrh Dno