Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Pise 41.165din, dal su oni normalni? Zar nije bilo 34500?

Jedino ako su dodali svih 20% taman toliko izađe.

PDV jeste 20% cini mi se zato sto ima 3G modem u sebi. Ali opet je previse u odnosu na napolje. Voleo bih da ovi iz Asus-a daju komentar na ovu cenu.

PDV jeste 20% cini mi se zato sto ima 3G modem u sebi. Ali opet je previse u odnosu na napolje. Voleo bih da ovi iz Asus-a daju komentar na ovu cenu.

Sta je tu cudno, cene obicne verizje su bile iste cenama kao vani samo zbog pdv-a koji je kod nas visestruko manji, sad kad je jednak sa "vani" cene su debelo naduvane, uvozni lobi nikad nije poklekao i nikad nece po svemu sudeci

Нисам сигуран пошто са н7 не може да се телефонира за разлику од рецимо сгт+

Ja koliko vidim ne bi trebalo da bude značajno skuplje nego ovde

34.990

Pa to jedino ako dodaju dupli pdv, a bilo bi glupo da su drzali cenu od 32 hiljade u predprodaji kao bez pdv a sad digli na 41 a sve ostale cenu su im sa uracunatim pdv na sajtu.

Ovo je greska.

Neko vreme merkam ovaj tablet. E sad pitanje u vezi ovog 3G modela je da li ce moci da se koristi i kao telefon. Da li je to moguce ocekivati?

Poslednja izmena:
Sa stock androidom koji je na njemu sigurno nece moci,neki custom rom je pitanje ako tablet uopste ima mogucnost razgovora preko gsm mreze.

Hmmm,mozda sam malo neispavan ali mi nije jasno kako ce da funkcionisu micro usb i prikljucak za slusalice?

I da,ajmo vi koji ste kukali sto tablet nema 3G i malo vam 16Gb dajte neki utisak nama koji smo se zaleteli i bili ispaljeni?

Од Micro USB се користе само два пина, плус и минус, не и data пинови, и са поменутим минусом, као заједнички и за аудио излаз, то је четири пина. Иду редом, Плус, два пина за аудио излаз, и Минус. Има на xda детаљније ако те занима. Откуцај у претраживач "Nexus 7 pogo pins"

Nexus 7 3G 32GB je stigao! Svi koji su ga rezervisali u pretprodaji po ceni od 32.990 mogu da ocekuju sutra poziv od nasih kolega iz web tima. MP cena je od sutra 34.990 i biće od utorka u slobodnoj prodaji.

Evo i zvanicne ce iz PCP na njihovoj FB strani.

Zdravo svima! Imam nekoliko pocetnickih pitanja i puno bi mi znacilo ukoliko bi mogli da mi pomognete u vezi mojih nedoumica :)
Htela bi da uzmem Nexus 7 pa me zanima koji internet vi koristite? (nadam se da sam postavila pravilno pitanje a mislim da nisam :( )
Ja bukvalno na internetu provodim vise od 5h dnevno, gledam filmove, klipove na yt-u, surfujem sajtovima... pa me zanima sta mi vi preporucujete koji internet da koristim? Ne mogu da se nakacim na besplatan wi-fi jer zivim u podrucju gde to nije moguce :( Mislila sam da uzmem neki paket kod mobilnih operatera pa da preko hotspota koristim net na tabletu (to sam ovde procitala da je moguce :) ) ali neko mi je rekao da ti paketi nisu dovoljni za moje potrebe :( Je l' mogu da koristim internet preko internet modema na ovom tabletu i ako mogu, modem od koliko GB bi mi bio potreban?
Iz prethodnog ste vec zakljucili da sam potpuni laik pa bih vas zamolila da mi sto jednostavnije objasnite vase predloge :)
Hvala puno! :))

Zdravo svima! Imam nekoliko pocetnickih pitanja i puno bi mi znacilo ukoliko bi mogli da mi pomognete u vezi mojih nedoumica :)
Htela bi da uzmem Nexus 7 pa me zanima koji internet vi koristite? (nadam se da sam postavila pravilno pitanje a mislim da nisam :( )
Ja bukvalno na internetu provodim vise od 5h dnevno, gledam filmove, klipove na yt-u, surfujem sajtovima... pa me zanima sta mi vi preporucujete koji internet da koristim? Ne mogu da se nakacim na besplatan wi-fi jer zivim u podrucju gde to nije moguce :( Mislila sam da uzmem neki paket kod mobilnih operatera pa da preko hotspota koristim net na tabletu (to sam ovde procitala da je moguce :) ) ali neko mi je rekao da ti paketi nisu dovoljni za moje potrebe :( Je l' mogu da koristim internet preko internet modema na ovom tabletu i ako mogu, modem od koliko GB bi mi bio potreban?
Iz prethodnog ste vec zakljucili da sam potpuni laik pa bih vas zamolila da mi sto jednostavnije objasnite vase predloge :)

Jedina upotrebljiva opcija je:
1. http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Internet/Modemi/ (ili pandan kod mts-a/VIP-a) - tarife pogledaj sama - potoji prepaid verzija koje je za tebe najbolja jer ces moci da vidis i da se ogranicis koliko trosis pa da posle ako se isplati predjes na postpaid
2. http://dx.com/s/wifi+3g+router u koji se ubode taj 3g modem i dbijes kucni wifi

ćao

Taj koji ti je rekao da ti net preko mobilnih operatera ne bi radio posao... bio je potpuno u pravu. :)

Pretpostavljam da trenutno imaš računar (laptop/desktop) i da na njemu surfuješ, gledaš YT, itd. Ako je tako, onda bi ti najjeftinije bilo da taj net na koji je računar priključen podeliš sa tabletom tako što ćeš napraviti svoj lični wifi hotspot (i odgovarajuće ga zaštitiš). Idealno bi bilo ako imaš internet preko ADSL-a ili kablovske gde ti je računar mrežnim kablom vezan na modem. U tom slučaju bi kupila ruter sa wifi-jem (recimo 30-40eur) pa ga priključila na modem umesto računara. Onda bi se dalje uređaji kačili na ruter: računar kablom a tablet wifi-jem. Malo je komplikovanije ako imaš modem koji je povezan sa računarom preko USB-a. U svakom slučaju, napiši šta trenutno imaš pa ćemo dalje da razrađujemo.

poz, Vasa

Kupi su wireless ruter

ćao

Taj koji ti je rekao da ti net preko mobilnih operatera ne bi radio posao... bio je potpuno u pravu. :)

Pretpostavljam da trenutno imaš računar (laptop/desktop) i da na njemu surfuješ, gledaš YT, itd. Ako je tako, onda bi ti najjeftinije bilo da taj net na koji je računar priključen podeliš sa tabletom tako što ćeš napraviti svoj lični wifi hotspot (i odgovarajuće ga zaštitiš). Idealno bi bilo ako imaš internet preko ADSL-a ili kablovske gde ti je računar mrežnim kablom vezan na modem. U tom slučaju bi kupila ruter sa wifi-jem (recimo 30-40eur) pa ga priključila na modem umesto računara. Onda bi se dalje uređaji kačili na ruter: računar kablom a tablet wifi-jem. Malo je komplikovanije ako imaš modem koji je povezan sa računarom preko USB-a. U svakom slučaju, napiši šta trenutno imaš pa ćemo dalje da razrađujemo.

poz, Vasa

Hvala na odgovoru :)
Trenutno imam desktop racunar ali planiram da ga dam sestri od ujaka kad kupim tablet. Trenutno koristim gronet internet -Arhivirani internet paket:3072 Na ovom linku mozes pogledati sve http://www.gronet.rs/cenovnik/privatni-korisnici
Poz

Da, to izgleda kao najbezbolnije rešenje. :D
Samo, ja ne bih baš žurio sa poklanjanjem desktopa. Nije 7" tablet ni blizu tome da može 100% da zameni računar.

Ja racunar koristim samo za net i pisanje diplomskog a nadam se da cu diplomski zavrsiti do kraja marta, aprila pa sam posle diplomiranja mislila da ga dam sestri. Tako da je to otprilike 4 meseca :D
Samo ne mogu da nadjem kakav wifi ruter dobijam ako uplatim 4 pretplate unapred, da li je 3G? Pretpostavljam da onda treba da uzmem N7 32GB 3G

Ja racunar koristim samo za net i pisanje diplomskog a nadam se da cu diplomski zavrsiti do kraja marta, aprila pa sam posle diplomiranja mislila da ga dam sestri. Tako da je to otprilike 4 meseca :D
Samo ne mogu da nadjem kakav wifi ruter dobijam ako uplatim 4 pretplate unapred, da li je 3G? Pretpostavljam da onda treba da uzmem N7 32GB 3G

Na ovom linku sto si postavila imas info za ruter. Koliko ja znam 3g WiFi ruter ne postoji, tako da ti ne treba 3g nexus 7, osim ako planiras da surfujes na mestima gde nema WiFija

Na ovom linku sto si postavila imas info za ruter. Koliko ja znam 3g WiFi ruter ne postoji, tako da ti ne treba 3g nexus 7, osim ako planiras da surfujes na mestima gde nema WiFija

Mislila sam da na N7 kod kuce koristim net i skinem neke knjige koje bi citala u busu tako da ne planiram da ga koristim na mestima gde nema wifi.
Ali, sad me je @vasa pokolebao oko davanja racunara sestri ali vec sam joj obecala a i smeta mi u sobi...

Poslednja izmena:
Vrh Dno