Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Na ovom linku sto si postavila imas info za ruter. Koliko ja znam 3g WiFi ruter ne postoji, tako da ti ne treba 3g nexus 7, osim ako planiras da surfujes na mestima gde nema WiFija

Naravno da postoji:
http://dx.com/p/pocket-portable-3g-802-11-b-g-n-wifi-wireless-router-black-111257

Tamara, tablet je uredjaj za konzumaciju sadrzaja, zanimljiv je i koristan, ali on nikada nece moci da zameni desktop za stvari kao sto je kucanje diplomskog, tako da ce ti za bilo sta ozbiljnije zatrebati normalna tastatura. E, sad, mozes ti da zakacis bluetooth tastaturu na tablet, ako si bas resila da batalis desktop i laptop, ali rad na njemu ce i dalje biti daleko od onoga na sta si navikla u Windowsu.

Uzmi WiFi ruter, imaces kuci internet, a ako imas Android telefon i koristis neki postpaid paket mozes lako da napravis hotspot, pa da tablet zakacis na telefon, i da na taj nacin koristis net na tabletu bilo gde.

Ili sacekaj acer od 10" sa punim Win 8 ako vec planiras da batalis desktop, osim ako ti je 10" preveliko, trebalo bi da kosta oko 40-45k RSD.

Auuuuu koliko odgovoraaa, poslednja ispala sa "ženskim" forumašem je bila na forumu za sgs I9000, pre godinu dana. :d
Tamara (Tamarica) i Milica su ženska imena najviše zloupotrebljena na forumima, u cilju dobijanja brzih odgovora. I tada se polomiše ljudi da joj (mu) pomognu, dok se nije postavilo pitanje da li dotična ima brkove. :smash:
Sve se može promeniti ali instinkt mužjaka nikada. :-devil-:

Pa tako ti jre na svim forumima, ja realno ni ne citam nikove ljudi kojima pisem...

Da li neko koristi Stylus za N7?
Ja sam video jedan zanimljiv pa ako neko ima iskustva sa ovim Targus 2 in 1 Stylus for Tablets
i jos jedno pitanje, da bi moze da se na N7 koristi Samsung Galaxy Note S-Pen ?

Kako vam drzi baterija? Meni dodje do 7-7 i po sati ekrana. Samo browser i jutjub koristim.

@no.nick
Note ima posebni premaz preko ekrana koji omogucava bolji rad stilusa sa njim. Sto se toga tice, mislim da je jedinstven, i da ne postoji bolji phablet/tablet od Note-a za rad sa stilusem.

@Dr. Mare
Zavisi kako kad, neki prosek je 8.5-9h screen on, mada to zavisi od toga da li se igraju zahtevne tegra igre (6h max) ili se cita knjiga (mislim da bi mogao i 20h screen on da izvuce)

Koji je najednostavniji nacin da nakacim 3G modem na obican nexus7 32gb?

Meni traje od 5 do 7 sati screen on znaci prosek oko 6, cime bas i nisam zadovoljan brightness mi je na neki 20-25% a tablet koristim samo uglavnom za surf...
Screenshot_2012-11-24-13-36-30.png

Prilozi

• Screenshot_2012-11-24-13-36-44.png
    Screenshot_2012-11-24-13-36-44.png
    44.8 KB · Pregleda: 131
Da li neko zna gde ima kod nas normalna futrola za nexus7, da nije roze? Ako ne moze da se reklamira, moze pp.

Ja sam uzeo u WW, mada je vise kao torbica. Onako fino sa rajfeslusom i debelim sundjerastim stranicama. Bas za 7" tablete. Kaze cura koja na kasi da ima i 2 godine garancije (torbica :))

Ja sam kupio u emmiju onu crnu jednostavnu slip futrolicu za 7" koja kosta oko 1.500. Nije nista posebno, ali ako vam je hitno, preporucujem. Sa njom mi je tablet preziveo put autobusom do Budimpeste i konstantno koriscenje u pauzama puta, tako da je svakako korisna.

Medjutim, ja i dalje zelim da narucim neku od onih futrola sa DX.com, ali nisam siguran sta valja. Ako je neko kupovao tamo i ako mu je stigla, neka baci neki komentar.

i jos jedno pitanje, da bi moze da se na N7 koristi Samsung Galaxy Note S-Pen ?

Ne može. S-Pen nije klasični pen za rad sa kapacitivnim ekranom. Samsung za rad sa njim ima ugrađen poseban digitizer - kao Wacom table za crtanje. Zapravo, glasine i kažu da to i jeste Wacom-ov digitizer ugrađen u razne Note-ove.

Stigao mi juce 3g model. Prvi utisak je vauu. Posle malo koriscenja ima par stvari sto meni nedostaje. Nema fabricki wifi theter, i mobilnu mrezu ne moze staviti da bude samo 3g,to mi puno znaci jel mi non stop na edge jel je jaci signal, nadam a se da ce na xda biti resenja.

Ne može. S-Pen nije klasični pen za rad sa kapacitivnim ekranom. Samsung za rad sa njim ima ugrađen poseban digitizer - kao Wacom table za crtanje. Zapravo, glasine i kažu da to i jeste Wacom-ov digitizer ugrađen u razne Note-ove.

nisu glasine, potvrđen info;)

Kako gasimo app kada zakuca a da nije ono settings-apps-app-force stop? Mora da ima neka prečica.

Sto jednostavno ne pritisnes "task" softverski dugmic (pored home tastera) i samo prevuces na desno taj app koji je zakucao, ili bilo koji drugi....

Jel to gašenje ili samo skidanje sa recent liste? I to sam radio ali nije uspevalo. Na S3, koji je doduše 4.1.2, tu imam i dodatne opcije a na n7 ne.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1354790732989.jpg
    uploadfromtaptalk1354790732989.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 219
da li neko zna kako da zaustavim ono obavestenje sto izlazi na firefoxu da ne mogu da otvorim sajt. izlazi nesto risk idem tu i accept risk ali opet nece da se otvori ne kapiram gde treba da podesim to

Uzeo N7 32GB wifi only pre 15tak dana. Savršena sprava. Apsolutno zadovoljava sve moguće potrebe koje normalan korisnik može da očekuje od tableta. Nisam uopšte seo za laptop od kad sam ga uzeo.
Kombinacija HOX + N7 savršeno radi.
Tetheringom postižem maltene iste brzine kao na wifi.
Za sve koji se misle da li da uzmu N7 ili nešto drugo, ne razmišljajte više, N7 leti.

Pitanje: pojavio mi se notification za upgrade, ali sam pročitao gomilu negativnih kritika na račun tog upgrade-a. Da ga instaliram ili da čekam sledeći?

Jel to gašenje ili samo skidanje sa recent liste? I to sam radio ali nije uspevalo. Na S3, koji je doduše 4.1.2, tu imam i dodatne opcije a na n7 ne.
Gasenje. Probaj da startujes neku igru ili program (blic, recimo) posle stiskanja na home taster u vecini situacija ces da se vratis u igru ili program. Kada ih skines sa recent liste, pri startovanju nekog programa opet ce poceti ucitavanja jer ga vise nema u muti taskingu.

Ok, probaću ponovo kad mi nešto zakuca. Verovatno je tada nešto ozbiljno zakovalo.

Pošto je izgleda ova spravica prešla svoj put od glasine do skore zvanične najave, bilo da se zove nexus tablet, ili memo, zaslužuje da ima svoju temu:

Za sada se pretpostavlja sledeće:

- Asus made (possibly memo series)
- 7 inch (oled) 1024x600 ili 1280x800
- Tegra 3 soc
- price under 250 usd (maybe even under 200usd)

Evo i par linkova:
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/stize_google_tablet
http://www.techradar.com/news/mobil...-tablet-release-date-news-and-rumours-1051918
http://mashable.com/2012/04/07/google-tablet-2/

da li ovaj tablet moze da posluzi srednje zahtjevnim korisnicima

Da li neko zna gde ima kod nas normalna futrola za nexus7, da nije roze? Ako ne moze da se reklamira, moze pp.

ima u emmiju nije skupa, a i fine je izrade. Poz

Poslednja izmena od urednika:
Jel moze 3g verzija da se koristi kao telefon? Bez slusalica, vibera, itd...kao obican telefon?

Vrh Dno