Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Trajanje baterije iznenađujuće bolje od Pixel 8 Pro, fino poboljšanje, bar za Google Pixel (Tensor) standarde.

FaluCtc.jpeg

The Pixel 9 Pro XL's telephoto takes solid photos, without particularly shining. It's not lacking in sharpness, though it's missing that ultimate edge that would make you go 'wow'. The camera's inability to focus as close as some of the other top cameraphones (Galaxy S24 Ultra included) isn't doing it any favors either when it comes to extracting detail from your subjects. We have no complaints about dynamic range or colors, though - all is well.
Ok telefoto kamera ali polako pokazuje znake starosti. Na ovom polju najbolji kineski Androidi baš dominiraju u poslednje vreme.

Poslednja izmena:
Sve ali staviti ultrasonic 3d fingerprint sensor , a da moras da upalis telefon pre toga tj ekran da bi ga otkljucao prstom lol 😂 😂, tačno bih ga razbio o zemlju da sam ovo otkrio kad bih ga kupio i otpakovao 😁😁

Sve ali staviti ultrasonic 3d fingerprint sensor , a da moras da upalis telefon pre toga tj ekran da bi ga otkljucao prstom lol 😂 😂, tačno bih ga razbio o zemlju da sam ovo otkrio kad bih ga kupio i otpakovao 😁😁
Mora nešto da ostane za Feature Drop, ili čak Pixel 10 🤣

Trajanje baterije iznenađujuće bolje od Pixel 8 Pro, fino poboljšanje, bar za Google Pixel (Tensor) standarde.

FaluCtc.jpeg

Ok telefoto kamera ali polako pokazuje znake starosti. Na ovom polju najbolji kineski Androidi baš dominiraju u poslednje vreme.

Ja sam dosadan sa ovim, ali Google je degradirao telephoto nakon 6 Pro. Prešli su iz meni nejasnih razloga sa Sony-evog na Samsung senzor koji je manji. 6 Pro ima 4x ali pravi bolje telephoto fotografije. Ko mi ne veruje neka pogleda poredjenja. Na 8-ici su pokušali to da poboljšaju većom optikom, ali 6 i dalje pravi bolje fotke.

Ja se nadam da ce 10 da ima novi camera setup ukljucujuci telephoto, inace ne vidim razlog za kupovinom, s obzirom da najvise zbog fotografije koristim.

Ja bi uzeo xl,samo me mori prijem signala i zagrevanje,jer na 8 pro na 2 razlicita ista aparata mi se obe pomenute stvari nikako nisu dopale,kad kazem zagrevanje mislim da u sred leta buljim 30min u mob citajuci svasta nesto,ok je da se zagreje al 8 pro se bas *******o grejao i to dva komada,a o prijemu ne.bi trosio reci blago receno prosek,xiaomi od 150eur ga sije bilo gde.

Javio se i Mr

Neki opšti zaključak je da se uzme p8 pro I čeka p10 :)

Jedino mami ovaj p9pro zbog dimenzija, sve ostalo je gotovo identično kao na p8pro ( jedino je baterija za nijansu bolja )

Edit: kreće lažni hajp oko novog modema :) videćemo ima li istine

Prilozi

• Screenshot_20240821-233817.png
    Screenshot_20240821-233817.png
    121.9 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Neki opšti zaključak je da se uzme p8 pro I čeka p10 :)

Jedino mami ovaj p9pro zbog dimenzija, sve ostalo je gotovo identično kao na p8pro ( jedino je baterija za nijansu bolja )

Edit: kreće lažni hajp oko novog modema :) videćemo ima li istine

Pa da sve zanima najvise taj modem kakav je,mene takodje al nece nas nasamariti sad,bez infa iz domace ruke nista,mogu da pisu sta god hoce.

Gledajući ove recenzije i uzimajući u činjenicu da sam bio spreman da možda uzmem Pixel 9 Pro XL do kraja godine pošto nikad do sada nisam posedovao Pixel telefon, ipak ću ga preskočiti i uzeti Pixel 8 Pro, i upravo sačekati Pixel 10.

Ono što hvale u odnosu na prethodni model i konkurenciju generalno, jeste da je prednja tj. selfi kamera bolja (vidi se), da je bolja autonomija u odnosu na prethodni Pixel, da ekran ima bolju osvetljenost, veću snagu punjenja preko kabla i bežičnog punjenja, možda bolji zvuk i nijansa, i to je to manje više.

Ovo što sam video u poređenju sa S24U, više mi se dopadaju fotografije nastale sa P9PXL, samo moj izbor. Nadam se da će sa P10 prestati da isporučuju opciju od 128GB, pa moj Pocophone F1 je imao pre skoro 6 godina opciju od 64GB i 128GB (i posle su valjda izbacili u ponudu i 256GB zbog jače potražnje baš zbog SD845 što je bio dobar).

Dobra odluka da se ide na p8pro i čeka p10.

Malo se Google previše zaleteo sa ovom serijom, deluje kao da su u marketing ubacili više para nego Samsung.. a opet i pored toga osnovni model im ima 128gb za simboličnih 1200e 🤣

G4 ne treba ni komentarisati.

Jedino ako se neko stvarno loži na AI ovi telefoni možda imaju i neku logiku.

P.s. sve ovo pišem a već vidim da uzimam p9pro za 4,5m.. ali šta da se radi :)

Nikada manji model nije dobijao ovoliko pažnje koliko sad 9 PRO :)

Google-Pixel-9-Pro-phone-battery-cycle-information-2.jpg

Gledam sad iknowreview, manji pixel 9 pro baterija bolja nego na ranijim modelima ali nije se proslavio...uglavnom oko 4:30 sot sa preostalih15ak procenata baterije, sto je losije od mog s23 starog skoro 2 god. Kaze lik da je na 24 ultra, novom soniju itd sa snap 3, baterija tj autonomija primetno bolja. Generalno znam da je prerano pricati o bilo kakvoj autonomiji dok se to malo ne ustali i tel nauci navike, tako da ce najbolje biti kad se neko sa foruma dokopa uredjaja pa iznese svoje vidjenje. Sve u svemu ok telefoni ali sada jos vise preskupi za ono sto nude (posebno u srb gde pola od google stvari nije podrzano)!

Došlo vreme kada na YouTube može samo indusima da se veruje :)

Ne znam da li za njihovo tržište idu drugačiji ekrani ali on tvrdi da je napolju manje svetao ekran od s24u.
Isto tako p9pro XL se značajno manje greje od ranijih tensor pixela.

Gsm arena tvrdi da nisu imali do sad jos svetliji ekran od tog u xl-u,ja sam se do sad vodio njima sto se tice 75% patterna manual/auto boosta i nisam se zeznuo nikad,mada mi prosto neverovatno da xl ima manual 1300nita,zvuci previse dobro

Nema tu jos uvek dobre baterije, barem ne u skladu sa cenom. Pixel se uzima SAMO ako ne mozes da svaris iPhone a zelis vrhunsku fotogafiju, sve ostalo je bolje kod Samsunga recimo i to cak za manje love.
Ja sam uzeo P8Pro i tako cu da cekam dok ne predju na TSMC.

Established in May of 2009, PetaPixel is the world’s leading independent photography, videography, and imaging technology publication.

PetaPixel poznati sajt, fokus samo na kameri

Should You Buy It?
Maybe. I’d only go for the Pixel 9 Pro if I wanted the latest and greatest, didn’t have last year’s model already, and was really intrigued by the new AI features. Otherwise, a Pixel 8 Pro will give very similar photo results for most situations.

Poslednja izmena:
Google Pixel 9 Pro XL- Battery Test on Cellular Data (Solid!)

Kad god vidim kamere na ovim devetkama, odmah mi prva asocijacija bude onaj robot iz Futurame...

Stigao jutros. Bice kod mene za koji dan pa cu da javim utiske ali ako je i priblizno dobar kao P7P, koji sada koristim i sa kojim sam prezadovoljan za mene i moje potrebe nema boljeg ( i lepseg imo ).

Inace P7P i sada radi odlicno ( baterija na kraju dana izmedju 30% i 40% ) ali svake 2 generacije menjam telefon a stare cuvam i koristim za neke druge potrebe.

Izgleda da imam tip sto se tice telefona 😀 i volim kada je sve simetricno. Ne volim kada je jedna kamera veca od druge. 😂

Imao sam, tacnije jos uvek imam, Nexus 6p, Mate 20 Pro, Mate 40 Pro, ( ovde se na kratko ubacio S22U ali zato je i zamenjen nakon par meseci ) Pixel 7 Pro i sada Pixel 9 Pro XL. Svi oni su simetricni pozadi i meni su takvi telefoni najlepsi. Sa strane nije za mene mada ima i to svojih prednosti. 😂

1000024274.png

Nazad
Vrh Dno