Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Sto ga vise gledam, to mi se vise svidja (9pro).
Samo da nema problema sa signalom i svim onim sto ste nabrajali za 8icu.
Kad se ubaci kartica da odma sve radi i leti.
Po Dxomarku drugi po redu kad su kamere u pitanju.

Ako već ne može out of box volte, da radi shizuku i ja srećan hahaha

Platio napokon Google više od kineza da završi na tom drugom mestu DxoMarka 😂

Meni su sve tri OnePlus 12 kamere (dakle za fotografisanje) malo bolje od npr. Xiaomi 14, S23 serije (jer su je degradirali nenormalnim sharpening-om), a telefoto i ultrawide su malo bolje od iP15 modela. I u rangu sa S24 serijom, uz malo prirodnije boje (subjektivno).
I na fotografskim sajtovima se veoma visoko kotira. Jedine kamere koje su stvarno bolje od OP 12 su Oppo Find X7 Ultra, Vivo X100 Pro/Ultra (pre svega telefoto moduli). I Pixel 6/7/8/9/Pro, za insta-ready HDR+ fotografisanje, koje i dalje nema pravu konkurenciju, svi ostali HDR modovi brljaju manje ili više.
Brutalan telefon za te pare, ali nažalost fablet dimenzija, i sa zakrivljenim ekranom, a i IP65 ne uliva baš poverenje u zaštitu od vode.
i nedovoljno svetlim ekranom.

Kakve bolesno dobre kombinacije imaju u DE.
Prvi put sam naisao na slicno pre par meseci kad sam bio u DE, razmisljao da trampim 13 Mini i da se sestra veze za ugovor (a ja da uzmem Pixel 8/8 Pro).

Pixel 9 Pro - 686,69€
Pixel 9 - 513,75€

Samo da ostane ta dimenzija i za 10 Pro, pa da se možda pazari ako bude valjao. :)

Slažem se, ali i to bih pregurao kada bi bio dobar telefon. A da se nadamo još manjim telefonima od S23 mislim da nije realno.

Sve znam nazalost i razumem...asus zenphone koji je bio poslednji te vrste otisao :( Uzmi s20 u ruku i vidi kakav je to preporod u porednjeu sa svim danas sto se prodaje.

Meni je to daleko veće od savršenog...sa s23 se već borim.
Takvih malih telefona više neće biti. Pošto vidim da i Apple ide na širinu od 72mm za manji Pro telefon. A i p9 pro je gotovo istih dimenzija.
Znači od sada je manji na oko 72mm širine a max/xl verzije na oko 77mm

Sve znam nazalost i razumem...asus zenphone koji je bio poslednji te vrste otisao :( Uzmi s20 u ruku i vidi kakav je to preporod u porednjeu sa svim danas sto se prodaje.
Na svu sreću (ili žalost), svaki dan mi je u ruci i jeste lepši osećaj. Samo da još ima ravan ekran kao S23 :)
Meni je idealno do 70mm širine, a poželjno i manje od toga.

Takvih malih telefona više neće biti. Pošto vidim da i Apple ide na širinu od 72mm za manji Pro telefon. A i p9 pro je gotovo istih dimenzija.
Znači od sada je manji na oko 72mm širine a max/xl verzije na oko 77mm
Nažalost sve znam i svestan sam toga...lično žalim što nemam veću ruku, to je baš blagoslov po mnogim pitanjima. Meni je preko 69mm širine sve patnja ozbiljna

Ima još problema. Oko maglenja kamere. Xiaomi priča :)

Preuzeo telefon. Prelep. Devojka takodje aminovala. 😀 Boja top. Kasnije cu da se zezam sa njim. Zaista mocno izgleda. Pixel 9 Pro XL 512GB je model.

Prilozi

• PXL_20240828_095832428.jpg
    PXL_20240828_095832428.jpg
    115.4 KB · Pregleda: 99
  • PXL_20240828_100038544.jpg
    PXL_20240828_100038544.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 97
  • PXL_20240828_100315819.MP.jpg
    PXL_20240828_100315819.MP.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 100
Samo Indusi :)

Kaže baterija bolja nego na s24u.

Increasing the charging voltage rather than the more traditional strategy of increasing the current.
Gemini objašnjenje:
Let me try explaining the Pixel charging situation again in a way that's clear and easy to understand:

Imagine your phone's battery is like a bucket you need to fill with water. Most phones use a big hose to fill it quickly, but the new Pixel is trying something different.

Instead of a bigger hose, it uses a stronger pump to push the water faster. This means it can fill the bucket really quickly, but you need a special kind of hose that can handle the extra pressure.

So, while the new Pixel might charge super fast, you might need a special charger to make it work. But it also shows that Google is trying new things to make your phone charge even faster in the future!
It's not unconventional from a PD spec persepctive. It's only unconventional from a mobile phone perspective.It is not like SuperVOOC or Hypercharge because this is 100% USB-PD spec compliant.
That's why it's significant, it opens the door for even higher charge speeds if Google is going to continue to use this sort of charge circuit in later products while remaining in spec compliance.
A full 3A at 18v would get us into the 55w range without requiring an emark cable. Google could go 18v@5A and have 90w charging pretty easily if they went with a two cell battery design and sent [[email protected]](mailto:[email protected]) to each cell. Unlike OnePlus/Oppo, this would be 100% spec compliant.
Charger needs to be 21v PPS
Ukratko fore i fazoni da bi se kupio njihov punjač :)

Poslednja izmena:
Po ovim reviewima na netu vidim da je Google uvalio ogromnu lovu u marketing.. faktički u rangu Samsung kesiranja
Čekamo test iz prve ruke od @dzigi12 :) mnogo lepo izgleda taj hezel. Nije ni čudno što hezel p9pro faktički viši ne ne može da se naruči.

Baš me zanima da li je baterija toliko dobra kako pišu.

Preko Wi-Fi gotovo sigurno jeste, ali ostaje da se vidi da li ima staru manu (loš modem, samim tim i jedva prosečnu autonomiju).
Ima još problema. Oko maglenja kamere. Xiaomi priča :)
Nije valjda da magli kao Xiaomi 14? Ne videh do sada da se neko žalio na to.

Evo upravo se kopira sve zivo sa P7P na P9P, pa konfigurisanje svega i svacega. Potrajace. Ali opet nema tu sta da se kaze. Za moje potrebe je i sada P7P odlican i sve radi normalno. Spomenuo sam i ranije bateriju i da sam na kraju dana na 30-40% plus ja svuda po stanu imam wireless punjace i kada telefon ne koristim uvek je na nekom punjacu. Prilikom planinarenja ili mora ista je prica. Uvek sam na kraju dana imao oko 30% gde sam dosta fotkao i snimao nesto. Ne znam sta bih trebao da radim na telefonu da bih iz njega izvlacio maksimum. Svakako je bolji od P7 u svemu tako da cu javiti za trajanje baterije u mojim uslovima koriscenja u odnosu na P7P kao i za kameru kada budem uhvatio par slika.

Mene inace i ne zanimaju testovi kada je telefon u pitanju a verujem i 90% ljudi. Da li je skup za ono sto neko drugi hardverski nudi mene ne zanima jer ga nisam kupio zbog toga nego zato sto volim ceo taj ekosistem, navikao sam na Pixele i kako sve to radi. Drugo ja ne gledam sta koliko kosta kada kupujem i ne gledam to kroz prizmu novca i hvala kriptu na tome tako da je to za mene nebitna stavka. Od Nexusa 6p do sada nikada problem sa njima nisam imao i verujem da ce se to i nastaviti.

P.S.
Evo zavrseno i kopiranje. Telefon je bio mlak prilikom toga i evo vec mi se svidja sto mi je ostavio identican raspored svih ikonica na svim ekranima. Ekran je svetliji od P7P, jako lepo lezi u ruci bez maske koju inace necu ni koristiti za njega jer je stvarno steta da bude sakriven. :)

Nazad
Vrh Dno