nista ne bi dodao sve si objasnio, iz svega proizlazi da treba da sacekas 10ku i taj najavljeni boost u cpu Tensoru G5Pozdrav svima. Oduvek sam voleo Pixel telefone i iskustvo i osecaj koriscenja istih. Imao sam davno pre Nexus sada skorije 6 pro, 7 pro i sada se razmisljam da li uzeti 8 pro ili 9 pro xl ili pak cekati novi pixel 10. U medjuvremenu imam jos 2 telefona paralelno S23ultru i Oneplus 12 pa mogu lepo da izvucem poredjenja.
Ono sto mene smara kod Pixel telefona je:
1. Odsustvo double touch to lock opcije, vec mora da se skida dodatan software za to, zasto?
2. Hardware je OCAJAN i nepouzdan u poredjenju sa konkurencijom ali dovoljan za multitasking, s tim da se vide polako vec sada razlike u odnosu na najnovije snapdragon procesore i brzu memoriju u pogledu skrolovanja u browserima, bilo kakvih multimedijalnih ili AI obrada, pretrazivanje galerije sa velikim brojem slika, otvaranju velikih dokumenata itd. Prosto neshvatljivo da u 2023 godini za onolike novce doijete SoC u Pixelu 8 pro koji i dalje ima UFS 3.1 i plus performanse uredjaja su na nivou snapdragon ekvivalenta od pre 2-3 godine.
3. Modemi su problematicni, pa je domet u Srbiji u slabije pokrivenim podrucijma veoma diskutabilan. Desavalo mi se da dobijem poruke da sam nedostupan i na 6 pro i na 7 pro i pored Shizokua i Pixel IMS-a tj enablovanog Voltea a krecem se po centru Beograda.
4. Zagrevanje i opadanje performansi, takodje uzrokovano losim hladjenjem i neekonomicnim procesorom.
5. Baterija i punjenje je zaista postalo smesno.
6. Najvaznija stavka kamera. Kamera je po meni apsolutno fenomenalna. Imao sam Iphone 14 pro max, i Huawei, i Samsunge, i XIaomije ali zaista Pixel camera je nesto sasvim drugo. Ko voli fotografije ne postoji nista bolje zaista. Ali konkurencija se zaista jako priblizila, i to sada vec postaje problem. Nocne fotografije vise i nisu najbolje na pixel telefonima,a bojim se da i taj primat najboljeg telefona u dnevnim fotografijama, ukoliko ne urade nesto povodom novih senzora i algoritama, ce da pocnu da gube.
7. Price o updatovima od 7 godina su smesne. Koliko cete hardwarskih opcija gubiti godinama, plus i moj oneplus 6 jos uvek radi posle 7 godina sasvim fino, medjutim koristiti taj telefon u poredjenju sa danasnjim telefonom od 250 eura je smesno. Dakle niko nece drzati svoj telefon toliko dugo samo zbog updatova, posto pola opcija nece ni imati jedino ce mozda graficki interfejs malo bivati drugaciji.
I pored svega, taj pixel launcher, sa tim animacijama i tom prefinjenom kamerom, s obzirom da obozavam fotografiju me stalno vracaju na ovaj telefon. Ali pitanje je koliko ce to jos bivati slucaj. Oneplus 12 je u svakom segmentu bolji od Pixela, cak i nocne fotografije su bolje, dnevne su postale jako blizu, a oni izbacuju Pixel 9 pro xl za 1300e. Bojim se da ovaj hajp oko lepog dizajna sa marketingom baziranim samo na AI ce polako poceti da opada. Srecom ubacili su nov modem u Pixel 9 seriju a zaista se nadam da ce staviti barem i taj ufs 4.0 na memorijski prostor od i preko 256gb iako vidim da je GSMARENA prvo stavila na specifikacijama da je ufs 4.0 a danas je to promenjeno na UFS. Da li je moguce da pixel 9 pro (xl) serija nece opet imati UFS 4.0?
No comment...
Овде су телефони тема, продаја им не иде нешто, а мени делује да се труде да тако и остане.Teško da je Google underdog, pritom ne zarađuje od hardvera
Jasno ti je koliko to ima veze sa review-om, narocito tamo, a i kod nas. Ti yotube kanali su bukvalno kao reklamni pano za mrezu tih proizvodjaca.Meni su zanimljivi ovi review-ovi među kojima i Markesov i još par tih jačih
U Britaniji trenutno ima Pixel9 pro 256GB za 29.99 funti mesecno + 174 ucesce (neograniceni pozivi i poruke + 500GB neta +12 meseci GoogleOne premium 2TB) ali uz trade-in telefon izadje dosta povojno. Trade-in se menja skoro pa na nedeljnom nivou i za Samsung i za Google, trenutno ako ti telefon u trade-in varijanti vredi 100 funti i vise dobijes dodatnih 200 funti. Recimo S22 vrednuju 130 funti + 200 funti nagrade + 65 cacheback ukupno 395. Znaci 893-395=498.У Норвешкој су претходних дана направили озбиљну кампању, али ја не видим ко ће узимати Гуглфон по овим ценама и условима. Акција 256 ГБ по цени 128 ГБ за флегшип модел у 2024 је трагикомична. Мене по свему с(л)удећи чека прелазак у Епл табор, па да видим зелени ли се трава са те стране ливаде...
Sačekaj malo pašće još više kao što je bilo i za sve ostale prethodne modele pixela. Jednostavno im telefoni vrlo brzo gube vrednost.U Britaniji trenutno ima Pixel9 pro 256GB za 29.99 funti mesecno + 174 ucesce (neograniceni pozivi i poruke + 500GB neta +12 meseci GoogleOne premium 2TB) ali uz trade-in telefon izadje dosta povojno. Trade-in se menja skoro pa na nedeljnom nivou i za Samsung i za Google, trenutno ako ti telefon u trade-in varijanti vredi 100 funti i vise dobijes dodatnih 200 funti. Recimo S22 vrednuju 130 funti + 200 funti nagrade + 65 cacheback ukupno 395. Znaci 893-395=498.
Gemini je bolest. Ne smem ni da zamislim kuda ovo sve ide..
The Google Pixel 9 Pro XL will be the breadwinner of the family.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari